Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

chce cwiczyc ale nie chce chudnac, dieta nie pomaga

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 walencia

walencia
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 05 lipiec 2016 - 15:01

czesc mam maly problem :( jestem dosc chuda, mam lekką niedowagę, a bardzo chce przytyc. jednoczesnie staram sie tez cwiczyc, zeby miec sile i kondycje (zawsze bylam dosc cherlawa, a dzieki cwiczeniom jednak czuje sie lepiej). tylko teraz nie no i teraz boje sie, ze bede chudla jeszcze bardziej. nie mam zadnej diety, po prostu staram sie jesc normalnie tyle ile sama zawsze jadlam, tylko dolozylam wiecej owocow i warzyw. czy moge sobie jakos tym zaszkodzic? bardzo prosze o odpowiedz

#2 pinakolada78

pinakolada78
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 06 lipiec 2016 - 08:39

no jak dolozylas aktywnosc ale nie kalorie to sie nie dziw ze chudniesz :D

#3 Ania_ABCfitness

Ania_ABCfitness
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 06 lipiec 2016 - 09:20

Witaj! Moja przedmówczyni ma nieco racji - spalasz więcej, ale jesz tyle samo - więc jest ryzyko, że schudniesz jeszcze bardziej. Słusznie że włączyłaś do diety więcej warzywa i owoców, ale spróbuj zmodyfikować jadłospis tak, żeby mieć jednak jakąś nadwyżkę. Polecam też ćwiczenia siłowe - wzmocnią Cię, wyrzeźbią mięśnie i sylwetkę, ale nie będą tak mocno stymulować spalania tłuszczu jak inne typy aktywności.

#4 walencia

walencia
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 06 lipiec 2016 - 09:38

no ale jaki jest sens cwiczyc skoro zaraz zaleje mnie tluszcz? zwlaszcza ze mimo cwiczen czuje ze jest tego tluszczyku mniej ale nie chudne wcale

#5 Ania_ABCfitness

Ania_ABCfitness
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 06 lipiec 2016 - 10:11

Zwróć uwagę na to, że rozbudowaniu uległa Twoja masa mięśniowa - która też ma przecież swoją wagę, więc to, że spaliłaś tłuszcz ale nie zmieniła się Twoja waga wcale nie jest niezwykłe i nie powinno Cię niepokoić.

#6 agnieszkapat

agnieszkapat
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 12 maj 2017 - 10:16

A trening siłowy? Pomyśl o tym. Tylko najlepiej z trenerem personalnym.

#7 lila19

lila19
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 14 kwiecień 2020 - 20:44

Jeżeli pragniesz wyrzeźbić mięśnie to proponuje Ci iść do dietetyka i trenera personalnego, którzy ułożą Ci plan stricte na zwiększenie masy mięśniowej. W ubiegłym roku chciałam wyrzeźbić brzuch i oprócz ćwiczeń, diety zdecydowałam się na zabieg BTL EMSCULPT, który przeprowadziłam w krakowskiej klinice vesuna. Była to bardzo dobra decyzja, ponieważ zabieg ten nie tylko redukuje tkankę tłuszczową, modeluje sylwetkę, ale również rzeźbi mięśnie. Nawet zwykłymi treningami nie udałoby mi się osiągnąć takiego efektu i to w takim czasie.