Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Strój do pracy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
195 odpowiedzi w tym temacie

#101 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 09:52

ludzie przychodzą często w dżinsach

okej - w dżinsach, ale góra też luźna czy zazwyczaj są ta bluzeczki z kołnierzykiem, bardziej eleganckie czy coś w ten deseń? bo jeśli tak to przyjście

w legginsach i długim swetrze

było przesadą <bezradny></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#102 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 10:11

Na górze jakaś bluzka, z kołnierzykiem lub bez, bo różnie dziewczyny chodzą, niektóre zakładają na to marynatki, a niektóre zwykłe sweterki.
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#103 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 10:38

Maona, no to faktycznie troszkę nietaktem było założenie tuniki i legginsów, bo to jest bardzo luźny strój i mimo, że nie nosicie typowo eleganckich strojów w pracy, to jednak jakieś zasady tam obowiązują.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#104 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 11:22

Pewnie macie rację, ja po prostu jestem niedomyślna w takich sprawach... Wolałabym mieć jakiś jasno określony kodeks ubioru, to wolno, tego nie wolno i wszystko byłoby łatwiejsze.
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#105 miness

miness
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 14:29

Maona, ale teraz przynajmniej wiesz, że tak ubrana raczej nie powinnaś przychodzić ;) Pytanie, w jaki sposób powiedziała Ci o tym kierowniczka?

#106 Sklep.Mikoma

Sklep.Mikoma
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 05 grudnia 2011 - 21:41

Chyba zależy od miejsca pracy,ale z reguły staram się aby było mi wygodnie. A jeżeli do tego jest także elegancko to już super połączenie :-)

#107 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 10:33

Pytanie, w jaki sposób powiedziała Ci o tym kierowniczka?

Powiedziała całkiem normalnie, bez żadnego wezwania na dywanik czy tzw. "opieprzu", ale i tak się poczułam jakbym się z choinki urwała. :oops:

Chyba zależy od miejsca pracy,ale z reguły staram się aby było mi wygodnie. A jeżeli do tego jest także elegancko to już super połączenie :-)

Ja tak nie umiem, albo mi jest wygodnie, albo jestem ubrana elegancko. <bezradny></span>

#108 sluchacz27

sluchacz27
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 11:14

Maona a może kierowniczka zazdrosna była bo sama źle w legginsah wygląda :P
a tak na serio, jeśli macie niepisany dress code w firmie, a nie potrafisz się dopasować poczytaj książki na temat zachowań w biznesie, z reguły zawsze w takich publikacjach jest spory rozdział dotyczący ubioru. Ew. kursy, chociaż dla mnie to już przesada i tylko jeśli rzeczywiście komuś będzie to potrzebne na codzień w "perfekcyjnym" wydaniu ;)

#109 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 07 grudnia 2011 - 14:58

Może i masz rację, zawsze lepiej dmuchać na zimne, niż ryzykować wtopy w przyszłości. Tylko w jakich książkach, takich informacji szukać?

#110 sluchacz27

sluchacz27
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 16:45

Ja korzystam z " Kultura Biznesu Normy i Formy" Ireny Kamińskiej-Radomskiej.

Mimo, że traktuje o bardzo poważnym temacie jest napisana ciekawie i trochę "z jajem", ale przez to lepiej zapamiętuję się sytuacje. Polecam, może służyć na dłużej jeśli nie czujesz potrzeby czytania całej książki, ja tam przeczytałem całą, taka wiedza nie zginie chociaż nie wszystko jest mi w tym momencie potrzebne.

#111 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 12:29

Dzięki, kupuję i koniec faux pas w pracy, czy jakby to powiedział śp. Andrzej Lepper: "fa pa". ;-)

#112 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 15:53

Ja też mam zawsze z tym problem. Co jakiś czas jeżdżę na spotkania z klientami, najczęściej żeby im w czymś pomóc albo coś wytłumaczyć i nigdy nie wiem jak mam się ubrać. Problem polega na tym, że w garsonce itd. wyglądałabym za sztywno, wiec muszę szukać czegoś po środku. Elegancko ale nie pod krawatem :evil: O takich ubraniach chyba w książce niestety nie przeczytam :lol:

#113 sluchacz27

sluchacz27
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 09:03

Jak najbardziej przeczytasz. Jest tam cały rozdział o tym traktujący, jako, że cześć o kobiecych ubiorach ominąłem to nie podam tu szczegółów ale jest równie obszerny jak o garderobie faceta, a ten miał z tego co kojarzę ponad 30 stron popartych ilustracjami. Mi w przypadku mojego "gustu" ( czyt. bezguścia ;) ) takie rozłożenie na czynniki pierwsze doboru ubioru bardzo pomogło.

#114 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 10:24

No to podpowiedz chociaż czego nie wolno robić, w sensie na pewno nie zakładać na siebie?

#115 sluchacz27

sluchacz27
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 11:35

Demonica akurat teraz nie mam dostępu do książki, przy pierwszej okazji napiszę Ci krótkie info, tylko jest tam naprawdę sporo więc zobaczę czy będę miał siły na przedstawienie tego ;)

#116 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 23 grudnia 2011 - 10:49

Zrobiłam sobie prezent i kupiłam tę książkę przy okazji kupowania prezentów dla rodziny. Warto było, bo sporo praktycznych rad tu jest, ale faktycznie rozdział o ubiorze jest długi. :P Jest rozpisane na różne okazje. Na co dzień np. nie należy ubierać się jak facet, ale też niezbyt frywolnie - tzn. nie pokazywać w pracy nagiego ciała. Autorka radzi też, żeby do pracy nie przychodzić bez makijażu, bo wtedy wygląda się nieporządnie, ale też "Wszelkie wyraziste niebieskie, zielone czy fioletowe cienie do powiek nie pasują do wizerunku bizneswoman." I jeszcze żeby nie przychodzić do pracy w rozpuszczonych włosach, jeśli ma się długie i pamiętać o farbowaniu odrostów. Jeszcze to jest ciekawe:

Jeżeli jesteś uważana za nieprzystępną, :zdystansowaną", to powinnaś zacząć nosić dodatki, które złagodzą ten chłodny odbiór, np. apaszkę w żywych kolorach, szkła kontaktowe zamiast okularów, bluzki z delikatnym wzorkiem. I odwrotnie - jeśli chcesz wzbudzić większy autorytet, to ubieraj się w "mocne", gładkie kolory, stosuj kontrasty i sztywne materiały.

Nigdy nie myślałam o ubraniu w ten sposób. Sporo jest o doborze ubrania do sylwetki - takie bardziej rady stylisty, :) ale już mi się nie chce przepisywać. :mrgreen:

#117 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 19 maja 2012 - 08:10

nowy nabytek do pracy :)
koszula.

Załączone miniatury

• bialy_l.jpg

#118 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 19 maja 2012 - 09:34

Torii,fajna, bardzo mi się podoba. Uwielbiam białe koszule.

#119 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 19 maja 2012 - 18:23

Torii1988, ładna, bo taka nowoczesna. Ja generalnie białe koszule kojarzę ze strojem galowym i żadna mi się nie podoba, a ta jest naprawdę ładna.

:arrow: Plus za długość rękawów.

#120 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 19 maja 2012 - 21:19

Torri - fajna - klasyczna, ale niebanalna ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png