Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca jako - niania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
216 odpowiedzi w tym temacie

#41 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 15:13

A jak to wygląda od strony finansowej

Zależy od regionu i zakresu obowiązków. Ja pracując ze cztery lata temu dostawałam 6 zł za godzinę- ale zajmowałam się tylko dzieckiem. Ostatnio przeglądałam oferty- zanim pojawiła się perspektywa opiekującej mała prababci- żeby ustalić czy bardziej opłaca się prywatny żłobek czy niania. Żłobek 1500 zł, a niania bierze od 10 zł do 15 zł za godzinę- tylko za opiekę... To jak sobie przemnożyłam najniższą stawkę przez ewentualną liczbę 50 godzin tygodniowo, to już mniej więcej się można zorientować, ze w Wawie nianie zarabiają całkiem nieźle.

#42 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 15:16

Zawsze można pokombinować z własną działalnością gospodarczą

aaaaaa chyba że tak :)
założe firme ktora bedzie szkolić dziewczyny chetne na opiekunke <zebol1></span>
nazwa firmy : Wszystko dla mamy :lol:

A jak to wygląda od strony finansowej

no ..u mnie to było kiepsko....może w duzych miastach jest inaczej. Zapewne. Ponoć opiekunka w Wawie to lekko 1000zł
u mnie np. było 450 zł za poł etatu. :lol:

dla Sajuri, też nie mogę zrozumieć, jak mogłaś ją odrzucić

to samo mi powiedziała matka dziecka :lol:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#43 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 21 grudnia 2010 - 00:00

Jak rozmawialam z tym malzenstwem to mowili ze na poczatku beda mi placili za godzine przepracowana bedzie to pewnie z 6-7zl na reke. Pozniej od kwietnia dostawalabym
stala pensje i tez byloby to ok 900zl z tego co mi mowili. W przeliczeniu ilosc dni przepracowanych razy ilosc godzin ;-)

201407101662.png

#44 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 21 grudnia 2010 - 07:29

monia66, no właśnie wiesz, to jest to ryzyko, ze nie masz umowy i w razie czego nie masz jak dochodzić swoich praw. Ja na Twoim miejscu wolałabym mieć płacone jednak za godzinę, bo niektóre miesiące są dłuższe, inne krótsze, tu czasem coś pewnie rodzicom wyskoczy- tak będziesz rozliczona z rzeczywistych godzin, bo stała pensja może się okazać wkrótce podstawą do wykorzystywania Cie... Ja wiem, wiem czarnowidztwo tu uprawiam, tylko spotkałam się naprawdę z wieloma przypadkami nieuczciwości ludzi-pracodawców, jeśli chodzi o pieniądze, że... Wiesz to mogą być teraz najmilsi ludzie, ale jeśli chodzi o pieniądze mogą potem nie mieć żadnych skrupułów....

#45 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 21 grudnia 2010 - 07:44

900zl

za ile godzin ??/
zawsze dostawałam za miesiac i trafiałam na uczciwych ludzi.
Ale fakt jak pisze Marzycielka24, różni są ludzie..

#46 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 21 grudnia 2010 - 20:37

stala pensje i tez byloby to ok 900zl z tego co mi mowili.

ja właśnie taką stawkę mam za 9 godzin dziennie (iw tym dwa wolne piątki bo mam szkołę)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#47 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 14:01

Dzisiaj byłam u małej Mai, wczoraj poznym wieczorem dostalam telefon
zeby przyjechac i podpatrzec co i jak. dopiero nie dawno wrocilam.
Mala jest przeeekochana, taka do sciskania i calowania :lol:
mialam nawet okazje ja wziasc na rece, chociaz nie powiem strach byl ;-)
W poniedzialek mam sie zjawic na 14 :-D
juz sie nie moge doczekac spotkania z mala

Dziekuje wszystkim, ktorzy trzymnali za mnie kciuki :*

201407101662.png

#48 Etinietiette

Etinietiette
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 14:05

Moja sąsiadka właśnie poszukuje niani dla swojej półtorarocznej dziewczynki.
Właśnie jestem w poszukiwaniu pracy i zastanawiałam się czy by tej pracy nie podjąć ;-)
Przed chwilą od niej wróciłam, i dowiedziałam się, że za 10-godzinną pracę, dziennie bym brała 1500.
Skusiłybyście się na taką propozycję? ;-)

#49 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 14:10

Myślę, że tak. Raz, że sąsiadka- także chcąc nie chcąc jednak do końca obcą osoba nie jesteś. Dwa- że jak widziałam w ogłoszeniach, to płacą 900, max 1000 zł, także u Ciebie pod tym względem jest okej :)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#50 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 14:51

monia66, cieszę się, że jesteś zadowolona. Z czasem strach będzie mniejszy, ważne żebyście obie przypadły sobie do gustu.

