Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

aborcja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
608 odpowiedzi w tym temacie

#421 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 11 maja 2010 - 12:47

No może dla ciebie to byłby żaden problem.Ja nie mogłabym oddać swojego dziecka,które tyle czasu nosiłabym pod sercem.

ok źle się wyraziłam Ale jak dla mnie większym problemem jest zabieg usuwania ciąży i późniejsze wyrzuty sumienia, niż świadomość, że oddało się dziecko w dobre ręce.
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#422 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 11 maja 2010 - 15:26

ok źle się wyraziłam Ale jak dla mnie większym problemem jest zabieg usuwania ciąży i późniejsze wyrzuty sumienia, niż świadomość, że oddało się dziecko w dobre ręce.

Masz pewnie racje i mysle,ze kazdy odbiera to inaczej.Ja poprostu wiem jakie to jest uczucie urodzic maluszka.no nie moglabym oddac za nic.W trakcie ciazy powstaje duza wiez miedzy matka i dzieckiem.Potem tak poprostu zrzec sie dziecka?Nie potrafilabym.Usunac tez bym nie potrafila,ale zrozumialabym kazdego kto musial.Naprawde musial
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#423 Amira

Amira
  • Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 11 maja 2010 - 15:33

Ja zdecydowanie nie jestem za aborcją !!
Nie wiem co bym zrobiła gdyby zależało od tego życie albo dziecko miało by się urodzić zmutowane.
W jednym i drugim przypadku bym chyba urodziła.
Jednak mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała tak drastycznych wyborów podejmować.
Dołączona grafika

#424 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 11 maja 2010 - 20:28

Jednak mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała tak drastycznych wyborów podejmować.

Tego Ci zycze.ja tez nie chcialabym takich wybow podejmowac.
Dołączona grafika

#425 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 maja 2010 - 12:53

[jak dla mnie większym problemem jest zabieg usuwania ciąży i późniejsze wyrzuty sumienia, niż świadomość, że oddało się dziecko w dobre ręce.

dla mnie w sumie tez , bo to dziecko gdzies by tam sobie zyło , ale czytałam ze dla kobiety wieksza jest trauma gdy, odda dziecko niz jak usunie ciąze.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#426 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 12 maja 2010 - 14:18

ale czytałam ze dla kobiety wieksza jest trauma gdy, odda dziecko niz jak usunie ciąze.

no wlasnie.w czasie ciazy powstaje duza wiez miedzy mama a dzieckiem.Potem rodzisz i musisz oddac.Cos okropnego.
Dołączona grafika

#427 Amira

Amira
  • Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 12 maja 2010 - 15:55

no wlasnie.w czasie ciazy powstaje duza wiez miedzy mama a dzieckiem.Potem rodzisz i musisz oddac.Cos okropnego.

Ale czemu dziecko ma cierpieć za bezmyślność rodziców ??
Lepiej niech matka cierpi !!
Nie wiedziała co robi jak poszła z kimś do łóżka ??

Dziecko nie jest tu niczemu winne !!
I Jemu nikt nie daje wyboru czy woli się urodzić i być oddane czy woli być zabite !!
Dołączona grafika

#428 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 13 maja 2010 - 10:12

Mysle,ze wszystko zalezy od sytuacji w jakiej czlowiek sie znajdzie.Jedni bezmyslnie uprawiaja sex,a inni sa do niego zmuszani.Dziecko jest niewinna istota i jezeli nie ma takiej potrzeby to nie mozna usunac.Jednak czesto jest inaczej,za czesto <bezradny></span>
Dołączona grafika

#429 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 15:22

uważam że powinna być legalna. czemu? bo
:arrow: wiele dzieci rodzi się z wadami po co ma się urodzić np bez 1 ręki czy z wodogłowiem ..dzięki aborcji można by temu zaradzić
:arrow: każdy odpowiada za siebie , jeżeli kobieta ma taką potrzebę to niech usuwa to jej indywidualna sprawa - trzeźwo myśli
:arrow: i co z tego że jest zabroniona ? ludzie na potęgę się rodzą, matki pijaczki , połowa do domu dziecka trafia, a 90% dzieci i tak kończy źle ..zryta już psycha
Dołączona grafika

#430 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 15:40

wiele dzieci rodzi się z wadami po co ma się urodzić np bez 1 ręki czy z wodogłowiem ..dzięki aborcji można by temu zaradzić

dobra, a jeśli twoje dziecko, będzie miało wypadek i straci rękę to je zabijesz??

