Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

aborcja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
608 odpowiedzi w tym temacie

#121 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:13

a ja nie...bo ten film to fikcja ktora miała własnie zagrac na uczuciach... z legalizacją aborcji ma niewiele wspolnego <bezradny></span>

#122 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:14

bez serca Monia jesteś :-P ale to Twoje zdanie, masz do niego prawo ;-)

#123 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:16

ale to Twoje zdanie, masz do niego prawo

dokladnie...

ja swojego zdania nie zmienie. dla mnie zycie czlowieka zaczyna sie w momencie zaplodnienia
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#124 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:18

dla mnie zycie czlowieka zaczyna sie w momencie zaplodnienia

dla mnie też

#125 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:19

film bardzo wzruszający :cry:

madzia napisał/a:

dla mnie też

i dla mnie również
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..

#126 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:19

bez serca Monia jesteś :-P

nawet nie zdajesz sobie sprawy jaka potrafie byc zimna...

szkoda mi tych martwych dzieci z tego filmiku..ale to nie sa dzieci z legalnych aborcji...legalnej nie przeprowadza sie gdy dziecko jest w pełni ukształtowane... ja sie po prostu tematu trzymam :P filmik zrobiono specjalnie tak zeby szokował i był anty aborcyjny... celowo uzyto fotek w pełni rozwinietych niemowlat .... smutny filmik...ale mnie nie ruszył jakos strasznie :-/ na zywo widziałam gorsze rzeczy w prosektorium <bezradny></span>

dla mnie w ostatnim trymestrze ciązy

#127 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:37

:roll:

dla mnie filmik bardzo bardzo smutny...wzruszyłam się bardzo...popłakałam....

nie ważne czy na usg jest 1 miesiąc czy 9 dla mnie jest to nowe życie...

nawet pare pierwszych tygodni... jak na filmiku było pokazane mała kropeczka... że jej już nie ma...wzruszyło mnie bardzo.... "mamusiu dziekuję, że mogę tu być", "mamusiu gdybyś mogła zobaczyć jaka jestem śliczna".....

Dziewczyny, które przeżyły poronienie wiedzą najlepiej co znaczy "mała kropeczka".... i kiedy jej już nie ma... :-(

ja wiem to najlepiej co to znaczy :(((((((((((((((((

#128 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:59

dla mnie też

i mnie rowniez

#129 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 18:03

nawet nie zdajesz sobie sprawy jaka potrafie byc zimna...

Moni...chcialabym tez tak czasem moc...w innych sytuacjach:* buzka

nie ważne czy na usg jest 1 miesiąc czy 9 dla mnie jest to nowe życie...

dokladnie :( no bo gdyby nie taka kropeczka to zadnej z NAS by tu nie bylo teraz :!:
tak...teksty strasznie chwytaja za serce :(

Donn, <pocieszacz></span>
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#130 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 18:09

"mamusiu dziekuję, że mogę tu być", "mamusiu gdybyś mogła zobaczyć jaka jestem śliczna".....

niestety moja bujna wyobraźnia zawiesza sie w momencie, kiedy próbuje sobie wyobrazic ze cos, co nie ma ust i ma jeszcze niewykształcony mozg, całkowicie nie zdolny do formuowania jakichkolwiek mysli czy odczuć próbuje powiedziec ktorąś z powyzszych kwestii :roll:

Dziewczyny, które przeżyły poronienie wiedzą najlepiej co znaczy "mała kropeczka".... i kiedy jej już nie ma... :-(

ja wiem to najlepiej co to znaczy :(((((((((((((((((

to jest cos zupełnie innego...pragnąc czegoś bardzo długo, miec to juz w zasiegu reki i to stracic... a aborcji dokonuje sie bo sie czegos nie chce...lub dlatego ze tak jest po prostu lepiej, bezpieczniej dla zdrowia... czasem wygodniej

#131 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 18:17

ze tak jest po prostu lepiej, bezpieczniej dla zdrowia... czasem wygodniej

ja mam takie przekonanie, ze czesciej to drugie :-/ dlatego tak bardzo mnie rusza ten temat ale statystyk nie ma...chyba. choc co tu statystyka pomoze

#132 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 18:34

statystyki czesto nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia...badania przeprowadzane np na ulicy czesto pokazuja punkt widzenia ludzi zyjących np na srednim poziomie...a nie biedoty ... lub tylko ludzi z pewnej grupy wiekowej np 18-30 lat
ludzie z roznych srodowisk moga miec całkiem rozne zdania na ten sam temat...czesto zalezne jest to od wyznania, wieku, zamoznosci, a nawet dosw zyciowego i tego co nas dobrego i złego w zyciu spotkało...statystyki niestety nigdy nie obejma wszystkich tych zmiennych

#133 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 19:23

Dla mnie też. Nie umiem sobie wyobrazić, że w trzecim trymestrze robi się nagle pyk! i zaczyna się życie. Poza tym, jak kobieta w ciąży może nie myśleć o swoim dziecku nie jako o człowieku :roll: To jak ma o nim myśleć? "Mój płód"?

