Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

zdrada

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
564 odpowiedzi w tym temacie

#401 Jason

Jason
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 14:59

Jakie Wy naiwne jesteście :mrgreen:

Pozdrawiam! :mrgreen:

#402 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 15:05

Jakie Wy naiwne jesteście

nazywasz naiwnością to, że niektóre kobiety potrafią przebaczyć mężczyznom zdradę :roll: :roll: bo dla mnie to nie jest naiwne, ani to co pisały dziewczyny wyżej.
Skąd taka pewność u ciebie że mężczyzny, który raz zdradził, zrobi to po raz kolejny. Niektórzy ludzie duzo się uczą na swoich błędach

201407101662.png

#403 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 15:07

Ja sobie myśle że to kwestia charakteru..Jedni sie ucza na błedach, inni nie.
Jak pisałam, ja jestem na tyle nieufna że drugi raz bym nie zaufała.
Ale jeśli oboje sa na tyle silni, dojrzali emocjonalnie by postarac sie wyjść na prosta i byc szczesliwym to super.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#404 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 15:15

Jak pisałam, ja jestem na tyle nieufna że drugi raz bym nie zaufała.

Sajuri różnie to może w życiu być, na dzień dzisiejszy jesteś nieufna, ale wszystko może się jeszcze zmienić. Ja też myślałam ,że już ludziom nie zaufam. Tego żebyś nie zaufała nie możesz być na 100% pewna :-D

201407101662.png

#405 Endżel.

Endżel.
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 15:34

WSZYSTKO zależy jednak od charakteru. niektórych zdrada, ukrywanie się z tym przyprawia o pozytywny dreszczyk emocji i kręci, niektórzy spać z tym nie mogą i cierpią bardziej niż osoba zdradzona.
Kobieta, aby pójść do łóżka z mężczyzną, potrzebuje bliskości, zaufania i poczucia więzi. Mężczyzna - przeważnie - potrzebuje tylko miejsca.

Dołączona grafika

#406 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 15:42

. Tego żebyś nie zaufała nie możesz być na 100% pewna

no...ponoc w życiu nie można byc pewnym niczego.;) wiec kto wie.
Ale na dizen dzisiejszy : nie umiałabym zaufac. Nie wiem czy bym nawet chciała.

#407 Endżel.

Endżel.
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 15:44

sama musisz sobie na to odpowiedzieć, bo nie można robić czegokolwiek wbrew sobie.
Kobieta, aby pójść do łóżka z mężczyzną, potrzebuje bliskości, zaufania i poczucia więzi. Mężczyzna - przeważnie - potrzebuje tylko miejsca.

Dołączona grafika

#408 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 15:53

Ja to nawet podziwiam osoby ktore zostały zdradzone i wybaczyły.I przy tym nie wypominaja tej zdrady.

Bo nie wiem czy podczas np. sprzeczki by mi sie nie wymskło o tej zdradzie.

#409 Jason

Jason
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 16:00

nazywasz naiwnością to, że niektóre kobiety potrafią przebaczyć mężczyznom zdradę bo dla mnie to nie jest naiwne, ani to co pisały dziewczyny wyżej.

Napisałem to do 3 postów wyżej niż mój a dziewczyny nic tam nie napisały o wybaczaniu więc nie wiem skąd Ty to wzięłaś bo to nie było napisane w kontekście wybaczenia.

Skąd taka pewność u ciebie że mężczyzny, który raz zdradził, zrobi to po raz kolejny. Niektórzy ludzie duzo się uczą na swoich błędach

To jest tylko moja zdanie i ja tak uważam i mam do tego prawo. Możesz się nie zgadzać albo zgadzać i to już zależy od Ciebie :-)

Pozdrawiam!

