Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca dyplomowa.. inżynierska, magisterska, licencjacka...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
716 odpowiedzi w tym temacie

#101 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 28 marca 2009 - 12:20

Donn, na biologii nie da się zrobić ankiet ;-) chyba,że na antropologii lub fizjologii człowieka ;-)
Ja mam mieć pracę w terenie czyli np łapie się zwierzaki i robi pomiary części ciała,zaznacza na mapach występowanie,odnotowuje się czy dana para ma młode,jeśli tak to w jakiej ilości itd. ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#102 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 28 marca 2009 - 12:32

Tilka to sie 'napracujesz' dziewczyno :-D

łapie się zwierzaki i robi pomiary części ciała

tylko uważaj żeby Ci jakiś zwierzak krzywdy nie zrobił - jak Ty do niego z metrem i ile ma cm czegoś tam :-D (żartuje)
ale to może być ciekawe zajęcie i też pracochłonne - powodzenia w badaniach a napewno Twoja praca bedzie ciekawa :-)
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#103 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 28 marca 2009 - 12:42

jak Ty do niego z metrem i ile ma cm czegoś tam :-D (żartuje)

Hahaha <umieraam></span> akurat tego nie mierzę <umieraam></span>

powodzenia w badaniach

A dziękuję :-)

Tilka to sie 'napracujesz' dziewczyno :-D

wiedziałam na co się piszę ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#104 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 marca 2009 - 22:58

Tilia, kurcze ... wiedziałam ża ambitna babka z ciebie, ale żeby aż tak ... :shock: przyznam że nie chciało by mi się :oops: ale skoro

wiedziałam na co się piszę ;-)

to powodzenia :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#105 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 marca 2009 - 10:20

nie(d)oceniona, Tobie również dziękuję :-)

[ Dodano: 2009-06-04, 13:57 ]
Już znam temat swojej pracy mgr(od wtorku)-szybko co? ;-)

[ Dodano: 2009-06-04, 14:45 ]

a co z badaniami o których tam pisałaś? bedziesz je przeprowadzać?

Ja je już tak jakby zrobiłam...ale po kolei ;-)
Miałam okazję napisać ciekawą pracę,ale nie z mojej winy nie wypaliło to :-| więc wróciłam do tematu,który gdzieś tam pierwotnie w założeniach miał być napisany przeze mnie (w sumie także jest ciekawy ;-) )
Badania na ten temat są robione już dawna przez mój wydział. Ja od drugiego roku chodzę w teren i pomagam przy obserwacjach,pomiarach itd czyli tak jakby pomagałam tworzyć bazę z której teraz będę miała dane...więc materiały już mam. Na początku byłam co weekend(pt-nd),ale teraz troszkę rzadziej ze względu na zajęcia.Tak samo z literaturą...tłumaczyłam już książki i artykuły,które teraz przydadzą mi się do pracy :-)
A pracę mgr piszę o....gwałtach ;-)
Przetłumaczyłam nawet z dziewczynami książkę o przyczynach gwałtów u ludzi i analizowaliśmy ją na seminarium,bo ona również będzie nam potrzebna,ale nie wiem czy wypowiem się w forumowym temacie :-P
Ja piszę o gwałtach u zwierząt. Skupiam się na aspekcie jak duże znaczenie mają dni płodne i niepłodne (tak w skrócie). Dziewczyny też piszą,ale np ze względu na wiek sprawców,posiadanie "żony",liczebności,dostępności samic itd.

JkIEp1.png

#106 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 13:53

Tilia, czyli ogólnie bedziesz bazować na materiałach już istniejących :) fajnie ... troche roboty mniej ;-) dużo masz czasu na napisanie tej pracy?

a temat ... hmm .. dziwny jak dla mnie ;-) ale chyba może być interesujący ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#107 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 13:56

czyli ogólnie bedziesz bazować na materiałach już istniejących :)

Do których powstania się przyczyniałam wstając o 5.30 i marznąc rano na dworze :-P

a temat ... hmm .. dziwny jak dla mnie ;-)

Ponieważ? :-)

JkIEp1.png

#108 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 14:00

Tilia, ponieważ gdyż nie moje pole zainteresowań, no i jakoś ogólnie dziwny mi sie temat wydaje ... a czemu ? <hmm></span> no bo ... dziwny ... nie wiem jak to wyjaśnić poza tym że to nie mój konik ;-)

#109 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 14:19

nie(d)oceniona, mi np dziwne się wydają wszelkie tematy na ekonomii,filologiach etc dlatego tego nie studiuje :-P

