Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

stopy latem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

#41 Maja.

Maja.
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 11:09

Ja obojętnie czy chodzę w trampkach, baletkach, japonkach, szpilkach to zawsze robią mi się odciski, pęcherze :/

#42 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 13:05

Mnie najczęściej po sandałach robią się odciski. Ale zgadzam się dbać o stopy należy cały rok a nie tylko wtedy gdy je odkrywamy.
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#43 Maja.

Maja.
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 13:14

No tak, ale szczerze zimą tak się o tym nie myśli...

#44 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 21:05

No tak, ale szczerze zimą tak się o tym nie myśli...

nie rozumiem tego :roll: jak można nie myśleć nawet zimną ..przecież się kąpiemy - widać stopy, dotykamy ich na codzień, dwa przecież po domu chodzimy boso, w kapciach - tez widac, no i TRZY ze względów estetycznych przecież śpimy z facetem a nie chcemy go wystraszyć , i CZTERY - DLA SIEBIE
Dołączona grafika

#45 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 22:25

mnie najbardziej denerwuje, jak kupię nowe buty i wtedy robią mi się od nich odciski...zgadzam się, że o stopy trzeba dbać o każdej porze roku, latem jednak bardziej, bo można np. pomalować sobie paznokcie, zimą tego nie widać :mrgreen:
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...

#46 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 17 czerwca 2011 - 08:25

latem jednak bardziej, bo można np. pomalować sobie paznokcie, zimą tego nie widać :mrgreen:

patrzę, że wszystkie dziewczyny kładą nacis tylko na lato :roll: jak to :?: :!: a zimną na basie nie widać, podczas kąpieli w łożku ? :-/ :mrgreen: :-P widać , zawsze trzeba mieć śliczne stópki bo nie wiadomo co sięzdarzy ..a może nie zaplanowana wizyta u lekarza :mrgreen: :lol:
Dołączona grafika

#47 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 17 czerwca 2011 - 10:52

latem jednak bardziej, bo można np. pomalować sobie paznokcie, zimą tego nie widać :mrgreen:

patrzę, że wszystkie dziewczyny kładą nacis tylko na lato :roll: jak to :?: :!: a zimną na basie nie widać, podczas kąpieli w łożku ? :-/ :mrgreen: :-P widać , zawsze trzeba mieć śliczne stópki bo nie wiadomo co sięzdarzy ..a może nie zaplanowana wizyta u lekarza :mrgreen: :lol:

no tak, pisałam, że trzeba dbać o każdej porze roku, ale paznokcie to się raczej latem maluje :-P na wizytę do lekarza chyba tego nie robisz? :lol: zimą wystarczy dbać o nawilżenie stóp, paznokcie, żeby były równo przycięte, kładziemy nacisk na lato, dlatego że wtedy stopy są odsłonięte i bardziej narażone na np. pobrudzenie, ścieranie czy odciski, dlatego trzeba dbać o nie bardziej niż zimą ;-) to nie znaczy, że nie dbamy wcale :-P
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...

#48 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 17 czerwca 2011 - 11:44

na wizytę do lekarza chyba tego nie robisz?

to zależy, spacjalnie to nie, ale jeżeli mam coś w planach jest i przy tym lekarz się zachacza to maluję ;-)

to nie znaczy, że nie dbamy wcale :-P

to dobrze :-P
Dołączona grafika

#49 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 18 czerwca 2011 - 14:53

ale paznokcie to się raczej latem maluje

Paznokcie u stóp mam pomalowane zawszę, nie lubię jak są bez lakieru.
O stopy dbam zawszę i przeraża mnie to jak widzę młode dziewczyny całe zadbane tylko o stopach zapomniały. Brzydzą mnie żółte i długie paznokcie u stóp. W ogóle to kocham moje stopy i muszą być cacy :-)

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#50 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 18 czerwca 2011 - 19:24

Katarzynka89, masz 100% rację

[ Dodano: 2011-06-18, 20:25 ]

Paznokcie u stóp mam pomalowane zawszę, nie lubię jak są bez lakieru.

ja nie zawszę, ale prawie zawsze, a jak już nie mam to zawsze mam odżywkę jako bezbarwny lakier
Dołączona grafika

#51 Maja.

Maja.
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 09:13

Mnie wkurza to, że od każdych butów robią mi się straszne odciski, dosłownie od każdych!! ścieram to później ,ale i tak to strasznie wygląda:/

#52 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 10:10

ścieram to później ,ale i tak to strasznie wygląda:/

ja tez mam 1 albo 2 odciski których nie da się pozbyć, kiedyś w jednym miejscu cąły czas robiły mi sięodciki i zsotał ślad teraz po tym , neistety
Dołączona grafika

#53 roxanne

roxanne
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 25 kwietnia 2013 - 19:51

odświeżam, bo temat aktualny ;)

latem uwielbiam jeździć nad morze. wtedy moje stopy częściowo przechodzą naturalną pielęgnację - peeling piaskiem, namaczanie stóp w słonej wodzie :D
niezbędny jest u mnie jednak krem nawilżający + dezodorant odświeżający. aktualnie używam dra Stopy, pewnie zostanie ze mną do lata, bo kosmetyki z tej serii naprawdę intensywnie pielęgnują stópki

#54 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 kwietnia 2013 - 20:41

wlasnie dziś czytałam, że moczenie w herbacie działa na nadpotliwosc.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#55 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 25 kwietnia 2013 - 20:45

wlasnie dziś czytałam, że moczenie w herbacie działa na nadpotliwosc.

podobnie działa moczenie stóp w korze dębu :)

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#56 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 26 kwietnia 2013 - 11:58

w korze dębu

moczenie w herbacie

Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, ale rzeczywiście to ma sens :-D - kora dębu i herbata zawierają garbniki, które działają ściągająco.
Za to słyszałam już nie raz, że w preparatach z kory dębu warto się całemu myć- zmniejsza to potliwość.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#57 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 26 kwietnia 2013 - 16:10

moczenie w wodzie z cytryną i oliwą jest dobre, ale nie można mieć ranek bo szczypie. Wygładza i likwiduje przebarwienia.

Każdy z nas urodził się ateistą

#58 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 27 kwietnia 2013 - 21:45

U mnie w domu sprawdzonym sposobem na pocące się stopy oraz na nieprzyjemny zapach jest moczenie nóg w wodzie z liśćmi brzozy. Kilka razy powtórzyć zabieg i problem znika na przynajmniej pół roku bądź na rok.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#59 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 04 maja 2013 - 09:20

Katarzynka89, liśćmi normalnie zerwanymi z drzewa? czy się kupuje jakiś susz??

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#60 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 04 maja 2013 - 20:13

liśćmi normalnie zerwanymi z drzewa?

Chyba tak, też się nad tym zastanawiałam... Teraz drzewa się budzą do życia, więc takie świeże zerwane i zaparzone będą w sam raz ;-)