każdy odpowiada za siebie , jeżeli kobieta ma taką potrzebę to niech usuwa to jej indywidualna sprawa - trzeźwo myśli

dla mnie kobieta, która chce usunąć ciążę nie myśli trzeźwo, trzeźwo myśli ta, która się zabezpiecza, żeby uniknąc niechcianej ciąży !

i co z tego że jest zabroniona ? ludzie na potęgę się rodzą, matki pijaczki , połowa do domu dziecka trafia, a 90% dzieci i tak kończy źle ..zryta już psycha

uważasz że jeśli ludzie rodzą się na potęgę to można ciążę usunąć bo i tak średnia będzie dobra ?? :-? dobra <aaa11></span>

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#431 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 15:47

anka1705

chyba czytać nie umiesz. ja mówię o tym że jeżeli dziecko-płód w brzuchu będzie miał wady (down i inne) jeżeli rodzic nie chce siebie i dziecka kaleczyć niech ma wybór i niech usunie.

a nie Ty wyskakujesz z tym jak dziecko jest już urodzone i krzywda by się stała
Dołączona grafika

#432 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 15:58

dobra, widzisz, dla mnie to praktycznie to samo.
Dla mnie aborcja to zabijanie! Więc wiek nie ma tu nic do rzeczy...
Ja bym nie potrafiła usunąć swojej ciąży, nawet gdybym wiedziała że dziecko będzie chore, każdy ma prawo do życia, a w dzisiejszych czasach można pomóc i godnie żyć z chorobą.
Dziecko nie jest temu winne że urodzi się z Zespołem Downa <bezradny></span>

chyba czytać nie umiesz

zapewniam cię że umiem i idzie mi to całkiem dobrze :lol:

Ty wyskakujesz z tym jak dziecko jest już urodzone i krzywda by się stała

bo dla mnie to żaden argument

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#433 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:02

anka1705

widzisz każdy jest inny

ale ile się widzi w TV że dziecko z porażeniem itp matka widziała o tym że płód będzie "inny" urodziła a później biedę klepie i tylko do TV leci żeby wsparcie otrzymać ..dla mnie to jest strasznie i właśnie takie sceny dają dużo do myślenia i możliwość wyboru.
Dołączona grafika

#434 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:14

wiele dzieci rodzi się z wadami po co ma się urodzić np bez 1 ręki czy z wodogłowiem ..dzięki aborcji można by temu zaradzić

bo każdy ma prawo do życia. Gwarantuje to Deklaracja Praw Człowieka.

każdy odpowiada za siebie , jeżeli kobieta ma taką potrzebę to niech usuwa to jej indywidualna sprawa - trzeźwo myśli

toteż właśnie i każdy trzeźwo myślący człowiek zdaje sobie sprawę skąd się biorą dzieci i wie jak można temu zaradzić. Trzeźwo myślący człowiek przyjmuje również odpowiedzialność za swoje działanie.

urodziła a później biedę klepie

skoro biedę klepię to czemu dopuszcza do sytuacji w której może zajść w ciąże?? Zamiast legalizować aborcje ludzi należy edukować, bo w społeczeństwie jest zbyt wielu idiotów/ idiotek którzy nie wiedzą skąd się biorą dzieci.

możliwość wyboru.

wybór jest. Można iść do łóżka z facetem lub nie. Można się zabezpieczyć lub nie.

Nie wyobrażam sobie sytuacji w której aborcja miałaby się stać zabiegiem kosmetycznym, a tak właśnie stałoby się w przypadku jej legalizacji. Dochodziłoby do nadużyć. Uważam, że aborcja w takim wydaniu jakim jest teraz jest słuszna. Tylko w wyjątkowych sytuacjach. Za bezmyślność trzeba ponieść konsekwencje.

#435 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:18

skoro biedę klepię to czemu dopuszcza do sytuacji w której może zajść w ciąże?? Zamiast legalizować aborcje ludzi należy edukować, bo w społeczeństwie jest zbyt wielu idiotów/ idiotek którzy nie wiedzą skąd się biorą dzieci.

każdy ma możliwość uczyć się, może lubi becikowe dostawać temu na potęgę robi dzieciaki
Dołączona grafika

#436 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:27

urodziła a później biedę klepie i tylko do TV leci żeby wsparcie otrzymać ..

wiesz dobra, twój tok myślenia mnie przeraża, wiesz nie każdy jest zamożny, a chce dziecko, kocha je i opiekuje się nim i wychowuje na porządnego człowieka, wiec kiepska sytuacja materialna też nie może być plusem na legalizację aborcji, czasem człowiek z dnia na dzień traci wszystko i musi z tym żyć, a jeśli leci do TV po wsparcie, to znaczy że jest w skrajnej, ciężkiej sytuacji i potrzebuje pomocy dobrych ludzi, i chce zapewnić swojemu dziecku jedzenie i dach nad głową. Gdyby stan majątkowy miał świadczyć o tym czy można mieć dziecko czy nie to połowy z nas by mogło na świecie nie być, np w tym mnie!

