Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Stopy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
77 odpowiedzi w tym temacie

#1 Alicja:)

Alicja:)
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 27 listopada 2007 - 17:47

Mam problem ze schodząc ą skórą ze stóp :-? Używam kremu nawilżającego do stóp, ale nie skutkuje! Cży któraś z Was zna coś skutecznego?

#2 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 28 listopada 2007 - 15:43

Alicjo to może być problem dermatologiczny tj. grzybica ,łuszczyca.
Jeżeli wykluczasz tę ewentualność, to zrób piling stóp a krem wklepuj codziennie.
Ważne też, aby buty przepuszczały powietrze.
Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać

#3 eveline

eveline
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 28 listopada 2007 - 18:02

Popieram kolezanke wyzej jesli to nie grzybica ani luszczyca....to trzeba zadbac o pielegnacje stop. Byc moze skora sie luszczy bo jest juz na niej zbyt duzo zrogowacialego naskorka...Doradzam staranny pedicure np.kapiel w zwyklej soli kuchnnej lub preparatach do kapieli stop.dobry pumeks na piety i podeszwy oraz peeling, a potem krem do stop nawilzajacy,albo parafina u kosmetyczki. A jak nie to gruba warstwa kremu nawilzajacego na to folia i bawelniane skarpety i tak spac...Powinno pomoc:)Powodzenia. Zwlasnego doswiadeczenia wiem ze o stopy warto dbac...wkoncu to one "niosa"nas przez zycie.... <bzyklov></span> <wanna></span>
słowa niewypowiedziane niesie w milczeniu czas boli mnie , że nasza miłość napotyka na przeszkód las

#4 SunshineSunset

SunshineSunset
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 11 stycznia 2008 - 18:50

Podstawa pielęgnacji to używanie pumeksu. Wystarczy codziennie (nawet nie, ale systematycznie) szorować stopy i nie prawa, aby naskórek rogowaciał. :-D

#5 Martha

Martha
  • Użytkownik
  • 375 postów

Napisano 12 stycznia 2008 - 08:39

najlepiej zaczac od pumeksu...:) systematycznie

#6 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 12 stycznia 2008 - 15:27

systematycznie

Tak, poniewaz nawet uzycie go raz na jakis czas nic nie pomoze, a naskorek wroci z podwojoną sila.
Poza tym polecam kazde kremy Scholla, są rewelacyjne, jesli chcesz aby naskorka bylo mniej to polecam kremik HEEL REPAIR, typowo na pękające pięty:)
Mozesz tez stosować School FOOT & NAIL, to poaznokci i stóp- ja go uzywam i jestem bardzo zadowolona, piety są gladkie:)Łuszczenie sie skory na stopach nie konbniecznie musi byc spowodowane grzybicą, jesli np. zaklada sie skarpetki na nie dosuszone stopy i od raqzu buty, idac gdzies, to skora automatycznie zaczyna sie luszczyc.Tak samo robi sie jesli nasmaruje sie stopy i od razu wlozy buty,krem nie wchlonie sie dobrze, i moze wystapic problem.
Jesli kremy nie pomogą to polecam zwyczajna wazeline, lub masc z witaminą A, czy np.propolisową, niestety sa dosyc tluste wiec dbrze by byloo odczekac az sie kosmetyk wchlonie.Jesli pojawiają sie ranki to kup w aptece Tribiotic.Pomoze na wszystko, wierz mi:).

#7 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 14:12

witamina A
zakupic tzreba maść z witaminą A i smarowac mi przeszlo ;)

#8 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 23:16

Dokładnie. maść z witaminą A super natłuszcza i kosztuje parę gorszy.

#9 Aldis

Aldis
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 15:03

Ja do stóp używam school foot and nail
Większość ludzi chciałaby mieć takich przyjaciół, jakimi sami być nie mogą

#10 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 11:07

Mam problem ze schodząc ą skórą ze stóp :-? Używam kremu nawilżającego do stóp, ale nie skutkuje! Cży któraś z Was zna coś skutecznego?

