Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca, kursy, doksztalcanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
205 odpowiedzi w tym temacie

#61 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 19:22

ja chodze na kurs angielskiego..
tyle że cieżko mi się motywować do nauki w domu. Ktos ma pomysł jak to zmienić??
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#62 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 18:53

cieżko mi się motywować do nauki w domu. Ktos ma pomysł jak to zmienić??

oj nie wiem <bezradny></span> postanoiwłąs tak od siebie pouczyc sie angielksiego czy do pracy , czy aby powiekszyc swoje umiejetnosci ???
ja sie zdecyduje chyba na ten francuski od podstaw , znalazłam szkole gdzie smestr kosztuje 600 zł wiec tyle chyba wygospodaruje ;D wiadomo ze do tego dochodzi podrecznik , ale moz nie bedzi tak zle. zawsze chciłam nauczyc sie tego jezyka , ma nadzieje ze bede miec ochote na nauke. sporo czasu mam wiec bedzie czym go zajac.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#63 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 11:47

magdaaaaa, tak dla siebie :)

#64 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 01 grudnia 2010 - 19:48

Podziwiam Was dziewczyny,ja poki co siedze nad swoim CV i staram sie go odpicowac,ale jakoś samej jest ciezko,bo co chwile zmieniaja sie te wszelkie wzory.A juz o LM nie wspomne,tu nie mam pojecia co w nim zawrzec.

#65 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 14:51

Po Nowym Roku,mam w planach zapisać się na kurs fryzjerski.Chciałabym znać wasze zdanie na ten temat.Czy wiek 39lat nie jest przeszkodą?Co sadzicie o takich szkoleniach.Może wtedy łatwiej będzie znaleźć mi pracę lub sama otworzę biznes. :-D

#66 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 15:07

Czy wiek 39lat nie jest przeszkodą?

Ja uważam, że nie, nigdy nie jest za późno na rozwijanie samego siebie :-D Jeżeli czujesz taką potrzebę, masz chęci to działaj :mrgreen: nawet jeśli nie otworzysz własnej działalności lub nie zatrudnią Cię w zakładzie fryzjerskim to może zarobisz sobie wśród znajomych i domownicy będą mieli prywatną fryzjerkę ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#67 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 15:13

viola, dla chcącego wiek nie jest żadną przeszkodą ;-) Jeżeli masz chęci, inne rzeczy nie powinny być istotne ;-)

Co sadzicie o takich szkoleniach

jak najbardziej jestem za. Zawsze to podnoszenie swoich kwalifikacji ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#68 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 15:25

viola, kurs fryzjerski kosztuje mase pieniędzy musisz sama sobie kupic sprzęt głowki treningowe ( za jedną płaci się od 280zl do 400) a tak na prawde nie nauczysz się fryzjerstwa w pare tygodni bądź miesięcy... ja sie uczyłam 3 lata ścinałam farbowałam kręciłam trwałą itp i powiem ci szczerze że nie umiem wielu rzeczy musiałabym iśc na staż jeszcze żeby się podszkolic i chyba tak zrobię bo coraz bardziej się do tego przekonuję...
ale szczerze to radzę ci się zastanowic bo taki kurs jak mi mówiła koleżanka ile dała to kosztuje 4-6 tysięcy... kurs plus sprzęt...

#69 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 15:25

Jeżeli masz chęci,

Jasne,że mam.I tak domownikom maluję(mamie) i podcinam włosy-mężowi,synowi i tacie.

[ Dodano: 2010-12-22, 15:28 ]

to kosztuje 4-6 tysięcy... kurs plus sprzęt...

Poważnie :shock: ????????

Normalnie jestem w szoku.Muszę sama podzwonić i popytać o ceny kursów.

[ Dodano: 2010-12-22, 15:37 ]
Przed chwilą dzwoniłam.Kurs 1000zł.Sprzęt do ćwiczeń już daje szkoła organizująca szkolenie.250 godzin,w tym 200 praktycznych.

#70 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 grudnia 2010 - 20:41

viola obys wytrwała w postanowieniu i by dało ci to satysfakcje, jest to zawód w którym zawsze potrzebuja pracowników.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#71 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 08:38

Wszystko ładnie pieknie.Właśnie dzwoniłam do urzędu pracy.Szkolenia w zakresie fryzjerstwa w tym roku nie ma.Tak oznajmiła mi pani.Może być,operator wozkow widłowych lub obsługa kasy fiskalnej.Tyle na ten rok.Jeśli chodzi o kursy za oplatę .To owszem są.Dowiadywałam się.2 tys plus 400zł egzamin.Z tym ,że do tego należy jeszcze doliczyć koszta głów do ćwiczeń,sprzęt typu nożyczki,i ubiór.Za wszystko muszę płacić.Krowka miała rację,wychodzi kolosalna suma takiego kursu.
Ręce mi opadły.Teraz to chyba będę się rozglądać za jakimś sprzątaniem,bo nic innego mnie nie czeka.W moim mieście to tylko są banki,szkoły i sklepy(kołchoz),normalnie,bida.Południe Polski.

