dieta niskowęglanowa
Napisano 16 czerwca 2010 - 20:47
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 16 czerwca 2010 - 21:06
Napisano 16 czerwca 2010 - 21:10
Ja tez jak przestawilam swoj tryb zywienia z normalnego na diete rozdzielna to organizm na poczatku sie buntowal i tez mialam biegunke
Napisano 18 czerwca 2010 - 17:32
Napisano 19 czerwca 2010 - 08:45
tylko nadal nie wiem dlaczego miesa i ryb ma byc wiecej niz nabiału
, no ale moze w jego tej pierwszej ksiazce cos by było.
nie było by raczej
powiem ci magdaaaaa że to wynika z "doświadczeń pokoleń" odchudzających się na tej diecie-sprawdzone po prostu i potwierdzone a powodem jest pewnie to że, tutaj chodzi o dostarczanie jak najbardziej czystego białka, a w nabiale, białka jest o wiele mniej niż w mięsku, do tego jest tam więcej tłuszczy i węglowodanów, także jedząc przewagę nabiału-nie osiąga się takich wyników spadkowych.
Napisano 30 czerwca 2010 - 15:44
Napisano 05 lipca 2010 - 06:45
akurat na wątrobę nie ma żadnego wpływu negatywnego, już raczej pozytywny, bo nie wolno spożywać alkoholu tłustych potraw, ograniczać sól- a to przecież one niszczą nam najbardziej ten narząd.Ponoć nie fajnie działa na wątrobę ale to minus każdej diety zapewne.
Napisano 05 lipca 2010 - 07:16
jaks dietetyk sie wypowiadała, ze nie jest dobra dla wszytkich i nie moze trwac wiecznie bo organizm potrzebuje wglowodanów . Czasem u ludzi rodzi sie lek przed zjedzeniem weglowodanów , mysle ze skarjne przypadki sa wszedzie. smiałam sie do kolezanki , ze dobrze ze ona czasem zje cos z weglowodanami bo tak moze po diecie bałaby sie jesc takie produkty. podobno tez wiele osób nieumiejeynie stosuje te diete i czesto trafiaja potem do dietetykow.
Napisano 05 lipca 2010 - 07:40
i schudła 18 kgdoroto zawadzka < superniania> tez na niej była.
nie jest dobra dla wszytkich i nie moze trwac wiecznie bo organizm potrzebuje wglowodanów
na 3 fazie tej diety zaczyna się dostarczać organizmowi węglowodany, także to nie jest tak że całą dietę nie widzisz ich na oczy
Napisano 05 lipca 2010 - 07:44
wiem, tylko autorka artykuły moiwła ze sa osoby , któe wyrabiaja sobie lek prze weglowodanami,boja sie ze jak zaczna jej jesc to przytyja :)a w tej trzeciej fazie nie trafi sie kg , wiec jak ktos nie zglebił do konca tajników imechanizmów tej diety to moze myslec ze to przez weglowodany.na 3 fazie tej diety zaczyna się dostarczać organizmowi węglowodany, także to nie jest tak że całą dietę nie widzisz ich na oczy
Napisano 05 lipca 2010 - 08:05
powiem ci że jest wiele przypadków a własciwie większość, że nawet na 3 fazie jeszcze waga delikatnie spadaa w tej trzeciej fazie nie trafi sie kg ,
no ja sama nie wiem czy nie będę tak mieć, trudno się będzie potem przestawić na to że mogę jeść w miarę normalnie i nie będę tyćktóe wyrabiaja sobie lek prze weglowodanami,boja sie ze jak zaczna jej jesc to przytyja
Napisano 24 lipca 2010 - 21:48
[ Dodano: 2010-07-24, 23:15 ]
pierwsze zapytanie
Napisano 25 lipca 2010 - 08:18
pierwsze zapytanie
ile może trwać 1 faza.?
mmnutella, pierwsza faza powinna trwać max. 7 dni, a najlepsze efekty są po 5- przynajmniej wg książki tej nowszej Dukana
Napisano 25 lipca 2010 - 08:42
zachęcam do przeczytania książki "Metoda doktora Dukana" bądź "Nie potrafię schudnąć"czy ma ktoś może jakieś konkretne meni bądź wskazówki do 1 fazy.? Pozdrawiam.
tam jest opisana cała dieta w sposób bardzo dokładny
Napisano 25 lipca 2010 - 09:27
pierwsze zapytanie
ile może trwać 1 faza.?
mmnutella, pierwsza faza powinna trwać max. 7 dni, a najlepsze efekty są po 5- przynajmniej wg książki tej nowszej DukanaNie ma co tej fazy przedłużać, bo i tak po przejściu do kolejnych waga nadal systematycznie powinna spadać.
dziękuje.
Napisano 25 lipca 2010 - 19:11
I czemu obżerasz się na grillu? hmm? :>
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 25 lipca 2010 - 19:35
trwa do osiągnięcia wymarzonej wagijak długo trwa 2 faza? do osiągnięcia wymarzonej wagi czy jest jakiś określony czas?
tak, podobno należy je jeść od I fazy, ja otrębów nie jem już długo i nic się nie dzieje, wiem że w niektórych przypadkach otręby przyczyniają się do zaparć.otręby je się od 1 fazy?
ja jem teraz pieczywo pełnoziarniste, nie codziennie, i nie w dużych ilościach, ale w ten sposób zamieniłam tę porcję błonnika.
objadłam się dozwolonymi dla mnie kotletami które robię z chudego mięsa mielonego z indykaI czemu obżerasz się na grillu? hmm? :>
no i zjadłam kawałek kiełbaski-przyznaje się bez bicia
Napisano 25 lipca 2010 - 19:40
Ale to takie typu Wasa czy raczej taki czarny, czarny chleb jak np.pieczywo pełnoziarniste
I jak to jest z ćwiczeniami? można? od kiedy? bo z tego co słyszałam na początku nie jest to wskazane?
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo