Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ksiażki godne polecenia...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
177 odpowiedzi w tym temacie

#121 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 28 kwietnia 2013 - 20:34

Sajuri, ja też mam w domu Potęgę Podświadomości i przeczytałam ją :lol: polecam

#122 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 28 kwietnia 2013 - 20:44

Ja przeczytałam ostatnio coś na wzór Potęgi podświadomości - "Sekret", bardziej dla nastolatków, ale i tak jest genialna. Mówi o tym, że tak naprawdę to o czym myślimy to się spełnia. To cała moja filozofia życiowa, normalnie czułam jakbym czytała o sobie. :) Polecam wszystkim, a szczególnie tym ciągle narzekającym i postrzegającym wszystko negatywnie. Szkoda życia na takie myślenie. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#123 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 28 kwietnia 2013 - 20:51

Janina, ja też przeczytałam "Sekret" ale chyba będe musiała przeczytać ją ponownie, bo ostatnio dopada mnie pesymizm :-) Czy ta książka faktycznie zmieniła coś w Twoim życiu, podziel się jestem bardzo ciekawa

#124 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 28 kwietnia 2013 - 21:04

Ze mną jest tak, że ja ogólnie od zawsze jestem taką osobą o których piszą w "Sekrecie" więc dla mnie to żadne nowości nie były. Książka upewniła mnie tylko, że mój styl życia i postrzegania świata jest jak najbardziej poprawny, nie musiała nic zmieniać. Teraz tylko tym bardziej myślę pozytywnie.
Uważam, że tą książkę powinien przeczytać każdy nastolatek, bo nastawienie do życia jest najważniejsze i tak naprawdę od niego wszystko zależy. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#125 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 kwietnia 2013 - 21:08

Sekrecie

znajomy czytał ja kilka razy i bardzo chwali , jak go dopada gorszy czas to wraca do niej.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#126 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 28 kwietnia 2013 - 21:13

Zgadzam się z Wami, warto sięgnąć po ten egzemplarz kiedy dopada nas gorszy nastrój. Daje nadzieję na lepsze jutro :-)

#127 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 03 sierpnia 2013 - 19:22

Seria Metro 2033 - genialna! No i klasyk King, wśród najlepszych Chrsitie ;)

#128 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 28 sierpnia 2013 - 19:50

paragraf 22 ponoc super

Baaardzo super :) czytam ją już czwarty albo piąty raz w życiu (średnio raz na 1-1,5 roku :P) i za każdym razem podoba mi się tak samo ;-)

#129 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 września 2013 - 19:42

Judasz całował wspaniale
Autor: Maira Papathanasopulu

Eleni przez wiele lat trwa w nieudanym związku małżeńskim. Aleks jest nieszczęśliwy, gdyż ożenił się z konieczności - jego dziewczyna zaszła w ciążę. Po 17 latach małżeństwa Eleni wyczuwa, że mąż ją zdradza. Gdy pyta o to wprost, dochodzi do awantury i Aleks wyprowadza się z domu. Zrozpaczona kobieta przypadkiem dowiaduje się, że ma rację...

zrodlo:lubimyczytac.pl

super zabawna lekka ksiaka , do samego konca nie wiedzialam co bedzie ;-)

[ Dodano: 2013-09-19, 20:43 ]
okladka

Załączone miniatury

• juda.jpg

#130 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 29 września 2013 - 18:05

Judasz całował wspaniale...magdaaaaa fajnie,ze mi o niej przypomniałaś, czytałam ją kilka lat temu, a może kilkanaście...ale ten czas leci, z tej samej serii polecam też "Smażone zielone pomidory" Fannie Flagg

#131 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 18 października 2013 - 21:01

Dla mnie najpiękniejszą książą o miłości jest "S@motność w sieci" Janusza L. Wiśniewskiego

„Samotność w Sieci” - powieść tak współczesna, że bardziej nie można: z Internetem, pagerem, elektronicznymi biletami lotniczymi, dekodowaniem genomu i SMS-ami. A przy tym tak tradycyjna jak klasyczna historia miłosna. Powieść o miłości w Internecie. Tej ostatecznej, tej, o której się marzy, takiej, aby „się popłakać i aby dech zaparło”. Wiśniewski analitycznie i urzekająco zarazem relacjonuje tę miłość, wprowadzając na przemian nastrój nieomal uroczystej czułości, aby kilka linijek dalej zadziwić odważnym erotyzmem. „Samotność w Sieci” to także hołd składany mądrości i wiedzy. Splecione kunsztownie z wątkiem miłosnym fascynujące historie o molekułach emocji, o tym, kto tak naprawdę odkrył DNA, i o tym, co po śmierci stało się z mózgiem Einsteina. Po przeczytaniu „Samotność w Sieci”, wie się, że wirtualność Internetu to tylko umowa i że e-mail - tak naprawdę - nie musi się różnić od listu przysłanego zaprzęgiem przez posłańca.

źródło: wikipedia

Czytałam ją kilkanaście razy. Wywołuje we mnie silne emocje, wzrusza, bawi, sprawia, że jestem smutna...myślę sobie, że nie ma facetów potrafiących tak kochać. Zastanawiam sie zawsze jak mądrym, empatycznym facetem jest autor, że potrafił ubrać tą historię w takie słowa...

