Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

dieta niskowęglanowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
310 odpowiedzi w tym temacie

#61 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 20:45

a ja dzis zle sie czulam po tych wszystkich jedzonkach, nie wiem czy nie przerzuce sie na warzywno owocowa
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#62 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 20:47

moze to nie od tego ??? <hmm></span> ale faktycznie zastanow sie bo trudno w lato przezyc bez owoców jak teraz tyle tego.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#63 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 20:52

no nie wiem, bo rano zjadlam twarozek, biegunka, obiad-ryba z piekarnika i to samo, kolacja-tunczyk i tez to samo
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#64 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 21:06

666ilonka777, nie mam pojęcia czemu tak zareagował twój organizm, u mnie nic takiego nie wystąpiło :shock:

#65 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 21:10

666ilonka777 organizm nie jest przyzwyczajony do takiego jedzenia, dlatego czasami tak sie zdarza, ze sie buntuje i potem jest tak jak u ciebie biegunka.
Ja tez jak przestawilam swoj tryb zywienia z normalnego na diete rozdzielna to organizm na poczatku sie buntowal i tez mialam biegunke <bezradny></span> potem sie wszystko unormowalo

201407101662.png

#66 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 czerwca 2010 - 17:32

wczoraj u kolezanki troszke poczytałam wstepu do przepisó i juz troszke wiem dlaczego od takiej ilosci białka sie chudnie :-) tylko nadal nie wiem dlaczego miesa i ryb ma byc wiecej niz nabiału <hmm></span>, no ale moze w jego tej pierwszej ksiazce cos by było.

#67 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 08:45

tylko nadal nie wiem dlaczego miesa i ryb ma byc wiecej niz nabiału <hmm></span> , no ale moze w jego tej pierwszej ksiazce cos by było.

nie było by raczej :-D
powiem ci magdaaaaa że to wynika z "doświadczeń pokoleń" odchudzających się na tej diecie-sprawdzone po prostu i potwierdzone a powodem jest pewnie to że, tutaj chodzi o dostarczanie jak najbardziej czystego białka, a w nabiale, białka jest o wiele mniej niż w mięsku, do tego jest tam więcej tłuszczy i węglowodanów, także jedząc przewagę nabiału-nie osiąga się takich wyników spadkowych.

#68 kobitka

kobitka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 15:44

Dieta jest efektywna to na pewno - bo 2 znajome ładnie na niej szczupleją ale nie jest jak każda dieta zdrowa dla organizmu...nie zupełnie. Ponoć nie fajnie działa na wątrobę ale to minus każdej diety zapewne.

#69 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 05 lipca 2010 - 06:45

Ponoć nie fajnie działa na wątrobę ale to minus każdej diety zapewne.

akurat na wątrobę nie ma żadnego wpływu negatywnego, już raczej pozytywny, bo nie wolno spożywać alkoholu tłustych potraw, ograniczać sól- a to przecież one niszczą nam najbardziej ten narząd.

#70 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 lipca 2010 - 07:16

czytałam ze dieta ta teraz jest dardzo modna doroto zawadzka < superniania> tez na niej była.
jaks dietetyk sie wypowiadała, ze nie jest dobra dla wszytkich i nie moze trwac wiecznie bo organizm potrzebuje wglowodanów . Czasem u ludzi rodzi sie lek przed zjedzeniem weglowodanów , mysle ze skarjne przypadki sa wszedzie. smiałam sie do kolezanki , ze dobrze ze ona czasem zje cos z weglowodanami bo tak moze po diecie bałaby sie jesc takie produkty. podobno tez wiele osób nieumiejeynie stosuje te diete i czesto trafiaja potem do dietetykow.