JkIEp1.png

#110 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 15:54

Tilia, a mi sie temat ciekawy wydaje i szczerze mowiac chcialbym kiedys twoja prace przeczytac.
ps.mogloby temat pracy zawierac jeszcze podobienstwa i roznice w "przyczynach,motywach" gwaltu u ludzi i u zwierzat :-P
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#111 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 17:39

ps.mogloby temat pracy zawierac jeszcze podobienstwa i roznice w "przyczynach,motywach" gwaltu u ludzi i u zwierzat :-P

Szczerze to więcej jest podobieństw w naszych zachowaniach ze zwierzętami niż nam się na co dzień wydaje ;-)

JkIEp1.png

#112 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 20:00

to teraz ja sie pochwalę :P z półrocznym opóźnieniem zaliczyłam pierwsze "seminarium" tzn, poszłam do promotora z wjaśnieniami że mnie nie było, że nie mam tematu, że w różnicach mam seminarium i co ja w ogóle mam zrobić na zaliczenie, czemu takie trudne i czemu na wczoraj :P

a poważnie: podałam mu mój pomysł na pracę, więc teraz zaczynam - na jutro - sformułować temat (jak znam siebie to w 10 wersjach :P ), tworzymy spis treści, myślimy o celu pracy i badań, wybieramy metody badawcze, no i ślemy - i mamy zaliczenie semestru no i pierwszy krok do pracy magisterskiej :P

#113 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 20:03

Nie(d)oceniona to dobrze ze tak poszło i nie robił problemów :-) moja kolezanka po powrocie z sokratesa dopiero pisała prace i zaliczyła rok po skonczeniu studiów :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#114 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 września 2009 - 18:29

zawiatałam tu i ja... temat mojej pracy licencjackiej brzmii: "Kryminologiczne aspekty przestępczości zorganizowanej w Polsce"-nie jest trudny, nawet ciekawyt tylko o literaturę trudno :-/ a promotor faaajny :lol: napisałam już pierwszy rozdział teraz zabieram sie za drugi

#115 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 września 2009 - 20:31

mloda jaki masz termin oddania pracy ??? tzn w jakim czasie powinna byc plnaowo obrona ??? ty oddasz teraz te dwa rozdziały i potem bedzieci to miesiacami z promotorem poprawiać ???

#116 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 września 2009 - 20:43

magdaaaaa obrone mam prawdopodobnie około marca, do końca stycznia mam oddać prace, ale nasz promotor jest jakiś narwany i uważa że im szybciej sie z tym uporamy tym lepiej-zacheca nas do tego aby napisać jak najszybciej a potem sobie spokojnie czekać i bimbać na wszystko ;-)

[ Dodano: 2009-09-25, 21:45 ]
pierwszy już mam poprawiony -własnie musze mu oddać ten z nasienionymi już poprawkami - a drugi do poprawienia :-)

#117 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 września 2009 - 20:52

nasz promotor jest jakiś narwany i uważa że im szybciej sie z tym uporamy tym lepiej-

moze i lepiej :-) napewno lepszeto od promotorów , którym sie nie spieszy . mam kolege , który ma takiego promotora ze u niego wiekszosc studentów broni sie z pórocznym opóznieniem i to z jego winy a nie tych studentów.

#118 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 25 września 2009 - 20:52

mloda, bo to sie tak zdaje... Juz masz niby cala napisana "tylko poprawki" a wychodzi na to ze sie pozniej spozniasz z terminami... i biegniesz z jezorem na wierzchu zeby ja oddac do dziekanatu. Bo zaraz go zamykaja... Jak ja :-P

#119 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 września 2009 - 21:00

moze i lepiej

a ja własnie wcale z tego powodu nie narzekam-koleś jest w porządku młody przystojny miły i jeszcze do tego bardzo pomaga :mrgreen: miał mi teraz jakieś ksiązki przywieźć ze Szczytna- bo mi się materiały wyczerpują powoli :roll:

i biegniesz z jezorem na wierzchu zeby ja oddac do dziekanatu. Bo zaraz go zamykaja... Jak ja :-P

może nie będzie tak tragicznie :-P ;-)

#120 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 września 2009 - 21:16

zacheca nas do tego aby napisać jak najszybciej a potem sobie spokojnie czekać i bimbać na wszystko ;-)

no i pomyśl czy gość nie myśli dobrze ... zamiast stresu o to że jutro masz oddać całą pracę, zbindowaną, oprawioną, bla bla bla ... bedziesz mogła śmiać sie w twarz tym którzy będą na ostatnią chwilę oddawać (czytaj m. in. mnie :P )a swoją drogą ja chcąc sie bronić w marcu prace mam oddać w grudniu :roll: a to jest niewykonalne przy założeniu że dalej bedę pracować ... a mam taki zamiar, tak więc już wiem że obronę bede musiała przełożyć na kwiecień, może maj, albo oddawać na ostatnią chwilęi liczyć na to że promotor mnie nie zamorduje ... chociaż do moich terminów to sie już powinien przyzwyczaić <umieraam></span>