Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Centrum Nauki Kopernik

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 21:02

Już kilka dni po otwarciu Centrum Nauki Kopernik zarezerwowane zostały wszystkie miejsca dla grup zorganizowanych na 2010 rok (w sumie dla ponad 30 tys. osób). Nie oznacza to jednak problemów dla osób przychodzących indywidualnie. Bilety są sprzedawane na bieżąco.
Pierwsza szansa na zarezerwowanie biletów dla grupy zorganizowanej pojawi się dopiero 25 listopada. Wtedy zostanie uruchomiona rezerwacja na pierwszą połowę przyszłego roku oraz dodatkowe miejsca na ten rok.

W pierwszy weekend po otwarciu Centrum odwiedziło 13 tys. osób. Jak twierdzą pracownicy "Kopernika", chętnych było dużo więcej, jednak do budynku niestety nie można wpuścić więcej niż 1000 osób jednocześnie.

Do czwartku przez Centrum przewinęło się kolejne siedem tysięcy gości. W Święto Niepodległości i w piątek, przed budynkiem "Kopernika" ustawiały się długie kolejki. Niektórzy chętni do zwiedzania musieli spędzić cztery godziny na wietrznej i mokrej pogodzie. Ci, którym udało się już dostać do środka, często spędzali tam dużo czasu, niektórzy nawet do pięciu godzin.

Na infolinię w Centrum w ciągu kilku dni od otwarcia zadzwoniło ponad 20 tysięcy osób, a stronę internetową odwiedziło ponad 220 tysięcy internautów.

Nie wiem, czy ktoś się spodziewał az takiego zainteresowania Centrum ;-) Bardzo się cieszę, ze powstało miejsce, gdzie dzieciaki (mam nadzieję) nie będą przebywać za karę jednocześnie ucząc się. A co Wy myślicie o takiej formie nauki fizyki, chemii i podobnych, strasznych większości dzieciaków przedmiotów? Zabrałybyście swoje dzieci do Kopernika?

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#2 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 15:25

Chętnie bym się tam wybrała.To fajna forma nauki.Zapewne w bardzo interesujący sposób są przedstawione pewne zagadnienia .

#3 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 20 listopada 2010 - 08:57

Widziałam to w TV, super sprawa, myślę, że i dla mnie taki wypad to byłaby niezła rozrywka :-D Dziecaki muszą czerpac z tego ogromna frajdę, a przy tym zdobywaja wiedze, oby bylo coraz wiecej takich obiektow ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika