Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#781 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 26 października 2011 - 18:36

Używałam też kiedyś Garniera

ja również. Z tym, że bardzo dawno temu jak jeszcze przyciemniałam włosy.
Byłam bardzo zadowolona, włosy były po niej takie miękkie. No i ślicznie pachnie jak na farbę.

Po Palette natomiast mojej mamie zaczęły bardzo włosy wypadać i stały się mega szorstkie <bezradny></span>

sporo osób na te farby narzeka. Jak byłam na dekoloryzacji to fryzjerka pytała, czy przypadkiem tej farby nie używałam.
Potem wyjaśniła, że Palette jest najbardziej oprne na dekoloryzację i ciężko to zdjąć z włosów.

różowy <umieraam></span>

masz coś do mojego avatarka? <omg23></span> <jezorowaty></span>

Olenka, a blond naturalny czy wiernie farbujesz?

#782 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 października 2011 - 18:51

Olenka, a blond naturalny czy wiernie farbujesz?

Naturalnie ciemny blond.
Od liceum rozjaśniam, farbuję ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#783 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 października 2011 - 18:57

wszystkie sie teraz robia na rudo... mnie szczerze mowiac zaczyna to juz wnerwiac... :-/ .

tak, ale że ty się farbujesz/farbowałaś jest ok.. tobie wolno ale wkurza cię że robią to inne dziewczyny :roll:

#784 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 26 października 2011 - 19:33

Potem wyjaśniła, że Palette jest najbardziej oprne na dekoloryzację i ciężko to zdjąć z włosów

Zgadza się. Bardzo długo się po nich kolor trzyma na włosach, co może dla niektórych być zaletą..

masz coś do mojego avatarka?

Staniesz się dzięki niemu protoplastą nowej mody :mrgreen:

Ja jestem wierna swojemu blondowi

Ja wracam do niego jak córka marnotrawna :mrgreen: i błagam o przebaczenie zdrady z 'ciornym' :mrgreen:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#785 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 27 października 2011 - 14:26

tak, ale że ty się farbujesz/farbowałaś jest ok.. tobie wolno ale wkurza cię że robią to inne dziewczyny

jak masz zamiar ze tak powiem byc nie przyjemna w stosunku do mnie to prosze CIEBIE o przemyslenie na drugi raz czy warto sie wypowiadac .

farby pallete sa okropne i nie polecane... mocno oblepiaja wlosy... ja siie jednak zastanawiam czy jak by byla ruda farba pallete to bym sobie nia pofarbowala... przynajmniej by mi sie kolor nie zmywal tak szybko.

Olenka, ruda naturalna ciezko spotkac...a teraz wiekszosc nawet juz nie potrafi odruznic czy to jest farbowana czy naturalna... i kiedys ruda to byla ruda a teraz rude sa wszystkie...

ja sie na rudo farbuje od 2 lat i wtedy na prawde bylo malo tych rudych ...ze tak powiem rude wzbudzaly zainteresowania ogromne a teraz rude to jak czarne rok temu ...zero zaciekawienia :-P

co do farby mango z loreala... nie wiem czemu taka nazwa ...

#786 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 27 października 2011 - 16:48

Ło matko, skąd taka niechęć do dziewczyn, które farbują się na rudo? :-P Szczerze mówiąc w ogóle nie zwracam na to uwagi i nie skupiam się na tym, jaka aktualnie panuje moda, ale jeśli komuś taki kolor pasuje, to tym lepiej dla niego ;-)

#787 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 27 października 2011 - 17:48

Moda na kolory zawsze była, jest i będzie. A co do tych rudych- ja myślę, że dużo dziewczyn wcześniej się obawiało tego koloru, bo jednak ciężko ryzykować, a jak moda się zrobiła, to i one odważniejsze się stały. A w wielu przypadkach to strzał w dziesiątkę. Ja sama przyznam, że mam chętkę na rudy, ale gadałam z koleżanką, co uczy się na fryzjerstwie i mówiła, że w moim przypadku ciężko by było. Mam teraz czarne włosy, jakbym zdjęła nawet kolor to ten rudy by się utrzymał krótko na moich włosach i musiałabym co dwa tyg malować. Być może niekoniecznie tak by było, ale nie chcę ryzykować, bo łysa zostanę :lol:
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#788 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 28 października 2011 - 01:07

Odnośnie mody to czasem bywa z tym śmiesznie - jak jeszcze pół roku temu miałam zajęcia to w jednej z grup liczących 20 osób około 15 dziewczyn było rudych :-D co najlepsze to większość miała ten sam ocień na głowie :-D i gdy na zajęciach był podział po 8 osób to zdarzało się,że same rude głowy pochylały się nad zeszytami ;-) i chyba tylko dlatego,zauważyłam że nam rudych ludzi przybyło <umieraam></span>

Mnie to trochę dziwi tym bardziej,że kolor rudy jest ładny,ale jak wiadomo nie każdemu pasuje <bezradny></span> ale skoro ktoś chce być modny :-P
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#789 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 października 2011 - 06:13

Mam za soba wiele kolorow. Moda sie nie kierowalam , raczej dobrymi radami innych. A to ze mi w bedzie dobrze w rudym , a to ze w czarnym. Nie było. Blond wybrałam sama - bo chciałam jak mama byc blondynka :lol: . Tez nie jest to moj kolor. W efekcie wracam ciagle do brazu ;-) i chyba to moj kolor ktory najbardziej pasuje do mnie.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#790 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 28 października 2011 - 09:48

ale skoro ktoś chce być modny :-P

jak widać moda przede wszystkim ;-) nie ważne że się wygląda jak idź stąd i nie wracaj- jest modnie ;-) też tego nie rozumiem ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#791 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 30 października 2011 - 09:53

ja sie na rudo farbuje od 2 lat i wtedy na prawde bylo malo tych rudych ...ze tak powiem rude wzbudzaly zainteresowania ogromne a teraz rude to jak czarne rok temu ...zero zaciekawienia :-P ...

