Praca, kursy, doksztalcanie
Napisano 29 lipca 2010 - 19:22
tyle że cieżko mi się motywować do nauki w domu. Ktos ma pomysł jak to zmienić??
Napisano 10 sierpnia 2010 - 18:53
oj nie wiemcieżko mi się motywować do nauki w domu. Ktos ma pomysł jak to zmienić??
ja sie zdecyduje chyba na ten francuski od podstaw , znalazłam szkole gdzie smestr kosztuje 600 zł wiec tyle chyba wygospodaruje
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 11 sierpnia 2010 - 11:47
Napisano 01 grudnia 2010 - 19:48
Napisano 22 grudnia 2010 - 14:51
Napisano 22 grudnia 2010 - 15:07
Ja uważam, że nie, nigdy nie jest za późno na rozwijanie samego siebieCzy wiek 39lat nie jest przeszkodą?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 22 grudnia 2010 - 15:13
jak najbardziej jestem za. Zawsze to podnoszenie swoich kwalifikacjiCo sadzicie o takich szkoleniach
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 22 grudnia 2010 - 15:25
ale szczerze to radzę ci się zastanowic bo taki kurs jak mi mówiła koleżanka ile dała to kosztuje 4-6 tysięcy... kurs plus sprzęt...
Napisano 22 grudnia 2010 - 15:25
Jasne,że mam.I tak domownikom maluję(mamie) i podcinam włosy-mężowi,synowi i tacie.Jeżeli masz chęci,
[ Dodano: 2010-12-22, 15:28 ]
Poważnieto kosztuje 4-6 tysięcy... kurs plus sprzęt...
Normalnie jestem w szoku.Muszę sama podzwonić i popytać o ceny kursów.
[ Dodano: 2010-12-22, 15:37 ]
Przed chwilą dzwoniłam.Kurs 1000zł.Sprzęt do ćwiczeń już daje szkoła organizująca szkolenie.250 godzin,w tym 200 praktycznych.
Napisano 24 grudnia 2010 - 20:41
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 12 stycznia 2011 - 08:38
Ręce mi opadły.Teraz to chyba będę się rozglądać za jakimś sprzątaniem,bo nic innego mnie nie czeka.W moim mieście to tylko są banki,szkoły i sklepy(kołchoz),normalnie,bida.Południe Polski.
Napisano 12 stycznia 2011 - 08:57
viola, a może jednak warto potraktować tą kwotę jako inwestycję w siebie? Moż jakoś udało by się ją zebrać? W końcu to inwestycja, podobnie kiedy otwiera się firmę najpierw trzeba coś wydać, żeby potem zacząć zarabiać... Wiem, ze to nie mała kwota, ale może pokombinujecie? W końcu do emerytury jeszcze kilkadziesiąt lat Ci zostało- fajnie by było robić coś co się lubi
Krowka miała rację,wychodzi kolosalna suma takiego kursu
Mogę się mylić, ale krówka to chyba nie wspominała o cenie kursu tylko o tym, ze się w ciągu takiego kursu człowiek niewiele nauczy
Napisano 12 stycznia 2011 - 09:12
Mój mąż obawia się tego,że zrobię następny kurs i klapa.Do wszystkiego trzeba mieć lata praktyki.Jeden już kurs masażu mam.I co?.Poroznosiłam ulotki,reklamowalam się.Zrobiłam wizytówki i nikt nie zadzwonił.Do salonów niestety chcą osób po skończonej fizjoterapii a nie po marnym kursie,bez praktyki.Boję się i ja,że po kursie fryzjerskim mogę nadal nie mieć pracy.Przecież liczy się staż,ile pracowalo się w zawodzie.NIKT POCZĄTKUJĄCEJ FRYZJERKI NIE PRZYJMMIE DO PRACY.Pogubiłam sie w tym wszystkim.
Może jednak zaryzykować?A jak nie będę mieć drygu do fryzjerstwa?Jakieś watpliwości zaczynam mieć.Co radzicie?
Napisano 12 stycznia 2011 - 09:47
viola, bo lanie na tyłek dostanieszbez praktyki.
Mam podobne podejście do tematu jak Marzycielka - te pieniądze to inwestycja w siebie, a jeżeli wyda się je z własnej kieszeni, to się je szanuje i czerpie z takiego kursu więcej niż taki, który poszedł na darmowe
poza tym, viola... masz głowę na karku, na pewno masę znajomych. A to jest siła napędowa dla twojego "biznesiku" fryzjerskiego
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 12 stycznia 2011 - 12:35
nie trać wira w siebie violuś
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 12 stycznia 2011 - 12:39
na staz mozesz isc tylko do 25 roku zyciaże na stażu to tylko 700 zł
Napisano 12 stycznia 2011 - 13:08
tak się dostajeJa dostawalam jakos 650
Napisano 12 stycznia 2011 - 13:22
dokładnieten z urzędu pracy - tak, ale są jeszcze staże i praktyki organizowane bezpośrednio przez pracodawców, i wtedy od nich zależy granica wiekowa
poza tym jest przygotowanie zawodowe jeszcze ktore miałam w wieku 26 lat
Napisano 12 stycznia 2011 - 13:36
Parę minut temu rozmawiałam z sąsiadką.Jej koleżanka ma salon fryzjerski i być może podejmie się wziąć mnie pod swoje skrzydła.Tylko muszę wypełnić wniosek i zanieść do urzędu pracy.I tak zrobię.No nie?