Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca, kursy, doksztalcanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
205 odpowiedzi w tym temacie

#41 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 22:47

Tilia jeśli Ci pomoze w dalszej pracy w przyszłości to naucz się go jest bardzo fajny :) bo umiem sporo :)

#42 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 listopada 2009 - 18:53

na forach opinie co do trudności nauki są podzielone

ja kiedys ogldałam program i móiwli ze mozan sie nauczyc ilus tam znaków aby sie komunikowac , albo uczyc sie wszytkiego ale to zajmuje duzo wiecj czasu, natomisat aby sie poroumiec wystarczy ten podstawowy zestaw.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#43 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 13:47

Właśnie dowiedziałam się, że mój pośredniak organizuje szkolenia na sekretarkę/asystentkę i kosmetyczkę. No i nie wiem czy się na któryś zapisać, bo:
- kurs na sekretarkę super, ale i tak mnie nigdzie nie przyjmą, bo mam nadwagę i ogólnie wyglądam mało reprezentacyjnie, a z doświadczenia wiem, że asystentki to głównie super laski
- mogłabym się przekwalifikować na kosmetyczkę, ale czy ktoś mnie przyjmie po samym kursie? boję się, że tylko stracę czas, bo pewnie szukają osób glównie z tytułem technika... a może się mylę?
- nie wiem czy w ogóle ktokolwiek bierze takie szkolenia pod uwagę

Co o tym sądzicie?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#44 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 16:17

kjujiczek, ja uważam że zawsze warto jest inwestować w siebie. Nawet jeśli wiaże się to z przekwalifikowaniem.
Ja też nie rezygnowałabym z tego kursu na sekreterkę, a jaką szkołę skończyłaś?

#45 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 18:01

Roxi, filologię angielską, mam licencjat. Chciałabym być sekretarką, ale nie sądzę, żeby ktoś mnie przyjął, zawsze biorą takie super laski...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#46 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 18:15

Chciałabym być sekretarką, ale nie sądzę, żeby ktoś mnie przyjął, zawsze biorą takie super laski...

wcale nie zawsze, u mnie sekretarką nie jest super laska, tylko miła i inteligenta dziewczyna, która mimo że ma nadwagę, to jest ciągle usmiechnięta. Wydaje mi się kochana, że nie ma co generalizowac, tylko trzeba spróbować, a przynajmniej

warto jest inwestować w siebie

. Nic nie tracisz, a tylko możesz zyskać ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#47 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 19:30

kjujiczek a w dupsko chcesz? ty, zawsze kojarząca mi się z taką przebojowością mówisz że nie dasz rady? że cię nie przyjmą? bo co? bo masz rozmiar inny niż 90 - 60 -90? i co z tego że masz inny. póki sama się w nim dobrze czujesz to pewnością siebie możesz każdego przekonać :!: tak więc jeżeli na prawdę chcesz pracować jako sekretarka zbieraj dupsko na ten kurs i nie jojcz że cię nie przyjmą tylko weź się w garść i uwierz że się uda ;-) zwłaszcza że zawsze będziesz miała dodatkowy punkt w cv. masz okazję - korzystaj, nawet dla samego papierka ;-)
:*

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#48 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 19:58

Dzięki dziewczyny :-)

nie(d)oceniona, no jestem dość przebojowa, ale powiem Ci, że jestem już też zniechęcona bezskutecznym poszukiwaniem pracy i chyba dlatego zwątpiłam, że cokolwiek może mi się przydać, że to jakkolwiek pomoże. Jutro idę do urzędu wypytać o wszystko, mam nadzieję, że są jeszcze miejsca...

Dzięki za zmotywowanie mnie do działania :-) ;*
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#49 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 10:43

Kjujiczek przede wszystkim uwierz w siebie! I nie smec, ze nadwaga, ze to, ze siamto. Otoz powiem Ci cos- moja ciocia jest sekretarka- bynajmniej nie jest mlloda i nie ma figury modelki. W pracy mojej mamy jest tak samo- zadna wychudzona mlodka. Takze jak widzisz, da sie ;-) ;-) Jesli widzisz sie w tym w przyszlosci, warto zainwestowac. Inaczej bedziesz plula sobie w brode, ze mialas szanse, a nie skorzystalas. Jesli chodzi o kurs kosmetyczki, moze faktycznie nigdzie Cie nie zatrudnia- ale z braku laku moglabys dorabiac wsrod znajomych.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#50 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 11:18

kjujiczek, uważam, że powinnaś spróbować :)
jak to mówi moja mama 'inwestowanie w poszerzanie swoich umiejętności i wiedzę zawsze się opłaca, bo nigdy nie wiadomo co nam się w życiu może akurat przydać' :)
ona sama ma 40 lat i ostatnio była właśnie na kursie dla księgowych, dla pogłębienia swojej wiedzy :)
bo mogą nam odebrać dobra materialne ale nie to co mamy w głowie, nie nasze doświadczenie, mądrość i wiedzę ;-)
pomyśl nad tym kochana :*

