Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

stopy latem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

#21 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 17:14

Latem , kiedy jest gorąco najlepiej kupić sobie wygodne , troszke z wyższej półki klapki. I nie powinno chodzić się w adidasach kiedy żar leje sie z nieba. Ogólnie standardowo co dwa dni przez cały rok powinno sie robić kąpiel stóp. Takie 30 minut kiedy zajmujemy się tylko stopami. I dzięki temu mamy ładne stopy cały rok , a nie tylko na lato.
A.

#22 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 06:51

Ja latem chodzę w klapkach ale mimo upału zakładam też buty sportowe. A to dlatego, że słońce i warunki atmosferyczne mają tez wpływ na wysuszanie i pękanie pięt. Natomiast o moje stopy dbam robiąc sobie peeling i maskę na stopy. To takie gotowe preparaty które można kupić w sklepie i mają wybór z różnych "firm". Ponadto spryskuje stopy preparatem od grzybicy, bo latem te nasze stopy są narażone na łapanie infekcji. A po kąpieli w basenie koniecznie.

#23 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:03

Pamietać o wcieraniu codziennie wieczorem po kapieli kremu nawilżającego do stóp to podstawa u mnie
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#24 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 11:51

Dbam o stopy obowiązkowo musze mieć ładny pediucure - często w tym celu chodze do kosmetyczki :)

ale mam jedną wade (wada nie wada bo to zdrowe jest bardzo) lubie chodzić na bosaka bardzo, po trawce domku itp itd i mi pięty przez to twardnieją :)
Już nie panna a żona :*

#25 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 12:50

o moje stopy dbam robiąc sobie peeling i maskę na stopy

możesz podać co do tego używasz jakie maski?
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#26 AgA08

AgA08
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 23:09

ja polecam całą linie Avon ;-) nie drogo i naprawde skutecznie Foot Works
KoChaM żYciE

#27 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 23:11

A mi właśnie dzisiaj znajoma powiedziała, że jedyne co z tej linii faktycznie jest dobre to dezodorant do stóp neutralizujący zapach lub odświeżający. Kiepski jest natomiast zmiękczający krem do stóp. Nie wiem jak reszta, bo nie próbowała :] ogólnie sobie avonu nie zachwalała, a produkty, które faktycznie były dobre - wycofali.

#28 AgA08

AgA08
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 23:13

ja mam całą linie ;-) jestem z niej bardzo zadowolona ;-)
Polecam
mgiełke do stop - latem szczególnie
scrub - świetnie złuszcza
balsam nawilżający - dla moich stop genialny ;-)

to trzy rzeczy, z których zadowolone są tez moje klientki ;-)
KoChaM żYciE

#29 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 23:15

Tylko ja mam problem z twardymi stopami, ale to faktycznie twardymi. I nie są do tego suche. A podobno ten cały krem zmiękczający się nie sprawdza, dlatego może sprawię sobie z Neutrogeny za ponad 20zł, ale skuteczny.

#30 AgA08

AgA08
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 23:19

jak uważasz ;-) na zmiękczeni stóp możesz tez zamówić sobie w Avonie specjane skarpetki a do nich krem z linii SPA ;-) sama nie miałam ale moja liderka powiedziała, że używa i jest bardzo zadowolona ;-)

[ Dodano: 2008-08-27, 00:19 ]
tylko wtedy trzeba liczyć się z wiekszymi kosztami
KoChaM żYciE

#31 Smerfetka

Smerfetka
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 00:04

ja polecam całą linie Avon ;-) nie drogo i naprawde skutecznie Foot Works

Ja natomiast stanowczo nie polecam tej serii. Krem do stóp nawilża stopy lecz do tego stopnia, że gdy smarowałam się wieczorem, krem dawał o sobie znać w ciągu nastepnego dnia, czego skutkiem było ślizganie się stóp w butach. Natomiast mgiełka mająca schładzać zmęczone stopy nie nadaje takiego efektu.

#32 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 10:28

Ja natomiast stanowczo nie polecam tej serii. Krem do stóp nawilża stopy lecz do tego stopnia, że gdy smarowałam się wieczorem, krem dawał o sobie znać w ciągu nastepnego dnia, czego skutkiem było ślizganie się stóp w butach. Natomiast mgiełka mająca schładzać zmęczone stopy nie nadaje takiego efektu.

A ja polecam... po prostu rano powinno sie umyc stopy i po problemie ;)

#33 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 07:48

o moje stopy dbam robiąc sobie peeling i maskę na stopy

możesz podać co do tego używasz jakie maski?

A więc jest to firmy Farmona, Nivelazione- peeling do stóp (z drobinkami pumeksu i kwasami AHA) oraz Nivelazione- wygładzająca maseczka do stóp ( z wskiem pszczelim, olejkiem ze słodkich migdałów itp.)

#34 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 10 września 2008 - 22:22

Farmona to w ogóle ma świetne kosmetyki za niewielkie pieniądze.
Dołączona grafika

#35 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 05 czerwca 2011 - 10:27

Dziewczyny, szukałam podobnego wątku, ale nie znalazłam nic aktualnego, dlatego reaktywuję ten.

Mam problem: po zimowych kozakach na pozostały mi odciski na stopach. Po pomalowaniu paznokci i wysmarowaniu kremem widać takie czerwone okrągłe plamki, które na tle reszty nie wyglądają ładnie.

Jak się tego pozbyć? Czy muszę fatygować się do kosmetyczki ? ;/ ;/ ;/
Mruczę więc jestem :)

#36 Malutka

Malutka
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 11 czerwca 2011 - 18:33

Ja do stóp szczerze polecam serię Dr Stopa, uważam, że krem nawilżający, dezodorant odświeżający i sól do moczenia to absolutnie bezkonkurencyjne produkty! I niedrogie, bo polskie :)

#37 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:48

Jak się tego pozbyć? Czy muszę fatygować się do kosmetyczki ? ;/ ;/ ;/

ja szczerze to za bardzo nie wiem nawet o co chodzi <bezradny></span>

i uważam, że o stopy powinno siędbać cały rok a nie tylko latem :roll:
Dołączona grafika

#38 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 12 czerwca 2011 - 15:22

Jak się tego pozbyć? Czy muszę fatygować się do kosmetyczki ?

Wymocz stopy w ciepłej wodzie (może byc w wodzie z mydłem), pumeksem zetrzyj suchy naskórek a na końcu nawilż stopy balsamem do stóp. Są jeszcze specjalne preparaty na odciski i one też pomagają.

czerwone okrągłe plamki

czerwone? :shock:

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#39 sune

sune
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 11:31

ja szczerze to za bardzo nie wiem nawet o co chodzi <bezradny></span>

i uważam, że o stopy powinno sie dbać cały rok a nie tylko latem :roll:[/quote]

Również jestem tego zdania. Ale niestety nie zawsze jesteśmy w stanie nad wszystkim zapanować. A wiadomo ze po zimie nogi są wymęczone ciągłym noszeniem zimowego obuwia, dlatego wiosną zaraz po odrzuceniu na bok kozaków należy o nie bardzo zadbać, żeby teraz mieć już piękne stópki :D

#40 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 13:58

A wiadomo ze po zimie nogi są wymęczone ciągłym noszeniem zimowego obuwia, dlatego wiosną zaraz po odrzuceniu na bok kozaków

a moim zd. nogi bardziej się ''męczą'' od chodzenia w płaskich butach typu japonki lub balerinki gdyż to to samo jak byśmy boso chodzili
Dołączona grafika