Szczerze polecam...

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#132 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 października 2013 - 21:31

S@motność w sieci" Janusza L. Wiśniewskiego

o tak , mnóstwo glebokich myśli ; ksiazka pobudza do refleksji ;-)

domu Potęgę Podświadomości i przeczytałam ją polecam
też polecam , czasami troche dużo o religii, ale przesłanie ksiązki bardzo interesujące i warte zastanowienia sie ;-)

#133 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 19 października 2013 - 20:28

"S@motność w sieci"

Muszę koniecznie po nią sięgnąć. Koleżanka tez zachwalała mówiła, że bardzo dużo dająca do myślenie książka.

Ja osobiście polecam 'W imię miłośc' Jodi Picoult. Ta akurat wspaniale pokazuje ile w stania jest zrobić matka dla swojego dziecka.

Generalnie chyba każda książkę tej autorki, którą do tej pory czytałam mogłabym polecić. Każda ma w sobie jakieś przesłanie.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#134 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 października 2013 - 21:02

@palomka tej autorki mam Krucha jak lod i Bez mojej zgody obie ponoc super. Krucha jak lod czytam i narazie ok, Bez mojej zgody ogladalam tylko film

Ja moge polecic Ukryte zony

Piętnastoletnia Sara marzy o tym, by uciec z domu. Uciec przed gwałtownym ojcem i jego czterema żonami. Chciałaby iść na studia, pracować, wyjść za mąż za kogoś, kogo pokocha. Tego samego pragnie dla swojej pięknej siostry Rachel.
Ale nie to jest przeznaczeniem sióstr. Uwięzione w surowej, wielożeńskiej sekcie, muszą poddawać się woli Proroka. To on decyduje, że Sara wyjdzie za mąż za swojego dużo starszego i już żonatego wujka. To on wybierze męża Rachel spośród szesnastu wpływowych kandydatów...
Zrozpaczona Sara zaczyna planować ucieczkę. Rachel, dotąd posłusznie spełniająca nakazy Proroka, poznaje kogoś, dla kogo będzie musiała wybierać pomiędzy wiarą a miłością

lubimyczytac.pl

Ksiazka bardzo chwalona, polecana , intrygujaca , szybko sie czyta 

Użytkownik Sajuri edytował ten post 19 października 2013 - 21:03

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#135 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 21:32

Krucha jak Lod Jodi Picoult 

na poczatku byla ok, ale bez rewelacji. Nawet Karate pisalam ze jakos tak srednio do mnie przemawia..

ale im dalej bylam ( ksiazka ma 600 stron ponad) tym coraz bardziej robila sie ciekawa....

Zakonczenie zaskakujace. Ksiazka o sile matczynej milosci. Fajnie pokazuje jak cala sytuacje widza poszczegolni czlonkowie rodziny. 

Polecam. 

Użytkownik Sajuri edytował ten post 20 listopada 2013 - 21:32

#136 Morena

Morena
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 01 grudnia 2013 - 15:42

Ja polecam "Jeźdźca miedzianego." Rosja, a dokładnie Stalingradu, przetrwanie, głód, śmierć, a w tym wszystkim miłość, seks i generalnie super książka. Ja nie lubię wojennej tematyki, ale ta książka była super. Teraz się zabieram za drugą część. :)

Pozycjonowanie stron www Warszawa www.eyedesign.com.pl/pozycjonowanie  jest niezmiernie istotne. Szczególnie wtedy, kiedy chcemy aby działalność naszej firmy, rozwijała się przez internet. Pozycjonowanie strony wpływa na pozycję w wynikach wyszukiwania.

#137 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 10:08

@Morena to moja obok Wyznan Gejszy ukochana ksiazka ;) POLECAM wiec rowniez. 

A czy ktos czytal ksiazki :

Daniel Steel Echa

Ukryte żony 

Marily Ostatnie seanse 

oraz Danuta Wałesa  marzenia i tajemice .

A jesli tak to co sadzicie o nich ?

#138 eM.

eM.
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 11:18

Ja polecam "Jeźdźca miedzianego." Rosja, a dokładnie Stalingradu, przetrwanie, głód, śmierć, a w tym wszystkim miłość, seks i generalnie super książka. Ja nie lubię wojennej tematyki, ale ta książka była super. Teraz się zabieram za drugą część. :-)

Cała seria jest dobra! Polecam z czystym sumieniem ;)

<bujanka1>

#139 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 12:38

@eM. z tym ze ( wedlug mnie ) pierwszy tom najlepszy. Drugi bardzo dobry a trzeci juz jakos mniej ;)

#140 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 15:59

@eM. z tym ze ( wedlug mnie ) pierwszy tom najlepszy. Drugi bardzo dobry a trzeci juz jakos mniej :-)

Pierwszy tom rewelacja, nawet nie wiedziałam kiedy go przeczytałam. Drugi też fajny i nie uważam, żeby jakoś był gorszy od pierwszego. Natomiast trzeci tom przeczytałam do połowy i zostawiłam, nudził mnie.

Ogólnie polecam, bo bardzo fajnie się czyta :) 

er3mjw4zst9mivdb.png