Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca, kursy, doksztalcanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
205 odpowiedzi w tym temacie

#21 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 08 lipca 2009 - 12:52

cerrata, moja koleżanka też zaczynała pracę bez zaświadczenia i dali jej jakiś czas na doniesienie dokumentów potwierdzających ukończenie studiów.

A po drugie źle to może wyglądać, jakbyś się nie przygotowała.

Nie wydaje mi się,bo np u mnie na dyplom czeka się do miesiąca czasu. A zaświadczenie jest w drodze.

Tym bardziej,że szukają kogoś po średnim i na to dowód ma ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#22 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 08 lipca 2009 - 12:54

nie wiem ile się czeka :P
tylko mówię jak to MOŻE zostać odebrane "ukończyłam cośtam cośtam", " ma pani papier?" "nie"
:P
rozumiesz?
nie ma mnie tu i nie będzie.

#23 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 08 lipca 2009 - 12:56

Ja myśle jednak że zrobię tak jak Tilia mówi, i tak potrzebane jest średnie. To po pierwsze . A po drugie jeśli zaproszą mnie na dalszy etap kwalifikacyjny, to już będę miała przy sobie to zaświadczenie w razie czego. Co ma być to będzie. :-P
ps. u mnie na dyplom czeka się do wrzesnia.

#24 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 08 lipca 2009 - 12:59

ps. u mnie na dyplom czeka się do wrzesnia.

ło jeżu
a to faktycznie nie ma co świrować i należy po prostu powiedzieć, że się na niego czeka

nie wiedziałam, że tyle czasu się na taki papier czeka <bezradny></span>
nie ma mnie tu i nie będzie.

#25 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 25 października 2009 - 12:14

To teraz ja mam do Was pytanie.
Szukam pracy na weekendy i często pracodawca chce samo CV bez listu motywacyjnego jednocześnie prosząc o termin dyspozycyjności(dni,godziny).
I tu powstaje dla mnie problem:czy lepiej wpisać dni kiedy jestem dyspozycyjna w CV czy w mailu?do tej pory pisałam w mailu,ale może prędzej wpadnie im w oko jak dopiszę to do CV...co myślicie?
Są ogłoszenia do pracy gdzie wymagana jest dyspozycyjność,a wiem,że szukają osoby na określone dni np.kino...
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#26 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 25 października 2009 - 13:19

Tilia, lepiej wpisz w cv, bo np.jesli beda chcieli to sobie wydrukowac i pozniej wybrac najbardziej dyspozycyjna osobe to beda mieli wszystko w cv
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#27 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 25 października 2009 - 17:38

Ale czy nie jest to jakimś błędem?

I jeśli np firma chce list motywacyjny to wtedy mam wpisać to w CV czy LM?

JkIEp1.png

#28 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 25 października 2009 - 17:39

tylko, ze CV nie jest od określania dyspozycyjności i tego moga sie doczepic jak cos, ja bym pisała albo w osobnym dokumencie albo w mailu.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#29 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 25 października 2009 - 17:46

tylko, ze CV nie jest od określania dyspozycyjności

Też mi się tak wydawało,ale po telefonach,które otrzymuje wnioskuje,że mail nie jest czytany tylko CV...no chyba,że czwartek jest uznawany już jako weekend :-P

w osobnym dokumencie albo w mailu.

A co gdy mam wysłać CV,LM i zdjęcie poprzez stronę danej firmy(wystarczy załadować pliki)? Nie wyślę ani maila ani dodatkowego dokumentu...

JkIEp1.png

#30 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 25 października 2009 - 20:42

Ja w CV zawsze przy dodatkowych cechach (tam gdzie prawo jazdy, uprzejmość itp.) zamieszczam dyspozycyjność i ewentualnie w nawiasie możesz dopisać dni i godziny, mi to się wydaje najrozsądniejszym rozwiązaniem. A prawda jest taka, że nikt nie sprawdza dokładnie formy CV bo szablonów jest wiele a im więcej informacji znajdzie się w takim CV tym lepiej, przynajmniej ja tak uważam.
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#31 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 25 października 2009 - 20:53

Nigdy nie spotkałam sie, żeby w Cv umieszczac informacje na temat dyspozycyjnosci.

Samo w sobie jak sie sklada Cv do jakiejsc firmy, pracodawca uważa, że skoro nie masz pracy a chcesz pracowac, skladasz Cv to jestes caly czas dostepna..

W e-mailu można napisac, ze wraz z Cv umieszczam załączniki (w formacie word i pdf) w ktorych jest LM badz też dokument o dniach i godz. dostepnych.
Można również zaznaczyc kwestie, że jest sie studentem zaocznym czy dziennym i dlatego dodatkowy dokument z tą dyspozycyjnością.
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#32 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 26 października 2009 - 20:16

Samo w sobie jak sie sklada Cv do jakiejsc firmy, pracodawca uważa, że skoro nie masz pracy a chcesz pracowac, skladasz Cv to jestes caly czas dostepna..

