Praca, kursy, doksztalcanie
Napisano 06 listopada 2009 - 22:47
Napisano 08 listopada 2009 - 18:53
ja kiedys ogldałam program i móiwli ze mozan sie nauczyc ilus tam znaków aby sie komunikowac , albo uczyc sie wszytkiego ale to zajmuje duzo wiecj czasu, natomisat aby sie poroumiec wystarczy ten podstawowy zestaw.na forach opinie co do trudności nauki są podzielone
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 16 lutego 2010 - 13:47
- kurs na sekretarkę super, ale i tak mnie nigdzie nie przyjmą, bo mam nadwagę i ogólnie wyglądam mało reprezentacyjnie, a z doświadczenia wiem, że asystentki to głównie super laski
- mogłabym się przekwalifikować na kosmetyczkę, ale czy ktoś mnie przyjmie po samym kursie? boję się, że tylko stracę czas, bo pewnie szukają osób glównie z tytułem technika... a może się mylę?
- nie wiem czy w ogóle ktokolwiek bierze takie szkolenia pod uwagę
Co o tym sądzicie?
Napisano 16 lutego 2010 - 16:17
Ja też nie rezygnowałabym z tego kursu na sekreterkę, a jaką szkołę skończyłaś?
Napisano 16 lutego 2010 - 18:15
wcale nie zawsze, u mnie sekretarką nie jest super laska, tylko miła i inteligenta dziewczyna, która mimo że ma nadwagę, to jest ciągle usmiechnięta. Wydaje mi się kochana, że nie ma co generalizowac, tylko trzeba spróbować, a przynajmniejChciałabym być sekretarką, ale nie sądzę, żeby ktoś mnie przyjął, zawsze biorą takie super laski...
. Nic nie tracisz, a tylko możesz zyskaćwarto jest inwestować w siebie
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 16 lutego 2010 - 19:30
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 16 lutego 2010 - 19:58
nie(d)oceniona, no jestem dość przebojowa, ale powiem Ci, że jestem już też zniechęcona bezskutecznym poszukiwaniem pracy i chyba dlatego zwątpiłam, że cokolwiek może mi się przydać, że to jakkolwiek pomoże. Jutro idę do urzędu wypytać o wszystko, mam nadzieję, że są jeszcze miejsca...
Dzięki za zmotywowanie mnie do działania
Napisano 17 lutego 2010 - 10:43
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 17 lutego 2010 - 11:18
jak to mówi moja mama 'inwestowanie w poszerzanie swoich umiejętności i wiedzę zawsze się opłaca, bo nigdy nie wiadomo co nam się w życiu może akurat przydać'
ona sama ma 40 lat i ostatnio była właśnie na kursie dla księgowych, dla pogłębienia swojej wiedzy
bo mogą nam odebrać dobra materialne ale nie to co mamy w głowie, nie nasze doświadczenie, mądrość i wiedzę
pomyśl nad tym kochana
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 17 lutego 2010 - 15:29
nooo superbyłam dziś w urzędzie, zgłosiłam chęć odbycia szkolenia, wypełniłam wniosek
to trzymamy kciukimam czekać do połowy marca na decyzję czy się na szkolenie załapałam czy nie
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 17 lutego 2010 - 17:40
Roxi, filologię angielską, mam licencjat. Chciałabym być sekretarką, ale nie sądzę, żeby ktoś mnie przyjął, zawsze biorą takie super laski...
Dobra sekretarka to skarb. Generalnie poważni pracodawcy patrzą na umiejętności, a nie na urodę. A dobra sekretarka, to pracowita, dbająca o tysiąc spraw, kompetentna i znająca się na komputerze. Komu potrzebna sekretarka wiecznie malująca paznokcie???
U mnie pracuje sekretarka, jest świetna i bez niej ciężko byłoby sobie poradzić. A do urody modelki, duuuużo jej brakuje.
Pozdrawiam i polecam kurs sekretarki, bo i pracy po nim sporo.
Napisano 21 lutego 2010 - 10:58
Mysle ze bedziesz miła duza szanse na prace sekretarki bo znasz dobrze jezyk obcy a to sie bardziej przyda pracodawcy niz 60 cm w pasie
Napisano 21 lutego 2010 - 15:05
wiem ze bywa ciezko bo duzo chetnych a miejsc brakNo, żeby tylko mnie zakwalifikowali na ten kurs
Napisano 09 kwietnia 2010 - 19:53
W sumie jeszcze nic nie wiem, bo koleżanka mi napomknęła czy bym chciała i sama będzie chciała sobie zrobić.
Ma dzwonić się dowiadywać gdzieś co i jak. Wiem że cena 100zł, to jakoś mało... za mało?
Nie wiem czy do czegoś mi się to przyda...w sumie wątpię, ale nigdy nic nie wiadomo.
Co sądzicie?
Napisano 09 kwietnia 2010 - 22:18
papier zawsze można zrobić, ale to jest taka specyficzna branża. nawet jeżeli uda ci się gdzieś załapać jako wychowawca - znam mnóstwo osób które na pierwszym turnusie chciały uciekać gdzie pieprz rośnie, bo stwierdziły że to nie na ich nerwy
100 zł to niby nie dużo, ale zastanów się czy na pewno chcesz ten dokument, i czy na pewno ci się przyda. i czy będziesz chciała korzystać z tych uprawnień
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 29 lipca 2010 - 12:40