Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kawusia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
366 odpowiedzi w tym temacie

#141 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 lipca 2009 - 22:13

nigdy za kawa nie przepadałam ale moze skorzystam z przepisu Olenki i spróbuje <jesc></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#142 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 14 lipca 2009 - 22:36

Olenka, ja tez zawsze tak robie;) i tez robilam w sloiku ale teraz mam szejker. Znalazlam w barku stal :mrgreen:

#143 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 14:55

ja też czasem robiłam w słoiku i tez mi bardzo smakowała, i owszem mozna ją sobie jeszcze podrasowac bitą śmietana i innymi bajerami. Taka w knajpie też piłam i była miodzio. A kiedyś też kupowałam taka z nescafe w proszku i też się do niej dodawało mleka zimnego i nawet taka pianka powstawała na wierzchu.

#144 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 14:57

mi sie robi pianka po tym "bełtaniu" na 5 cm:p w kuflu pije:)

#145 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 15:06

Wyprobuje dzisiaj.
Ja bardzo czesto pije mrozona kawe w kawiarniach. Wole niz jakas herbate. Bo tego zawsze z bita smietana i lodami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wiec porownam czy smakuje podobnie.

#146 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 17:47

Olenka, właśnie wypróbowałam twój przepisik :P z tym że ja jako maniaczka mocniejszej kawy sypnełam 3 łyżeczki kawy no i z braku małego słoiczka wykorzystałam nieco większy przez co teraz zmagam się z pianką :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#147 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 12:37

właśnie wypróbowałam twój przepisik

ja tez, wlasnie popijam... smakuje ekstra!! :-) z tym ze ja jeszcze wsypalam lyzeczke cappucino, ale to chyba niewiele smak zmienia... pychota!!! :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#148 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 23:33

Nawet dobra:)
Choc w kawiarniach przez dodatki daja lepsza... :-P

Ale smakuje zupelnie jak taka z torebki ktora sie jako mrozona robi :-D

#149 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 17 lipca 2009 - 16:01

Tak żeście wszystkie zachwycały się przepisem Olenki , że i mi się zachciało. Pychota! A wieczorem uraczę taką kawusią mojego połówka, na pewno będzie zachwycony :mrgreen:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#150 jupiland

jupiland
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 19 lipca 2009 - 12:30

Ja kawke uwielbiam, szczególnie taką z cukrem, duzą ilością skondensowanego mleka i z bitą śmietana:). Czasami sobie z mamą taką kawkę robimy. No i oczywiście uwielbiam kawę mrożoną :D

#151 annka

annka
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 08:29

Nie przepadam za kawą ale to nie znaczy, że nie lubię, po prostu nie piję i już. 8-) Pijam bardzo rzadko cappucino lub kawę rozpuszczalną z mlekiem (rzadko znaczy - 4-5 razy w roku :mrgreen: ) Co gorsza po kawie mnie strasznie spanie bierze o.O
Dołączona grafika

#152 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 10:19

narobiłyście smaka na tą mrożoną kawusię... chyba sobie dzisiaj zrobię :mrgreen:
ostatnio to piję kubek kawy dziennie... chyba wpadłam w nałóg :-P
Dołączona grafika

#153 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 22:28

chyba wpadłam w nałóg :-P

bez przesad, do nałogu to Ci daleko...

Zadaj sobie pytanie, czy możesz bez niej żyć.

Ja uwielbiam kawę, choć ostatnio z parzonej przeskoczyłam na rozpuszczalną- zupełnie inny smak, ale równie bardzi mi smakuje. Zmieniłam, bo widze różnicę smaku w lubianej przeze mnie kawie, zepsuła się po prostu :/ Piję jedną dziennie, czasami w ogóle, czasami dwie dziennie. Mrożoną kawkę też uwielbiam, na upały idealna i zastępuje w pełni jeden posiłek :P

#154 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 27 lipca 2009 - 11:00

ja piję dwie dziennie,zauważyłam,że choć niekiedy mam chęć na trzecią to już mi nie wchodzi. Teraz popijam kawe Sati waniliową lub czekoladową ,to taka fajna zmiana od tradycyjnej parzonki :-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#155 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 30 lipca 2009 - 20:07

Ja w sumie to nie powinnam pic kawy ,poniewaz mam problemy z zoładkiem.Ale ja tak bardzo lubie kawke...

#156 Ekspertka

Ekspertka
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 14:46

Kawka jest pyszna, ale tylko z ekspresu. Rozpuszczalnej chemii nie piję :/

#157 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 20:38

czasem pije parzoną- ale nigdy na pusty żołądek- bo mam potem zgage :-/ to jak chce sie pobudzić a tak to dla relaksu rozpuszczalną zwaną przeze mnie rozpuszczałką hehe :-D
lubie te gotowe 3w1 lub z cykorią i do takiej koniecznie śmietanka

#158 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 16:20

czasem pije parzoną- ale nigdy na pusty żołądek- bo mam potem zgage :-/ to jak chce sie pobudzić a tak to dla relaksu rozpuszczalną zwaną przeze mnie rozpuszczałką hehe :-D
lubie te gotowe 3w1 lub z cykorią i do takiej koniecznie śmietanka

Z zoładkiem miałam podobny problem.Ale odkad zaczełam pic nieskodrazniaca kawke .mój zoładek znacznie lepiej to wszystko znosi.A za kawa zbozowa raczej nie przepadam.

#159 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 30 sierpnia 2009 - 14:33

A ja lubie kawe parzona, ale draznia mnie w niej fusy! Dlatego najbardziej lubie rozpuszczalna, ale ona zas tak nie pobudza. Cappucino pije tylko dla smaku...
W ogole kawy sa the best :-D
Dołączona grafika

#160 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 30 sierpnia 2009 - 20:38

A mi od pewnego czasu chyba smak się zmienił, bo kawę pijam tylko gorzką z dużą iloscią mleka, chociaż do tej pory słodziłam ja i to dużo.
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych