Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca dyplomowa.. inżynierska, magisterska, licencjacka...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
716 odpowiedzi w tym temacie

#141 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 26 października 2009 - 14:37

mloda, pociesze Cie. Mojej kolezance promotor kiedys powiedzial... "Pani to pisze jak Dziennik Bridget Jones..." :-P
I jej prawie wszystko wykreslil.
Ja zawsze porywalam sie naambitne tematy a pozniej mialam problem ze zrobieniem.
Promotor nie moze Ci podpowiedziec jakichs porzadnych materialow? Jesli ma takie temat to powinien cos o tym wiedziec i wiedziec gdzie szukac.

#142 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 października 2009 - 14:41

Jesli ma takie temat to powinien cos o tym wiedziec i wiedziec gdzie szukac.

tak jest policjantem co prawda pracuje w kadrach ale wykłada wszystkie przedmioty typowe: kryminalistyke, prawa rózne itd..

no prosiłam go, obiecał pomóc ale on jest zarobiony, pracuje w policji i wyklada na 3 uczelniach :shock: no i tak się zbiera poszukać mi materiały jak sójka za morze... :roll:
a ja nie mogę mu na każdym seminarium przypominać :-|

I jej prawie wszystko wykreslil.

mi na szczęście nie ale zmienia mi moje zdania które moim zdaniem ładnie wyglądają a dla niego są zbyt... niewiem jakie- nie po jego myśli w każdym badź razie...

Ja zawsze porywalam sie naambitne tematy a pozniej mialam problem ze zrobieniem.

ja właśnie nie chciałam pisac jakiejś pospolitej pracy o terroryzmie np :roll:

#143 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 26 października 2009 - 14:45

mloda, a nie zna samych tytulow? Gdzie moglabys sie w ogole zaczepic zeby cos znalezc?

mi na szczęście nie ale zmienia mi moje zdania które moim zdaniem ładnie wyglądają a dla niego są zbyt... niewiem jakie- nie po jego myśli w każdym badź razie...

Nie martw sie, to normalne..Chociaz z drugiej strony moj mi nawet nie czytal czesci teoretycznej... Twojej tez tak strasznie nikt procz niego nie bedzie.

ja właśnie nie chciałam pisac jakiejś pospolitej pracy o terroryzmie np :roll:

To masz swoja niepospolita, czyli po co narzekasz? :-P

#144 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 października 2009 - 14:50

mloda, a nie zna samych tytulow? Gdzie moglabys sie w ogole zaczepic zeby cos znalezc?

Mira tytułów to ja mam w bród tylko tych książek nigdzie nie ma... jedną mi ściągali z Wrocławia specjalnie a to pół Polski.... Musiałabyjm wszystkie większe uniwersyteckie miasta zjeździć żeby pozbierać... bo ja wyczerpałam limit pomysłów

To masz swoja niepospolita,

człowiek to se lubi życie utrudniac nie powiem <bing1></span>

ale mi się marzy 5 z obrony... inna ocena mnie nie satysfakcjonuje...
(przerost ambicji?) :-)

#145 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 26 października 2009 - 16:18

dziewczyny czy ja się już chwaliłam, ze jestem magistrem? udało się <tuptup></span> już jakiś czas temu się broniłam,a le chyba nie napisałam.

trzymam też kciuki za wszystkie piszące :mrgreen:
Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.

#146 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 października 2009 - 16:25

indonezjaa, no to gratulacje pani MGR. Coraz wiecej was tu <ookk></span> <ookk></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#147 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 26 października 2009 - 17:22

młoda mam dokładnie taki sam problem z książkami, niektóre to już nawet chciałam kupić ale też są już niedostępne. Ja piszę pracę o ochronie danych osobowych w Internecie i tyle, że promotor zgodził się na większość bibliografii w formie adresów http, bo inaczej bym całkiem nie miała bibliografii. Najgorsze w tych artykułach z netu jest to, że do mojego tematu nadaje się po dwa trzy zdania i to sklejanie tych zdań z kilku artykułów w jedną całość jest najgłupsze. Ja dopiero dziś oddałam 1 rozdział za tydzień zobaczymy co powie mój promotor.
Indonezjaa gratuluję :!: :-D
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#148 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 26 października 2009 - 18:25

mloda, a może poszukaj ebooków tych książek?ja tak znalazłam kilka do pracy,a są one dostępne jedynie po angielsku i u mnie w mieście ich nie było.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#149 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 października 2009 - 19:09

a może poszukaj ebooków tych książek?

dobry pomysł.

dalej - nie masz biblioteki wojewódzkiej gdzieś koło siebie? wydaje mi sie ze one ściągają książki jeżeli w mieście nie ma. poza tym poszukaj po czytelniach - a nóż widelec sie uda ...

twój promotor gdyby mu na prawde zależało powinien ci podrzucić jakieś książki. nie wierze że nie ma. przecież musi być przynajmniej dr, czyli ma 2 prace za sobą i to tą drugą taką porządną ... poza tym książki mu sąpotrzebne, no chyba że pracuje na "odwal sie" po to tylko żeby kase brac ... ale wtedy powstaje pytanie po kiego grzyba mu magistranci :roll: męcz gościa, niech ci pomoże. w końcu od tego jest.

(przerost ambicji?) :-)

taaa ... coś o tym wiem :P i to nie jest przerost ambicji tylko chęć zrobienia czegoś dobrze. a nie pójście na łatwiznę ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#150 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 26 października 2009 - 19:19

mloda, a może poszukaj ebooków tych książek?

No czasami życie ratują. Gdyby nie Google Books nie napisałabym ani rozdziału, musiałabym chyba majątek wydać na kupowanie książek, a niektóre kosztowały po kilkaset złotych.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#151 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 października 2009 - 13:57

indonezjaa gratuluje , witaj w klubie :-)mloda ja tez miłam problem z literatura , na mój temat nikt nie napisał ksiazki , wiec zostało mi przegladanie ksiazek bardzi ogólnych i mnóstwo artykulów w czasopismach specjalistycznych , ale sie udało.
a co do tego ze chesz 5 to nie przerost ambicji tylko wiesz ile jestes warta :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#152 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 27 października 2009 - 20:07

no cóż... wojewódzkiej blisko nie ma biblioteki....

szukam w pedagogicznych, zwykłych czytelniach... ale wyczerpałam limit...

poszukam ebookow teraz bo to mi do głowy nie przyszło :-)

#153 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 11:52

Ja dziś zamierzam dalej brnąć w notatkach do mgr, koleżanka mi podesłała komentarz do kilku art Konstytucji no i jedziemy z tym koksem dalej.
Do 17 lutego chcę oddać dwa rozdziały. A najgorsze jest to przekopywanie się przez notatki, książki, kserówki żeby znaleźć jedno zdanie, które ci się przyda :roll:
A najgorsze jest to, ze w tej naszej durnej bibliotece albo akurat potrzebne mi książki są wypożyczone albo są niedostępne :-/
No nic nie ma co marudzić czas leci a ja mam dopiero pół pierwszej strony więc trzeba się ostro brać do roboty :-)
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#154 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 23:42

Ja dziś sobie uświadomiłam że od miesiąca znam swojego promotora a nie mam jeszcze żadnego pomysłu na temat pracy... ale cóż, ferie były :) Wcześniej sesja... więc nie było czasu. Pora o tym pomyśleć :D

#155 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 22 lutego 2010 - 19:21

dzis po raz pierwszy przeczytałam swoją pracę licencjacka od a do z w całości <umieraam></span>
myślałam że ogólnie jest kaszana ale okazuje się że w całości prezentuje się... nieźle, a nawet dobrze :mrgreen:
w tym tygodniu idzie do druku i oprawy, jak policzyłam to będzie mnie to kosztować ok 130 zł :cry:
bo samo drukowanie 90 zł (trzy egzemplarze)
plus oprawa 2X w twardej po 20 zł sztuka i 5 zł w miękkiej
a nie opłaca mi się drukować u siebie w domu bo komplet tuszy do mojej drukarki 140 zł :roll:

#156 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 22 lutego 2010 - 22:23

a nie opłaca mi się drukować u siebie w domu bo komplet tuszy do mojej drukarki 140 zł :roll:

do mojej 70 zł razem :-D

No to powodzenia w drukowaniu, przeważnie coś niespodziewanego wyskoczy, KAŻDEMU :lol: Zwłaszcza jak się człowiek śpieszy.

Ja już znam temat swojej pracy mgr i nie zapeszając sama bym lepszego sobie nie wymyśliła.
Ale jeszcze czekam na wizję promotora, bo może źle go sobie wyobrażam. :mrgreen:

#157 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 10:50

Moja praca magisterska dopiero raczkuje, ze tak powiem. Mam dopiero zaakceptowany temat. Trzeba sie bedzie brac niedlugo i zaczac pisac do niej jakis wstep <hmm></span> bo potem znajac mnie nie wyrobie sie z niczym

w tym tygodniu idzie do druku

to fajnie :-D pogratulowac ukonczenia pracy ;-)

mloda kiedy masz obrone tej pracy :?:

201407101662.png

#158 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 11:43

i zaczac pisac do niej jakis wstep <hmm></span>

Mój promotor powiedział, że wstęp będziemy pisać na samym końcu ;-) że tak jest łatwiej jak się już ma całą pracę przed oczami, ale wiadomo każdy promotor jest inny ;-)
Ja już oddałam drugi rozdział, jeszcze trzy muszę napisać.
Wczoraj podał nam terminy obrony jakieś pierwsze na maj no i taki główny na 9 czerwca aż się przestraszyłyśmy z dziewczynami, że to już, że to koniec. No i mamy zamiar się bronić w czerwcu to nam jeszcze wypłacą stypendium za czerwiec bo jak się obronimy w maju to już nie wypłacą - bezsensu.
W każdym bądź razie trzeba siadać i pisać ostro, w środę jadę zobaczę co mi powie na temat rozdziału, który oddałam i wypożyczę trochę książek. No a potem mamy czas do 24 marca bo nasz promotor sobie wyjeżdża na jakieś konferencje ;-)

#159 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 15:54

Ja dziś byłam u promka.
Bardzo miło i ogólnie nasłuchałam się samych superlatyw o nim :mrgreen:
Dziękował że go wybrałam :lol:
Sam podał mi spis treści, no i ankietę też będzie miał gotową, muszę ją zrobić w swoim miejscu zamieszkania, więc najpewniej skończę w wakacje.
Żeby było lepiej to pewnie troszkę ją zmodyfikuję, bo inaczej będę musiała napisać że pochodzi skądśtam.

No i teraz sama muszę działać.

Ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo mam temat który bardzo mnie interesuje :-D

#160 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 16:10

Moim promotorem chwilowym jest dziekan, poniewaz babka u ktorej mialam normalnie sie bronic i pisac ta prace zrezygnowala z dalszej pracy na wydziale i odeszla.

Wczoraj podał nam terminy obrony jakieś pierwsze na maj no i taki główny na 9 czerwca

hmm to my pewnie bedziemy miec podobnie. Chociaz ja mam obrone dopiero w 2011 roku. Gosc nam co prawda mowil, zeby nie odkladac obrony w niskonczonosc tylko obronic sie jak najwczesniej.

jestem bardzo zadowolona, bo mam temat który bardzo mnie interesuje

Mira to moze pochwalisz sie swoim tematem :mrgreen:

201407101662.png