Ale ja na pewno nie pracowałabym za 400 zł, bo sama też mam opłaty itd. Wiadomo, że praca opiekunki do dzieci jest mało opłacalna, ale bez przesady.
Praca jako - niania
Napisano 26 września 2011 - 18:21
Ale ja na pewno nie pracowałabym za 400 zł, bo sama też mam opłaty itd. Wiadomo, że praca opiekunki do dzieci jest mało opłacalna, ale bez przesady.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 26 września 2011 - 20:52
yyy mieszkasz we Wrocławiu teraz? czy cos pokreciłamja teraz jestem w małej miejscowości
no ale ja wowczas mieszkałam z rodzicami jeszcze wiec chwilowo mogłam sobie na to pozwolic. Zreszta nawet gdybym teraz miała mozliwosc pracy za np. 500zł na pol etatu to bym wzieła. Bo zawsze cos by wpadlo.Ale ja na pewno nie pracowałabym za 400 zł, bo sama też mam opłaty itd
Napisano 26 września 2011 - 22:53
Mieszka w Brzegu z tego co się orientujęyyy mieszkasz we Wrocławiu teraz? czy cos pokreciłam
Napisano 27 września 2011 - 07:17
Podziwiam za odwagę, bo jednak opieka nad takim maluszkiem do najłatwiejszych zadań nie należy - ale Ty zaprawiona w bojach widzę jesteś
6 godzin przez 5 dni, to tak jakby 3/4 etatu, tak?
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 27 września 2011 - 08:46
Ja odpowiedziałam na kilka ofert pracy jako niania ale ciągle myślę czy opłaca mi się dojeżdżać ok.40 km bo u nas nie ma nic póki co.
Napisano 27 września 2011 - 09:14
ja także, bo Tigra mi taki szatański pomysł kiedyś podsunęła, bo przecież zamiast bawić się z jednym, mogę z dwoma. Zawsze wybieram ogłoszenia w których wiek dziecka, którym miałabym się opiekować jest zbliżony do wieku Zuzu, ale póki co brak odzewuodpowiedziałam na kilka ofert pracy jako niania
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 27 września 2011 - 09:41
Zgadza sięMieszka w Brzegu z tego co się orientuję
Mhm6 godzin przez 5 dni, to tak jakby 3/4 etatu, tak?
Dziękuję za gratulacje dziewczyny
![]()

Napisano 27 września 2011 - 15:23
Madź, nie poddawaj się. Mamy z własnym dzieckiem mają większy problem ze znalezieniem podopiecznego, ale myślę, że jeśli uzbroisz się w cierpliwość to wreszcie znajdzie się ktoś kto dostrzeże korzyści jakie płyną z takiej formy opieki
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 27 września 2011 - 20:53
moja szwagierka tak zrobiła.bo przecież zamiast bawić się z jednym, mogę z dwoma
Ma swoje dzieci ( 3 ) i wzieła do opieki dziewczynke. Wszystko u siebie w domku.
Uwazam ze dobry pomysł
czego do konca nie rozumiem , wkocnu ma juz doswiadczenie na swoim. A jak jeszcze dziecko np. moje 2 letnie, biore opieke nad tez 2 latkiem ( tak zrobiła własnie szwagierka ) to dzieci sie razem bawiłyMamy z własnym dzieckiem mają większy problem ze znalezieniem podopiecznego
No chyba ze mamy sie boja ze matka zamiast zajmowac sie ich pociecha bedzie wiecej czasu poswiecac swojemu.
napewno ktos sie zgłosi.Sama też zamieściłam ogłoszenie, ale tu także cisza
Napisano 27 września 2011 - 21:55
Właśnie dlatego odpowiadam tylko na te ogłoszenia, gdzie wiek jest zbliżony. Zuza prędzej pójdzie do przedszkola aniżeli zwolni się miejsce w żłobku, a chciałabym, żeby miała kontakt z innymi dziećmi, bo to także rozwija. Poza tym, mamy najczęściej boją się oddać dziecko do żłobka, co by maluch co chwilę do domu czegoś nie przynosił (o choróbsko mi chodzi), a tak jest to zminimalizowane, no i kompan do zabawy jest przynajmniej jedenA jak jeszcze dziecko np. moje 2 letnie, biore opieke nad tez 2 latkiem ( tak zrobiła własnie szwagierka ) to dzieci sie razem bawiły
Jak nie uda mi się tutaj, to będę szukać w sąsiednich miastach, ale to dopiero jak uda mi się zdać to prawo jazdy
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 03 października 2011 - 18:04
Napisano 03 października 2011 - 18:07
ja odrazu powiedziałam ze raz mam doswiadczenie, i jestem dobra. Dwa - mam dojazdy. I tak doszłysmy do porozumienia.Z jednej strony nie mogę zawołać za dużo z drugiej w mojej sytuacji pieniądze bardzo potrzebne.
Mozesz delikatnie napomknac.
Napisano 03 października 2011 - 18:17
Z jednej strony logiczne, że chciałabyś jakieś godne pieniądze zarobić a z drugiej jak krzykniesz za dużo to ona Ci podziękuje, bo znajdzie kogoś innego za mniejszą kasę
Napisano 03 października 2011 - 18:25
Z jednej strony logiczne, że chciałabyś jakieś godne pieniądze zarobić a z drugiej jak krzykniesz za dużo to ona Ci podziękuje, bo znajdzie kogoś innego za mniejszą kasę
Dokładnie tak samo uważam
Weekend akurat nie wchodzi w grę bo zaocznie studiuje.
Moje miasto liczy 40-tys mieszkańców, wiec wcale nie jest duże, ale wg rankingów w Wielkopolsce nianie zarabiają od 5-11zł/h! (źródło danych niania.pl)
Napisano 03 października 2011 - 18:36
A najlepiej jak zacznie się mowa o wynagrodzeniu, to zapytaj ile jest w stanie Ci zaoferować - a nuż sama pierwsza powie
![]()

Napisano 04 października 2011 - 07:17
nie koniecznie. Jesli dziewczyna dobra i z doswiadczeniemZ jednej strony logiczne, że chciałabyś jakieś godne pieniądze zarobić a z drugiej jak krzykniesz za dużo to ona Ci podziękuje, bo znajdzie kogoś innego za mniejszą kasę
Moze zacznij od małej stawki ?
o bardzo madre pytanie.to zapytaj ile jest w stanie Ci zaoferować
Napisano 04 października 2011 - 11:26
to zapytaj ile jest w stanie Ci zaoferować - a nuż sama pierwsza powie
Ha! Zawsze tak zaczynam, ale najczęściej odbijają piłeczkę pytaniem: A ile by panią satysfakcjonowało. Jak zacznę od stawki małej to ona przecież nie zaproponuje wyższej.
7/h by mnie satysfakcjonowało. Przy 8 czy 9 godzinach dziennie całkiem niezły zarobek by wyszedł.
W czwartek mam się z nią spotkać. Nie muszę chyba dodawać, że mocno proszę o kciuki!
Napisano 04 października 2011 - 12:11
![]()