rozpuszczalnej. Która z kawą ma niewiele wspólnego. Ten wynalazek ma bliżej do kawy zbożowej niż kawy-kawy.
Wiem o tym i nie przeszkadza mi to ![]()
Napisano 17 marca 2014 - 09:22
rozpuszczalnej. Która z kawą ma niewiele wspólnego. Ten wynalazek ma bliżej do kawy zbożowej niż kawy-kawy.
Wiem o tym i nie przeszkadza mi to ![]()
Napisano 17 marca 2014 - 09:50
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 06 stycznia 2015 - 10:12
Ja pijam przede wszystkim kawę, w pracy jestem w stanie wypić nawet 4 duże kubki. W domu tylko w wolne dni jakieś 2-3 filiżanki. Zaczęło mi to przeszkadzać bo wiadomo kawa, szczególnie rozpuszczalna zdrowa nie jest. Próbowałam ograniczyć ale uwielbiam ten smak.
Wynalazłam w sklepie Cykorię i jestem nią zachwycona. Ma smak kawy ale kawą nie jest, więc to coś idealnie dla mnie, a cena powala. Połowa tego co kosztuje kawa. Polecam bardzo, bardzo. ![]()
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
Napisano 23 lipca 2015 - 12:10
Ja uwielbiam kawę. W ostatnim casie wydajemy z mężem na kawusię całkiem duże pieniądze ponieważ mamy kilka swoich ulubionych kawiarni na mieście i lubimy tak dwa czy trzy razy w tygodniu wybrać się na coś smacznego ( zwykle wybieram mrożone - szczególnie teraz jak jest gorąco).
Ostatnio odkryłam również smaczny deserek,który pewnie i Wam przypadnie do gustu.A mianowicie ptasie mleczko o smaku Latte w białej czekoladzie.Jest to nowe ptasie mleczko Wedla.Warto jest je zamrozić, wtedy jest jeszcze smaczniejsze.Można je podać jako dodatek do kawki.Pasuje znakomicie ![]()

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 23 lipca 2015 - 15:42
Kawa z rana.... mniam
uwielbiam zaczynać dzień od kubka pysznej kawy. Oczywiście mam na myśli kawę, a nie wyrób kawopodobny, czyli kawę rozpuszczalną
Najlepsza jest z ekspresu, czarna lub z małą ilością mleka, bez cukru. Czasami lubię też trochę poeksperymentować ze smakiem i dodać kardamon lub cynamon. Ostatnio pod wpływem jednego artykułu /link/ spróbowałam także kawy ze zmiksowanym bananem i naprawdę smak był zadziwiający, ale i niesamowity. Takie eksperymenty jednak to nie od rana, ale w ciągu dnia. Rano jednak wolę kawę bardziej tradycyjną w smaku.
Użytkownik Olenka edytował ten post 23 lipca 2015 - 16:32
... link ...
Napisano 03 listopada 2015 - 12:27
Napisano 24 marca 2026 - 17:54
Lubię wiedzieć, co piję, dlatego coraz bardziej interesuję mnie kawy palone w ziarnach od konkretnych palarni. Caffemio ma w ofercie kilka propozycji z informacją o pochodzeniu i procesie obróbki, co dla mnie jest ważnym kryterium wyboru. Wcześniej nie przywiązywałam do tego wagi, ale po kilku degustacjach zaczęłam rozumieć różnicę. Planuję wiosną porządnie przetestować kilka różnych ziaren i prowadzić notatki. Czy ktoś tak robi i ma jakiś sprawdzony system oceniania kaw?
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych