Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca jako - niania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
216 odpowiedzi w tym temacie

#161 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 września 2011 - 18:21

Sajuri, ja teraz jestem w małej miejscowości :P
Ale ja na pewno nie pracowałabym za 400 zł, bo sama też mam opłaty itd. Wiadomo, że praca opiekunki do dzieci jest mało opłacalna, ale bez przesady.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#162 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 26 września 2011 - 18:30

elizabeth, gratulacje, wiadomo kazdy grosz sie liczy, a praca odpowiedzialana,ale przyjemna
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#163 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 września 2011 - 20:52

ja teraz jestem w małej miejscowości

yyy mieszkasz we Wrocławiu teraz? czy cos pokreciłam :oops:

Ale ja na pewno nie pracowałabym za 400 zł, bo sama też mam opłaty itd

no ale ja wowczas mieszkałam z rodzicami jeszcze wiec chwilowo mogłam sobie na to pozwolic. Zreszta nawet gdybym teraz miała mozliwosc pracy za np. 500zł na pol etatu to bym wzieła. Bo zawsze cos by wpadlo.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#164 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 26 września 2011 - 22:22

elizabeth gratuluje pracy opiekunki do dziecka. Oby współpraca z małą dobrze ci się układała i zarobki z tego co widze to całkiem, całkiem :-D

201407101662.png

#165 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 września 2011 - 22:53

yyy mieszkasz we Wrocławiu teraz? czy cos pokreciłam :oops:

Mieszka w Brzegu z tego co się orientuję ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#166 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 27 września 2011 - 07:17

Eluśka suuuuper, że udało się z pracą <jupi></span> gratuluję serdecznie <flow1></span>

Podziwiam za odwagę, bo jednak opieka nad takim maluszkiem do najłatwiejszych zadań nie należy - ale Ty zaprawiona w bojach widzę jesteś <ookk></span> trójka młodszego rodzeństwa na coś się czasem przydaje ;-)

6 godzin przez 5 dni, to tak jakby 3/4 etatu, tak? <hmm></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#167 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 27 września 2011 - 08:46

elizabeth, gratulacje. jestem przekonana, że będziesz świetną nianią ;) Może nie jest to praca z której można się dorobić, ale daje też dużo satysfakcji i możesz np. notatki przeglądać w pracy :)

Ja odpowiedziałam na kilka ofert pracy jako niania ale ciągle myślę czy opłaca mi się dojeżdżać ok.40 km bo u nas nie ma nic póki co.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#168 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 27 września 2011 - 09:14

Eli, gratulacje wielkie :mrgreen:

odpowiedziałam na kilka ofert pracy jako niania

ja także, bo Tigra mi taki szatański pomysł kiedyś podsunęła, bo przecież zamiast bawić się z jednym, mogę z dwoma. Zawsze wybieram ogłoszenia w których wiek dziecka, którym miałabym się opiekować jest zbliżony do wieku Zuzu, ale póki co brak odzewu <bezradny></span> Sama też zamieściłam ogłoszenie, ale tu także cisza :roll:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#169 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 27 września 2011 - 09:41

Mieszka w Brzegu z tego co się orientuję ;-)

Zgadza się ;-)

6 godzin przez 5 dni, to tak jakby 3/4 etatu, tak? <hmm></span>

Mhm :)

Dziękuję za gratulacje dziewczyny <flow1></span>

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#170 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 27 września 2011 - 15:23

eli ja również przyłączam się do gratulacji :mrgreen: Na bank maluch Cię pokocha od pierwszego dnia, bo lepszej cioci nie znalazłby i za 100 lat :-P Pensja może nie jest szczytem marzeń, ale i do najgorszych nie należy- w zasadzie to powiedziałabym, że jest przeciętna jeśli idzie o ten zawód. Za to na pewno opieka nad maluchem sprawi Ci mnóstwo satysfakcji a skoro lubisz dzieci to myślę, że będziesz z niej zadowolona ;-) No i trzymam kciuki by współpraca z rodzicami ułożyła się pomyślnie i bez zgrzytów :-D

Madź, nie poddawaj się. Mamy z własnym dzieckiem mają większy problem ze znalezieniem podopiecznego, ale myślę, że jeśli uzbroisz się w cierpliwość to wreszcie znajdzie się ktoś kto dostrzeże korzyści jakie płyną z takiej formy opieki ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#171 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 września 2011 - 20:53

bo przecież zamiast bawić się z jednym, mogę z dwoma

moja szwagierka tak zrobiła.
Ma swoje dzieci ( 3 ) i wzieła do opieki dziewczynke. Wszystko u siebie w domku.
Uwazam ze dobry pomysł

Mamy z własnym dzieckiem mają większy problem ze znalezieniem podopiecznego

czego do konca nie rozumiem , wkocnu ma juz doswiadczenie na swoim. A jak jeszcze dziecko np. moje 2 letnie, biore opieke nad tez 2 latkiem ( tak zrobiła własnie szwagierka ) to dzieci sie razem bawiły

No chyba ze mamy sie boja ze matka zamiast zajmowac sie ich pociecha bedzie wiecej czasu poswiecac swojemu.

