Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca, kursy, doksztalcanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
205 odpowiedzi w tym temacie

#121 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 31 marca 2011 - 17:06

Jeśli chodzi o ten angielski,to nadal cisza.Normalnie jaja sobie robią.Niby ten kurs mial się zacząć w marcu.Doszły mnie słuchy,że to były zapisy na przyszły rok.Jak tam zadzwoniłam ,to pani poinformowała mnie ,żebym czekała.Masakra.Zawracanie du....y.

#122 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 31 marca 2011 - 17:37

viola, a to z UP ?? ten kurs ?
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#123 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 31 marca 2011 - 18:26

viola, a to z UP ?? ten kurs ?

Nie,zajęcia mają być w wyższej szkole,a dotacje daje Unia.

#124 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 11:52

Chyba ? tu mozna poruszyc to pytanie. Jak może wiecie - zastanawiam sie dalsza nauka.
Myslałam o kolejnych studiach ...ale na dana chwile wybrałam studium. Chce sobie zrobic jakies inny wykształcenie jeszcze, lub uzupełnic swoje. Biore pod uwage kierunki
grafika komputerowa
logistyka
pracownik biurowy
turystyka
lub florystyka

Najbardziej kusi mnie pracownik biorowy ( dodatkowe wykształcenie po moim studiach ) , florystyka rownie z - tylko tak sobie mysle...to głownie praca w kwiaciarni, waski zakres, wiec moze bardziej sam kurs niz dwa lata nauki ?
Turysytka tez tylko tu mam niewielkie pojecie jak to nauka wyglada i czy wogole po studium miałabym szanse na prace w tym zawodzie - wiec tu pytanie do Cenionki o jakies wskazkowki :-P

Ale grafika i logistyka - tez mi sie podobaja :-P

Jesli ktos chodził na ktorys z tych kierunków, cos wie - to bede wdzieczna za rady :)

#125 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 11:57

grafika komputerowa

ciekawe i chyba mozna po tym jakas prace zalapac

logistyka

ostatnio modny kierunek i zauwazylaqm ze jest zapotrzebowanie na logistykow

pracownik biurowy

szczerze? odradzam, teraz prawie kazdy jest po administracji, a i bez ksztalcenia w tym kierunku mozna znalezc prace

turystyka
lub florystyka

to juz zalezy od upodoban i zainteresowan

osobiscie wybralabym tego grafika komputerowego tym bardziej, ze lubisz fotografie, wiec to pewnie Ci sie przyda
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#126 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 12:05

ciekawe i chyba mozna po tym jakas prace zalapac

czy mozna złapac prace - nie wiem. Musze sie zorientowac. Kiedys chcemy z M. załozyc własna działalnosc foto, ja bym sie zajmowała m.in. obrobka foto wiec moze by sie przydał.

szczerze? odradzam, teraz prawie kazdy jest po administracji,

ja jestem, ale znalesc nie jest latwo ;) mimo ze adm jest wszedzie. Choc moze faktycznie ...jak teraz robic jakies studium to cos innego ....bo studia mam własnie po Wprawa i Administracji

Sajuri napisał/a:
turystyka
lub florystyka

to juz zalezy od upodoban i zainteresowan

i jedno i drugie fajne. Tylko ze o florystyce cos wiem, jakies pojecie mam. Jedynie co to sie zastawiam czy jest sens robic tu studium bo mozna w sumie tez kurs. A o turystyce - zadne. Poza tym ze to fajny kierunek .

Znalazłam nawet jeden...w Katowicach, 800zł , ale jak wyczytałam osoby zarejstrowane jako bezrobotne maja za darmo

tu troszke o florystyce -
zadaniem florysty jest tworzenie różnego rodzaju kompozycji roślinnych - począwszy od bukietów i wiązanek sprzedawanych w kwiaciarniach, po większe, całościowe projekty, jak np. dekoracja wnętrz czy oprawa uroczystości weselnej. ( zrodło :akademiaflorystyki)

w tym kierunku pracownik biurowy - przejrzałam dokładnie co byłoby ...i fakt, to nie ma sensu, bo przed studiami byłam na studium o kierunku adm. i mialam juz tam
Organizacja pracy biurowej
Korespondencja biurowa
Ekonomika przedsiębiorstw
czy informa. obługe biura

