aborcja
Napisano 18 maja 2009 - 21:52
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 18 maja 2009 - 22:13
natomiast uważam że w tych wypadkach o których pisałyście kobieta powinna mieć wybór,
co do tabletki to podają owszem, a jak się kobita bezpośrednio na policję zgłasza to najpierw ją przesłuchują, od razu do lekarza przecie wysyłają bo badanie musi potwierdzić gwałt i receptę dostaje.... mam nadzieję że nigdy nie będę musiała się znaleźć w takiej sytuacji natomiast na pewno wybrałabym taką formę niż skrobankę
Napisano 19 maja 2009 - 06:50
Napisano 19 maja 2009 - 07:51
Kobieta po gwałcie chyba nie myśli, że mogła zajść w ciąże tylko raczej o samym fakcie dokonania gwałtu na jej osobie o samej napaści lub jest w takim szoku że ciężko jej zebrac myśli na jakikolwiek temat... naprawdę myślisz, że jak powstanie powiedzmy reklama, coby po gwałcie zgłaszać się do lekarza do większość kobiet krzyknie "hurra!" i po gwałcie elegancko usiądzie w poczekalni?? Gratuluje optymizmu w takim razie. Ja uważam, że w takich wypadkach aborcja powinna być jak najbradziej dostępna. Powinna być tez dostępna pomoc specjalistów, psychologów, ale wiadomo, to Polska nie wymagajmy zbyt wiele
Ja naprawdę zawsze będę pełna podziwu dla kobiet które zdecydują się urodzić mimo choroby czy gwałtu. Dla mnie to jest oznaka niewiarygodnej miłości. Jednak nie możemy pozbawiać kobiety możliwości usunięcia,gdy okoliczności powstania ciąży były dramatyczne czy gdy kobieta może umrzeć w czasie porodu. Dla mnie aborcja to ostateczność i tak jak tu cerrata, pisała jeżeli ma być wykonana to tylko pod ścisłą kontrolą specjalistów. Niemniej w takich wypadkach powinna być dostępna.
Napisano 19 maja 2009 - 09:34
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 19 maja 2009 - 10:53
co do tabletki to podają owszem, a jak się kobita bezpośrednio na policję zgłasza to najpierw ją przesłuchują, od razu do lekarza przecie wysyłają bo badanie musi potwierdzić gwałt i receptę dostaje....
wiem ze nie w temacie aborcji ale jesli chodzi o tabletke to g*** prawda.
jak sie zglaszasz na policje to najpierw czekasz az racza ruszyc swoje dupy potem zabieraja Cie na miejsce zdarzenia potem na komende na przesluchanie przy czym caly czas robia z Ciebie durnia i mysla ze sobie wszystko wymyslilas... po spisaniu wstepnych zeznan zabieraja Cie do lekarza i owszem masz badanie pobieraja Ci probki i czekaaaaszz nieziemsko dlugo az zbadaja wszystko w laboratorium
a zadnej tabletki nikt nie podaje
a to jest rowniez moje zdanie na temat aborcji...dziecko w brzuchu matki to zawsze dziecko i nie ważne czy to było z seksu dobrowolnego czy nie.
Napisano 19 maja 2009 - 18:04
Napisano 21 maja 2009 - 11:53
Gdyż im szybciej takie badanie zostanie dkonane tym lepiej.
Dlatego zaraz po nim może dostać recepte.
U nas jest tak że lekarz często proponuje sam i informuje pacjentke o takiej farmakologicznej możliwości.
Dopiero potem zaczynają się przesłuchania które moga trwać bardzo sdługo, bierze się rowniez ubrania do analizy..
I niech mi nie wcina ktoś bzdur że do lekarza idzie się późno - bo znam procedury w praktyce w takich sprawach
a co do próbek i wyników badań- to są po kilku godzinach.
a takie nadginanie rzeczywistości na potrzeby kolejnych argumentów jest nie ok.
Poza tym ustawdawca pozwala takiej kobiecie na aborcje..
Napisano 21 maja 2009 - 13:06
Black_Angel, troche to nakęciłaś
depre, nic nie nakrecalam, tak bylo w moim przypadku wiec tak to opisalam
Napisano 21 maja 2009 - 14:36
Policja nie ma obowiazku zapewnienie pomocy psychilogicznej ale często takiej poszkodowanej dają na miary na różne poradnie psychologiczne zajmujące się takimi problemami.
Poza tym policja ma obowiązek pytać czy napastnik użył prezerwatywy- aby wykluczyć niepożądaną ciąze i ewentualną możliwośc zarażenia jakimiś chorobami.
Ja równiez zdaje sobie sprawe że 40 na 100 złgoszeń dziewczyn jest umarzane ze względu na brak dowodów (a czytając jaśniej ze względu na to że dziewczyna sobie to wymyśliła lub nadużywa miniemanie o słabej bezbronnej kobietce).
Co do aborcji
Moja koleżanka ma problemy z dzidziusiem - jest w ciąży i dzidzia ma wade rozwojową.
A jak poszła do lekarza zajmującymi się takimi noworodkami to jej powiedział "szkoda że pani nie przyszła w 3 miesiącu to bysmy usuneli ciąże":|
Napisano 21 maja 2009 - 14:54
tak bylo w moim przypadku wiec tak to opisalam
przepraszam że się wcinam, to znaczy ze byłaś zgwałcona?
Napisano 21 maja 2009 - 15:14
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 21 maja 2009 - 15:21
Napisano 30 maja 2009 - 18:23
Napisano 30 maja 2009 - 21:10
Rzeczywiście biedni Ci mężczyźni co krok jakieś niebezpieczeństwa nad nimi ciążą a to goła nóżka a to dekolcik. No i jak taki biedak ma sobie z tym poradzić?? I jeszcze potem go o jakiś gwałt, ciąże oskarżają i po sądach ciągają, a on biedny musi psychicznie sobie z tym wszystkim poradzić, taki żal rozsadza me serce że za chwile pęknie...
Gwałt jest przestępstwem i to czy kobieta ma mini spódniczke nie ma nic do rzeczy!!! Bo jeżeli facet ma tzw "chcice" to kobieta może być nawet w worku po ziemniakach a i tak ją zgwałci, ubiór gesty itp nie mają nic do rzeczy, bo gdy ona mówi "nie" on powinien przestać!! Bo gdy on wsypuje jej jakieś proszki do piwa, czy pijaną zamiast zawieźć do domu gwałci popełnia przestępstwo!!
No i OT zrobiłam...
Każda zgwałcona kobieta powinna mieć prawo do abrocji, takie jest moje zdanie. Nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie,ale prawo do niego jak najbardziej powinno istnieć.
Napisano 30 maja 2009 - 23:21
Napisano 30 maja 2009 - 23:28
Napisano 30 maja 2009 - 23:29
Napisano 30 maja 2009 - 23:43