Sama też zamieściłam ogłoszenie, ale tu także cisza

napewno ktos sie zgłosi.
;-)

#172 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 27 września 2011 - 21:55

A jak jeszcze dziecko np. moje 2 letnie, biore opieke nad tez 2 latkiem ( tak zrobiła własnie szwagierka ) to dzieci sie razem bawiły

Właśnie dlatego odpowiadam tylko na te ogłoszenia, gdzie wiek jest zbliżony. Zuza prędzej pójdzie do przedszkola aniżeli zwolni się miejsce w żłobku, a chciałabym, żeby miała kontakt z innymi dziećmi, bo to także rozwija. Poza tym, mamy najczęściej boją się oddać dziecko do żłobka, co by maluch co chwilę do domu czegoś nie przynosił (o choróbsko mi chodzi), a tak jest to zminimalizowane, no i kompan do zabawy jest przynajmniej jeden :-P

Jak nie uda mi się tutaj, to będę szukać w sąsiednich miastach, ale to dopiero jak uda mi się zdać to prawo jazdy :-P
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#173 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 03 października 2011 - 18:04

Hej. W końcu ktoś się odezwał. Mam teraz jednak dylemat, co będzie jak wkroczymy na temat wynagrodzenia. Z jednej strony nie mogę zawołać za dużo z drugiej w mojej sytuacji pieniądze bardzo potrzebne. Jak zaczynałam dostawałam 5-6zł za godzine, a teraz powinnam wołać więcej jak mam doświadczenie i referencje? Z drugiej strony rozumiem, że jest to dla mnie wygodna praca i ktoś nie po to zatrudnia, żeby całą pensje oddawać Doradźcie coś. <bezradny></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#174 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 października 2011 - 18:07

Z jednej strony nie mogę zawołać za dużo z drugiej w mojej sytuacji pieniądze bardzo potrzebne.

ja odrazu powiedziałam ze raz mam doswiadczenie, i jestem dobra. Dwa - mam dojazdy. I tak doszłysmy do porozumienia.
Mozesz delikatnie napomknac.

#175 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 03 października 2011 - 18:17

halynka, może 6 czy 7 zł na godzinę a za każdą nadgodzinę czy pracę w weekend 8 zł? Stawki są różne w zależności od samego miasta, u nas 5-6 zł to szczyt szczytów ;-)
Z jednej strony logiczne, że chciałabyś jakieś godne pieniądze zarobić a z drugiej jak krzykniesz za dużo to ona Ci podziękuje, bo znajdzie kogoś innego za mniejszą kasę <bezradny></span>

#176 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 03 października 2011 - 18:25

Z jednej strony logiczne, że chciałabyś jakieś godne pieniądze zarobić a z drugiej jak krzykniesz za dużo to ona Ci podziękuje, bo znajdzie kogoś innego za mniejszą kasę <bezradny></span>

Dokładnie tak samo uważam

Weekend akurat nie wchodzi w grę bo zaocznie studiuje.

Moje miasto liczy 40-tys mieszkańców, wiec wcale nie jest duże, ale wg rankingów w Wielkopolsce nianie zarabiają od 5-11zł/h! (źródło danych niania.pl)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#177 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 03 października 2011 - 18:36

halynka, ja mam 7zł/h i uważam, że to stawka akurat :) moja miejscowość ma mniej więcej 38 tys. mieszkańców, więc w przybliżeniu do Twojego i myślę, że jako niania z doświadczeniem spokojnie powinnaś powiedzieć wyższą stawkę.
A najlepiej jak zacznie się mowa o wynagrodzeniu, to zapytaj ile jest w stanie Ci zaoferować - a nuż sama pierwsza powie ;-)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#178 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 października 2011 - 07:17

Z jednej strony logiczne, że chciałabyś jakieś godne pieniądze zarobić a z drugiej jak krzykniesz za dużo to ona Ci podziękuje, bo znajdzie kogoś innego za mniejszą kasę

nie koniecznie. Jesli dziewczyna dobra i z doswiadczeniem
Moze zacznij od małej stawki ?

to zapytaj ile jest w stanie Ci zaoferować

o bardzo madre pytanie.

#179 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 04 października 2011 - 11:26

to zapytaj ile jest w stanie Ci zaoferować - a nuż sama pierwsza powie ;-)

Ha! Zawsze tak zaczynam, ale najczęściej odbijają piłeczkę pytaniem: A ile by panią satysfakcjonowało. Jak zacznę od stawki małej to ona przecież nie zaproponuje wyższej.
7/h by mnie satysfakcjonowało. Przy 8 czy 9 godzinach dziennie całkiem niezły zarobek by wyszedł.

W czwartek mam się z nią spotkać. Nie muszę chyba dodawać, że mocno proszę o kciuki! <stres></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#180 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 04 października 2011 - 12:11

halynka, kciuki trzymam <ookk></span> ja nastawiona byłam podczas rozmowy, że jak coś, to powiem, że 6-7 zł, ale zapytałam ją i sama mi powiedziała. Fakt, że może odpowiedzieć pytaniem na pytanie, ale warto spróbować ;-)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png