#127 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 12:09

ja jestem, ale znalesc nie jest latwo ;) mimo ze adm jest wszedzie.

no wlasnie, bo do tego nie trzeba miec skonczonych studiow, a jak sie ma to i tak wiele osob ma zwiazek z adm,dlatego nie ma pracy w biurach itd.tzn.jest, ale malo

chcemy z M. załozyc własna działalnosc foto, ja bym sie zajmowała m.in. obrobka foto

dlatego napisalam ze ten kierunek fajny

Znalazłam nawet jeden...w Katowicach, 800zł , ale jak wyczytałam osoby zarejstrowane jako bezrobotne maja za darmo

maja za darmo, ale nie wiem jak tam ale u mnie w miescie jak sa organizowane jakies kursy bezplatne z pup to zanim dojdzie co do czego to na taki kurs trzeba czekac nawet rok
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#128 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 12:19

maja za darmo, ale nie wiem jak tam ale u mnie w miescie jak sa organizowane jakies kursy bezplatne z pup to zanim dojdzie co do czego to na taki kurs trzeba czekac nawet rok

no własnie :-/

.

Podoba mi sie tez bardzo opiekun w domy pomoc społecznej ,( byłam rok wolontarjuszka ). Tez swietny kierunek tylko nie wiem jak zpraca byłoby po tym kierunku....

Cos napewno wybiore. :-P Cos tak czuje ze grafika lub florystyka.

#129 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 12:33

Dokładnie,pamiętacie jak zapisałam się na angielski,bezpłatny?
Okazało się ,że to są zapisy na przyszły rok i czekam cierpliwie. :-)

#130 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 13:52

grafika komputerowa

całkiem przydatne dziś bez komputera ani rusz

logistyka

myślę że takie studium to za mało żeby złapać pracę w tym zawodzie, na dodatek bez doświadczenia...

pracownik biurowy

skoro zrobiłaś już administrację, nie wiem czy będzie to dla ciebie przydatne, bardziej może sekretarka, lub coś z archiwizacją danych <hmm></span>

turystyka
lub florystyka

turystyka, podobnie jak z logistyką może być tak że po takim studium kwalifikacje będą niewystarczające, a jeśli chodzi o florystykę, to trzeba to lubić bo jeśli nie masz drygu do kwiatów i bukietów będziesz się tylko męczyć

[ Dodano: 2011-07-26, 14:53 ]

Okazało się ,że to są zapisy na przyszły rok i czekam cierpliwie. :-)

i bardzo dobrze <ookk></span>

#131 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 14:00

Moim zdaniem powinnaś sobie zrobić studium na grafika komputerowego a kurs na florystkę. Bo! :mrgreen: Studium tak jak mówisz trwa dwa lata, na kurs trzeba trochę wydać ale idzie szybciutko. A mogłabyś spokojnie uczyć się na grafika a po skończonym kursie dorabiać sobie w kwiaciarni :mrgreen: Takie małe hobby ;-)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#132 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 14:39

młoda

Co do logistyki - wydawało mi sie to fajna rzecza ale samo studium to moze byc za mało by wykonywac kiedys ten zawod.

Pracownik biurowy
to jak juz wyzej pisałam - przed studiami miałam studium o kierunku adm. i miałam 3 przedmioty ktore sa na kierunku pracownik biurowy. Wiec w sumie ...szkoda tracic czas na prawie to samo. Szkoda ze na studiach nie było cos w kierunku biurowosci tylko samo prawo ( nie wiem jak u Ciebie.... )
A co do sekretarki - tez myslałam ale o kursie , bo nawet nie wiem czy jest studium takie

A florystyka bardzo mi sie podoba. trzeba miec jakies zaciecie artystyczne wiec mysle ze bym sie sprawdziła.