U mnie było tak samo, na rudy po raz pierwszy z 3 lata temu pofarbowałam się, i nosiłam go z 1,5 roku, ale późnej co ruda chodziła 3-cia dziewczyna więc przefarbowałam się na inny.

Ale prawda jest taka, że na rudo chodzi wiele dziewczyn, tak samo blond ma wiele czy czarny lub jaki kowleik inny kolor :-P
Dołączona grafika

#792 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 16:09

Uwidziałam dziś jakąś nowość chyba: Syoss Mixing Colors :mrgreen:

Syoss Mixing Colors jest profesjonalną farbą do włosów, na którą składają się 2 zharmonizowane odcienie: Głęboki Odcień Bazowy i Intensywny Modny Ton. Oba odcienie łączy się ze sobą, bezpośrednio przed koloryzacją, którą dzięki prostemu sposobowi użycia, można z powodzeniem stosować w warunkach domowych, będąc pewnym fantastycznego rezultatu. Eksperci Syoss dobrali odcienie w taki sposób, aby po wymieszaniu stworzyły kolor o wyjątkowych, harmonijnie współgrających tonach. Krem nadaje włosom wyjątkowy kolor, ale także je pielęgnuje. Zawarta w farbie wyjątkowo kremowa odżywka z kompleksem ochrony koloru, z jednej strony wygładza włosy, a z drugiej zapewnia długotrwały i żywy kolor, pełen zdrowego połysku.
źródło: wizaż.pl

W Rossmanie po 2 dyszki była, w Naturze coś 27 :-P kusiło mnie już w Naturze, ale zajrzałam jeszcze do Rossmana na moje szczęście :lol: Ja mam na głowie Mix czekolady i ciemnego brązu - najwyżej będę czarna :mrgreen: opakowanie wygląda tak (kolor mam też ten co na zdjęciu):

Załączone miniatury

• syoss.jpg

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#793 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 16:12

Madź moja siostra używała z tej serii i bardzo szybko jej się zmył kolor. NIe wiem dokładnie jaki kolor brała ale coś z brązów. Ja uzywałam miodowego blondu tej wcześniejszej serii i podobnie.

#794 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 16:34

tej wcześniejszej serii i podobnie

Mi poprzednia seria czyli zwykły Syoss podpasowała, więc zaryzykowałam ;-)
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#795 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 16:39

Madź a długo Ci się tamta trzymała na włosach?

To może to kwestia włosów bo ostatnio brałam Lorealem i podobnie. Tak to wyszedł cudny kolorek (jasny popielaty blond) a nie minął miesiąc z mam dużo jaśniejsze...
Jak narazie testuję na farbach.

Próbowałam też Schwarzkopf Perfect Mousse i to samo.
Mi to chyba fryzjerka zostaje z tymi farbami niewiadomego pochodzenia.

#796 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 16:49

Mi właśnie wypłukiwał się kolor jak farbowałam u fryzjera :/
Jak farbuje w domu trzyma się ładnie.
Z tym że odpadają farby garnier :roll:
Nie łapią u mnie koloru w ogóle <bezradny></span>

#797 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 16:57

Madź a długo Ci się tamta trzymała na włosach?

ano długo :mrgreen: miałam już fajne odrosty a kolor dalej niczego sobie ;)

Zmyłam, wysuszyłam i jestem ciemna :-P muszę się przyzwyczaić, bo dawno nie byłam prawie czarna :-P Kolor praktycznie wyszedł taki sam jak na pudełku - zależy od światła jakie jest w pomieszczeniu :mrgreen:

#798 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 18:30

Mi właśnie wypłukiwał się kolor jak farbowałam u fryzjera :/

a u mnie odwrotnie <bezradny></span> może to jakaś właściwość włosa że jedne farby chwytają bardziej a inne mniej? :roll:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#799 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 13:40

Dostępne w sklepach fryzjerskich :-P Ja ostatnio kupiłam, nie pamiętam jakiej firmy, ale jak pytałam się o jakąś dobrą to mi pani powiedziała, że wszystkie są dobre, więc kierowałam się już tylko wyborem koloru. Zobaczymy ile mi się utrzyma na włosach choć liczę się z tym, że jednak może się dość szybko wypłukiwać jak wszystkie rude. Za farbę zapłaciłam 15 zł, za wodę 6 zł i wyszło mnie to taniej niż w drogerii, bo farba była dwa razy większa niż te "zwykłe" sklepowe, więc jedna w zupełności wystarczyła na moje kudły. Ogólnie jak pytałam o ceny to wahają się od 15 do 45 zł
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#800 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 13:56

Dostępne w sklepach fryzjerskich

W sumie nie pomyślałam o tym ;-) Będę musiała się przejść we wtorek do takiego sklepu. Dzięki!!!