#71 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 05 lipca 2010 - 07:40

doroto zawadzka < superniania> tez na niej była.

i schudła 18 kg :-)

nie jest dobra dla wszytkich i nie moze trwac wiecznie bo organizm potrzebuje wglowodanów

na 3 fazie tej diety zaczyna się dostarczać organizmowi węglowodany, także to nie jest tak że całą dietę nie widzisz ich na oczy :-)

#72 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 lipca 2010 - 07:44

na 3 fazie tej diety zaczyna się dostarczać organizmowi węglowodany, także to nie jest tak że całą dietę nie widzisz ich na oczy

wiem, tylko autorka artykuły moiwła ze sa osoby , któe wyrabiaja sobie lek prze weglowodanami,boja sie ze jak zaczna jej jesc to przytyja :)a w tej trzeciej fazie nie trafi sie kg , wiec jak ktos nie zglebił do konca tajników imechanizmów tej diety to moze myslec ze to przez weglowodany.

#73 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 05 lipca 2010 - 08:05

a w tej trzeciej fazie nie trafi sie kg ,

powiem ci że jest wiele przypadków a własciwie większość, że nawet na 3 fazie jeszcze waga delikatnie spada :-)

któe wyrabiaja sobie lek prze weglowodanami,boja sie ze jak zaczna jej jesc to przytyja :)

no ja sama nie wiem czy nie będę tak mieć, trudno się będzie potem przestawić na to że mogę jeść w miarę normalnie i nie będę tyć <bezradny></span>

#74 mmnutella

mmnutella
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 21:48

o widzę że same pozytywne opinie o diecie dukana. :) sama mam ochotę spróbować jednak to dopiero po powrocie z wakacji, gdyż trudno tam było by przygotowywać posiłki .:). czy ma ktoś może jakieś konkretne meni bądź wskazówki do 1 fazy.? Pozdrawiam.

[ Dodano: 2010-07-24, 23:15 ]
pierwsze zapytanie ;P ile może trwać 1 faza.?

#75 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 08:18

mmnutella, pierwsza faza powinna trwać max. 7 dni, a najlepsze efekty są po 5- przynajmniej wg książki tej nowszej Dukana ;-) Nie ma co tej fazy przedłużać, bo i tak po przejściu do kolejnych waga nadal systematycznie powinna spadać.

#76 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 08:42

czy ma ktoś może jakieś konkretne meni bądź wskazówki do 1 fazy.? Pozdrawiam.

zachęcam do przeczytania książki "Metoda doktora Dukana" bądź "Nie potrafię schudnąć"
tam jest opisana cała dieta w sposób bardzo dokładny

#77 mmnutella

mmnutella
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 09:27

mmnutella, pierwsza faza powinna trwać max. 7 dni, a najlepsze efekty są po 5- przynajmniej wg książki tej nowszej Dukana ;-) Nie ma co tej fazy przedłużać, bo i tak po przejściu do kolejnych waga nadal systematycznie powinna spadać.

dziękuje. :)

#78 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 19:11

mloda, pytanie do Ciebie :mrgreen: jak długo trwa 2 faza? do osiągnięcia wymarzonej wagi czy jest jakiś określony czas? otręby je się od 1 fazy?

I czemu obżerasz się na grillu? hmm? :>
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#79 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 19:35

jak długo trwa 2 faza? do osiągnięcia wymarzonej wagi czy jest jakiś określony czas?

trwa do osiągnięcia wymarzonej wagi ;-)

otręby je się od 1 fazy?

tak, podobno należy je jeść od I fazy, ja otrębów nie jem już długo i nic się nie dzieje, wiem że w niektórych przypadkach otręby przyczyniają się do zaparć.
ja jem teraz pieczywo pełnoziarniste, nie codziennie, i nie w dużych ilościach, ale w ten sposób zamieniłam tę porcję błonnika. ;-)

I czemu obżerasz się na grillu? hmm? :>

objadłam się dozwolonymi dla mnie kotletami które robię z chudego mięsa mielonego z indyka :-)
no i zjadłam kawałek kiełbaski-przyznaje się bez bicia :lol:

#80 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 19:40

pieczywo pełnoziarniste

Ale to takie typu Wasa czy raczej taki czarny, czarny chleb jak np.
Dołączona grafika
I jak to jest z ćwiczeniami? można? od kiedy? bo z tego co słyszałam na początku nie jest to wskazane?
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo