Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

dieta niskowęglanowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
310 odpowiedzi w tym temacie

#21 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 21:01

Moja mama dzięki tej diecie schudła przez 15 dni 10 kg....
Od znajomych dowiedziała się o tej książce, zamowila i efekty są ogromne....
Tytuł tej książki to " Nie potrafie schudnąć"- Pierre Dukan....
Dieta jest dobra, bo nie odczuwa się głodu....warto przeczytac:) bo to naprawde działa....

iv09i09kftvt0mdm.png

#22 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 21:05

może coś więcej o tej diecie oprócz tytułu książki napiszesz? bo przecież nie będę ganiała za książką żeby sie dowiedzieć na czym dieta polega i czy będzie mi odpowiadała ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#23 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 21:10

nie(d)oceniona, hmmm myslalam,ze od pomocy w wyszukiwaniu informacji jest również internet :-D
no ale nic...
Dieta polega na tym, ze nie je się mięsa wieprzowego i baraniny, reszta mięsa ile się chce i co się chce... hmmm moja mama jadła dużo jajek,ryb, stopniowo dokladała do tego sałate i inne ważywa. Bulki, chleb , ziemniaki na początku całkowicie odpadają.
Teraz mama jest na diecie tzn"utrwalającej" więc raz w tygodniu moze jesc wszystko do woli....
Hmm w tej książce opisane są etapy wszystkie, co i jak... Ja wam tak dokladnie nie opowiem... Ale mama juz po 1 dniu zauważyła ze w tali jej ubywa... a teraz bardzo schudla, w brzuchu , nogach...

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2010-01-11, 21:12 ]
z tym że założyć temat informujący że jest taka a taka dieta, a wy sobie reszty szukajcie, moge i ja. zakładasz temat = podajesz przynajmniej podstawowe informacje ;-)

iv09i09kftvt0mdm.png

#24 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 21:13

hmmm myslalam,ze od pomocy w wyszukiwaniu informacji jest również internet

to samo mogłaby odpowiedzieć tobie ;-) jeżeli zakładamy temat starajmy się opisać go jak najdokładniej
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#25 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 21:17

ok przepraszam Was:)
Jakbyscie cos chcialy wiedziec to zadawajcie pytania, mame mam pod ręką to zapytam

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2010-01-11, 21:26 ]
wygląda na to że temat o tej diecie już był - scaliłam

iv09i09kftvt0mdm.png

#26 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 13 stycznia 2010 - 11:08

Pogrzebałam trochę, bo mnie temat zaciekawił :-D

Dieta proteinowa oparta jest o mechanizm naszego organizmu
, który może doprowadzić do zmniejszenia tkanki tłuszczowej bez radykalnych zmian i ograniczeń spożywanego jedzenia. Ważna jest tu silna wola i dostosowanie się do planu żywieniowego.
Podstawą diety proteinowej jest przyjmowanie białka. To, co jest ważne w trakcie bycia na diecie proteinowej to brak konieczności przeliczania kalorii, dostosowywania się do z góry ustalonego jadłospisu, co jak wiadomo nie wpływa korzystnie na samopoczucie osoby będącej na diecie. To, co wchodzi w skład diety Dukana to naturalne, zdrowe i smaczne produkty. Sekretem diety proteinowej jest białko, które stanowi element budulcowy mięśni, gdy jednak jest go w nadmiarze, musi zostać wydalone. By do tego doszło potrzebna jest energia, która jest znacznie wyższa, niż energia, która jest dostarczona z samego białka, w wyniku czego organizm pobiera energię z tkanki tłuszczowej.

Dieta ta składa się z 4 etapów

I etap - uderzenia
W tym okresie trwającm od jednego do dziesięciu dni możecie żywić się ośmioma kategoriami produktów wymienionych poniżej.
Z tych osmiu kategorii możecie dowolnie wybierać to, na co macie ochotę, beż żadnych ograniczeń i o każdej porze dnia.
Wolno wam również te produkty dowolnie ze sobą łączyć.