#410 Sugarbabe

Sugarbabe
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 08:39

Myślę, że myślenie, że ludzie uczą się na błędach jest dobrym myśleniem, ale niewłaściwe jest stosowanie ich do wszystkich. Tak samo jak niewłaściwe jest przykładanie go do zdrady.
Ja rozróżniam zdradę w małżeństwie od zdrady kiedy to dwoje ludzi po prostu ze sobą jest. W pierwszym przypadku dopuszczam przebaczenie, w drugim nie. A to dlatego, że na ślubnym kobiercu przyrzekałam przed Bogiem być z kimś na dobre i na złe, nie mam w zwyczaju rzucać słów na wiatr... Jeśli zdradzi to dostanie w takim wypadku jeszcze jedną szansę, jeśli nie będzie w stanie być wierny to mówię bye bye i żyję sama dalej. I

Ktoś wyżej napisał, że nie przebaczy zdrady uczuciowej. Dla mnie zdrada jest zdradą. Nie ważne czy uczuciowa czy tylko penisowa. Człowiek jest jednością i zdradza cały Jan Kowalski albo wcale nie zdradza. Proste. Nie ma się serca od zdradzania i serca od kochania, ma się jedno serce, którym się zdradza bądź nie.

I w tym miejscu muszę się zgodzić z Jasonem, że prezentujecie pewną naiwność, ale zrzucam to raczej na Wasz młody wiek i małe doświadczenie. Jak miałam naście lat to też tak myślałam. Mam nadzieję, że myślenie Wam się też zmieni :)

Jason, podoba mi to co piszesz, ciekawe czy w rzeczywistości też taki jesteś? :)

Pozdrawiam serdecznie,
Sugarbabe
“W błękitnym miesiącu wrześniu, w cieniu milczącej śliwy trzymałem miłość mą cichą i bladą niczym cudowny sen” B. Brecht

#411 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 10:06

Ja mam nadzieję, ze nigdy nie stanę przed takim dylematem. Myślę, ze na prawdę wiele zależy od sytuacji, ale też uczuć. Myślę, że gdybym była koszmarnie zraniona wybaczenie zdrady nie byłoby najlepszym wyjściem, bo oznaczałoby to zduszenie emocji, ciągłe przytyki, komentarze i żal do drugiej osoby. W takim wypadku chyba lepsze jest rozstanie..

#412 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 19:05

I w tym miejscu muszę się zgodzić z Jasonem, że prezentujecie pewną naiwność, ale zrzucam to raczej na Wasz młody wiek i małe doświadczenie. Jak miałam naście lat to też tak myślałam. Mam nadzieję, że myślenie Wam się też zmieni :)

A ja jak miałam naście lat to myślałam tak jak wy teraz - że zdrada to koniec wszystkiego o co człowiek tyle czasu się stara.
Ja przy moim Ł. z nastolatki zmieniałam się w kobietę, to co inni uważają za koniec związku u nas było tylko powodem, żeby zacząć budować go na nowo. I nie jestem naiwna, nie myślę płytko i jednotorowo i nie wkładam wszystkich ludzi do jednego wora.
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#413 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 05:44

A ja jak miałam naście lat to myślałam tak jak wy teraz

ja nie ma nastu lat ;) do tego zdrade przeszłam i nie byłamw stanie byc z ta osoba.
Nie wiem ...może mi nie zalezało tak naprawde by walczyc o to uczucie ? moze podswiadomie czułam że to nie ten i że nie warto ? poza tym..z.robił tamtej dziecko . Wiec dla mnie to tez było powodem aby sobie dac spokoj.

#414 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 05:55

poza tym..z.robił tamtej dziecko . Wiec dla mnie to tez było powodem aby sobie dac spokoj.

No wiesz Sajurka - w takiej sytuacji to ja też bym to olała, a jakby mnie coś kusiło, żeby wrócić to pojechałabym hen daleko, rzuciła się w wir pracy a nowa miłość pewnie sama kiedyś tam by przyszła - albo i nie.

