Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kawusia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
366 odpowiedzi w tym temacie

#121 Black_Angel

Black_Angel
  • Użytkownik
  • 804 postów

Napisano 28 kwietnia 2009 - 09:18

ja sie przestawilam na Latte i innej za nic w swiecie nie chce teraz :) wczesniej uwielbialam neske z mleczkiem :)

#122 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 21:08

a piła moze któraś z was kawę EIGHT O'CLOCK COFFEE :?: jeśli sie nie mylę to chyba włoska albo kolumbijska kawa. Jest rewelacyjna :-) normalnie kawa ziarnista a pachnie jak orzechowe capuccino :-P tyle,że droga jak cholera :-/ ale pyszna!!!!!!!!!!!!! :-)

Załączone miniatury

• 662714379.jpg

Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#123 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 21:10

tanika_aha, piłam :mrgreen: mało tego mam ją w domu :P (znaczy sie w pl :P ) dla mnie to kawa jak kawa ... też mam jakąś aromatyzowaną ... a nie przepadam za takimi, może dlatego nie podeszła mi jakoś specjalnie

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#124 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 21:12

nie(d)oceniona, taaaaaaaaaaaaa :shock: a ja jej szukam po sklepach internetowych :mrgreen: nie lubisz to dawaj ją do mnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ja chętnie przyjmę bo zakochałam sie w niej :-D
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

#125 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 21:16

tanika_aha, ja ją dostałam w prezencie ;-) w polskich sklepach też nigdzie nie widziałam ;-) w teskaczach i innych supermarketach raczej jej nie będzie, może w jakiś "lepszych", nie wiem <bezradny></span>

nie wiem też czy można dostać mieloną <hmm></span> bo mój młynek do kawy że tak powiem odmówił współpracy ... a jednak w domu mam amatorów kawy fusiastej, i dlatego cały czas i nas pokutuje na półce ;-)

a poza tym to ja wolę rozpuszczalną :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#126 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 21:24

nie,ja rozpuszczalnej wogóle nie piję,też jestem amatorką kawki fusiastej :-) ale o zgrozo,znalazłam tę kawke na necie za ponad 30 zł plus przesyłka <bezradny></span> troche za dużo jak za kawe 340 g :-/

a pierwszym razem dostałam ją od koleżanki która przywiozła ją z Wloch,rewelka,bardzo mi zasmakowała :-)

#127 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 21:27

EIGHT O'CLOCK COFFEE

Na allegro jest za 30zł/340g orzechowej :-)

nie wiem też czy można dostać mieloną

Ta orzechowa na allegro jest właśnie mielona z tego co widzę ;-)

[ Dodano: 2009-06-19, 22:27 ]
tanika_aha, mnie wyprzedziła widzę ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#128 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 22:32

tanika_aha, sprawdz w herbaciarni :-)
Ja znam jedna fajna hebraciarnie i jest tam bardzo duzo kaw i miela na miejscu i sa pyszne;)

#129 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 14:07

Czy pijecie? Jak często? I jaką? Może macie pomysły na jakąś taką wymyślną oryginalną kawę??

Ja nie jestem uzależniona tak jak mój mąż, który to pije 3 czarne dziennie :roll:
Ale lubię tak od czasu do czasu dla przyjemności :)
W ostatnim czasie mąż podrzucił mi pomysł na fajną kawkę: rozpuszczalna (objętnie jaka) z dodatkiem ajerkoniaku. Pychotka :) I podnosi ciśnienie jak jest za niskie. Polecam :!:

I lubię też taką pokombinowaną troszkę: na bazie mleka, i tak: 3 łyżeczki capuccino, 1 łyżeczka rozpuszczalnej, 1 łyżeczka czekolady sypkiej, pół łyżeczki śmietanki do kawy ;-) Do ciacha fajna :)

Takiej pokombinowanej nie piłam,ale ze wzgl. na moje probemy zoładkowe musze jednak wybierac ta najłagodniesza dlatego padło na Astre.Pije duzo i najlepiej zupełnie czarna.

#130 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 15:01

sprawdz w herbaciarni

łoj,nawet nie wiem gdzie tej herbaciarni szukać :-D

ostatnio eksperymentuje z kawami aromatyzowanymi,i tak zakupiłam kawke Sati o waniliowym aromacie,podobno jest jeszcze czekoladowa ale nie udało mi się jeszcze na nią zapolować :-) a ta waniliowa dobra jest ale i tak nie może się równać z EIGHT O'CLOCK COFFEE :-D jak zrobiłam sobie ją w pracy to ludzie wchodzili do sklepu i pytali co tak pięknie pachnie,jak mówiłam,że kawa to nie wierzyli :-P

#131 zaneta1

zaneta1
  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 15:21

Ja w domu pije rozpuszczalna i mlekiem i cukrem ale nie pije codzienie.
Ale za to czesto na miescie w kawiarenkach pije Latte macchiato :mrgreen:
Latte macchiato z karmelem jest pysznaaaaaa :mrgreen:

#132 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 11 lipca 2009 - 17:23

A co myslicie o kawach mrozonych ?
Robicie sobie takie w domu ?

#133 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 11 lipca 2009 - 17:59

nie wiem jak to się robi
nie lubię kawy jako "dopalacza"
ogólnie nie piję w ogóle, bo nie mogę potem zasnąć ;-)

Ale smak kawy w sumie lubię
I kawę mrożoną traktowałabym jako deserek :) z bitą śmietaną np :)

To jakiś specjalny przepis jest na to czy jak?
nie ma mnie tu i nie będzie.

#134 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 11 lipca 2009 - 18:00

raz piłam i mi nie smakowała
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#135 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 11 lipca 2009 - 20:02

Ja bardzo lubię, a był nawet moment, że kawę mrożona to piłam nałogowo. W domu nie robilam, ale w pracy razem z koleżanką to nagminnie- i to dla całej firmy. W domu jak zdażało mi sie pic to raczej kupną
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#136 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 11 lipca 2009 - 20:04

Nigdy nie pilam wkawiarni czy cos ale w domu bardzo czesto i bardzo mi smakuje:)
Kiedys to potrafilam kilka dziennie ostatnio juz nie pijam <bezradny></span>

#137 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 12 lipca 2009 - 10:09

mrożonej chyba nie piłam,ale podobno jak jest dobrze zrobiona to super sprawa,taka ze smietanką i wiórkami czekoladowymi :-)

#138 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 14 lipca 2009 - 14:59

Ja uwielbiam i w wakacje, upalne dni moge wypic kilka w ciągu dnia :P :D
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#139 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 lipca 2009 - 15:13

to ja poprosze przepis na dobrą kawę mrożoną taką którą można zrobić bez jakiegoś ekstra sprzętu ;-)

żeby była łatwa i prosta do zrobienia i przyjemna w spożyciu ;-) :mrgreen:

#140 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 14 lipca 2009 - 15:16

nie(d)oceniona, ja robie tak :
Mam taki maly słoiczek (jakiś gerberek czy coś) tam wsypuje dwie łyżeczki kawy rozpuszczalnej, dwie łyżki cukru i zalewam zimnym mlekiem.
Słoiczek zakręcam i słuzy mi za szejkera :mrgreen: :mrgreen:

Potem zawartośc wlewam do szklanki i dolewam zimnego mleka :D <piwkoo></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych