A propos tych wykresow to moja znajoma ściągnęła sobie wyniki z internetu
Nauki przedmałżeńskie
Napisano 18 czerwca 2010 - 14:22
A propos tych wykresow to moja znajoma ściągnęła sobie wyniki z internetu
Napisano 18 czerwca 2010 - 15:23
ale kto ma kobiecie wytłumaczyc na czym polga taka antykoncepcja , bo w domu bym na to nie liczyła , a jednak media i otoczenie mowia tylko jakie to nieskuteczne i zawodne. Jednak jak ktos jst wierzacym/praktykujacym katolikiem i moze farmakologiczna i mechaniczna antykoncepcja jest niezgodna z ich poogladami to chciałby wiedziec jak wygladaja metody naturalne.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 18 czerwca 2010 - 16:21
zobaczymy jak to w naszej parafii wygląda, może mnie to ominie
Napisano 17 października 2011 - 14:17
Napisano 17 października 2011 - 19:00
po naukach idzie sie do takiej poradni i oni tez daja papierek, ktory jest potrzebny, ogolnie w tej poradni ucza co to sa narzady plcioweBo ja słyszałam coś o poradni rodzinnej ale nie bardzo wiem o co chodzi ?
Napisano 18 października 2011 - 06:13
Często jest tak, że jak się razem już mieszka itp. to podpisują świstek, przynajmniej wielu moich znajomych tak miało.itd.itp.sa to trzy spotkania, nie wiem czy wszedzie, bo na szczescie ja znalam pania z poradni, wiec trwalo to pol godziny i wszystko podpisala
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 18 października 2011 - 19:10
mam znaleźć poradnie u siebie w miejscu zamieszkania czy to obojętne w jakim regionie?idzie sie do takiej poradni
Napisano 20 października 2011 - 08:22
nam powiedziano że oni z kościoła mogą nam dać namiary na poradnie z nimi współpracujące albo możemy znaleźć sami, więc chyba bez znaczenia czy to będzie w opolu czy w krakowiemam znaleźć poradnie u siebie w miejscu zamieszkania czy to obojętne w jakim regionie
Napisano 20 października 2011 - 19:02
mój brat tez tak miał. mial spotkanie nawet w salce gdzie spotkanie z ksiedzem na nauki.a tego nie wiem, kosciol gdzie robilismy nauki mial taka pania i dali nam wlasnie namiary na nia
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 24 października 2011 - 12:01
mam znaleźć poradnie u siebie w miejscu zamieszkania czy to obojętne w jakim regionie?idzie sie do takiej poradni
Możesz robić kursy, gdzie Ci się podoba, więc znajdź sobie fajną poradnię. My byliśmy na naprawdę mądrych kursach i dużo nam to dało.
Napisano 08 listopada 2011 - 12:36
A ile takie nauki przedmałżeńskie trwają?
Napisano 08 listopada 2011 - 12:43
Napisano 08 listopada 2011 - 12:51
Hej dziewczyny:)
A ile takie nauki przedmałżeńskie trwają?
Weekendowe jeden weekend, zwykłe 4 tygodnie.
Napisano 08 listopada 2011 - 19:28
dziwne mi się to wydaje bo przecież większość ludzi ma świadectwo z wpisaną religiąskoro ja mam kurs z liceum to on jest ważny, a u Narzeczonego wystarczy świadectwo z ostatniej klasy i fakt, że jest na tym świadectwie religia. Ksiądz powiedział, ze w takim przypadku zostanie nam jedynie poradnia małżeńska...
Napisano 08 listopada 2011 - 22:27
Widocznie tak bo w sąsiedniej parafii już musieli mieć nauki... Tak nam powiedział ale jeszcze na wszelki "w" dopytamyale może to jest zależne od parafii
Napisano 09 listopada 2011 - 09:44