-chude mieso: cielęcina, konina, wołowina z wyjątkiem antrykotu i rozbratla z koscia, wszystko na gillu lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu
-podroby: watroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek)
-wszystkie ryby, tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane
-owoce morza (skorupiaki i mięczaki)
-drób oprócz kaczki i bez skóry
-chuda szynka, chude wędliny indyka, kurczaka lub wieprzowe
-jaja
-chude produkty nabiałowe
-póltora litra wody z małą zawartością soli mineralnych
-środki wspomagające : kawa, herbata, herbatki ziołowe, ocet, zioła, przyprawy, korniszony,cytryna (nie jako napój), sól i musztarda (umiarkowanie)

II etap - równomierny rytm odchudzania
Zachować wszystkie dozwolone w kuracji uderzeniowej produkty i dodać, bez zadnych ograniczeń co do ilości, godziny spożywania czy sposobów łączenie następujące surowe lub gotowane warzywa:
pomidory, ogórki, rzodkiewki, szpinak, szparagi, pory, zieloną fasolkę, kapustę, grzyby, seler,fenkuły,wszelkie zielone sałaty łącznie z cykorią, boćwinę, bakłażany, cukinię, paprykę, a nawet marchew i buraki pod warunkiem , że nie będą podawane do każdego posiłku. Podczas trwania tej fazy stosować naprzemiennie okres protein z warzywami i okres protein bez warzyw, aż do osiągnięcia ustalonej wagi, najlepiej pięc dni samych protein, pięc dni protein z warzywami (ja jednak bede jesc warzywka częsciej)

III etap - utrwalenie wagi
Czas trwania kuracji przejściowej oblicza się zależnie od wielkości utraconej wagi : dziesięć dni nowej diety na każdy utracony kilogram.
Jeśli straciliście 20 kg, trzeba ją stosować przez okres wynoszący 20 razy dzisięc dni.
Podczas fazy utrwalania wagi należy jak najściślej stosować się do diety pozwalającej na spożywanie następujących pokarmów:

-pokarmy proteinowe fazy uderzeniowej
-warzywa kuracji równomiernej
-jedna porcja owoców dziennie, oprócz bananów, winogron i czereśni
-2 kromki pełnoziarnistego chleba dziennie
-40 gramów sera
-2 porcje produktów skrobiowych tygodniowo
-udziec jagnięcy lub pieczeń z polędwicy wieprzowej

Jako ukoronowanie kuracji mamy jeszcze:
-dwa odświętne posiłki w tygodniu

Oraz obowiązkowo i bezwarunkowo
-jeden dzień ścislej diety proteinowej (kuracja uderzeniowa) w tygodniu

IV faza - stabilizacja
Przejść do normalnego sposobu odżywiania się podczas sześciu dni w tygodniu, zachowując dobre nawyki nabyte podczas kuracji, i stosować jeden dzień w tygodniu ścisłą diete proteinową z pierwszej fazy, należy jesc tez otręby owsiane, raz dziennie ok 3 łyżki

żródło: slim-line

ale że jestem wegetarianką, to dietta totalnie nie dla mnie niestety <bezradny></span>
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#27 Cicia1912

Cicia1912
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 22:51

Hej czy ma może ktoś z was może przepisy na potrawy w diecie proteinowej Dukana?
Mi już się trochę znudziło jedzenie tych samych posiłków codziennie:(

ja jestem w fazie uderzeniowej:P

#28 kuskubega

kuskubega
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 22 stycznia 2010 - 18:42

Jak przeglądam wiek dziewczyn chcących się odchudzić to myślę sobie, że w moim wieku jest to niezwykle karkołomna sztuczka. Jak się jest po 60tce, po kilku operacjach, nie ma się swoich hormonów (ułatwiających co by nie mówić odchudzanie, a raczej przemianę materii) i na dodatek na stałe bierze leki utrudniające ten proces, to odnoszę wrażenie, że porywam się z motyką na słońce. Ale jestem uparta i od 28.12.2009 do wczoraj spadłam 5,5 kg. przy tym także nie mogę zbyt intensywnie ćwiczyć, bo operowany kręgosłup nie daje. Ale co tam byle do wiosny wtedy będzie lepiej. Teraz jestem na etapie drugim, wybrałam rytm 1/1 i jeszcze chcę 4,5 kg. W książce jest podana strona int. na której jest specjalny test do wypełnienia, niestety po francusku tylko. Może któraś z Was Panie ma może jakąś wersję polską tego testu? Bo może lekko przesadziłam z tymi 10cioma kg do ,,zwałki,,? <bezradny></span> pozdrawiam wszystkie Panie

#29 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 18:33

odnośnie diety Ducana,moja szefowa od niedawna stosuję tą diete i naprawde spadła na wadze i to dosyć sporo. Z tego co wiem,można jeść w ilości nieograniczonej pod warunkiem,że przestrzega się zaleceń i tego co jeść wolno.
A w pierwszych pięciu dniach zrzuca się AŻ 3 kg :!: :!: :-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#30 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 03 maja 2010 - 11:06

dzisiaj zaczęłam tą diete :-D wszyscy ją zachwalają więc ja też spróbuje :mrgreen:
szczęście ma smak truskawek :D :D

#31 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 03 maja 2010 - 20:48

dzisiaj zaczęłam tą diete

Moja kolezanka ja stosowala (ma duza ilosc sadelka) schudla 11 kg. ale nie wiem przez jaki czas.

można jeść w ilości nieograniczonej pod warunkiem,że przestrzega się zaleceń i tego co jeść wolno.

Jest to droga dieta.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#32 Marti_84

Marti_84
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 04 maja 2010 - 12:31

cześć dziewczyny :)
po 1 jestem nowa na tym forum ale poruszacie fajne tematy więc postanowiłam się zapisac
po 2 odnośnie diety, ja jestem od 1,5 tygodnia na niej i jest mnie mniej już 4,5 kg :)

Dieta naprawdę działa stosował ja chłopak mojej koleżanki i zrzucił 15 kg, jest już od 3 miesięcy po diecie i nic mu nie przybyło.
Dużo jest wyrzeczeń w tej diecie ale efekty są powalające.
Co do sportu - w pierwszy 2 fazach jest zabroniony jakikolwiek wysiłek fizyczny, pozosatają tylko spacery szybszym tempem, wszelki wycieńczający trening czy to na siłowni czy na zajęciach areobowych jest nie wskazany - dopiero od 3 fazy można ćwiczyć.
Mimo iż możemy jeść dużo jednak dla organizmu jest to dość dużo obciążenie i zmiana sposobu odżywiania i wysiłek może powodować omdlenia i inne nie przyjemne rzeczy...

W razie jakiś pytań służę pomocą :)

#33 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 maja 2010 - 12:43

Marti_84, a ile go kosztowała ta dieta? bo ona do najtańszych nie należy prawda? No i ile trwały u niego wszystkie fazy skoro schudł 15 kg?

#34 Marti_84

Marti_84
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 04 maja 2010 - 14:56

Wiesz co nie mam pojęcia ile go kosztowała - ale mogę zapytać - no problem.

Ja osobiście nie zauważyłam tego aby mnie kosztowała wiecej niż normalne zakupy które robiłam .. ale nie jem np łosiosia czy krewetek codziennie :).

Co do trwania diety fazę 3 trzymał 150 dni bo na każdy kilogram dieta trwa 10 dni.
Jak sobie w wujka gogle wpiszesz - dieta proteinowa dukana to znajdziesz masę informacji - oraz opisy ludzi którzy już są po :) Ja po 1,5 tygodnia ekspertem nie jestem, ale jestem zadowolona z efektów i zamierzam wytrwać do końca :)

#35 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 maja 2010 - 15:09

dieta proteinowa dukana to znajdziesz masę informacji - oraz opisy ludzi którzy już są po

mam książkę Duncana- gdzie opisane jest wszystko także ok :-)

#36 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 maja 2010 - 17:44

poczytałam troszke o niej i musze przyznac, ze jest nie dla mnie . Ja nie wytrzymam 10 dni bez warzyw i owoców , pewnie z czasem zateskniłabym tez za pieczywem , ryzem i kasza <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#37 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 maja 2010 - 11:54

powiem wam, że dojrzewa we mnie decyzja o przejściu na tę właśnie dietę... dziś sobie wstępnie opracuje posiłki,i ile by mnie to tygodniowo kosztowało... bo nie boje się tego że nie wytrwam, ale tego że będzie mnie ona za dużo kosztować :-?

#38 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 24 maja 2010 - 11:58

nie chcę was smucic, ale slyszalam ze tego typu diety ciesza się efektem jojo i najlepiej jest jesc regularnie i zdrowo i polaczyc to z cwiczeniami

#39 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 maja 2010 - 12:03

nie chcę was smucic, ale slyszalam ze tego typu diety ciesza się efektem jojo

to dziwne, bo czytałam naprawdę wiele o tej diecie, na czym się opiera mechanizm spalania, oraz na wielu forach i pierwsze słyszę... :roll:

#40 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 24 maja 2010 - 12:07

Sąsiadka tą dietę stosowała i jest zadowolona i jojo nie zauważyła <bezradny></span>
Polecała ją ;-)