Tak wiec zostaje do dyskusji ten opiekun srodowiskowy - ale tez nie wiem czy tu nie byłoby za mało tylko studium do takiej pracy na przyszłosc <bezradny></span>
Ale nie powiem bardzo mi sie podoba, przedmioty swietne. I gdybym wiedziała ze praca po tym bedzie - to bym sie nie zastanawiała.

turystyka....tu czekam az Cenionka moze cos napisze.

a kurs na florystkę

tak, tylko musze sie dowiedziec dokładnie czy w tej całej akademi florystyki gdybym chciała za darmo - nie czekałabym rok .
Płacic nie bede - bo jednak 800zł to sporo

Musze sie nad tym zastanowic, pogadac z M. bo chce isc tam gdzie zarowno bedzie mi sie to pozniej po skonczeniu opłacac jak i sam kierunek, przedmioty musza sie podobac

]

#133 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 16:24

Pracownik biurowy to jak juz wyzej pisałam - przed studiami miałam studium o kierunku adm. i miałam 3 przedmioty ktore sa na kierunku pracownik biurowy. Wiec w sumie ...szkoda tracic czas na prawie to samo. Szkoda ze na studiach nie było cos w kierunku biurowosci tylko samo prawo ( nie wiem jak u Ciebie.... )
A co do sekretarki - tez myslałam ale o kursie , bo nawet nie wiem czy jest studium takie

myślę że więcej dał by ci kurs sekretarki niż 2 lata studium jako pracownik biurowy, biorąc pod uwagę to że skończyłaś administrację taki kurs byłby świetnym uzupełnieniem. A jeśli chcesz zrobić studium to warto wybrać jakiś inny kierunek (nie będący uzupełnieniem twojego wykształcenia) tylko tak jakby drugi fakultet

Tak wiec zostaje do dyskusji ten opiekun srodowiskowy - ale tez nie wiem czy tu nie byłoby za mało tylko studium do takiej pracy na przyszłosc <bezradny></span>
Ale nie powiem bardzo mi sie podoba, przedmioty swietne. I gdybym wiedziała ze praca po tym bedzie - to bym sie nie zastanawiała.

nie wiem, musiałabyś już doczytać, dopytać czy takie wykształcenie będzie wystarczające, bo zrobić studium nie jest trudno ale żeby nie marnować czasu ani pieniędzy na darmo

#134 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 16:42

yślę że więcej dał by ci kurs sekretarki niż 2 lata studium jako pracownik biurowy, biorąc pod uwagę to że skończyłaś administrację taki kurs byłby świetnym uzupełnieniem.

tez tak mysle. I biore takikurs pod uwage. Narazie bezskutecznie probuje sie dodzwonic do Osrodka tu nas co organizuja kursy bo był na sekretarke.

A jeśli chcesz zrobić studium to warto wybrać jakiś inny kierunek (nie będący uzupełnieniem twojego wykształcenia) tylko tak jakby drugi fakultet

o tym samym własnie mowiłam z mezem

I na dana chwile - albo grafik albo opiekunka społeczna

bo zrobić studium nie jest trudno ale żeby nie marnować czasu ani pieniędzy na darmo

dlatego trzeba to przemyslec dobrze ;)

#135 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 17:37

Sajuri, ale co ty chcesz związanego z turystyką robić? Jako pracownik biurowy? Żadnych kwalifikacji, poza znajomością branży mieć nie musisz do sprzedawania ofert. jeżeli chodzi o pilotaż czy inne podobne historie, jeżeli podoba ci się życie na walizkach, poszukaj po forum, bo już kilkakrotnie o tym pisałam (ale ponieważ planujesz dziecko, raczej odpadają obie rzeczy ;-) - wymagają pełnej dyspozycyjności w sezonie). A jako pracownik biurowy w turystyce, jak wspominałam - kwalifikacji mieć nie trzeba, natomiast trzeba mieć wiedzę bardziej praktyczną, branżową, siąść przez sezon i śledzić co się dzieje, jakie oferty wychodzą, jakie jest zapotrzebowanie rynku, jak się mają poszczególne biura podróży... masa informacji, ale do ogarnięcia. Ewentualnie po prostu wyuczyćsięoferty danego organizatora i wciskać ją ludziom :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#136 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 18:47

ale co ty chcesz związanego z turystyką robić? Jako pracownik biurowy? Żadnych kwalifikacji, poza znajomością branży mieć nie musisz do sprzedawania ofert

tak o to mi chodzi, bo pilotaż nie - na takie cos musiałabym sie zdecydowac wczesniej a nie teraz jak mam plan - dziecko ;)

przesledze jeszcze dokładnie te kierunki co mnie interesuja i zdecyduje

#137 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 20:20

Sajurka, na studiach zdecydowanie więcej byś się nauczyła niż na studium.
Ale jeśli decydujesz się na studium to przede wszystkim dobrze sprawdź gdzie się zapisujesz.
Niestety spora cześć tych szkół działa tylko dlatego bo jest duży popyt na zaświadczenia wszelkiego rodzaju. <bezradny></span>
A potem i tak niczego nie nauczą.

