Czy któraś z Was kiedyś używała elektronicznej niani?? Zastanawiam się nad taką która dawałaby obraz z pomieszczenia np na smartfona
Elektroniczna niania
Napisano 29 marca 2017 - 19:32
Napisano 31 marca 2017 - 20:20
no ja mam taką kulkę z diodami, dostałam od męża, który się wszystkim zajął tzn montażem i zainstalowaniem na telefonie, mogę nawet za pomocą telefonu nią sterować i mam podgląd kiedy chcę
tylko kup sobie lepszą, żeby był dobry obraz w hd
Napisano 04 kwietnia 2017 - 17:08
Ja mam 2w1 nianię z monitorem oddechu Angelcare 401, ale bez kamerki. Jestem bardzo zadowolona.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 15 kwietnia 2017 - 19:33
Ja miałam i w sumie mam taką zwykłą...
Super się sprawdziła..
z kamerkami przy niani, mąż się naczytał, że ten obraz może być przechwycony i np ktoś może sprawdzać kto i co jest w domu i czy warto się włamać..
Podobno były nawet takie przypadki
Napisano 21 kwietnia 2017 - 16:48
Przy Krasnalu nie mieliśmy, bo nie było takiej potrzeby. A teraz się zastanawiam.
Kruszyna, jak na razie, śpi z nami w łóżku. Ciężko mi się jeszcze z nią rozstać, a jej łóżeczko stoi w pokoju brata. Dla mnie za daleko biegać i sprawdzać czy na pewno jest wszystko dobrze. Chciałabym jednak, powoli, z naciskiem na powoli, przenieść ją do pokoju i myślę, że taka niania by nam się przydała.
Napisano 21 kwietnia 2017 - 20:08
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 22 kwietnia 2017 - 17:50
Nawet jak się zmieści to nie da się zawsze być 24h przy dziecku. Jak pisałam Żanet, ja mogłam wszystko zawsze sprawdzić na telefonie. I kiedy chciałam. Kamerka była od Xblitza Isee przynajmniej tyle odczytałam z niej:), teraz jej używamy jak gdzieś wyjeżdżamy, żeby sprawdzić czy w domu wszystko w porządku.
Napisano 28 kwietnia 2017 - 19:31
A w sypialni nie zmieści się łóżeczko?
sypialnię mamy w salonie, więc nie bardzo
Mąż kręci nosem, że wymyślam za bardzo
Ale ja chyba jednak się zdecyduję. Czy zwrócić na coś uwagę przy wyborze modelu ?
Napisano 29 kwietnia 2017 - 21:39
My przed zakupem czytalismy opinie w sieci
Napisano 14 lipca 2017 - 06:48
U nas też była kupiona taka kamera żeby óźniej się przydawała w ramach obserwacji domu przy wyjeździe. Ukryta w przedmiocie po prostu, można obserwować albo przez komputer albo i telefon. Cena taka sama, zadanie spełnione i u dziecka i w kwestii bezpieczeństwa ![]()
Napisano 14 lipca 2017 - 18:46
U mnie niania to konieczność głównie na drzemki w dzień bo to wtedy dziecko zostaje sano w pokoju. Co do łóżeczka u starszaka ja sobie nie wyobrażam biegania w nocy
Niektóre mamy latają nawet do dużo starszych ![]()
Napisano 20 lipca 2017 - 11:20
Zdecydowałam się w końcu i wybrałam najzwyklejszą, najtańszą jaką znalazłam w smyku. I jestem bardzo zadowolona. Sprawdza się. Dzieciaki śpią razem w pokoju i w nocy, i w ciągu dnia.
Napisano 24 lipca 2017 - 15:26
Rozsądnie. A jakościowo obraz zapewnia (zapewniał) Ci dobry odbiór, widać było czy dziecko oddycha itd? Bo ja słyszałam, że takie kamerki są bajeranckie ale jakość obrazu jest szalenie niska.
Napisano 25 lipca 2017 - 14:19
jak kupisz w jakimś sklepie wszystko po 4złote to nie spodziewałabym się doskonałej jakości po takim produkcie. ale są specjalne sklepy z takimi rzeczami profesjonalnymi jak kamerki nie tyko do obserwacji dziecka. a wtedy już mozna stawiać wymagania, w firmie mamy zespół takich kamerek których obraz miałam okazję zobaczyć, dźwięk usłyszeć i rzeczywiście jest to już bardzo zaawansowane.
Napisano 27 lipca 2017 - 08:17
To cenna wskazówka, dziękuję bardzo. Muszę tylko jeszcze popytać do jakiego sklepu zajrzeć i nie zbankrutować ![]()
Napisano 31 lipca 2017 - 22:19
U nas młody ma półtorej roku już prawie a niania się dalej przydaje ![]()