Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca jako - niania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
216 odpowiedzi w tym temacie

#121 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 08:54

halynka niestety ale nic nie wyszło. Państwo z którymi rozmawiałam zdecydowali się
jednak na inną opiekunkę

201407101662.png

#122 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 22:21

monia66, szkoda, ale myślę, że nie będziesz miała problemów ze znalezieniem innych ofert. Już jakieś doświadczenie masz przecież...

Ja coraz częściej myślę nad zmianą, bo wracam wykończona psychicznie. Nie podoba mi się sposób wychowania i podejście, tym bardziej, że często zostaje z dwoma i nie mam chwili wytchnienia a umawiałam się, że będę mogła się pouczyć w czasie kiedy mała śpi... Ale najpierw powinnam znaleźć nową ofertę...

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#123 kari

kari
  • Użytkownik
  • 589 postów

Napisano 12 maja 2011 - 15:47

:-D Będe pracować u sąsiadki sama do mnie pani przyszła zapytać co ja na to bym zajmowała się dzieckiem ale jak chce to za 10 zł 3 razy w tygodniu:)
Od 1 zaczynam.
Jak myślisz, że potrafisz, lub myślisz, że nie potrafisz,zawsze masz racje!

#124 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 13 maja 2011 - 06:25

kari, o pracy jako niania piszemy tutaj :arrow: http://babskiswiat.n...-vt3646,120.htm

10zł będziesz miała za godzinę opieki nad dzieckiem?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#125 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 26 maja 2011 - 19:05

Ja od jutra zaczynam pracę jako niańka :) mały ma 21 miesięcy i jest tak uroczy . Od razu mu się spodobałam :D a jego tata stwierdził że tylko przymnie on się tak swobodnie czuje i za to mam plusa :)
Będę miała biegania a biegania :D ale cieszę się bo dzieciak jest dobrze wychowywany i grzeczny.
Tylko zastanawiam się jak mam się zachowywać jak np pójdę z nim na plac zabaw i będzie się bawił...ojciec powiedział że mały przeważnie sam się bawi więc to nie problem ale czy ja jako niańka powinnam jakoś go zabawić czy coś?

#126 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 26 maja 2011 - 19:15

ojciec powiedział że mały przeważnie sam się bawi więc to nie problem ale czy ja jako niańka powinnam jakoś go zabawić czy coś?

Pilnować, pilnować, pilnować, pilnować, pilnować, pilnować, pilnować....

krowka17, a czy to dziecko ma też matkę? :>

Ty masz jakiekolwiek doświadczenie w opiece nad dzieckiem?

ale cieszę się bo dzieciak jest dobrze wychowywany i grzeczny.

Taaa.... do pierwszego focha... Bo nie będziesz w prawo chciała iść jak on będzie chciał, bo piasku nie dasz jeść itp.

Opieka nad dzieckiem to cudowna sprawa- ale nigdy nie należy się łudzić, że prosta :-P

Tak czy inaczej- krowka17, Mirabelka__22, gratulacje :*

#127 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 26 maja 2011 - 19:19

Ty masz jakiekolwiek doświadczenie w opiece nad dzieckiem?

mały nie jest niemowlakiem... umie pokazać że coś chce . przebrać go też przebiore bez problemu , jeść też dam , książkę też poczytam i na pewno będę całą uwagę skupiała na nim żeby nic mu się złego nie stało.

krowka17, a czy to dziecko ma też matkę? :>

a skąd to pytanie :D oczywiście że ma mamę :)

#128 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 maja 2011 - 19:22

jak np pójdę z nim na plac zabaw i będzie się bawił

pilnowac. zadne jakies gadu gadu a dziecko swoje bo naprawde wystarczy moment . A to ty ponosisz odpowiedzialnosc

ale czy ja jako niańka powinnam jakoś go zabawić czy coś

mysle że tak, ja zawsze sie bawiłam z dzieciaczkiem , poza tym ... zaplusujesz u rodziców aktywnoscia.

Taaa.... do pierwszego focha... Bo nie będziesz w prawo chciała iść jak on będzie chciał,

a tamto dziecko ma taka fajnaaaaaaaa zabawke, ja tez chce :lol: :-P i w ryk. :lol:
Wiesz ..dzieci sa kochane, slodkie...Ale tak naprawde opieka nad dzieckiem na ciezka robota. Byłam opiekunka pare razy, pracowałam z dziecmi to wiem. Ale zycze Ci powodzenia i cierpliwosci
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#129 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 26 maja 2011 - 19:28

a skąd to pytanie :D oczywiście że ma mamę :)

No bo tak ciągle opowiadasz o tym ojcu- się zastanawiałam czy matka miała cokolwiek do powiedzenia ;-)

mały nie jest niemowlakiem... umie pokazać że coś chce . przebrać go też przebiore bez problemu , jeść też dam , książkę też poczytam

Ale zdajesz sobie sprawę- teraz wypowiadam się jako pedagog, który takową wiedzę teoretyczną i praktyczną posiada- iż czas skupienia takiego dziecka, np. na czytaniu książeczki to średnio 3 minuty? Oczywiście zdarzają się wyjątki od reguły ;-)

umie pokazać że coś chce

Widzisz- pokazać, a wypowiedzieć swoją potrzebę to dwie różne sprawy....

#130 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 26 maja 2011 - 19:28

zaplusujesz u rodziców aktywnoscia.

właśnie o to mi chodzi :) kupiłam sobie dresik żeby specjalnie nie żałować i bawić się z nim bez stresu :P

Zobaczymy jak to będzie mam nadzieję że dam radę i podołam temu zadaniu :P mały ruchliwy ale co tam jakoś damy radę hehe ja jestem młoda mogę pobiegać za nim :P
Na pewno nie będę obojętna na nic bo zdaję sobie sprawę jakie potrafią być dzieci i że można się wszystkiego spodziewac.

[ Dodano: 2011-05-26, 20:29 ]
Marzycielka24, bo ojciec przeprowadzał"casting" na niańke :D matka nawet nie uczestniczyła w tym bo byla w pracy

#131 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 26 maja 2011 - 19:31

Marzycielka24, bo ojciec przeprowadzał"casting" na niańke :D matka nawet nie uczestniczyła w tym bo byla w pracy

A jakie pytania były? W jaki sposób tą pracę zdobyłaś? Zostajesz z nim sama od razu?

i że można się wszystkiego spodziewac.

OOO trafiłaś w sedno, a wręcz powiem Ci, że należy się spodziewać zawsze tego czego nigdy, przenigdy, byś się nie spodziewała ;-)

#132 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 26 maja 2011 - 19:52

A jakie pytania były?

w sumie to on pytań nie zadawał dużo , za to dużo opowiadał o małym i tego czego on oczekuje :)

W jaki sposób tą pracę zdobyłaś?

a cóż to za pytanie :D :D nie wiem jak mam to odebrać :P znalazłam na internecie ogłoszenie i zadzwoniłam, dzisiaj była rozmowa no i mały ciągle do mnie przychodził z zabawkami , usmiechal się nawet nie chcial zeby go tata karmil tylko pokazywal na mnie :D no i od razu mnie prowadzal za ręke po domu :) i tym zaplusowałam :)

Zostajesz z nim sama od razu?

sama od razu to nie bo jego tata jutro będzie ze mną ale to tylko ten jeden raz :)

#133 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 27 maja 2011 - 08:05

mały ciągle do mnie przychodził z zabawkami , usmiechal się nawet nie chcial zeby go tata karmil tylko pokazywal na mnie no i od razu mnie prowadzal za ręke po domu

Dzieciaki sie szybko przywiazuja ;-)

Daj znac jak poszlo :P
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#134 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 27 maja 2011 - 12:34

krowka17, gratuluję - oby jutro wszytko poszło jak należy ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#135 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 27 maja 2011 - 23:06

Dzisiaj byłam 1wszy raz, było nawet ok nie miałam z małym jakiś dużych problemów :) byłam z nim sama na placu zabaw był bardzo grzeczny potem tylko ubrudził się w piachu :D przy zasypianiu też nie było problemu trochę popłakał ,postękał ,pobawił się autem i zasnął momentalnie :) ogólnie jestem zadowolona.

#136 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 30 maja 2011 - 17:25

krowka17, fajnie, że jesteś zadowolona, miej nadzieję, że oni też. Świetnie, że mały od samego początku cię polubił - to bardzo ważne dla rodziców. Kciuki trzymam, żebyś została na dłużej ;-)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#137 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 30 maja 2011 - 23:22

Dzisiaj drugi dzień za mną był :) zero kłopotów z małym , jestem w szoku że jest tak grzeczny... w ogóle on jest takim obserwatorem... poszliśmy na plac zabaw to nie bawił się
ciągle tylko obserwował inne dzieci i co one robią on się sam uczy z takich obserwacji ludzi :) jest mądry i bystry :)
Dzisiaj się zdziwiłam bo leżałam sobie z nim i najpierw poczytałam mu po swojemu i oglądaliśmy obrazki i ja byłam mega senna , on też oczka tarł i mówię to się pewnie kimniemy tak z godzinke , on nie zasnął ja też nie ale leżał przy mnie grzeczniutki i cichutko dopiero jak się sama podniosłam to on też :) był zły jak mu pampersa zmieniałam hihihi :D :D ale przyzwyczaji się że trzeba :P w ogóle to miałam dzisiaj 1 raz w życiu swoim starcie z tą grubszą sprawą :P i dałam radę :D

#138 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 31 maja 2011 - 07:11

i dałam radę

ciesze sie że idzie dobrze. Powodzenia :)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#139 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 31 maja 2011 - 09:16

i dałam radę

i oby tak było dalej ;-) powodzenia i dużo cierpliwości życzę w opiece nad małym

201407101662.png

#140 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 31 maja 2011 - 17:09

powodzenia i dużo cierpliwości życzę w opiece nad małym

nawet się nie muszę cierpliwością wykazywać bo on jest tak grzeczny i tak się słucha...
Dzisiaj byliśmy chwilkę na dworku ja się wygrzewałam w słoneczku a on się grzecznie bawił przy mnie coś tam pogadał polatał i było ok :)
Zasnął bez problemów najmniejszych spał 3 godzinki do jedzenia też jest pierwszy :) ogólnie strasznie go lubie i sama sie sobie dziwię że nie mam najmniejszych nawet problemów w opiece nad nim a doświadczenia żadnego nie miałam... Chyba będę dobrą matka :mrgreen: