Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Elektroniczna niania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 żanet

żanet
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 29 marca 2017 - 19:32

Czy któraś z Was kiedyś używała elektronicznej niani?? Zastanawiam się nad taką która dawałaby obraz z pomieszczenia np na smartfona

#2 ferias

ferias
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 31 marca 2017 - 20:20

no ja mam taką kulkę z diodami, dostałam od męża, który się wszystkim zajął tzn montażem i zainstalowaniem na telefonie, mogę nawet za pomocą telefonu nią sterować i mam podgląd kiedy chcę:) tylko kup sobie lepszą, żeby był dobry obraz w hd

#3 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 04 kwietnia 2017 - 16:27

Ja używałam ale takiej zwykłej

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#4 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 04 kwietnia 2017 - 17:08

Ja mam 2w1 nianię z monitorem oddechu Angelcare 401, ale bez kamerki. Jestem bardzo zadowolona. 

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#5 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 15 kwietnia 2017 - 19:33

Ja miałam i w sumie mam taką zwykłą...

Super się sprawdziła..

z kamerkami przy niani, mąż się naczytał, że ten obraz może być przechwycony i np ktoś może sprawdzać kto i co jest w domu i czy warto się włamać..

Podobno były nawet takie przypadki

#6 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 21 kwietnia 2017 - 16:48

Przy Krasnalu nie mieliśmy, bo nie było takiej potrzeby. A teraz się zastanawiam.

Kruszyna, jak na razie, śpi z nami w łóżku. Ciężko mi się jeszcze z nią rozstać, a jej łóżeczko stoi w pokoju brata. Dla mnie za daleko biegać i sprawdzać czy na pewno jest wszystko dobrze. Chciałabym jednak, powoli, z naciskiem na powoli, przenieść ją do pokoju i myślę, że taka niania by nam się przydała. 

#7 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 21 kwietnia 2017 - 20:08

A w sypialni nie zmieści się łóżeczko?
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#8 ferias

ferias
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 22 kwietnia 2017 - 17:50

Nawet jak się zmieści to nie da się zawsze być 24h przy dziecku. Jak pisałam Żanet, ja mogłam wszystko zawsze sprawdzić na telefonie. I kiedy chciałam. Kamerka była od Xblitza Isee przynajmniej tyle odczytałam z niej:), teraz jej używamy jak gdzieś wyjeżdżamy, żeby sprawdzić czy w domu wszystko w porządku.

#9 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 28 kwietnia 2017 - 19:31

A w sypialni nie zmieści się łóżeczko?

sypialnię mamy w salonie, więc nie bardzo 

Mąż kręci nosem, że wymyślam za bardzo  :->    Ale ja chyba jednak się zdecyduję. Czy zwrócić na coś uwagę przy wyborze modelu ? 

#10 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 28 kwietnia 2017 - 19:50

@Madzik :) podobno za duży zasięg to wcale nie za dobrze, bo może Wam łapać inne dzieci w bloku. Ja Cię rozumiem, że chcesz nianię :)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#11 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 29 kwietnia 2017 - 13:00

U mnie niania to konieczność głównie na drzemki w dzień bo to wtedy dziecko zostaje sano w pokoju. Co do łóżeczka u starszaka ja sobie nie wyobrażam biegania w nocy

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#12 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 29 kwietnia 2017 - 21:39

No chyba sczegolnie o dni chodzi... by mozna bylospokojnie chodzic po domu...
My przed zakupem czytalismy opinie w sieci

#13 prozacc

prozacc
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 14 lipca 2017 - 06:48

U nas też była kupiona taka kamera żeby óźniej się przydawała w ramach obserwacji domu przy wyjeździe. Ukryta w przedmiocie po prostu, można obserwować albo przez komputer albo i telefon. Cena taka sama, zadanie spełnione i u dziecka i w kwestii bezpieczeństwa :)

#14 Domika

Domika
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 14 lipca 2017 - 18:46

U mnie niania to konieczność głównie na drzemki w dzień bo to wtedy dziecko zostaje sano w pokoju. Co do łóżeczka u starszaka ja sobie nie wyobrażam biegania w nocy

Niektóre mamy latają nawet do dużo starszych :D

#15 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 20 lipca 2017 - 11:20

Zdecydowałam się w końcu i wybrałam najzwyklejszą, najtańszą jaką znalazłam w smyku. I jestem bardzo zadowolona. Sprawdza się. Dzieciaki śpią razem w pokoju i w nocy, i w ciągu dnia. 

#16 boomboom

boomboom
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 24 lipca 2017 - 15:26

Rozsądnie. A jakościowo obraz zapewnia (zapewniał) Ci dobry odbiór, widać było czy dziecko oddycha itd? Bo ja słyszałam, że takie kamerki są bajeranckie ale jakość obrazu jest szalenie niska.

#17 prozacc

prozacc
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 25 lipca 2017 - 14:19

jak kupisz w jakimś sklepie wszystko po 4złote to nie spodziewałabym się doskonałej jakości po takim produkcie. ale są specjalne sklepy z takimi rzeczami profesjonalnymi jak kamerki nie tyko do obserwacji dziecka. a wtedy już mozna stawiać wymagania, w firmie mamy zespół takich kamerek których obraz miałam okazję zobaczyć, dźwięk usłyszeć i rzeczywiście jest to już bardzo zaawansowane.

#18 boomboom

boomboom
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 27 lipca 2017 - 08:17

To cenna wskazówka, dziękuję bardzo. Muszę tylko jeszcze popytać do jakiego sklepu zajrzeć i nie zbankrutować ;)

#19 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 31 lipca 2017 - 22:19

U nas młody ma półtorej roku już prawie a niania się dalej przydaje ;)