Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

aborcja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
608 odpowiedzi w tym temacie

#281 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 maja 2009 - 16:06

widzisz stópki? rączki? głowę?
To jest człowiek!
martwy
zabity
...

A gdy nie widać stópek,rączek i dziecko wygląda jak zarodek świni,owcy czy konia?
tak na marginesie to zawsze mnie zastanawia dlaczego filmik o aborcji pokazywany jest gdy dziecko osiągnęło stadium płodu.... ;-)

Ciężko mi się wypowiedzieć na temat aborcji od kiedy znam osobę,która to zrobiła i powody,którymi się kierowała. To nie jest łatwy temat,wywołuje on burzliwe dyskusje,podobnie jak eutanazja czy kara śmierci. Każda ze stron ma trochę racji,jedna więcej druga mniej.
Wiem,że ja nie odważyłabym się tego zrobić. Wykończyłyby mnie wyrzuty sumienia....
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#282 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 15 maja 2009 - 18:13

A gdy nie widać stópek,rączek i dziecko wygląda jak zarodek świni,owcy czy konia?

a kto tak powiedział?
Tylko pytam czy to zauważyła/zauważyłyście....
Żeby było wiadome, że to jest dziecko a nie zlepek, nie nieoddychające-niemówiące-nieczujące COŚ...
nie ma mnie tu i nie będzie.

#283 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 maja 2009 - 19:40

a kto tak powiedział?

Nie rozumiem skąd to pytanie ;-)

Ja to napisałam,bo tak jest w rzeczywistości. Zarodek świni czy człowieka jest strasznie podobny dopóki nie zacznie nabywać cech gatunkowych czyli przechodzić w fazę płodową ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#284 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 16 maja 2009 - 13:05

podobnie jak eutanazja czy kara śmierci.

może dlatego, że podobnie jak z eutanazją czy karą śmierci dochodziło by niestety do nadużyć??
Niestety Polak potrafi, mąż będzie mógł zmuscić na "legalu" żone do usunięcia ciąży, rodzice będą mogli zmuszać swoje dzieci (natolatki) do tego. Poza tym traktowanie abrocji jako środka antykoncepcyjnego i totalna ignoracja tego czym tak naprawdę jest aborcja i że u zdecydowanie więszkej ilości kobiet pozostawia stały uraz... bo potem nagle się okazuje że to nie był zabieg usunięcia opryszczki jak się wielu zdawało... jeżeli aborcja miałaby być dostępna to pierwsze musiano by zatrudnić cały sztap specjalistów którzy zaczęliby gadać z kobietami czy rzeczywiście chcą usunąć ciąże, czy to tylko chwilowy kryzys itpa jak znam życie na to kasy by się nie znalazło, lub "mąry polak" znalazłby metodę by owe procedury ominąć. Moim zdaniem dobrze jest tak jak jest, aborcja tylko wtedy gdy okoliczności nas do niej zmuszają. Wpadki czy widzimisię mamusi powinny być niedopuszczalne. Sorry ale mnie uczono, że dorosły człowiek powinien odpowiadac za swoje czyny jak dorosły człowiek i przyjąć jakąś odpowiedzialnośc, a jeżeli się tego nie potrafi to nie zabiera się za zabawy dla dorosłych typu seks ;)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#285 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 16 maja 2009 - 13:07

jeżeli aborcja miałaby być dostępna to pierwsze musiano by zatrudnić cały sztap specjalistów którzy zaczęliby gadać z kobietami czy rzeczywiście chcą usunąć ciąże, czy to tylko chwilowy kryzys itp

I właśnie to pisałam jakiś czas temu w tym temacie ;-)

Ale masz rację z tym,że zawsze znalazłby się sposób na obejście tych procedur...

JkIEp1.png

#286 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 16 maja 2009 - 16:05

cerrata, nie mogłam do końca obejrzec tego filmu..aż mi sie strasznie słabo zrobiło..to jest obrzydliwe!! taka mała istotka
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#287 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 16 maja 2009 - 16:27

słuchajcie, ale dlaczego część z Was podchodzi do aborcji jak do substytutu środka antykoncepcyjnego. W przypadku takiego właśnie podejścia pierwsza bym krzyczała NIE, ale np. mi zdecydowanie chodzi o PRAWO DO DECYZJI. Dla mnie tu jest podstawowy problem i na to się poprostu nie godzę.
lilian

#288 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 16 maja 2009 - 16:45

lily, dla mnie to prawo do decyzji, lamie prawo dziecka do zycia
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#289 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 16 maja 2009 - 17:31

PRAWO DO DECYZJI.

a czy przypadkiem uprawiając seks nie podejmujesz takiej decyzji?
Kompletnie nie rozumiem o co ci chodzi
Godząc się na seks TRZEBA brać pod uwagę jego konsekwencje
Decyzja to to czy będziesz seks uprawiała czy nie
Innej nie ma

