Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Strój do pracy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
195 odpowiedzi w tym temacie

#81 asia249

asia249
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 15:33

Podstawa to koszula! raz do spódniczki, raz do spodni.
Uwielbiam koszule typu body, chociaż ostatnio ciężko mi dostać jakieś ładne. Widziałyście może gdzieś ostatnio?

#82 OriRose

OriRose
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 28 stycznia 2011 - 12:18

Ja bardzo rzadko chodze w spódniczkach do pracy,w spodniach jest mi po prostu wygodnie. Do tego elegancka koszula lub koszulka w lato:)

#83 MuszkaCzyKrawat

MuszkaCzyKrawat
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 11:22

Do tej pory nie pracowałam w żadnym biurze, w którym obowiązywałby dress code - z jednej strony fajnie, bo moja szafa składa się raczej z bawełnianych sukienek i tunik, z drugiej żałuję, bo ostatnio szukając pracy miałam problem w co ubrać się na rozmowę kwalifikacyjną - nie mam ani jednej garsonki czy wąskiej ciemnej spódnicy. Chyba warto mieć jeden zestaw "na elegancko", nawet jeśli nie jest wymagany w pracy. Ja chodzę tak jak lubię, wygodnie i sukienkowo :)

#84 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 11:30

Moim zdaniem,jeśli chodzi o strój do biura to śmiało zamiast garsonki można włożyć spódniczkę przed kolanko lub za ,jak kto lubi :mrgreen: i jakąś damską koszulowa bluzeczkę.Jesli chodzi o głebokie dekolty,to raczej odpadają(moim zdaniem).Byłam kiedyś z moim M w urzędzie.Pani,ktora nas obslugiwala ,miala tak wielki dekolt,ze mój Misiek zamiast skupić sie na tym co osoba mówi to zerkał,chcąc nie chcąc przymusowo .Gdyż pani siedziała naprzeciwko nas. :-)

#85 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 17:51

Jutro mam rozmowe...
Mam tylko mały problem bo nie wiem jak sie ubrać ;/ nie mam zadnej białej bluzki, ani kostiumu.A te zas rzeczy ktore mogłabym ubrac - nie nadaja sie na taki zaduch :roll:
Mam spodnicze popielata, i do tego cos musze wymyslec...
Ta bluzka w kratke co wrzucałam ostatnio w zakupy ciuszkowe sie nie nadaje , spodnica dzinsowa to jzu wogole Z butami i dodatkami problemu nie ma ;/
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#86 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 18:02

Sajuri odpisuję tutaj odnośnie stroju :) Otóż wszystko zależy od tego, jaka jest to praca. Jeżeli na jakimś poważnym stanowisku to najlepiej ubrać się bardzo elegancko, natomiast jako np. sprzedawca- to można troszkę wyluzować ze strojem, oczywiście bez przesady. Myślę, że idealnie to byłaby jakaś spódnica, sandałki na obcasie czy coś podobnego i bluzeczka, ale nie na ramiączkach, taka w miarę elegancka, niekoniecznie koszulowa.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#87 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 18:07

Sajuri Kasieńka dobrze mówi - wszystko zależy od rodzaju pracy ;-)

Ja pracowałam kiedyś w barze z fast foodem, na rozmowę przyszła laska w mini i bluzce z dekoltem - i chyba właśnie na podstawie ubioru szef ją przyjął. Bo poza tym była naprawdę głupiutka, pyskata, leniwa i jak się po paru tygodniach okazało: notorycznie kradła/zjadała towar - bądź nie nabija go na kasę i pieniążki do jej kieszeni szły. Masakra.
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#88 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 18:09

Sajuri, przeniosłam pytanie ;-) kilka razy była tu poruszana kwestia ubioru na rozmowę, poza tym znajdziesz kilka fajnych zestawów nie tylko do pracy, ale też właśnie na tego typu wyprawy w poszukiwaniu ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#89 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 18:26

ubrać się bardzo elegancko

na sekretarke..w małej firmie.
Na dana chwile mam stroj takowy : czarny buty na obcasie, torebka czarna, czarne spodnie materiałowe tyle ze sa przy ciele...No i teraz gora...tu małe UPS...mysle o tej bluzce( przypominam że ona jest w kratke biało - czarna , nie zielona :-P ) bo w sumie jest dobra na ta pogode a jest troche elegacka..jak myslicie??

nasze-zakupy-ciuszkowe-ii-vt5892,980.htm

Z bizuteria to minimalizm - złoty łancuszek, obraczka. I tyle.
Gdyby było chłodno problemu by nie było. Ale nie ubiore długiego rekawka ;/ bo bym przyszła mokra.I głupio wygladała.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#90 Maja.

Maja.
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 14:10

Moim zdaniem zawsze jak się wybierami na rozmowę kwalifikacyjną ( niezależnie od tego na jakie stanowisko aplikujemy) należy ubrać się elegancko - nie musi to być strój biała bluzka, czarne spodnie i czarny żakiet ;-) i lepiej założyć pełne buty...

#91 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 21:15

Moim zdaniem zawsze jak się wybierami na rozmowę kwalifikacyjną ( niezależnie od tego na jakie stanowisko aplikujemy) należy ubrać się elegancko - nie musi to być strój biała bluzka, czarne spodnie i czarny żakiet ;-) i lepiej założyć pełne buty...

nie zgodzę się z tym ..do kebaby najlepiej ubrac mini , za czasów małolata pamiętam jak koleżanka ubrała się 'elegancko' i nie dostała a panna ubrana skąpo została zatrudniowa ..ktoś już wyżej też o tym wspominał
Dołączona grafika

#92 Sexi-Women_pl

Sexi-Women_pl
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 10:01

Wszystko zależy od miejsca, gdzie chcemy sie starac o pracę. Wystarczy czasem być schludnie ubranym i to wystarczy. A do biura najlepiej elegancko.

#93 mysiadlo.88

mysiadlo.88
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 11:22

Zależy od stanowiska i firmy. Jesli jest dress code w firmie, warto nawet na rozmowę sie do niego zastosować, jeśli nie wiemy, to szykowna, stonowana, elegancja zawsze jest ok

#94 zuza.one

zuza.one
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 09 września 2011 - 15:25

Niekoniecznie zawsze musimy ubierać się elegancko na rozmowy... Są wolne zawody i firmy gdzie do pracy chodzi się na luzie i aż zabawnie wygląda jak szef/ rekruter siedzi w jeansach i bluzie a aplikująca osoba w garniaku czy na szpilkach. Mówię z własnego doświadczenia i opowieści znajomych.;)
Dołączona grafika

#95 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 09 września 2011 - 16:02

aż zabawnie wygląda jak szef/ rekruter siedzi w jeansach i bluzie a aplikująca osoba w garniaku czy na szpilkach.

A dla mnie to brak szacunku.Przecież nie trzeba od razu ubierać sie w garnitur.
Wystarczy jakaś schludnie wyglądająca koszula,ale nie bluza,czy jeansy.Tak to mozna ubrać sie na spacer ,czy piwo.
Uprawianie wolnego zawodu nie upoważnia nas do lekceważenia przyszłego pracownika.(myślę o ubiorze).W tym przypadku.

#96 Paulinna

Paulinna
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 19 września 2011 - 15:49

Z pewnością schludnie, elegancko i .... z klasą jak na kobietę przystało :mrgreen:

#97 Sexi-Women_pl

Sexi-Women_pl
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 04 października 2011 - 10:57

Wszystko zależy od naszego stanowiska,ale generalnie rzecz biorąc to powinnyśmy ubierać się po prostu z klasą,jak wspomniane jest w powyższych postach.

#98 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 11:35

Odgrzewam temat :) wiem, że są miejsca pracy, w których obowiązuje jasno-określony dress code, typu banki czy urzędy. Ale u mnie czegoś takiego nie ma. Nie trzeba chodzić w garniturze, ludzie przychodzą często w dżinsach, ale jak ostatnio przyszłam w legginsach i długim swetrze dostałam od szefowej reprymendę za nieodpowiedni strój. I stąd moje pytanie, w co mogę się ubrać, a w co już nie? Czy mogę gdzieś znaleźć jakąś listę ubiorów dozwolonych/niedozwolonych w pracy?
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#99 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 20:17

Maona, wszystko jest zależne od tego gdzie pracujesz ;-) jeśli nam tego nie napisałaś, ani nawet nie przybliżyłaś specyfiki tego miejsca, to nie możemy Ci nic poradzić.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#100 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 09:18

To zwykłe biuro, wklepuję dane do komputera i zwykle nie mam do czynienia z klientami, no chyba, że któryś zabłądzi. :P
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.