grafika komputerowa

chodziłam na takie coś.
Ale to była porażka.
Większośc słuchaczy miała większą wiedzę niż nauczyciel.
Nauczycielka grafiki 2d uczyla nas na programie paint, a grafiką 3d tylko się zachwycała i podziwiała jeśli ktoś umiał obsłużyć 3d Maxa, bo dla niej to czarna magia była :roll:
A jak znajomy chodził to nauczyciel powiedział, ze maja przynosic swoje laptopy, bo on nie umie obsługiwać komputerów, które są w ich pracowni (apple).
<leze12></span> <leze12></span> <leze12></span>

Generalnie polecam kierunki, po których jest jakiś konkretny zawód;
np. florystyka, technik usług kosmetycznych, kucharz, technik BHP, asystent stomatologa, itp.
Nie polecam podobnie jak Ilona kierunków typu: prace biurowe, rachunkowość, itp.
Po pierwsze nie daje to konkretnego zawodu, po drugie jest masa osób po administracji, rachunkowości, itp.

#138 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 20:43

florystyka, technik usług kosmetycznych, kucharz, technik BHP, asystent stomatologa

z tych tutaj to florystyka i ten

asystent stomatologa

Sajurka, na studiach zdecydowanie więcej byś się nauczyła niż na studium.

na dana chwile wchodzi w gre studium....
Mysle sobie tez o tej opiekunce srodowiskowej - kierunek fajny, przedmioty tez, wolotarjuszka byłam wiec jakies doswiadczenie małe jest, i gdyby sie udało znalesc w tym prace - mogłabym wowczas jeszcze isc na studia w tym kierunku
No i co wazne ...zawsze mnie ciagła w tym kierunku - ale wyszła adm.

#139 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 21:21

uwazam ze wszelkie pracowniki biurowe, administracji, sekretarka to strata czasu , bo i tak w kazdym biurze , firmie, trzeba sie wszytskiego uczyc .

Mysle sobie tez o tej opiekunce srodowiskowej

to moze nie byłoby glupie, ale traz na takie stanowiska wymagaja studiów. opiekunka osób straszych tez nie jest ciekawe , bo czego tam naucza <bezradny></span> albo sie ktos nadaje , albo nie.

Generalnie polecam kierunki, po których jest jakiś konkretny zawód;
np. florystyka, technik usług kosmetycznych, kucharz, technik BHP, asystent stomatologa, itp.

dokladnie , cos co wiesz czego konkretnego beda cie uczyc. Zawsze to jaks dodatkowa umiejetnosc. juz bym predzej wybrała opiekunke do dziecka , bo moze jakies zajecia z pedagogiki beda.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#140 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 05:53

bo moze jakies zajecia z pedagogiki beda.

na tej opiekunce srodowiskowej sa ;)
pedagogika
Psychologia
Podstawy psychopatologii
Metodyka pracy z podopiecznym
Polityka społeczna
Podstawy prawa i ekonomiki
Pracownia kompleksowej opieki
Język migowy
Zajęcia praktyczne ( zrodło : cosinus.pl)

Ja mysle ze wiele zalezy tez od osoby - czy bedzie jej zalezec i bedzie sie uczyc. Zanim poszłam na studia byłam na studium - i uczyli naprawde dobrze. Przykładali sie.
Jesli sie zdecyduje isc to na cos co wiem ze mi sie spodoba. BHP np. nie dla mnie.

ale traz na takie stanowiska wymagaja studiów.

jak pisałam gdybym znalazła prace to mogłabym isc na studia . Swoja strona...to po co te szkoły wogole skoro nic nie daja