Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zimne dłonie i stopy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

#41 Alicja:)

Alicja:)
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 24 stycznia 2009 - 21:05

Ja też tak mam, chyba genetycznie :-P no cóż chyba trzeba się do tego po prostu przyzwyczaić :mrgreen:
Dołączona grafika

#42 Miss G

Miss G
  • Użytkownik
  • 485 postów

Napisano 24 stycznia 2009 - 21:37

Mam ten sam problem z zimnymi stopami i dłońmi. Ale ze skarpetkami daje rade ;-)
"Każdy plan można zmienić lecz wolę życie bez planu."

#43 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 stycznia 2009 - 14:35

ja gdziesz czytałam o masci rozgrzewającej do stóp

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#44 z1utka

z1utka
  • Użytkownik
  • 306 postów

Napisano 02 maja 2009 - 21:02

Moj Jarek nie znosi moim zimnych dłoni. :(

#45 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1 437 postów

Napisano 09 maja 2009 - 22:23

Na słabe krążenie pomaga lampka wina.

#46 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 września 2010 - 15:35

i ja również :lol:
dłonie, stopy
najbardziej nie rozumiem silnych dreszczy - tak mi zimno że szok ( i nie mówie tu o stanie gdy jestem chora)
nie wiem czemu tak mam.. <bezradny></span>
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#47 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 14 września 2010 - 21:08

też się dołączam :D dłonie jeszcze potrafię rozgrzać ale stopy... najczęściej pomaga wymoczenie stóp w gorącej wodzie z solą i musztardą ( nie pytajcie dlaczego z musztardą). Oczywiście dodam, że śpię w skarpetkach (nawet latem), a jesienią i zimą koniecznie termofor.
Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko.

#48 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 14 września 2010 - 21:58

Od zawsze miałam zimne stopy i dłonie. Największym moim problemem było wchodzenie do wody tak samo ciepłej jaki i zimnej. W ciepłej wodzie czuje jakby mi stopy miało ugotować, choć reszta ciała przyjmuje te wodę jako ciepłą, w zimnej wodzie mam uczucie jakby mi kości pękały i stopy miały odpaść. Dłonie zawsze miałam chłodniejsze niż resztę ciała, ale nagrzewają się szybciej niż stopy. Żadnych boleści nie miałam stóp lub dłoni od tak na co dzień.
Tak jak i Wam stopy pod kołdrą nagrzewają się bardzo wolno i szybciej zasypiam niż one zrobią się ciepłe. Nie sypiam w skarpetkach, bo nie lubię. Na szczęście zawsze T mi je rozgrzewa pod kołdrą :-)
Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym, że nie miewam temperatury (ostatnią miałam jakieś 2-3 lata temu), nawet przy silnych anginach ropnych.
Przyzwyczaiłam się do tych zimnych dłoni i stóp :-)

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#49 buds1

buds1
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 11:36

ja też na to cierpię. zachęcam jednak do odwiedzenia kardiologa, bo zimne dłonie i stopy, mogą oznaczać problemy z prawidłowym krążeniem.
Kobiety rządzą. http://wwws.90.pl - agencja reklamowa.

#50 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 21 listopada 2011 - 17:28

J atak samo mam zimne nogi ręce to rzadko głównie to stopy mam lodowate :-? I u mnie w rodzinie każdy tak ma :-| mój tata i moje trzy młodsze siostry tak samo mają :oops:
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#51 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 18:38

ja dlonie jstem w stanie szybko ogrzac ,ale stopy <bezradny></span> jak lód ,a le w skarpetkach spac nie bede, bo jest mi zimno w nogi tylko one sa zimne.

#52 miness

miness
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 14:21

Od zawsze miałam zimne stopy i dłonie. Największym moim problemem było wchodzenie do wody tak samo ciepłej jaki i zimnej. W ciepłej wodzie czuje jakby mi stopy miało ugotować, choć reszta ciała przyjmuje te wodę jako ciepłą, w zimnej wodzie mam uczucie jakby mi kości pękały i stopy miały odpaść.

Mam podobnie, jak Ty :/ Najbardziej przeszkadza mi to, kiedy robię sobie kąpiel w wannie - wydaje mi się, że woda jest już ok, ale wkładam stopy i auaaa... :( Latem tak nie mam, ale zimą jest jeszcze gorzej - wracając z dworu mam mega zmarznięte stopy i dłonie, aż mnie to boli, choć reszta ciała nie odczuwa tego tak.

