wiem że są ale tylko w tych trzech wypadkach... i od paru lat nic się nie zmieniło...
a to pewnie dlatego że ponad90% ludzi w Polsce to katolicy...
cerrata napisał/a:
a jak ktoraś chce to i tak usunie, choćby miała dostać łopatą w brzuch . ..
ejć..to troche nie smacznie zabrzmiało
dalej na prawdę nie rozumiem o co ci chodzi..
Co miałoby się zmieniać??
co ma do tego religia?
I wiem, że niesmacznie zabrzmiało, ale to taki przykład skrajny
kochana, jesli coś jest nielegalne to jak ktoś chce to i tak do tego dotrzea czemu tak nagły wzrost-bo zaczęto odnotowywac zabiegi, wcześniej było ich tak mało bo nie było szans na prowadzenie takich statystyk,działało tzw."podziemie".
I teraz tylko dlatego żeby nie było łamania prawa trzeba je zmieniać, bo ludzie tak czy siak będą to robić??
poza tym, trzeba dbać że tak się wyrażę o tyłek,wcześniej niż później
Ktoś jest na tyle dorosły żeby pójść do łózka to niech teraz będzie odpowiedzialny żeby dziecko urodzić
Myślę, że prawo nie jest tylko prawem, czymś co daje , udostępnia, zabrania.
Uważam, że prawo również wyznacza jakieśtam drogi etyczne. Nie wolno usuwać ciąży TAK O, i tyle. To jest głupie, nieodpowiedzialne...
Ludzie na całym świecie się zabijają, mordują. Może i to zalegalizowac, żeby tylko prawa nie łamać, bo statystyki się nie zgadzają...
Może powiem .. hmm na swoim przykładzienajpierw zacznijmy od pożądnego wychowania seksualnego w szkołach bo w polsce nadal to jest temat tabu..
Byłam wychowywana w tej kwestii
Ale takie czasy że wszystkiego
Wiem co to seks, wiem co to zabezieczenie (mimo tego że wiedziałam wcześniej, często zachowywałam się bardzo nieodpowiedzialnie, i to nie przez brak wychowania seksualnego tylko przez własną głupotę. owszem, uświadamiać trzeba dość dobitnie, ale nie tylko poprzez atlas anatomii itd
Myślę, ze powinny odbywać się również zajęcia z np psychologiem, wiecie, tak o życiu, młodych związkach itd
Ale ... kto by się na takie zajęcia zapisał..
Przecież szkoła nie zmusi uczniów do słuchania o seksie......