Ale ja mam na myśli przypadek gdy firma szuka studentów. Więc wtedy wiadomo,że są dni w których nie będą mogli oni przychodzić do pracy.

Nigdy nie spotkałam sie, żeby w Cv umieszczac informacje na temat dyspozycyjnosci.

No właśnie ja też dlatego takie moje zapytanie,jak widać głupie,ale miałam wątpliwości jak to rozgryźć.

JkIEp1.png

#33 billie jean

billie jean
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 28 października 2009 - 18:18

Kursy są dzisiaj dosyć istotnym elementem w naszym CV więc wydaje mi się, że warto w to inwestować! :) kolega pracuje w HR i mówił mi, że pzy rekrutacji pracowników bierze pod uwagę kursy i dodatkowe umiejętności

#34 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 28 października 2009 - 23:17

:arrow: ja bym chciała zrobić kurs j. rosyjskiego
prawo jazdy kat C
szkoda że mój Urząd Pracy nie organizuje żadnych fajnych kursów tylko sprzedawca :-? i slusarz-spawacz :evil:

#35 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 października 2009 - 19:18

tylko sprzedawca i slusarz-spawacz

w dziejszych czasach to bardo dobre zawody , zastanów sie <umieraam></span>

ja bym chciała zrobić kurs j. rosyjskiego

a ja francuskiego, zawsze chciłam nauczyc sie tego jezyka.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#36 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 30 października 2009 - 19:42

zastanów sie <umieraam></span>

śmiejesz się,
swego czasu byłam tak zdesperowana że miałam zamiar iść na kurs: technik prac wykończeniowych <umieraam></span>

a ja francuskiego, zawsze chciłam nauczyc sie tego jezyka.

miałam kilka lekcji w gimnazjum (potem nie wiedziec czemu nauczycielka się zawinęła i tyleśmy ją widzieli
<umieraam></span>

i jakoś mi nie podszedł ten język i to łi łi <umieraam></span>

#37 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 listopada 2009 - 20:26

jakoś mi nie podszedł ten język i to łi łi

a mnie sie strasznie podoba , głownie przez ich akcent i to ze jezyk jest taki plynny :-)
co do innych reczy to kiedys mysłam nad kuresem pedagogicznym , mylse ze jak bedzie mnie kiedys stac to zrealizuje to marzenie , Tilia kiedsy pisała ze chodzi na jakies studium pedagogiczne czy jakos , wiec moze jak nie kurs to na takie cos sie zdecyduje.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#38 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 18:44

kiedys mysłam nad kuresem pedagogicznym , mylse ze jak bedzie mnie kiedys stac to zrealizuje to marzenie ,

jasne, póki człowiek ma ochote to powinien jak najwięcej w siebie inwestować :-)

#39 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 16:30

Jakiś czas temu postanowiłam,że dowiem się ile kosztuje i gdzie odbywają się kursy języka migowego. Wydaje mi się,że może mi się to przydać w przyszłej pracy ;-) a także z samej chęci zobaczenia jak rozmawia się za pomocą rąk.
I ostatnio co widzę?ogłoszenie o zajęciach z języka migowego wywieszone na tablicy ogłoszeń na farmacji. Dosłownie aż podskoczyłam z powodu tego zbiegu okoliczności. Zamierzam się wybrać na to (oczywiście z koleżanką,żeby było raźniej :-D ) i dowiedzieć się co i jak,za ile itd :-)

Może chociaż do tego języka obcego (jeśli mogę tak to ująć) będę miała talent :-) na forach opinie co do trudności nauki są podzielone więc pewnie zależy to w dużej mierze od danej osoby. Bo jednak trzeba zapamiętać gesty,a nie typowe słówka.

Zobaczymy ;-)

JkIEp1.png

#40 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 16:40

kursy języka migowego

zawsze marzyłam by się nauczyć tego języka, tylko nigdy nie miałam na to czasu ani pieniążków. Jednak mam nadzieję, że kiedyś spełnię to swoje marzenie :)
popieram Cię w Twoim dążeniu do celu kochana :)
jeśli będziesz coś wiedziała o kosztach takiego kursu to dałabyś znać? :)

Może chociaż do tego języka obcego (jeśli mogę tak to ująć) będę miała talent

hehe, też tak sobie kiedyś powiedziałam, bo do żadnego obcego nie mam pamięci niestety :( uczę się tych słówek i uczę a za 2 tyg i tak ich nie pamiętam..

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>