#53 marcza

marcza
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 19:40

Też mam kłopot z zimnymi rękami i stopami. Nie wiem, skąd się to bierze, ale do 25. roku zycia miałam wstrętne czerwone dłonie za każdym razem, kiedy na dworze temperatura spadała poniżej 5 stopni ciepła. A potem troche jakby przeszło. To znaczy nadal jest mi zimno i jak nie załoze grubych rękawiczek, ręce wygladaja kiepsko. Ale nie jest to juz takie fatalne przezycie estetyczne jak kiedyś. Na szczęście zima tego roku przyjazna

#54 Sawa

Sawa
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 15:41

Też mam kłopot z zimnymi rękami i stopami. Nie wiem, skąd się to bierze, ale do 25. roku zycia miałam wstrętne czerwone dłonie za każdym razem, kiedy na dworze temperatura spadała poniżej 5 stopni ciepła. A potem troche jakby przeszło. To znaczy nadal jest mi zimno i jak nie załoze grubych rękawiczek, ręce wygladaja kiepsko. Ale nie jest to juz takie fatalne przezycie estetyczne jak kiedyś. Na szczęście zima tego roku przyjazna

Nie jestem lekarka, ale zimne dłonie i stopy to objawy choroby układu krążenia.
Wystarczy że na dworze jest ciut chłodniej i ręce jak lody? to coś z sercem.

#55 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 14 stycznia 2012 - 16:55

Oj, ja strasznie marznę w ręce i nogi. Wystarczy trochę chłodu, to już mi się palce robią blade. Byłam z tym problemem u lekarza. Przepisała mi magnez. Nic nie pomógł. Myślałam, że po ciąży mi to minie, ale gdzie tam. Gdy robiłam EKG, to wszystko jest ok z sercem. Zrobiłam badanie na hormony i okazało się, że mam niewielką niedoczynność tarczycy. Tu też myślałam, że gdy ją podleczę, to mi to minie, ale nadal okropnie marznę. Moje palce robią się blade, czasami sine. Muszę jeszcze raz porobić wszystkie badania, bo to nie jest normalne, żeby tak marznąć.

[ Dodano: 2012-01-14, 17:01 ]
Marcza, ja zmagam się z tym od podstawówki. Nie raz płakałam z zimna, bo jak fest zmarzłam, to przeradzało się to w ból. Mi czasami nawet bardzo ciepłe rękawiczki i kilka par skarpet nic nie daje.

Wcześniej nic z tym nie robiłam. Dopiero kilka lat temu, przy okazji wizyty lekarskiej wspomniałam o tym. Wiele mi to nie pomogło. Mój mąż chodzi do bardzo dobrego lekarza. Ja też muszę wybrać się do niego. Może on coś zaradzi i znajdzie przyczynę mojego marznięcia.

#56 Stokrotinka

Stokrotinka
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 16:06

Też mam ten problem i widzę że nie jestem sama. Niektórzy podobno już tak mają, ale niektórzy cierpią na choroby tarczycy i stąd te zimne dłonie i stopy. Mogą to być również problemy z niedokrwieniem.

#57 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 stycznia 2012 - 16:12

mnie sie bardzo szybk rece robia zimne , ale nie przeszkadza mi to na tyle bym , wybrała sie z tym do lekarza

#58 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 28 stycznia 2012 - 20:11

ja niestety z powodu tarczycy miałam problem z zimnymi dłońmi, ale odkąd biorę odpowiednie leki na tarczycę - problem zniknął.
Chociaż ja w sumie zmarzluch sama w sobie jestem, w końcu przy 45 kilo nie ma mnie co grzać :->

#59 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 29 stycznia 2012 - 10:37

Ja jestem straszny zmarzlak :mrgreen:
U mnie wiecznie zimne dłonie i stopy , w nocy to śpię w skarpetkach :lol:

#60 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 29 stycznia 2012 - 21:40

w nocy to śpię w skarpetkach :lol:

mnie w skarpetkach w nocy jest 'duszno' :mrgreen: Stópki muszę mieć uwolnione.