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#437 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:38

anka1705 tu nie chodzi o związek kasa-dziecko tylko o to że jeżeli dziecko w brzuszku ma już dużą wadę, jak urodzi się ma być pod stałą opieką lekarzy, codziennie ma być prowadzone na rehabilitacje i przy tym zjadać całe pieniądze plus rodziców nerwy ..dalej jestem przy tym że tacy rodzice powinni mieć wybór co do aborcji
Dołączona grafika

#438 kurczaczek

kurczaczek
  • Użytkownik
  • 281 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:57

Ja jestem przeciwniczką aborcji!
Kiedyś w szkole na religii ksiądz nam puścił film jak wykonuje się aborcję, to było straszne, pokazane było maleńkie dzieciątko w 10tygodniu, a aborcja wygląda tak że to dzieciątko kawałek po kawałku będzie wyrywane z macicy matki :( przerażające jak dla mnie :(
A co do chorób to czasem jest tak że kobieta nie wie o wadach dziecka, bo nie raz lekarz się nie rozpozna i rodzi i ma to dzieciątko przy sobie, dla mnie dziecko to nie zabawka której się można pozbyć bo się popsuła :/
W dodatku ja jestem po 2 stratach, miałam chciane dzieciaczki, w jednej ciąży była zaplanowana co do dnia, a druga wpadliśmy, ale świadomie bo nie zabezpieczaliśmy się i ja i w jednej ciązy i w drugiej byłam bez pracy i co???
Chciałam tych maluszków, ale niestety u mnie nie wiadomo jest jaki problem że ciąże mi obumarły i powiem Wam ze w pierwszej ciąży właśnie w 10tygodniu miałam robiony zabieg i nie nazywa się to aborcja a abrazja (wykonywana jest na martwym dziecku) i tak miałam wyrzuty sumienia, przecież to moje dzieciątko, nikt nie miał do niego prawa :( a w drugiej ciąży ze względu na to że to był 7tydzień to roniłam sama :( tragiczne przeżycie :(:( z tego względu jestem na nie jeśli chodzi o aborcję, a jeśli kogoś nie stać na zabezpieczanie się albo na wychowanie dziecka to stać taką osobę na aborcję, przecież to jest drogi zabieg :/ w dodatku jak osoba nie chce mieć dziecka i nie chce się zabezpieczać to najlepiej niech się napije szklankę wody przed snem zamiast seksu
Dołączona grafika

#439 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 18:03

dobra, przecież można się zrzec dziecka... a poza tym rodzice proszący o pomoc... przecież nie trzymają go na siłę tylko z miłości, bo chcą mu pomóc, bo kochają... gdyby go nie chcieli pewno by go oddali do adopcji lub zrzekli się w szpitalu.

#440 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 18:37

Dobra wybacz, ale widzę jakąś niekonsekwencję Twoich wypowiedzi. W tym temacie z lekkością piszesz, że każdy powinien mieć prawo do aborcji, bo to, bo siamto. Ja nie uważam, że dziecko, które jest chore, jest gorsze. Bo dlaczego? To jego wina? On nie ma prawa żyć? A dzieci alkoholików? To też ich wina? Tyle jest ludzi, którzy pragną mieć dzieci, a nie mogą, więc są inne rozwiązania, niż aborcja :roll: Ale i tak wiem, że uparcie będziesz bronić swojego zdania, więc dyskusji nie ciągnę. :roll: Napiszę tylko jeszcze co do Twojej niekonsekwencji- otóż jak wspomniałam, w tym temacie piszesz o aborcji bez emocji, w temacie o Surogatkach jednak jesteś przeciwna takiemu rozwiązaniu, bo kobieta podczas ciąży przywiązuje się do dziecka. Aha, czyli podczas ciąży, po której następuje aborcja, to już nie? Nie bierzesz pod uwagę tego, że matki chorych dzieci mimo wszystko je kochają? Że żadne pieniądze nie mają dla nich znaczenia, a największą wartość ma zdrowie dziecka?
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt