Praca jako - niania
Napisano 23 kwietnia 2011 - 22:21
Ja coraz częściej myślę nad zmianą, bo wracam wykończona psychicznie. Nie podoba mi się sposób wychowania i podejście, tym bardziej, że często zostaje z dwoma i nie mam chwili wytchnienia a umawiałam się, że będę mogła się pouczyć w czasie kiedy mała śpi... Ale najpierw powinnam znaleźć nową ofertę...
Napisano 12 maja 2011 - 15:47
Od 1 zaczynam.
Napisano 13 maja 2011 - 06:25
10zł będziesz miała za godzinę opieki nad dzieckiem?
Napisano 26 maja 2011 - 19:05
Będę miała biegania a biegania
Tylko zastanawiam się jak mam się zachowywać jak np pójdę z nim na plac zabaw i będzie się bawił...ojciec powiedział że mały przeważnie sam się bawi więc to nie problem ale czy ja jako niańka powinnam jakoś go zabawić czy coś?
Napisano 26 maja 2011 - 19:15
ojciec powiedział że mały przeważnie sam się bawi więc to nie problem ale czy ja jako niańka powinnam jakoś go zabawić czy coś?
Pilnować, pilnować, pilnować, pilnować, pilnować, pilnować, pilnować....
krowka17, a czy to dziecko ma też matkę? :>
Ty masz jakiekolwiek doświadczenie w opiece nad dzieckiem?
ale cieszę się bo dzieciak jest dobrze wychowywany i grzeczny.
Taaa.... do pierwszego focha... Bo nie będziesz w prawo chciała iść jak on będzie chciał, bo piasku nie dasz jeść itp.
Opieka nad dzieckiem to cudowna sprawa- ale nigdy nie należy się łudzić, że prosta
Tak czy inaczej- krowka17, Mirabelka__22, gratulacje
Napisano 26 maja 2011 - 19:19
mały nie jest niemowlakiem... umie pokazać że coś chce . przebrać go też przebiore bez problemu , jeść też dam , książkę też poczytam i na pewno będę całą uwagę skupiała na nim żeby nic mu się złego nie stało.Ty masz jakiekolwiek doświadczenie w opiece nad dzieckiem?
a skąd to pytaniekrowka17, a czy to dziecko ma też matkę? :>
Napisano 26 maja 2011 - 19:22
pilnowac. zadne jakies gadu gadu a dziecko swoje bo naprawde wystarczy moment . A to ty ponosisz odpowiedzialnoscjak np pójdę z nim na plac zabaw i będzie się bawił
mysle że tak, ja zawsze sie bawiłam z dzieciaczkiem , poza tym ... zaplusujesz u rodziców aktywnoscia.ale czy ja jako niańka powinnam jakoś go zabawić czy coś
a tamto dziecko ma taka fajnaaaaaaaa zabawke, ja tez chceTaaa.... do pierwszego focha... Bo nie będziesz w prawo chciała iść jak on będzie chciał,
Wiesz ..dzieci sa kochane, slodkie...Ale tak naprawde opieka nad dzieckiem na ciezka robota. Byłam opiekunka pare razy, pracowałam z dziecmi to wiem. Ale zycze Ci powodzenia i cierpliwosci
Napisano 26 maja 2011 - 19:28
a skąd to pytanie
oczywiście że ma mamę
No bo tak ciągle opowiadasz o tym ojcu- się zastanawiałam czy matka miała cokolwiek do powiedzenia
mały nie jest niemowlakiem... umie pokazać że coś chce . przebrać go też przebiore bez problemu , jeść też dam , książkę też poczytam
Ale zdajesz sobie sprawę- teraz wypowiadam się jako pedagog, który takową wiedzę teoretyczną i praktyczną posiada- iż czas skupienia takiego dziecka, np. na czytaniu książeczki to średnio 3 minuty? Oczywiście zdarzają się wyjątki od reguły
umie pokazać że coś chce
Widzisz- pokazać, a wypowiedzieć swoją potrzebę to dwie różne sprawy....
Napisano 26 maja 2011 - 19:28
właśnie o to mi chodzizaplusujesz u rodziców aktywnoscia.
Zobaczymy jak to będzie mam nadzieję że dam radę i podołam temu zadaniu
Na pewno nie będę obojętna na nic bo zdaję sobie sprawę jakie potrafią być dzieci i że można się wszystkiego spodziewac.
[ Dodano: 2011-05-26, 20:29 ]
Marzycielka24, bo ojciec przeprowadzał"casting" na niańke
Napisano 26 maja 2011 - 19:31
Marzycielka24, bo ojciec przeprowadzał"casting" na niańke
matka nawet nie uczestniczyła w tym bo byla w pracy
A jakie pytania były? W jaki sposób tą pracę zdobyłaś? Zostajesz z nim sama od razu?
i że można się wszystkiego spodziewac.
OOO trafiłaś w sedno, a wręcz powiem Ci, że należy się spodziewać zawsze tego czego nigdy, przenigdy, byś się nie spodziewała
Napisano 26 maja 2011 - 19:52
w sumie to on pytań nie zadawał dużo , za to dużo opowiadał o małym i tego czego on oczekujeA jakie pytania były?
a cóż to za pytanieW jaki sposób tą pracę zdobyłaś?
sama od razu to nie bo jego tata jutro będzie ze mną ale to tylko ten jeden razZostajesz z nim sama od razu?
Napisano 27 maja 2011 - 08:05
Dzieciaki sie szybko przywiazujamały ciągle do mnie przychodził z zabawkami , usmiechal się nawet nie chcial zeby go tata karmil tylko pokazywal na mnie no i od razu mnie prowadzal za ręke po domu
Daj znac jak poszlo
Napisano 27 maja 2011 - 12:34
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 27 maja 2011 - 23:06
Napisano 30 maja 2011 - 23:22
ciągle tylko obserwował inne dzieci i co one robią on się sam uczy z takich obserwacji ludzi
Dzisiaj się zdziwiłam bo leżałam sobie z nim i najpierw poczytałam mu po swojemu i oglądaliśmy obrazki i ja byłam mega senna , on też oczka tarł i mówię to się pewnie kimniemy tak z godzinke , on nie zasnął ja też nie ale leżał przy mnie grzeczniutki i cichutko dopiero jak się sama podniosłam to on też
Napisano 31 maja 2011 - 07:11
ciesze sie że idzie dobrze. Powodzeniai dałam radę
Napisano 31 maja 2011 - 17:09
nawet się nie muszę cierpliwością wykazywać bo on jest tak grzeczny i tak się słucha...powodzenia i dużo cierpliwości życzę w opiece nad małym
Dzisiaj byliśmy chwilkę na dworku ja się wygrzewałam w słoneczku a on się grzecznie bawił przy mnie coś tam pogadał polatał i było ok
Zasnął bez problemów najmniejszych spał 3 godzinki do jedzenia też jest pierwszy