Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca, kursy, doksztalcanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
205 odpowiedzi w tym temacie

#101 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 11:23

viola, gratuluję serdecznie <flow1></span>
i widzisz, że najważniejsze to się nie poddawać i mimo przeciwności losu brnąć dalej na przekór wszystkiemu :D
trzymam kciuki za dalsze pomyślności <ookk></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#102 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 17:13

Ale jestem szczęśliwa

I to najważniejsze :*

gratuluje <flow1></span> i życzę coraz większej wiary w siebie :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#103 MuszkaCzyKrawat

MuszkaCzyKrawat
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 16:35

Obie rzeczy to moje hobby, ale na razie mogę traktować to tylko w ramach rozrywki. Chciałabym zacząć się uczyć tego na poważnie, najlepiej już w Warszawie (jeśli w końcu się przeprowadzę), znacie może szkoły/kursy? Moja znajoma poleca ProActiv, dostała się tam z urzędu pracy - a to znaczy, że nie płaciła za kurs. Fajna opcja, słyszałyście jeszcze może o czymś?

#104 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 12 lutego 2011 - 09:17

Czekam z utęsknieniem na marzec.Kiedy w końcu zacznę chodzić na ten kurs angielskiego. <cenzurka></span> Psioczę za to na ten kurs kosmetyczny.Cisza,żadnego odezwu.Urząd pracy na razie nie ma kasy.Chorobcia.Nawet mam już umówiony salon,gdzie odbywałabym szkolenie praktyczne.Póki co muszę czekać. :-/

#105 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 03 marca 2011 - 22:50

Dzisiaj zobaczyłam ulotkę o kursach kończących się certyfikatem dla pedagogów, wychowawców i psychologów i zamierzam się zapisać. Wybrałam sobie dwa:
1. Pomoc dziecku wykorzystywanemu seksualnie i jego rodzinie w pracy pedagoga i psychologa
2.Praca z dzieckiem agresywnym i sprawiającym trudności wychowawcze.
Zawszę któryś z nich przyda się, a wiedzą w tym kierunku już na pewno będzie dla mnie przydatna.
I mam tylko pytanie, czy wiecie może jak wygląda sprawa z tym certyfikatem, czy dostaje się go za ukończenie kursu czy kończyć się może jakimś zaliczeniem/egzaminem? Bo żadnej informacji nie ma w tej ulotce ani na stronie www.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#106 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 04 marca 2011 - 09:05

Katarzynka89, jeśli dostajesz certyfikat, to zapewne jest jakiś egzamin- ktoś świadczy na tym dokumencie o wiedzy przez Ciebie posiadanej. Tak mi się wydaje, bo w przeciwnym razie dostaje się tylko zaświadczenia- tak jak, np. po kursie kolonijnym.

#107 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 04 marca 2011 - 16:11

Marzycielka24, też tak mi się wydawało, że będzie kończyć się tak to jakimś egzaminem. A pytałam bo to kurs tylko 2 dniowy

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#108 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 04 marca 2011 - 20:30

Ma któraś z Was ukończony kurs pierwszej pomocy?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#109 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 marca 2011 - 20:33

monika34, Lolka robiła. tu pisała o nim: pierwsza-pomoc-vt4162.htm?highlight=pierwsza+pomoc ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#110 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 04 marca 2011 - 20:34

dzięki nie wiedziałam ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#111 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 marca 2011 - 09:07

Myślę o tym aby się przekwalifikować (hehe jeszcze nie zdobyłam jednego zawodu a chce się przekwalifikowywać :lol: )
Chciałabym zrobić jakiś kurs- który da mi konkretny zawód, myślałam o kucharzu. (w grę wchodzi też operator obrabiarek sterowanych numerycznie <umieraam></span>)
A wy co doradzacie? Tylko biorąc pod uwagę system mojej pracy nie wiem kiedy bym mogła to zrobić <lol></span>
Bo zdaje sobie sprawę że obecne studia (mgr administracji) nie daje mi żadnego zawodu :-/

pytanko do cenionki :
gdzie w Rzeszowie można zrobić takie kursy? No i czy w ZDZ płaci się za kursy?
:>

#112 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 27 marca 2011 - 18:52

Ale myślisz o podyplomówce, czy o zwykłym kursie? co do zdz-u nie mam pojęcia czy płatny, ale raczej tak... sama kiedyś szukałam kursu florystycznego i wszystko płatne :/

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#113 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 28 marca 2011 - 07:30

o zwykłym kursie dającym jakiś konkretny zawód...
co do studiów to chce zakończyć magistra i na studia się więcej nie wybieram ;-)
też i mi się wydaje że zdz płatny, no ale jestem skłonna zapłacić, byle bym tylko miała czas na chodzenie <bezradny></span>

#114 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 marca 2011 - 07:36

mgr administracji) nie daje mi żadnego zawodu

??? mam wielu znajomych co po tych studiach co maja prace. Ja sama tez nie miałam problemu.