#290 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 16 maja 2009 - 17:52

Decyzja to to czy będziesz seks uprawiała czy nie
Innej nie ma

Chyba, jednak nie. Nie można stawiać sprawy, to nie uprawiaj sexu. Bo współżycie wiąże się z możliwością zajścia w ciążę, ale można się zabezpieczyć. I to nie ma nic wspólnego z prawem do aborcji.
Mi chodzi o to, ze każdy powinien mieć prawo do decyzji, jeśli taka nichciana ciąża się zdarzy. Bo nie dość, że taka osoba znajduje sie w takiej sytaucji, w której znależć się nie chciała i powiedzmy starała się by do niej nie doszło, to jeszcze jej się zabarnia zadecydowania co zrobić - nawet nie ma prawa wyboru. Na zasadzie: jest to teraz się martw i radź sobie sama, musisz urodzić, chore czy zdrowe, a co dalej i jak sobie poradzisz, to też nie ważne.
lilian

#291 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 16 maja 2009 - 17:57

ale można się zabezpieczyć.

ale zabezpieczenie nie gwarantuje ci 100% pewności, że w ciążę nie zajdziesz i musisz się z tym liczyć
Żaden producent środków antykoncepcyjnych ci tego nie zapewni!

jeśli taka nichciana ciąża się zdarzy.

ciąża nie bierze się znikąd

w której znależć się nie chciała

jw
może nie chciała, może stosowała środki antykoncepcyjne
ale musi liczyć się z konsekwencjami

#292 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 16 maja 2009 - 18:39

lily, wydaje mi sie ze nie masz racji ... dziecko to dziecko ... i popre cerrate ...zdecydowaa sie na seks - musisz byc swiadoma konsekwencji... nie chcesz dziecka? to oddaj go do adopcji ... wystarczy urodzic ... nie mowiac o tym ze nikt nam nie dal prawa do decydowania o zyciu ludzikim :!: i nie wazne czy dziecko ma 3 tygodnie, 7 tygodni czy 2 dni ... to caly czas jest dziecko ... i aborcja jest morderstwem ... czyli odbieraniem zycia ... wiec? mamy prawo do dezyzji o czyims zyciu ? NIE ... i to nie my sobie je nadajemy ... nie wspominajac o tym ze na szczescie nie zawsze to my dokonujemy wyboru ... aborcja to morderstwo - a prawa do niego nie mamy i nigdy nie dostaniemy

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#293 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 16 maja 2009 - 19:06

nie(d)oceniona, zgadzam sie z Toba, nie moze tak byc, ze mowi sie o wolnosci wyboru kobiety, kiedy jest to kosztem prawa do zycia. Tym bardziej, ze rzekoma wolnosc same kobiety sobie skracaja, seks to nie zabawka i trzeba wiedziec, jak ta gra moze sie skonczyc.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#294 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 17 maja 2009 - 16:24

chore czy zdrowe,

No niby masz prawo usunąć gdy dziecko jest chore no ale tu niestety Polska się nie popisuje, gdyż badania prenatalne wykonuje się w 4 miesiącu podczas gdy aborcje można wykonać do 3...
<bezradny></span>

#295 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 17 maja 2009 - 16:31

:-o :-o :-o :-o <bezradny></span> <bezradny></span> >
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#296 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 17 maja 2009 - 16:54

o matko ten film jest straszny
nigdy nie usunelabym ciazy :!:

rowniez uwazam ze od poczecia kobieta nosi w sobie malego czlowieczka

#297 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 17 maja 2009 - 19:04

Ja popieram aborcje... mozecie mnei tutaj zbesztac, ale jestem jednak, za... oczywiscie nie, ze malolata uwaza sie za dorosla i zaczyna wspolzyc, a potem suprise, bo wpadka... nie nie, raczej w sytuacji, kiedy to dziecko jest np. nieuleczalnie chore badz zostalo poczete w wyniku gwaltu...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#298 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 17 maja 2009 - 19:19

maartekkk, to w takich wypadkach my wszystkie popieramy aborcje, chodzi o to, żeby nie była ona dopuszczalna wtedy kiedy koebieta nagle sobie przypomni a ciąży że dziecka nie chce bo będzie jej przeszkadzało...

#299 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 17 maja 2009 - 20:00

np. nieuleczalnie chore badz zostalo poczete w wyniku gwaltu...

ja też jestem za tego typu aborcją
Takie możliwosci dopuszczam

nie dopuszczam LEGALNOŚCI aborcji, powszechnej dostępności

#300 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 17 maja 2009 - 20:34

w takich wypadkach my wszystkie popieramy aborcje

nie, nie wszystkie ... ja aborcji nie popieram w zadnym wypadku ... kiedys jej nie bylo i bylo dobrze ... dla mnie dziecko on momentu poczecia to ludzka istota a aborcja to morderstwo - co nie znaczy ze uwazam taki zapis w prawie za szkodliwy ... owszem, kobieta powinna w tych przypadkach moc wybrac, ale jednoczesnie musi byc swiadoma tego ze zabija dziecko ... zywa istote ... co najlepiej pokazuje film od cerraty ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.