Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wypożyczam czy kupuję?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
127 odpowiedzi w tym temacie

#21 gimmemore

gimmemore
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 24 kwietnia 2009 - 16:22

Kupuję lub kradnę mamie;D Bardzo lubię mieć własne książki,żeby do nich powracać kiedy tylko chce;) Podczas finansowej posuchy kupuję ebooki na ,polscy autorzy i ciekawe pozycje. A, i najważniejsze-bardzo tanie;D Teraz urządzam mieszkanie,więc nie mam pieniędzy na papierowe wydania:( Z bibliotek nie lubię korzystać-bardzo często oceniam książkę po okładce,a te w bibliotece są najczęściej starsze i podniszczone... Wiem,dziwna jestem,ale cóż począć?:) O,jeszcze książki z serii gazet zbieram-przyzwoite wydania i interesujące pozycje. Jak już będę miała zupełny spokój z moim gniazdkiem,to zacznę polowanie na coś nowego;)

#22 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 16 maja 2009 - 18:01

ja książki raczej wypożyczam bądź pożyczam od znajomych ;)
albo wyszukuję czegoś w mej pokaźnej domowej biblioteczce ;)

Od czasu do czasu jakąś książkę kupię :) ale zawsze jest ryzyko, że książka okaże się klapą ;)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#23 amelia83

amelia83
  • Użytkownik
  • 463 postów

Napisano 16 maja 2009 - 18:19

ja pożyczam od znajomych,od rodzinki,czasem z biblioteki,a ostatnio rzadziej kupje bp mnie nie stać...
Większość ludzi jest jak opadłe liście,które rozwiewa wiatr.Krążą w powietrzu,a potem spadają na ziemię.Ale nieliczni są jak gwiazdy,które poruszają się po ustalonym kursie,gdzie nie moze ich dosięgnąć wiatr. Mają prawo i kierunek w sobie. {hermann hesse}

#24 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 16 maja 2009 - 20:21

skonczyłam już kupować bo uzbieralam całą sagę która zresztą już przeczytałam,teraz pożyczam od kumpeli albo z biblioteki.
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#25 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 21 maja 2009 - 06:19

Ja zazwyczaj wypożyczałam, ale ostatnio miałam mało czasu na czytanie i nie po drodze do biblioteki ;-) Tak więc ostatnio kupuję i pożyczam od znajomych w hurtowych ilościach ;-)

#26 Miss G

Miss G
  • Użytkownik
  • 485 postów

Napisano 23 maja 2009 - 20:16

Ja wypożyczam bo na razie nie stać mnie na kupowanie i nie mam do tego miejsca już.
"Każdy plan można zmienić lecz wolę życie bez planu."

#27 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 25 maja 2009 - 11:43

Roznie- lepiej miec, co by sie chcialo, ale to niestety kosztuje :-?

#28 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 25 maja 2009 - 18:12

Mam około...ja wiem...250 książek i ciągle mi mało...

To mozesz spokojnie zrobic wypozyczalnie:)

Dla mnie to strata kasy.. jesli chodzi o np powiesci, bo nie lubie nic czytac dwa razy..

#29 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1 437 postów

Napisano 25 maja 2009 - 19:27

Ja osobiście wypożyczam, czasami kupię komuś jaką w prezencie, ale to bardzo rzadko mi się zdarza ;-)

#30 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 27 maja 2009 - 22:14

Moi rodzice też już mają bibliotekę, ale ja wolę kupować książki sprawdzone, które lubię i do których lubię wracać. W przyszłości będę chciała im ' ukraść ' książki i zrobić sobie domową(swoją ) bibliotekę. Ale teraz większość raczej wypożyczam. Nie chcę kupować w ciemno, żeby później leżały bezużyteczne i smutne.

#31 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 28 maja 2009 - 14:19

dziś kupiłam "KOD LEONARDA DA VINCI" Dana Browna :-D

#32 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 28 maja 2009 - 14:44

Torii1988, podobno warto przeczytać i ksiązka jest duzo lepsza od filmu ;-) ja wypożyczam raczej ale zdarza sie, że kupuję jak jest jakaś okazja ;-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#33 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 29 maja 2009 - 00:37

Czytałam Kod i przeczytam drugi raz :-D
A ja dzisiaj kupiłam Bridget Jones 2, jedynka była super.

#34 shape

shape
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 03 czerwca 2009 - 10:25

ja kupuje..przewaznie dlatego, ze lubie czytac nowosci, ktorych w wypozyczalniach jeszcze nie ma

#35 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 28 czerwca 2009 - 10:26

wypożyczam książki, bo mogę poczytać kilka sztuk tygodniowo, a finansowo bym nie wyrobiła i wracam do czytania tylko niektórych książek, więc tym bardziej się nie opłaca, jeśli ma na nich leżeć kurz.

#36 gosiaczek199022

gosiaczek199022
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 16:34

Ja tylko kupuję książki i zrobiła mi się biblioteczka domowa
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#37 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 13 lipca 2009 - 12:43

Gdybym miala mozliwosc zapisania sie do biblioteki, to bym wypozyczala ;-)
A ze takiej nie mam, to pozostaje kupno ;-)
Wciagnelo mnie to, choc finansowo troszke ciezko.... :-P
Ale jak mam tylko wiekszy przyplyw gotowki, to kupuje sobie conieco :-)

#38 zogusia

zogusia
  • Użytkownik
  • 263 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 16:03

ja tylko wyporzyczam ksiazki, niestac mnie na kupno, poniewaz duzo czytam to bylby spory wydatek ;/
Nie żyjemy dla siebie, żyjemy dla tych którzy nas kochają żeby dać im siłę choć częściej to Oni dają siłę Nam.

#39 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 16:20

Jesli jest ksiazka na ktorej mi bardzo zalezy to kupuje,by miec ja na wlasnosc.Ale w wiekszosci wypozyczam.

#40 kurka_wodna

kurka_wodna
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 20 listopada 2009 - 17:59

Gdy byłam jeszcze studentką (a było to całkiem niedawno - obroniłam się w czercu :-> ) najczęściej wypożyczałam książki. Wrocławskie biblioteki są całkiem nieźle zaopatrzone, więc nie miałam problemu ze znalezieniem czegoś ciekawego do czytania.
A teraz? Teraz jestem dumnym księgażem w jednej z wrocławskich księgarni, wiec większość książek kupuję. Oczywiście jako pracownik mam zniżki, a nawet co miesiąc przydział darmowej literatury, więc nie dostaję aż tak strasznie po kieszeni. Bardzo mi taki stan rzeczy odpowiada, bo uwielbiam mieć dużo książek - taka moja słabostka :-P .

Do mieszkańców Wrocławia - pamiętajcie, że w naszym kochanym mieście są aż trzy księgarnie z bardzo tanimi książkami. Jedną znajdziecie na Ruskiej, druga jest w Fenixie, a trzecia - największa i najmłodsza - jest na Świdnickiej. Polecam te miejsca! :-P
"Bo czyż pod stołem, który nas dzieli, nie trzymamy się wszyscy tajnie za ręce?" Bruno Schulz