Ale zawsze dobrze miec dwa ( jesli to realne) zawody. Kolezanka poza studiami o kierunku rachunkowość poszła na kosmetyczke :)

wszystko płatne

chyba że sie pojdzie na studium ( nie prywatne) . Tez może to jakies wyjscie. Tak zrobiła kolezanka ktora poszła własnie na kosmetyczke.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#115 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 28 marca 2011 - 07:40

Ja sama tez nie miałam problemu.

o ile dobrze kojarze to nie pracujesz obecnie?

kosmetyczke.

kosmetyczka, fryzjer, etc odpada, bo nie widzę się w czymś takim...

#116 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 marca 2011 - 10:06

Sajuri napisał/a:
Ja sama tez nie miałam problemu.

o ile dobrze kojarze to nie pracujesz obecnie?

tak, bo dopiero co szukam pracy, u mnie przerwa w pracy jak może wiesz była zwiazana z problemami ze zdrowiem .Administracja w zasadzie jest wszedzie.
Tylko teraz o prace ogolnie cieżko , nie tylko w tym zawodzie.

Sajuri napisał/a:
kosmetyczke.

kosmetyczka, fryzjer, etc odpada, bo nie widzę się w czymś takim...

ale bierzesz pod uwage studium ? czy tylko kurs ? jesli studium by odpowiadało - może warto przejrzeć jakie sa kierunki.

A ja jestem zawiedziona. Wyglada na to że jesli chodzi o szukanie pracy najlepiej liczyc na siebie :) nie na UP.
Jeszcze wpiatek przez telefon mówiła mi babka że " staż byłby dla mnie, np. w urzedzie miasta "
No to mysle że na dana chwile, czemu nie. Kazała wpasc dzis , przyszłam i dowiaduje sie że " juz tego stazu nie ma" :roll: . Został tylko jeden , w jakims klubie sportowym, jako sekretarka. Przyjełabym ale jest małe ale. Wyjatkowo w tym roku UP jest biedny, i nie zwraca jak to zawsze za dojazdy. Wiec ... za sam bilet poszloby mi jakies 120 zł. Plus jeszcze na nogach dojść jakies 30 minut.
Niby daja staż ale płać sobie za dojazd. Do tego nie mam gwarancji jak ten staż bedzie. Kolezanka miała kiedys staz zup i własciwe robiła to co do niej nie nalezy. Cos na zasadzie podniesc pozamiataj.

#117 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 28 marca 2011 - 10:10

mloda myślę, że najlepsze dla Ciebie byłoby studium- bo pierwsze jest bezpłatne. Sama zresztą mam plan zapisać się od przyszłego roku. U mnie np. jest dużo kierunków, technik reklamy, hotelarstwa i wymieniać można i można.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#118 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 marca 2011 - 18:52

Niby daja staż ale płać sobie za dojazd. Do tego nie mam gwarancji jak ten staż bedzie. Kolezanka miała kiedys staz zup i własciwe robiła to co do niej nie nalezy. Cos na zasadzie podniesc pozamiataj.

kiedys za staz nie bylo nawet 400 zl i nie bylo mowy o zwrocie kosztow dojazdu <bezradny></span> zawsze byłby grosz < nawet z tego stazu kilka zl miałam zwrotu> i zawsze mozesz zrezygnowac jak znajdziesz cos lepszego, no i zapelnisz dziure w cv.

studium- bo pierwsze jest bezpłatne

nie kazde ale faktycznie sporo jest darmowych . tylko zalezy od zawodu , bo sa pewne kierunki , ktore wymagaja nakladów wlasnych np na sprzet.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#119 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 marca 2011 - 19:03

zawsze byłby grosz

no własnie. Grosz. Do tego co przede wszystkim najważniejsze... ja bym naprawde chciała sie czegoś na uczyc na stazu.
Na jednym byłam, i zamiast robic to co nalezy do moich obowiazków( referent ) prowadziłam zajecia plastyczna .Może gdybym miała 22 lata to bym sie nie zastawiała.

#120 Lisa

Lisa
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28 marca 2011 - 19:22

Myślę, że to zależy od zawodu np. w moim zawodzie nauczycielki na którą się jeszcze kształcę każdy kurs jest ważny. Osobiście mam jeden z kursów "Klauzy". Bym chciała jeszcze zrobić kurs "Organizacji wycieczek", by mieć określone uprawnienie. Z kolei w innych zawodach też myślę, że to ważne, bo magazyniera nie wezmą raczej bez kursu na "wózek widłowy", a sekretarki bez znajomości obsługi komputera i określonych dokumentów.