Moim zdaniem zdradą może być zarówno kontakt fizyczny, jak i "romans" bez fizycznosci, tylko to zależy od wrażliwości i postrzegania drugiej strony i tego, co jest ok, a co nie jest. Wg mnie flirty z innymi w związku są ok, jeśli to tylko flirty, a decyzja jest, żeby pozostać w związku i być lojalnym. Każdemu może zdarzyć sie zauroczenie, ale pytanie, co z tym zrobimy - czy ważniejszy jest związek, czy idziemy w to. Bo jeśli zostajesz w związku mimo przelotnego zauroczenia, i nie idziesz w to, to znaczy, że związek jest ważniejszy. Ale to zawsze boli, nie ukrywajmy. Dlatego warto pracować nad związkiem cały czas, żeby sie sobą nie znudzić.
zdrada
Napisano 07 maja 2021 - 08:20
Napisano 09 lutego 2022 - 11:46
Ja myślę, że zdrada to dla każdego coś innego i nie warto generalizować. Za pocałunek byłabym zła, a za uczucie bym zerwała - nie dlatego, że potępiam, bo tak się niestety czasem dzieje... ale to już wola drugiej strony, czy ważniejsza jest osoba ze związku, czy nowe zauroczenie.
Napisano 08 marca 2022 - 09:54
Uważam, że po takiej traumie powinnaś udać się na terapię
trzymaj się dziewczyno, mam nadzieję, że odzyskasz spokój.
Napisano 05 kwietnia 2022 - 09:50
Przede wszystkim swoje rany warto zaleczyć na terapii... i smutno, że przeżywasz to, jako swoją winę. To TY zostałaś skrzywdzona!
Napisano 21 kwietnia 2022 - 12:52
no to tak jest czasami...
Mój kolega był dość długo z taką dziewuszką. Zdradził ją, cierpiał bardzo. Ona zresztą też.. wybaczyła mu to i chciała z nim dalej być, i byli razem może jeszcze z dwa tygodnie, bo to ON nie potrafił spojrzeć jej w oczy...
No i słusznie... życie po zdradzie jest bardzo ciężkie.