Proponuje systematycznie wcierac w stopy masc witaminowa przed snem na noc i nalozyc bawelniane skarpetki.Pomaga.W ciagu dnia takze mozna natluscic stopy. ;-)

#11 Cesarzowa_A

Cesarzowa_A
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 22:33

Wymocz stópki, np. w soli Dr.Stopa, użyj pumeksu, a dopiero potem nałuż krem. Powtarzaj to raz w tygodniu, a na codzeń oczywiście krem :) Mi taka kuracja pomaga. Mam stópki jak od kosmetyczki :D

#12 oliandas

oliandas
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 23:43

Pilingi do stóp są dobre a po za tym może to być też powód zmarzniętych stóp to może natrzyj je amolem, dla mnie amol jest dobry na wszystko :-)

#13 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 10:32

A slyszalam, ze dobrze jest wymoczyc stopki, nakremowac obficie i skarpetki nalozyc, i isc z tym spac. Podobno super nawilza
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#14 kami

kami
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 11:59

systematycznie

Tak, poniewaz nawet uzycie go raz na jakis czas nic nie pomoze, a naskorek wroci z podwojoną sila.
Poza tym polecam kazde kremy Scholla, są rewelacyjne, jesli chcesz aby naskorka bylo mniej to polecam kremik HEEL REPAIR, typowo na pękające pięty:)

o tak :) HEEL REPAIR jest genialny, ja olewam swoje stopy, nie pumeksuję, nie kremuję ale jak użyję HEEL REPAIR to mam śliczne stópki :)

#15 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 18:32

slyszalam, ze dobrze jest wymoczyc stopki, nakremowac obficie i skarpetki nalozyc, i isc z tym spac

moze i nawilza , ale ja kiedys próbowałam jak mi skóra schodziła z piety i nie pomogło , mysłam ze moze troche zmiękczy , aby łatweij było usunąc naskórek , ale nic nie pomogło. :roll:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#16 pisarka

pisarka
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 01 lutego 2010 - 19:18

Popieram kolezanki pumeks to podstawa, pozniej krem nawilzajacy najlepiej z witamina A, mozna tez robic peelingi, ale w sumie pumeks tez sprawe zalatwia :) pozdrawiam

#17 Camomile

Camomile
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 10:49

Pumeks, jak mówią koleżanki, oczywiście codziennie :)
Ponadto ja używam kremu do stóp Foot Works z Avonu (Vanilla & Brown Sugar). Jest superowy. Wolno się wchłania, ale jak dla mnie to super. Smaruje sobie stópki na noc, już leżac w łózku. Rano mam miękkie i pachnące :D
Kobiety... nie można z nimi ani przegrać, ani wygrać :)

#18 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 12:41

Vanilla & Brown Sugar

pewnie pieknie pachnie, ja miałam ten avonowy, ale o korzennym zapachu, i poza tym że pieknie pachniał to się niespecjalnie sprawdzał <bezradny></span>
Najlepsza ze wszystigo co stosowałam do stóp była Neutrogna
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#19 martitka

martitka
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 20:20

Ja polecam tarkę do ścierania zrogowaciowałego naskurka, należy ją stosować po umyciu na wysuszone stopy, a potem nasmarowaniu ich kremem Nawilżającym do stóp firmy Avon z serii Foot Works. Zadziała nawet na popękane pięty. Polecam w 100%

#20 marce-linka

marce-linka
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 18:14

Mialam ten sam problem.Pomoglo codzienne scieranie tarka pokryta kamieniem mineralnym,potem smarowalam kremem NEUTROGENA do stop,nakladalam torebke foliowa na stopy i na to skarpetki.Rano stopy jak nowe.Na poczatku scinalam ta skore skrobakiem z zyletka a potem tarlam tarka.Teraz tylko tarka i krem oraz raz na tydzien zabieg parafinowy(warto sobie kupic parafiniarke) i jest ok.