Chociaż znam dziwny przypadek bardzo. Znajoma (bo tego koleżanką nazwać nie można), urodziła swojemu facetowi dziecko, ten zdradził ją z byłą swoją i ta też zaszła w ciążę, ta mu wybaczyła, byli ze sobą, kolejna ciążą i ten znów ja zdradza, znów z tamtą i robi jej kolejne dziecko <lol></span> Albo zaczęło się od tamtej laski i to moja znajoma była tą z którą zdradzał. Jakoś tak - za cholerę sobie teraz nie przypomnę, ale sens jest taki, że to już jest skrajna głupota i naiwność. Młode są - mogą sobie tak długo nawzajem dzieci robić - tylko biedne te dzieci w tym przypadku <bezradny></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#415 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 21:35

Jakoś tak - za cholerę sobie teraz nie przypomnę, ale sens jest taki, że to już jest skrajna głupota i naiwność. Młode są - mogą sobie tak długo nawzajem dzieci robić - tylko biedne te dzieci w tym przypadku

najgorsze jest to , ze to wcale nie uw szytskich z wiekiem przechodzi, sa kobiety naiwne cale zycie , a moze boja sie samotnosci i wola takie zenujace traktowanie <bezradny></span>
Ja dzis mysle, ze byłabym w stanie wybaczyc zdrade , ale pewnie zalezałoby to od czasu zwiazku , relacji jaka by byla , sytaucji itp . Ale jak by bylo gdyby, mi sie to zdarzylo w zyciu tego nie wiem, mam chora psychike i moze popadałabym w paranoje i dopatrywała sie czegos tam gdzie tego nie ma :-/ a moze byloby dobrze , moze potrafilabym zapomniec , wybaczyc. Obym sie nigdy nie musila o tym przekonywac .

poza tym..z.robił tamtej dziecko . Wiec dla mnie to tez było powodem aby sobie dac spokoj.

No wiesz Sajurka - w takiej sytuacji to ja też bym to olała, a jakby mnie coś kusiło, żeby wrócić to pojechałabym hen daleko, rzuciła się w wir pracy a nowa miłość pewnie sama kiedyś tam by przyszła - albo i nie.

zeby wszystkie kobiety , tak potrafily , to nie bylo by tak czesto sytacji, ze facet nie szanuje kobiet , no ale czego wymagac , jak one same sie nie szanuja :roll:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#416 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 11:11

magdaaaaa zgadzam się, różne są sytuacje i różnie bywa. Sama nie chcę oceniać co bym zrobiła. I zgadzam się, że wiele kobiet po prostu nie ma siły walczyć. Woli zostać ze zdradzającym facetem, może ze strachu, może z braku poczucia własnej wartości. Strasznie to przykre, ale tak jest :(

#417 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 18:00

Woli zostać ze zdradzającym facetem, może ze strachu, może z braku poczucia własnej wartości. Strasznie to przykre, ale tak jest

A czasem dlatego, ze kocha-i bywa, że wygrywa się walkę o związek. A poza tym nie ma co żałować- każdy sobie rzepkę skrobie :-P

#418 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 18:03

A czasem dlatego, ze kocha-i bywa, że wygrywa się walkę o związek.

tylko musza tego chciac obie strony , a nie ze jedna walczy , a druga dalej zdradza , wiedzac , ze ma do kogo wrocic <bezradny></span>

#419 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 18:08

tylko musza tego chciac obie strony , a nie ze jedna walczy , a druga dalej zdradza

To oczywiste przecież <bezradny></span>

Aczkolwiek zdarzają się heroiczne próby ratowania związku z jednej strony- zawsze nieudane...

#420 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 18:28

To oczywiste przecież

niestety czesto te osoby nie widza tego , nie da im sie przegadac , ze ta walka jest bezcelu.
Wydaje mi sie , ze kiedys malzenstwa czesto wybaczały sobie zdrade , bo jak to rozwód itp i mialo to dobre strony , bo ta opinia spoleczna pewnie nie jedno malzenstwo uratowała , ale wiem wiem , mnóstwo ludzi zylo przez konwenanse w fikcyjnym zwiazku. wydaje mi sie , ze w dzisiejszych czasach mnostwo ludzi za szybko sie poddaje , unosi sie honorem :roll: