Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pamiątka ze ślubu- album czy fotoksiążka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
53 odpowiedzi w tym temacie

#1 ka-milka

ka-milka
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 23 kwietnia 2009 - 11:40

Mam dylemat, bo nie wiem czy wybrać tradycyjny album czy fotoksiązkę. Myślałam, że jednak wybiorę album, ale pan fotograf pokazał mi takie ładne przykłady tych fotoksiążek, ze... ach!! Tylko cena taka średnia i nie wiem czy warto.

#2 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 kwietnia 2009 - 11:42

Ja oglądałam fotoksiążki na gali ślubnej i bardzo mi się podobały :-) uważam,że są trwalsze niż album,w którym zawsze jakieś zdjęcie mogłoby się zniszczyć lub wypaść.

A jak cenowo to wygląda?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#3 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 27 kwietnia 2009 - 19:35

My wybralismy fotoksiazke i jestesmy bardzo bardzo zadowoleni.
Fakt,kosztuje duzo wiecej niz album ale napewno jest trwalsza i duzo lepiej wyglada.

Ostatnio bylismy u znajomych w odwiedzinach i zostawilismy u nich ta nasza ksiazke,zeby sobie na spokojnie obejzeli - na drugi dzien ja odbieralismy i wszedzie byly slady dzieciecych paluszkow umazanych w dzemie porzeczkowym - gdyby to byl album czesc zdjec bylaby juz do niczego,a tak w ksiazce wystarczyla nawilazona woda szmatka i ksiazka jak nowa :-D
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#4 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 27 kwietnia 2009 - 21:08

wszedzie byly slady dzieciecych paluszkow umazanych w dzemie porzeczkowym

Nieuprzejme zachowanie :roll:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#5 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 27 kwietnia 2009 - 22:24

angik1683, jak wyglada taka ksiazka pierwsze slysze o czyms takim.... <hmm></span>

#6 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 28 kwietnia 2009 - 07:04

Ja też u znajomych widziałam książkę i super to wygląda podoba mi się bardzo... a co ważniejsze jest to trwalsze niż album, tak jak pisała Angik nie ma problemu, że ktoś ja poplami ;-) A jeśli chodzi o cenę, to myślę, że raz w życiu ma się taką pamiątkę no i chyba warto wydac, bo to jest na lata ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#7 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 28 kwietnia 2009 - 08:25

Olciiia, to sa tak jakby zalaminowane zdjecia,
tu jest fotka z netu jak to mniej wiecej wyglada,ale nie oddaje ona pelnego uroku takiej fotoksiazki - najlepiej zobaczyc na zywo :-D

My kupilismy jedna duza ksiazke dla nas i dwie mniejsze dla rodzicow - tez byli bardzo zadowoleni.

Załączone miniatury

• 16aedited1uw1.jpg

sl-11609.png

#8 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 28 kwietnia 2009 - 08:55

Kurczę, super sprawa z tą fotoksiążką, nawet nie wiedziałam, że coś takiego można zrobić. Pokażę przyszłemu mężowi, powinna mu się spodobać ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 28 kwietnia 2009 - 10:08

Ciekawa sprawa , nawet nie wiedziałam , że tak mozna ;-)
Chetnie bym sie zdecydowała na takie rozwiązanie tylko pytanie ile droższe będzie od albumu
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#10 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 28 kwietnia 2009 - 10:12

tylko pytanie ile droższe będzie od albumu

my zaplacilismy 1600zl za 3 ksiazki,a album kosztowalby nas cos kolo tysiaca
uwazam,ze warto sie zapytac fotografa i czasem zaplacic troche wiecej i miec taka pamiatke :-D

ps. poskanuje pozniej pare stron z naszej ksiaki i wam pokaze
sl-11609.png

#11 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 28 kwietnia 2009 - 10:17

1600zl za 3 ksiazki,a album kosztowalby nas cos kolo tysiaca

no to jeszcze nie jest aż taka róznica bo myslałam , że to gdzies ze trzy razy więcej ;-) ale na pewno zapytam naszego fotografa ;-) za trwałośc fotek jestem wstanie zapłacić więcej
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#12 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 28 kwietnia 2009 - 12:06

świetna sprawa taka ksiazka :)
podoba mi sie to <ookk></span>

#13 edysia

edysia
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 10 marca 2010 - 22:45

Zdecydowanie polecam fotoksiążkę, o ile strony są zaprojektowane nowocześnie i z pomysłem. W większości przypadków projekty i układ zdjęć w fotoksiążce, jak dla mnie są kiczowate, choć można znaleźć też fotoksiążki naprawdę super zaprojektowane. Mojej znajomej się udało. Trafiła na fotografa, który tak zaprojektował jej fotoksiążkę, że mnie z nóg powaliło i zaczęłam żałować, że zamówiłam tradycyjny album. Fakt, że fotoksiążki są droższe, ale to nie gazeta, którą za chwilę wyrzucisz do kosza, tylko pamiątka na lata. Moim zdaniem warto w nie inwestować.

#14 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 11 marca 2010 - 15:10

A my będziemy mieli i jedno i drugie, bo nasz fotograf nie robi sam fotoksiążki tylko album, który jest w cenie, a nam bardzo zależy na fotoksiążce, więc ją gdzieś inadziej zlecimy ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#15 edysia

edysia
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 11 marca 2010 - 21:25

kashira, jakby co mogę dać Ci namiar na fotografa, który robi fotoksiążki w formacie 20x20 cm i 30x30 cm w skórzanych oprawach i w różnych kolorach. W razie czego pisz na priv lub na maila. Namiarów nie będę tu podawać, żeby nie reklamować.

#16 Gosiek

Gosiek
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 10:44

Mi też podoba sie fotoksiążka zdecydowanie!! ale mojemy Marcinowi berdziej album.Mamy takś możliwość u naszego fotografa (bo taka promocja) ,że wystarczy dopłacić 100zł i możemy miec i fotoksiążke i album.Sądze po kosztach u niego te 100 zł większej różnicy nam nie zroni i raczej zdecydujemy sie na te dwi opcje:)

#17 Dominika81

Dominika81
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 21:59

Jeśli chodzi o zdjęcia ślubne to też jestem zwolenniczką fotoksiążek. Ja jednak wykonywałam swoją po pewnym czasie, samodzielnie. Nie zamawiałam u fotografa. Sama znalazłam firmę i pobawiłam sie w projektowanie szkieletu z mężem. Zamówiliśmy taki album też dla rodziców - oni to dopiero byli zachwyceni! Polecam firmę . Tam zamawiałam fotoksiążki i jestem zadowolona.

#18 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 12:47

my mamy w duzym albumie A4 gdzie zdjecia sa przyklejone do tego album ozdobiłam po swojemu.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#19 Dominika81

Dominika81
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 26 lutego 2011 - 14:34

Też dobre rozwiązanie. Kwestia wyboru - książka czy album. Dla mnie fotoksiążka stanowi nową formą, atrakcyjną. Warto przynajmniej raz, dla odmiany, coś takiego sobie zrobić. No i w programie do tworzenia i projektowania możesz bawić się sama.

#20 Marti_84

Marti_84
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 25 maja 2011 - 12:41

Moim zdaniem kasiązka to super pomysł:)

Natomiast ja się zastanawiam na taką ksiązką dla gości (znalzałm coś takiego /link/)
Myślicie że to fajny pomysł ?