Skusiłybyście się na taką propozycję? ;-)

ja bym się nie zastanawiała ani chwili. Jeśli lubisz dzieci, dasz radę spędzić z malutką 10 godzin (bo dzieci potrafią dać w kość) to spróbuj! Tym bardziej że innej opcji nie masz puki co

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#51 Etinietiette

Etinietiette
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 15:01

ja bym się nie zastanawiała ani chwili. Jeśli lubisz dzieci, dasz radę spędzić z malutką 10 godzin (bo dzieci potrafią dać w kość) to spróbuj! Tym bardziej że innej opcji nie masz puki co

Masz rację, pracy tak szybko nie znajdę jakiejś odpowiedniej, a pieniędzy już zaczyna brakować ;-)
Lubię dzieci, więc to dla mnie żaden problem opiekować się 10 godzin, a tym bardziej w wakacje opiekowałam się malutkim dzieckiem starszej siostry przez prawie taką samą liczbę godzin ;-)

#52 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 15:11

monia66, gratulacje- samych radosnych chwil z małą podopieczną :*

Etinietiette, i ja również uważam, że jeśli uważasz, że dasz radę, to powinnaś spróbować ;-)

Lubię dzieci, więc to dla mnie żaden problem opiekować się 10 godzin

Ale tu nie chodzi o to czy lubisz czy nie, tylko jak dziecko ma gorszy dzień, i przez te 10 godzin będzie płakać, krzyczeć i wszystko będzie na nie, to Ci ma nie tylko cierpliwości starczyć, ale i uśmiechu i siły, aby następnego dnia znów się z 10 godzinami z tym dzieckiem bawić z uśmiechem na twarzy. A ile lat ma ten maluch?

#53 Etinietiette

Etinietiette
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 15:12

A ile lat ma ten maluch?

Półtora roku ;-) Dziewczynka, więc mam nadzieję, że humorów nie będzie miała ;-)

#54 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 15:16

Dziewczynka, więc mam nadzieję, że humorów nie będzie miała

<umieraam></span> I to kobieta mówi :lol: Stereotyp mówi, że dziewczynki są w tym wieku trudniejsze do ogarnięcia- z mojego doświadczenia też tak wynika ;-) Ale tak naprawdę wszystko zależy od dziecka, więc nie ma co uogólniać ;-)

#55 Etinietiette

Etinietiette
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 15:21

I to kobieta mówi :lol: Stereotyp mówi, że dziewczynki są w tym wieku trudniejsze do ogarnięcia- z mojego doświadczenia też tak wynika ;-) Ale tak naprawdę wszystko zależy od dziecka, więc nie ma co uogólniać ;-)

<umieraam></span> Właśnie jak przeczytałam swoją poprzednią odpowiedź, sama zaczęłam się z tego śmiać <umieraam></span> <lol></span>
Znam inną kobietę-opiekunkę która zajmuje się chłopczykiem, i mówiła, że za wszelką cenę by chciała mieć dziewczynkę :mrgreen:
Ale nie ukrywam, że mnie tym postraszyłaś :lol:

#56 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 21:57

monia66, gratulacje- samych radosnych chwil z małą podopieczną

monia66, cieszę się, że jesteś zadowolona. Z czasem strach będzie mniejszy, ważne żebyście obie przypadły sobie do gustu.

dzieki wielkie babeczki. Z ta mala jest jedynie ten problem ze nie ssie cumla.
kiedy zaczyna plakac i daje sie jej cumelka ona zaraz go wypluwa i nie chce go ssac.
Placze i drze sie, a co sie jej da smoczka zaraz wypluwa :-/
nawet smiala sie dzisiaj ta jej mama i mowila do mnie, ze moze przy mnie nauczy smoczka ssac .bo jak oni jej daja to nie chce.

201407101662.png

#57 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 06:01

nawet smiala sie dzisiaj ta jej mama i mowila do mnie, ze moze przy mnie nauczy smoczka ssac .bo jak oni jej daja to nie chce

:shock: :shock: :shock: Ale po jasna anielkę ma się uczyć?! Tylko się cieszyć powinni, że nie ssie... Ale- wybaczcie moje podejście- najłatwiej zatkać jak płacze :roll: :> Ja tam się cieszę, ze moja wypluwa- jedna rzecz mniej do odzwyczajania potem- a od tego potem naprawdę ciężko czasem odzwyczaić...

#58 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 09:00

Ale po jasna anielkę ma się uczyć?! Tylko się cieszyć powinni, że nie ssie

dokładnie, lepiej tego dziecka nie uczyć - bo później będzie tylko lament pod tytułem 'jak zabrać dziecku smoczka' <zakrecona></span>

Ale- wybaczcie moje podejście

nie tylko Twoje kochana <jezorek11></span>

Monia cieszę się, że pierwsze wrażenie było pozytywne, bo to bardzo ważne by nie zniechęcić się od samego początku <ookk></span> trzymam kciuki by Mała odwzajemniła Twoją sympatię :D

P.S.

cumla

pierwszy raz w życiu słyszę takie określenie <wow></span>
jednak człowiek uczy się przez całe życie <swistak1></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#59 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 09:08

1500.

tak. Napewno :)

więc mam nadzieję, że humorów nie będzie miała

:lol: może byc ciekawie. :mrgreen:

Ale brałabym. MAsz blisko i do tego znasz sasiadke.

Z ta mala jest jedynie ten problem ze nie ssie cumla.

? apo co jej to coś gumowe ???? bo ja nie widze sensu :roll:

Ja tam się cieszę, ze moja wypluwa

tez wypluwałam , byłam w tym naprawde dobra :mrgreen:

Cumle do kosza :-P

#60 Etinietiette

Etinietiette
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 14:59

Podjęłam pracę :mrgreen: Zaczynam dopiero po Nowym Roku, więc nie mogę doczekać się jak to będzie ;-) Dziewczynka na imię ma Ania, jest sympatyczna i spokojna, jej mama mówiła, że to prawdziwy aniołek :-)
Będę pracować 10 godzin dziennie, i ustaliłyśmy, że będzie mi płacić 1500 miesięcznie.
Urlopy będą płacone, tak samo jak nadgodziny, więc jestem zadowolona :mrgreen: