Jeśli zaś chodzi o małe kilku miesieczne dziecko, to wiem ze to nie dla mnie. Głownie ze względu na to, iż sama jeszcze nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii. Moja mama z kolei jest już zawodową można powiedzieć opiekunką, ale dobrze wie jak się zająć takim dzieciaczkiem, bo sama wychowała dwójkę. Dla mnie to zbyt duża odpowiedzialność.
Praca jako - niania
Napisano 17 grudnia 2010 - 11:18
Jeśli zaś chodzi o małe kilku miesieczne dziecko, to wiem ze to nie dla mnie. Głownie ze względu na to, iż sama jeszcze nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii. Moja mama z kolei jest już zawodową można powiedzieć opiekunką, ale dobrze wie jak się zająć takim dzieciaczkiem, bo sama wychowała dwójkę. Dla mnie to zbyt duża odpowiedzialność.
Napisano 17 grudnia 2010 - 11:42
oja mama z kolei jest już zawodową można powiedzieć opiekunką, ale dobrze wie jak się zająć takim dzieciaczkiem, bo sama wychowała dwójkę.
Roxi, a dla mnie to niestety na przykład żadny argument, ze ktoś wychował dwójkę, trójkę czy piątkę dzieci. Każde dziecko jest inne i poza zabiegami pielęgnacyjnymi, które są takie same, do każdego trzeba podejść indywidualnie
Napisano 17 grudnia 2010 - 16:53
Napisano 17 grudnia 2010 - 17:00
trzymam kciuki, żeby Ci się udałoPod koniec roku ma to malzenstwo sie odezwac, jesli sie na mnie zdecyduja.
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 17 grudnia 2010 - 17:04
trzymam kciuki, żeby Ci się udało
a dziekuje
ja tez sie troche boje, ale wszystkiego idzie sie nauczyc. Mysle ze jakos sobie poradze.
Dobrze ze na poczatek to beda tylko 3h, a przewijanie pieluch tez dla ludzi w koncu przyda mi sie na przyszlosc jak bede miala wlasne dziecko.
Najgorzej to tak jak mowila marzycielka rozpoznac zachowanie takiego malca
ale mysle ze nie bedzie tak zle
Napisano 17 grudnia 2010 - 17:54
Po pierwsze wielka odpowiedzialność.
Po drugie nie wiem czy bym dała radę - to malutkie dziecko ono nie powie co chce co mu jest itd
Po trzecie nie wytrzymałabym nerwowo.
I znalazłoby się jeszcze kilka innych NIE.
Jeśli czujesz się na siłach to fajnie. Powodzenia
Napisano 17 grudnia 2010 - 18:45
Napisano 18 grudnia 2010 - 09:06
ja opiekowałam sie 4 miesiecznym blizniakami ....Ja bym się bała brać odpowiedzialnośc opieki nad tak małym dzieckiem
pożniej 8 miesieczna dziewczynka
Nieziemska odpowiedzialność.
Raz kobieta chciała mnie zatrudnić do dziecka tyle że od poniedzialku do soboty czasem tez niedziele , do godizny 20....dodam że za 300zł
nie bedzie, dasz rade. Aczkolwiek fakt faktem...nie jest to łatwa praca.ale mysle ze nie bedzie tak zle
Napisano 18 grudnia 2010 - 09:10
pozytywne nastawienie to połowa sukcesu jak mówią
3 godziny to nie jest tak bardzo długo i dzięki nim, że tak powiem 'wyczujesz' troszkę maluszka i później będzie Ci łatwiej (mam na myśli już w kwietniu
zdaj nam relację jak będziesz już po pierwszym kontakcie z dzidzią
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 18 grudnia 2010 - 11:34
Raz kobieta chciała mnie zatrudnić do dziecka tyle że od poniedziałku do soboty czasem tez niedziele , do godziny 20....dodam że za 300zł
No co Ty takiej fuchy nie wzięłaś
monia66, to jak na początek na troszkę to faktycznie lepiej- poznacie się w miarę bezstresowo. Tak czy inaczej trzymam kciuki
Roxi, jasne ja rozumiem, i to nie miało bić w Twoją mamę czy co, tylko np. gdybym ja miała zatrudnić nianię do swojej małej, to gdyby mi ktoś powiedział, że on wie wszystko o wychowywaniu dzieci i czego one potrzebują, bo dwójkę swoich odchował, to bym raczej nie zatrudniła. Ale to tylko moje prywatne zdanie jest
Napisano 18 grudnia 2010 - 12:11
Dużo takich ofert spotykacie? Opowiedzcie w ogole jak szukałyście takiej pracy itd.
Ja bym raczej wolała już takie dzieci powyżej roku... choć nie mam problemów z zabawianiem itd. takich małych. Trzeba było bawić siostry i dzieci ciotek
Napisano 18 grudnia 2010 - 12:15
Ale są strony z ogłoszeniami właśnie tylko takimi dla niań- kilka osób kiedyś do mnie dzwoniło, jak zamieściłam tam swoją ofertę- poszukaj
Napisano 18 grudnia 2010 - 13:52
[ Dodano: 2010-12-18, 13:54 ]
A wcześniej też byłam 3 lata w wolontariacie. W przedszkolu do pomocy przedszkolance i w szpitalu na sali z porzuconymi noworodkami. Uwielbiam dzieci i mogłabym niańczyć i niańczyć.
Napisano 18 grudnia 2010 - 17:33
ja byłam bez doświadczenia.Podejrzewam, że niechętnie biorą "bez doświadczenia" lub bez polecenia
Ale raz -spodobałam sie im. Bardzo szybko dzieci sie do mnie przekonują.
dwa- najpierw przez tydzien przychodziłam na 2 godzinki aby bywać z małą .Dziecko sie oswajało plus oni mnie obserwowali
trzy- miałam doświadczenie w pracy z dziecmi z porażaniem mozgowym i 4 lata wolontarjatu - może to miało wpływ.
Minus to małe zarobki... fajna praca dla młodej dziewczyny która chce sobie zarobić troche grosza.
Napisano 18 grudnia 2010 - 22:29
Podejrzewam, że niechętnie biorą "bez doświadczenia" lub bez polecenia?
Dużo takich ofert spotykacie? Opowiedzcie w ogole jak szukałyście takiej pracy itd.
Pierwsza moja praca jako niania była znaleziona na portalu z ogłoszeniami dla niań. Nie miałam doświadczenia, ale mówiłam o tym, że zajmowałam się dzieciakami siostry i znajomych. Tydzień opiekowałam się dzieciaczkiem pod okiem mamy i zaufała mi.
Dalej poleciła mnie innym i tak mam kolejnego maluszka
Napisano 20 grudnia 2010 - 12:35
Oczywiście praca przejściowa, bo bez rejestracji i składek. Ale wspominam bardzo miło
Napisano 20 grudnia 2010 - 13:54
tak ...to jest praca na chwileOczywiście praca przejściowa
nie wiem czy bym sie zdecydowała aby teraz byc nianią...chyba nie bo chce prace na umowe..
Napisano 20 grudnia 2010 - 15:01
A jak to wygląda od strony finansowej (pomijając ofertę, dla Sajuri, też nie mogę zrozumieć, jak mogłaś ją odrzucić
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.