#72 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 08:57

viola <przytul></span>

viola, a może jednak warto potraktować tą kwotę jako inwestycję w siebie? Moż jakoś udało by się ją zebrać? W końcu to inwestycja, podobnie kiedy otwiera się firmę najpierw trzeba coś wydać, żeby potem zacząć zarabiać... Wiem, ze to nie mała kwota, ale może pokombinujecie? W końcu do emerytury jeszcze kilkadziesiąt lat Ci zostało- fajnie by było robić coś co się lubi :*

Krowka miała rację,wychodzi kolosalna suma takiego kursu

Mogę się mylić, ale krówka to chyba nie wspominała o cenie kursu tylko o tym, ze się w ciągu takiego kursu człowiek niewiele nauczy ;-) Ale może coś tam było tylko nie zwróciłam uwagi :-P

#73 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 09:12

Krowka wspominała,że to duże koszta.

Mój mąż obawia się tego,że zrobię następny kurs i klapa.Do wszystkiego trzeba mieć lata praktyki.Jeden już kurs masażu mam.I co?.Poroznosiłam ulotki,reklamowalam się.Zrobiłam wizytówki i nikt nie zadzwonił.Do salonów niestety chcą osób po skończonej fizjoterapii a nie po marnym kursie,bez praktyki.Boję się i ja,że po kursie fryzjerskim mogę nadal nie mieć pracy.Przecież liczy się staż,ile pracowalo się w zawodzie.NIKT POCZĄTKUJĄCEJ FRYZJERKI NIE PRZYJMMIE DO PRACY.Pogubiłam sie w tym wszystkim.

Może jednak zaryzykować?A jak nie będę mieć drygu do fryzjerstwa?Jakieś watpliwości zaczynam mieć.Co radzicie?

#74 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 09:47

bez praktyki.

viola, bo lanie na tyłek dostaniesz ;-) jeżeli nie chcą Cię zatrudnić - zacznij pytać o staże, praktyki. niekoniecznie płatne, a jak skończysz - próbuj u nich zostać na stałe ;-)
Mam podobne podejście do tematu jak Marzycielka - te pieniądze to inwestycja w siebie, a jeżeli wyda się je z własnej kieszeni, to się je szanuje i czerpie z takiego kursu więcej niż taki, który poszedł na darmowe ;-) też inwestowałam kasę w siebie - kilkakrotnie więcej włożyłam z własnej kieszeni w studia, i nie żałuję, choć wiem, że szanse, żebym zaczęła pracę w mojej branży są mizerne ;-) ale nie żałuję. bo nauczyłam się wielu rzeczy przydatnych także w życiu.

poza tym, viola... masz głowę na karku, na pewno masę znajomych. A to jest siła napędowa dla twojego "biznesiku" fryzjerskiego ;-) wiele dziewczyn w małych miejscowościach pracuje jako fryzjerki oferując strzyżenie, czy tam farbowanie w domu klienta ;-) nie trać wiary w siebie.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#75 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 12:35

viola, mam koleżankę, która pomimo braku szkoły fryzjerskiej pracowała w salonie fryzjerskim. Po prostu poszła na staż z PUP. Popytaj w Urzędzie kochana. fakt, że na stażu to tylko 700 zł, ale nauczyłabyś się fachu, pieniążki jakieś do domu by były, a potem jeśli byś się sprawdziła - może byś została.
nie trać wira w siebie violuś <przytul></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#76 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 12:39

że na stażu to tylko 700 zł

na staz mozesz isc tylko do 25 roku zycia ;-)

#77 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 12:48

To chyba zalezy od powiatu ile na stazu dostajesz <bezradny></span> Ja dostawalam jakos 650 <bezradny></span>
I nie wiem jak w innych urzedach, ale u nas staz moga dostac tylko osoby, ktore wczesniej zatrudnione w ogole nie były.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#78 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 13:08

Ja dostawalam jakos 650 <bezradny></span>

tak się dostaje ;-) większe stażowe można dostać tylko, jeżeli jest finansowane lub współfinansowane przez pracodawcę. Przynajmniej tak mi powiedziano :P

#79 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 13:22

ten z urzędu pracy - tak, ale są jeszcze staże i praktyki organizowane bezpośrednio przez pracodawców, i wtedy od nich zależy granica wiekowa

dokładnie
poza tym jest przygotowanie zawodowe jeszcze ktore miałam w wieku 26 lat :)

#80 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 13:36

Dajecie mi wiarę w siebie.Może rzeczywiście warto spróbować.Nie ma co się zastanawiać,w końcu chodzi o moja przyszłość.
Parę minut temu rozmawiałam z sąsiadką.Jej koleżanka ma salon fryzjerski i być może podejmie się wziąć mnie pod swoje skrzydła.Tylko muszę wypełnić wniosek i zanieść do urzędu pracy.I tak zrobię.No nie?