Może poradzicie jak sie ubierać do pracy jeżeli na codzień będe mieć kontakt z klientami? (w różnym wieku - młodzi i starsi...a może i moi równieśnicy) nie chce wyglądać jak przeciętny student tylko czymś sie wyróżnić
Strój do pracy
Napisano 10 stycznia 2009 - 00:41
Może poradzicie jak sie ubierać do pracy jeżeli na codzień będe mieć kontakt z klientami? (w różnym wieku - młodzi i starsi...a może i moi równieśnicy) nie chce wyglądać jak przeciętny student tylko czymś sie wyróżnić
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 10 stycznia 2009 - 11:25
u mnie tak samo, chyba że czasem coś mi sie odwidzi i ubieram sie bardzo elegancko, ale to czasami. na szczęśćie nie mam żadnych ograniczeń co do ubioru w pracyZdecydowanie stawiam na luz
i jakichś minióweczekNie ubieram tylko duzych dekoltów
Napisano 10 stycznia 2009 - 12:00
Napisano 10 stycznia 2009 - 12:14
U nas nie mozna nosic bluzeczek z bardzo duzym dekoltem, koszulek na cienkich ramiazkach i brzuchow na wierzchu
Czemu ? Jeśli można wiedziec
Napisano 10 stycznia 2009 - 12:22
Napisano 10 stycznia 2009 - 12:23
każdą porą roku szpilki.
choć w czerwcu, pod koniec roku szkolnego, jak jest b. gorąco zdarza mi się polecieć do szkoły w japonkach
spódnice częściej wiosną. zimą rzadziej - nie przepadam za rajstopami.
ze względu na to, że pracuję z dziećmi odpadają:
stawiałabym na klasyczną elegancję: na górę fajnie skrojony żakiet, kanty, obcasik (niekoniecznie 10cm szpilka). coś na ten styl. jeśli lubisz się w kieckach - też jak najbardziej mogą być, ale takie klasyczne.Może poradzicie jak sie ubierać do pracy jeżeli na codzień będe mieć kontakt z klientami?
Napisano 10 stycznia 2009 - 12:24
Napisano 10 stycznia 2009 - 12:29
mi też się zdarza raz na jakiś bardzo rzadki czas.czasem zaloze
i wtedy Marcin zawsze mówi, że przeze mnie Ci młodzi chłopcy nie będą mogli się skupić na nauce
aha. i czasem lubię założyć coś takiego typowo modnego. dzieciaki, szczególnie dziewczynki, lubią jak ich Pani jest ubrana podobnie do nich i wtedy nachwalić się mnie nie mogą
Napisano 10 stycznia 2009 - 12:38
chyba w każdej pracy nie powinno sie tak ubierać. nie chciałabym aby obsługiwała mnie dziewczyna z cyckami i brzuchem na wierzchu, czy w minispódniczce, bez różnicy czy to na poczcie w sklepie odzieżowym czy w spożywczaku. to po prostu nie wypadaKita napisał/a:
U nas nie mozna nosic bluzeczek z bardzo duzym dekoltem, koszulek na cienkich ramiazkach i brzuchow na wierzchu
Czemu ? Jeśli można wiedziec
Napisano 10 stycznia 2009 - 12:44
'obczaje' środowisko pracy - jakie tam panują zwyczaje - zobacze co i jak i przejże garderobe...
mysle, że aż tak elegancić sie nie będe... i butki na obcasiku odpadają narazie bo nawet żle bym sie czuła (nie przepadam za szpilką) a kozaki na okres zimowy będą dobre
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Guest_niki_*
Napisano 11 stycznia 2009 - 12:37
-brak odkrytych ramion więc golfy bezrękawniki odpadają
- spódnica nie może być zbyt krótka
- buty nie mogą mieć odsłoniętych palców
- obowiązkowo musimy rajstopy- w sensie nie może być gołych nóg, sandałków itp
- nie może być dekoltów
- oby prezes nie zobaczył stringów podczas schylania się, więc biodrówki odpadają, chyba, że dłuższy sweterek zasłania tył
- bluzki takiej długości, żeby przy podnoszeniu rąk nie widać było brzucha
- ogólnie schludny wygląd
więc ogólnie nie kupuje takich rzeczy, bo mi się nie opłaca, a do pracy chodzę w eleganckich spodniach, spódnice za kolano, bluzki, żakiety, sweterki, jeansy, bluzki na lato zakrywające praktycznie wszystko, buty różne, czółenka albo czasami czarne adidasy ( jak mi sie coś z kolanami dzieje)
Napisano 12 stycznia 2009 - 09:38
wszystkie musimy tak wyglądać
Napisano 23 stycznia 2009 - 09:53
Napisano 23 stycznia 2009 - 11:05
no ja wyboru nie mam ... czorne porteczki (spódnic nie noszę) do tego biała bluzka, marynaropodobne wdzianko lub czarny sweterek ... jednym słowem prawie jak w mundurkuJak ubieracie sie do swojej pracy?
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 23 stycznia 2009 - 11:11
Napisano 23 stycznia 2009 - 15:46