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#51 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 15:26

Dziękuje moje kochane motywatorki :-D ;* byłam dziś w urzędzie, zgłosiłam chęć odbycia szkolenia, wypełniłam wniosek no i mam czekać do połowy marca na decyzję czy się na szkolenie załapałam czy nie. Zobaczymy :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#52 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 15:29

byłam dziś w urzędzie, zgłosiłam chęć odbycia szkolenia, wypełniłam wniosek

nooo super :) grzeczna dziewczynka :P nie można siedzieć z założonymi rękoma, tylko trzeba działać, uczyć się, zdobywać nowe umiejętności a nie z góry zakładać, że na pewno mnie nie przyjmą, że to mi nie potrzebne, że bez sensu

mam czekać do połowy marca na decyzję czy się na szkolenie załapałam czy nie

to trzymamy kciuki :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#53 A.C.Junior

A.C.Junior
  • Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 17:40

Roxi, filologię angielską, mam licencjat. Chciałabym być sekretarką, ale nie sądzę, żeby ktoś mnie przyjął, zawsze biorą takie super laski...

Dobra sekretarka to skarb. Generalnie poważni pracodawcy patrzą na umiejętności, a nie na urodę. A dobra sekretarka, to pracowita, dbająca o tysiąc spraw, kompetentna i znająca się na komputerze. Komu potrzebna sekretarka wiecznie malująca paznokcie???
U mnie pracuje sekretarka, jest świetna i bez niej ciężko byłoby sobie poradzić. A do urody modelki, duuuużo jej brakuje.
Pozdrawiam i polecam kurs sekretarki, bo i pracy po nim sporo.

#54 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 18:58

amoramor, czymaj mocno :-D
A.C.Junior, jestem pracowita, ambitna i zorganizowana, naprawdę myślę, że dałabym sobie radę. Dziękuję za słowa otuchy :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#55 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 lutego 2010 - 10:58

kjujiczekmysle ze kurs serketarki tos wietny pomysł , mysle ze to stereotypowe podejscie ze sekretarka to blondynczka w mini :-)
Mysle ze bedziesz miła duza szanse na prace sekretarki bo znasz dobrze jezyk obcy a to sie bardziej przyda pracodawcy niz 60 cm w pasie :-)

#56 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 21 lutego 2010 - 11:49

No, żeby tylko mnie zakwalifikowali na ten kurs... samo zgłoszenie chęci odbycia szkolenia jeszcze nic nie gwarantuje, muszę czekać jeszcze trochę. Dzięki :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#57 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 lutego 2010 - 15:05

No, żeby tylko mnie zakwalifikowali na ten kurs

wiem ze bywa ciezko bo duzo chetnych a miejsc brak <bezradny></span>

#58 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 19:53

Mam okazję zrobić kurs (?) wychowawcy kolonijnego.
W sumie jeszcze nic nie wiem, bo koleżanka mi napomknęła czy bym chciała i sama będzie chciała sobie zrobić.
Ma dzwonić się dowiadywać gdzieś co i jak. Wiem że cena 100zł, to jakoś mało... za mało?

Nie wiem czy do czegoś mi się to przyda...w sumie wątpię, ale nigdy nic nie wiadomo.

Co sądzicie?

#59 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 22:18

Mirabelka__22, a masz zamiar korzystać z niego później? jeździć na kolonie/obozy? w sumie to jest tylko kurs, nie ma po nim żadnych egzaminów czy zaliczeń (przynajmniej jak ja go robiłam, nie było ;-) ) a cena? ja miałam kurs "załatwiany" tzn. złapaliśmy grupkę i sami sobie zorganizowaliśmy, bez żadnych pośredników i innych takich w logosturze. płaciłam ok 50 zł. z tego co wiem w tamtym okresie ceny "normalne" właśnie w okolicach 100 zł były, przynajmniej w moim mieście.

papier zawsze można zrobić, ale to jest taka specyficzna branża. nawet jeżeli uda ci się gdzieś załapać jako wychowawca - znam mnóstwo osób które na pierwszym turnusie chciały uciekać gdzie pieprz rośnie, bo stwierdziły że to nie na ich nerwy ;-)

100 zł to niby nie dużo, ale zastanów się czy na pewno chcesz ten dokument, i czy na pewno ci się przyda. i czy będziesz chciała korzystać z tych uprawnień ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#60 zoe

zoe
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 12:40

Słuchajcie babeczki jestem pasjonatka pogadania sobie czasem po angielsku a nie widzę tutaj wątku zaczętego w tym temacie. Wiem, że o szkołach jezykowych i kursach można się dowiedziec na jakichs tam stronach o danym jezyku ale tam piszą głównie małolaty. A mnie interesuje opinia dojrzałych ludzi. Znalazłam na necie, na stronce /reklama/ kurs odbywajacy sie przez internet, lekcje indywidualne, przez skypa lub cos w tym rodzaju i jestem ciekawa waszej opini czy ktoś już próbował takiego sposobu nauki? Jeżeli tak to jak wrażenia z zajęc?