aborcja
Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:13
Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:14
Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:16
dokladnie...ale to Twoje zdanie, masz do niego prawo
ja swojego zdania nie zmienie. dla mnie zycie czlowieka zaczyna sie w momencie zaplodnienia
Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:18
dla mnie teżdla mnie zycie czlowieka zaczyna sie w momencie zaplodnienia
Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:19
i dla mnie równieżmadzia napisał/a:
dla mnie zycie czlowieka zaczyna sie w momencie zaplodnienia
dla mnie też
Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:19
nawet nie zdajesz sobie sprawy jaka potrafie byc zimna...bez serca Monia jesteś
szkoda mi tych martwych dzieci z tego filmiku..ale to nie sa dzieci z legalnych aborcji...legalnej nie przeprowadza sie gdy dziecko jest w pełni ukształtowane... ja sie po prostu tematu trzymam
dla mnie w ostatnim trymestrze ciązydla mnie zycie czlowieka zaczyna sie w momencie zaplodnienia
Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:37
dla mnie filmik bardzo bardzo smutny...wzruszyłam się bardzo...popłakałam....
nie ważne czy na usg jest 1 miesiąc czy 9 dla mnie jest to nowe życie...
nawet pare pierwszych tygodni... jak na filmiku było pokazane mała kropeczka... że jej już nie ma...wzruszyło mnie bardzo.... "mamusiu dziekuję, że mogę tu być", "mamusiu gdybyś mogła zobaczyć jaka jestem śliczna".....
Dziewczyny, które przeżyły poronienie wiedzą najlepiej co znaczy "mała kropeczka".... i kiedy jej już nie ma...
ja wiem to najlepiej co to znaczy
Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:59
i mnie rowniezdla mnie teżdla mnie zycie czlowieka zaczyna sie w momencie zaplodnienia
Napisano 16 kwietnia 2008 - 18:03
Moni...chcialabym tez tak czasem moc...w innych sytuacjach:* buzkanawet nie zdajesz sobie sprawy jaka potrafie byc zimna...
dokladnienie ważne czy na usg jest 1 miesiąc czy 9 dla mnie jest to nowe życie...
tak...teksty strasznie chwytaja za serce
Donn,
Napisano 16 kwietnia 2008 - 18:09
niestety moja bujna wyobraźnia zawiesza sie w momencie, kiedy próbuje sobie wyobrazic ze cos, co nie ma ust i ma jeszcze niewykształcony mozg, całkowicie nie zdolny do formuowania jakichkolwiek mysli czy odczuć próbuje powiedziec ktorąś z powyzszych kwestii"mamusiu dziekuję, że mogę tu być", "mamusiu gdybyś mogła zobaczyć jaka jestem śliczna".....
to jest cos zupełnie innego...pragnąc czegoś bardzo długo, miec to juz w zasiegu reki i to stracic... a aborcji dokonuje sie bo sie czegos nie chce...lub dlatego ze tak jest po prostu lepiej, bezpieczniej dla zdrowia... czasem wygodniejDziewczyny, które przeżyły poronienie wiedzą najlepiej co znaczy "mała kropeczka".... i kiedy jej już nie ma...
![]()
ja wiem to najlepiej co to znaczy((((((((((((((((
Napisano 16 kwietnia 2008 - 18:17
ja mam takie przekonanie, ze czesciej to drugieze tak jest po prostu lepiej, bezpieczniej dla zdrowia... czasem wygodniej
Napisano 16 kwietnia 2008 - 18:34
ludzie z roznych srodowisk moga miec całkiem rozne zdania na ten sam temat...czesto zalezne jest to od wyznania, wieku, zamoznosci, a nawet dosw zyciowego i tego co nas dobrego i złego w zyciu spotkało...statystyki niestety nigdy nie obejma wszystkich tych zmiennych
Napisano 16 kwietnia 2008 - 19:23
dla mnie zycie czlowieka zaczyna sie w momencie zaplodnienia
Dla mnie też. Nie umiem sobie wyobrazić, że w trzecim trymestrze robi się nagle pyk! i zaczyna się życie. Poza tym, jak kobieta w ciąży może nie myśleć o swoim dziecku nie jako o człowieku
Napisano 16 kwietnia 2008 - 19:29
tu nie chodzi o to kiedy sie to zycie zaczyna...ale kiedy to dziecko zaczyna pojmowac ze zyje..cos odczuwac... wyrywajac chwasty w ogródku nie rozpaczamy...a to tez zycie i nam sie nie podoba a matce naturze tak... taki płód nie czuje nie mysli jest jak roslinka na poczatku...dopiero z czasem zaczyna przypominac człowieka coraz bardziej i zaczynacostam odczuwacdla mnie zycie czlowieka zaczyna sie w momencie zaplodnienia
Dla mnie też. Nie umiem sobie wyobrazić, że w trzecim trymestrze robi się nagle pyk! i zaczyna się życie.
a jak myslisz o komorce jajowej ktora wydalasz co miesiącTo jak ma o nim myśleć? "Mój płód"?
Napisano 16 kwietnia 2008 - 21:53
bo ten film to fikcja ktora miała własnie zagrac na uczuciach.
ale ludzie tego nie rozumieją. Właśnie takie filmy robią sieczkę człowiekowi z mózgu.
Napisano 16 kwietnia 2008 - 21:56
Właśnie takie filmy robią sieczkę człowiekowi z mózgu.
Moim zdaniem powinny czegoś nauczyć
Napisano 16 kwietnia 2008 - 21:57
mozesz to nazwac wiekszym owsikiem, tasiemcem
Czyli taki mały pasożyt?
Napisano 16 kwietnia 2008 - 22:01
ale wprowadzaja w błąd...zdjecia martwych dzieci z nieudanych porodow umieszczone w filmiku o aborcji ( ktora ma dotyczyc pofałdowanej komórki) w umysle człowieka buduja przeswiadczenie ze aborcja bedzie dotyczyła własnie takich dzieci.... połowa społeczenstwa to ciemnota...nie oszukujmy sie ze jest inaczej..po obejrzeniu takiego filmu ta ciemnota wezmie go dosłownieWłaśnie takie filmy robią sieczkę człowiekowi z mózgu.
Moim zdaniem powinny czegoś nauczyć
ten filmik to celowa autosugestia i ogłupianie społeczenstwa
zalezy od powodu dla ktorego chcesz sie go pozbyc...ja bym nazwała symbiontem ( chociaz to nie jest poprawne okreslenie- szczegolnie z punktu widzenia tej komórki...tyle ze ona nie ma punktu widzenia )Czyli taki mały pasożyt?
Napisano 17 kwietnia 2008 - 12:00
zgadzam sieale wprowadzaja w błąd...zdjecia martwych dzieci z nieudanych porodow umieszczone w filmiku o aborcji ( ktora ma dotyczyc pofałdowanej komórki) w umysle człowieka buduja przeswiadczenie ze aborcja bedzie dotyczyła własnie takich dzieci....
uczyc to moga filmy i programy dokumentalne, ktore prowadzone sa przez ludzi ktorzy maja pojecie czym do konca jest aborcja, ten filmik to pokazuje bardziej morderstwo niz aborcje bo to juz byly dzieciatka prawie gotowe do przyjscia na swiat. Nie potrafie sie do konca okreslic w kwesti czy jestem za aborcja czy nie, poniewaz zgadzam sie z ustawa - wiec nie jestem do konca na nie, ale ten filmik jest przesadzony!!!Moim zdaniem powinny czegoś nauczyć
Napisano 01 maja 2008 - 15:04