#134 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 19:29

Dla mnie też. Nie umiem sobie wyobrazić, że w trzecim trymestrze robi się nagle pyk! i zaczyna się życie.

tu nie chodzi o to kiedy sie to zycie zaczyna...ale kiedy to dziecko zaczyna pojmowac ze zyje..cos odczuwac... wyrywajac chwasty w ogródku nie rozpaczamy...a to tez zycie i nam sie nie podoba a matce naturze tak... taki płód nie czuje nie mysli jest jak roslinka na poczatku...dopiero z czasem zaczyna przypominac człowieka coraz bardziej i zaczynacostam odczuwac

To jak ma o nim myśleć? "Mój płód"?

a jak myslisz o komorce jajowej ktora wydalasz co miesiąc ??? to jest to samo..z tym ze ta sie dzielic zaczeła.... mozesz to nazwac wiekszym owsikiem, tasiemcem, płodem ( to jest chyba najodpowiedniejsze okreslenie), dzieckiem( a to jest naciągniete...) jak ci wygodniej

#135 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 21:53

bo ten film to fikcja ktora miała własnie zagrac na uczuciach.

ale ludzie tego nie rozumieją. Właśnie takie filmy robią sieczkę człowiekowi z mózgu.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#136 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 21:56

Właśnie takie filmy robią sieczkę człowiekowi z mózgu.

Moim zdaniem powinny czegoś nauczyć ;-)

#137 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 21:57

mozesz to nazwac wiekszym owsikiem, tasiemcem

Czyli taki mały pasożyt? :P

#138 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 22:01

Właśnie takie filmy robią sieczkę człowiekowi z mózgu.

Moim zdaniem powinny czegoś nauczyć ;-)

ale wprowadzaja w błąd...zdjecia martwych dzieci z nieudanych porodow umieszczone w filmiku o aborcji ( ktora ma dotyczyc pofałdowanej komórki) w umysle człowieka buduja przeswiadczenie ze aborcja bedzie dotyczyła własnie takich dzieci.... połowa społeczenstwa to ciemnota...nie oszukujmy sie ze jest inaczej..po obejrzeniu takiego filmu ta ciemnota wezmie go dosłownie
ten filmik to celowa autosugestia i ogłupianie społeczenstwa

Czyli taki mały pasożyt? :P

zalezy od powodu dla ktorego chcesz sie go pozbyc...ja bym nazwała symbiontem ( chociaz to nie jest poprawne okreslenie- szczegolnie z punktu widzenia tej komórki...tyle ze ona nie ma punktu widzenia )

#139 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 17 kwietnia 2008 - 12:00

ale wprowadzaja w błąd...zdjecia martwych dzieci z nieudanych porodow umieszczone w filmiku o aborcji ( ktora ma dotyczyc pofałdowanej komórki) w umysle człowieka buduja przeswiadczenie ze aborcja bedzie dotyczyła własnie takich dzieci....

zgadzam sie

Moim zdaniem powinny czegoś nauczyć

uczyc to moga filmy i programy dokumentalne, ktore prowadzone sa przez ludzi ktorzy maja pojecie czym do konca jest aborcja, ten filmik to pokazuje bardziej morderstwo niz aborcje bo to juz byly dzieciatka prawie gotowe do przyjscia na swiat. Nie potrafie sie do konca okreslic w kwesti czy jestem za aborcja czy nie, poniewaz zgadzam sie z ustawa - wiec nie jestem do konca na nie, ale ten filmik jest przesadzony!!!
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#140 kasiulka

kasiulka
  • Użytkownik
  • 270 postów

Napisano 01 maja 2008 - 15:04

ja też nie wiem co mam powiedzieć chyba tylko tyle że skoro ktoś dał nam życie to czemu mamy być z tym żeby je jakiejś małej istotce odebrać. postawmy się w sytuacji kiedy chodziło by o nasze życie w brzuszku miło by nam było z perspektywy tego ile już przeżyłyśmy, że ktoś nam nie pozwolił tego życia doświadczyć. wiecie same w jakich czasach żyjemy ile jest środków antykoncepcyjnych itp. a gdy już się stanie to czemu jest winna ta mała istotka ona nic wtedy nie robiła...........tylko my :-|
Cierpliwość...to spokój, że przecież się stanie!
Dołączona grafika