Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca, kursy, doksztalcanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
205 odpowiedzi w tym temacie

#141 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 08:00

Sajuri ja bym Ci odradzała studium turystyki. Niby na pracownika biurowego nie trzeba mieć studiów skończonych, ale ja jestem już po licencjacie i nosiłam CV do biur podróży- żadne nawet nie chciało ze mną rozmawiać :roll:
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#142 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 12:17

89kasienka89, dziekuje Kasiu.

Cały czas mysle o tej opiekunce srodowiskowej. I chyba to wybiore. Juz w trakcie bym szukała pracy chocby na pomoc ( tak jak kiedys - pracowałam z dziemi z por mozgowym jako pomoc wychowawcy) a po studium na studia poszła.
Albo ten grafik komp. Florystyke czy sekretarke - to raczej kurs jednak
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#143 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 15:11

tej opiekunce srodowiskowej

no jak faktycznie beda ajecia jak podalas to przyda sie to, nawet sam jezyk migowy sie przyda.
a poco takie szkoly ? aby wystawiac zaswiadczenia o byciu uczniem :mrgreen: po drugie sporo osób wybiera studia , aby sie przekonac czy kierunek który im sie marzy jest dla nich odpoiwedni , łatwiej zrobic rok studium niz 3 studiów.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#144 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 28 lipca 2011 - 10:20

Ja dziś dzwoniłam do ZDZ w sprawie kursu kucharza. Jak już się dodzwoniłam (co graniczyło z cudem) "uprzejma" pani mnie poinformowała że nie robią takiego kursu i nie będą. Na pytanie dlaczego, odpowiedziała po prostu bo nie :roll: :roll: :roll: :roll:
Jak zapytałam ją czy nie orientuje się gdzie taki kurs w Rzeszowie można zrobić odesłała mnie do internetu... pełna profeska nie ma co :roll: Za co tacy ludzie kase biorą to ja nie wiem :evil:
Przekopałam neta i nigdzie nie znalazłam możliwości zrobienia takiego kursu <bezradny></span>

#145 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 lipca 2011 - 12:52

pełna profeska nie ma co

u nas jest cos takiego Centrum Kształcenia. Sporo kursów. Kolezanka mowiłam ze nic nie kosztuja. Zadzwoniłam a kobieta" no chyba pani zartuje, oczywiscie ze płatne. Chyba. Nie wiem. Bo ja sie nie znam , prosze zadzwonic innym razem do mojej kolezanki ( tu podała numer ) " <umieraam></span>
Do tej pory dodzwonic sie nie moge...

#146 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 28 lipca 2011 - 14:14

"uprzejma" pani mnie poinformowała że nie robią takiego kursu i nie będą. Na pytanie dlaczego, odpowiedziała po prostu bo nie

Pewnie nie maja funduszy na takie kursy,jak znam życie.Może jeszcze gdzieś poszperaj,popytaj znajomych ;-) .
Trzymam kciuki. :-D

#147 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 lipca 2011 - 16:27

mloda, a do 'garkotłuków" na Narutowicza bodajże dzwoniłaś? Wiem, że mają zawodówki i technika specjalistyczne, m.in. turystyczne, gastronomiczne, cukiernicze i masę innych... może i kursy organizują? Ewentualnie CKU, to na Sucharskiego z kolei, tylko też nie wiem jak u nich z kursami, ale wydaje mi się, że zaraz po ZDZ-cie powinni ich mieć najwięcej.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#148 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 06:22

Pewnie nie maja funduszy na takie kursy

viola to nie są darmowe kursy tylko im się im płaci za taki kurs

nie(d)oceniona, niestety nie organizują w tych miejscach kursu kucharza, jedynie bhp i inne pierdoły :lol: a na technikum nie mogę sobie pozwolić bo nie mam czasu <bezradny></span>

#149 bałkanka

bałkanka
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 10:46

A co myślicie o kursach jęzkowych? Czy warto w nie inwestować? Moja znajoma zapisała się właśnie do szkoły Speak Up, była promocja, że w okres wakacyjny kurs jest za darmo. Muszę podszkolić mój język i właśnie nie wiem czy wybrać szkołę czy lekcje indywidualne.
Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza. — Albert Einstein

#150 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 15:49

Ja sie cały czas zastawiam nad ta opiekunka srodowiskowa. Choc jeszcze bardziej kusi mnie opiekunka dziecieca ... ale tylko wieczorowo jest.
Jedyne ale...czy po takim studium znajdzie sie prace. Bo jednak domow dziecka, domow pomocy spolecznej - jest mało.

Ewentualnie zrobie sobie podyplomowke po moich studiach - jak tylko znajde prace.

A co myślicie o kursach jęzkowych? Czy warto w nie inwestować?

jak najbardziej. Jezyki sa teraz potrzebne.
Ja sama tez jestem na kursie.

#151 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 18 września 2011 - 16:29

Mnie sie marzy tak naprawde kurs stylizacji.W sumie po co wynajmowac sobei stylistkę zeby płacic jej duze pieniadze,jesli mozna po kursie 40 godz.(sprawdzałam u Dziewulskich) mozna mieć kurs ukończenia stylizacji.Czasami taki własnie papierek moze wiele zmienic w naszej karierze.

#152 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 26 września 2011 - 14:04

Najwazniejsze jest to własnie zeby wybrać ta najlepsza dla siebie szkołe,która pokrywa sie w 100% z naszymi zainteresowaniami i planami na przyszłośc jesli chodzi o życie zawodowe.

#153 sniegulinka

sniegulinka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 09:54

ja postanowiłam wziąc się za siebie jeśli chodzi o języki obce... zdałam sobie sprawę, że niemieckiego uczyłam się w podstawówce, gimnazjum i liceum a nic z niego nie pamiętam... poczyniłam nawet pierwsze kroki w celu zmiany :D /treści reklamowe usunięto/ mam w planie sprawdzić swój poziom i zacząć się naprawdę ostro uczyć! trzymajcie za mnie kciuki bo to moje postanowienie noworoczne :)

#154 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 09 lutego 2012 - 16:02

Języko obce w sumie sa ok, ale jesli kogoś ciągnie do wizazu charakteryzacji to mysle powinien sie tego trzymać. A co byście powiedziały na taki kierunek jakim jest Efekty Specjalne FX i Protetyka. Tu mozna sie nauczyć takich rzeczy jak tworzenie ran, oparzeń, opuchlizny, blizny, rzeźby, odlewu kończyn i twarzy. To mysle jest bardzo modny kierunek.

#155 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 09 lutego 2012 - 16:52

Ja jestem po dwudniowym kursie stylizacji paznokci metodą żelową, przedłużanie na formie. Wziełam sobie dodatkowo jeszcze kurs ze zdobnictwa paznokci. Myśle aby iść w kierunku wizażu i stylizcji :-D

201407101662.png

#156 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 10 lutego 2012 - 07:08

Mnie z pracy wysyłają na pół roczny kurs angielskiego i hotelarstwa
fajna sprawa :-D

#157 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 17 lutego 2012 - 19:33

Fajnie że wysyłają Was na takie kursy. Ja mogę narazie o czymś takim pomarzyć. A te odlewy i rany to rzeczywiście jest bardzo ciekawe zajęcie...Przyznam że sama chciałabym coś takiego umiec robić.

#158 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 07:56

Kiedyś zapisałam sie na kurs angielskiego.Na wiosnę już będzie drugi rok.Miał być kurs z dotacji unijnych.I co cisza.Kazali czekać na wiadomość.Podejrzewam,że nie zebrali grupy początkujących i nic z tego nie wyszło.
Może jeszcze :?: Chociaż wątpliwe.Tak mi sie wydaje.

#159 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 16:30

A ja zapisałam się dzisiaj do szkoły policelanej do 2 letniej szkoły na kierunek
kosmetyka :-D zaczynam zajęcia od przyszłej soboty ;-)

201407101662.png

#160 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 19:49

monia66, gratuluje decyzji :) Jeśli cię to interesuje warto mieć jakiś papierek.

ja zapisałam się na kurs dokształcający z obsługi programu komputerowego ArcGIS do przydatnego w badaniach przyrodniczych. Można uzyskać certyfikat po jego zaliczeniu, a jest darmowy, więc warto :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png