Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wywiad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1079 odpowiedzi w tym temacie

#921 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 18:12

gdybyś miała okazje żyć w wybranej przez siebie epoce, czasach, kiedy to by było i dlaczego?

hm... zawsze w sumie, od kiedy byłam "nastolatką" fascynowały mnie lata 60 w Stanach - najbardziej chyba Beat Generation. Ze względu na muzykę w sumie (zaczynano wtedy z jazzem eksperymentalnym, trochę undergroundowy rock, trochę inspiracje folkiem, i te wszelkie woodstocki), trochę ze względu na panujący wtedy alternatywny klimat i literatury i sztuki w ogóle. Nie wiem, czasami mi się wydaje, że z moimi popiep***nymi pomysłami, czasem o wiele lepiej bym się odnalazła w takim świecie, kiedy jeszcze nie było wielkiego parcia na karierę w korporacji i manie rodziny i bycie odpowiedzialnym (choć pewnie to dotyczyło tylko jakiegoś tak odłamka społeczeństwa). W tym momencie sama nie wiem, bo to w sumie taka naleciałość z czasów mania nastu lat, teraz się nad tym aż tak nie zastanawiam, staram się naleźć miejsce w świece tu i teraz, co nie zawsze wychodzi tak jak bym chciała ;-)

pytanie do magdaaaa Powiedz co się w Tobie zmieniło najbardziej w ciągu ostatnich 5 lat ? Zauważasz jakieś cechy charakteru albo poglądy ?
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#922 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 18:24

:arrow: jestem bardziej otwarta na ludzi , szybciej nawiazuje kontakt
:arrow: potrafie sama zagadac / żartować z facetami , kiedys mnie to peszyło, i miałam rozkminki czy to wypada , czy sobie cos pomysli
:arrow: nauczyłam sie konkretnie , bez kręcenia, tlumaczenia sie splawiać facetów
:arrow: przestałam wybierac ubrania, ktore maja zakrywac , tuszowac jakies mankamenty < np 2 lata temu ubrałam pierwszy raz sukienke, którą mam prawie 10 lat , bo zawsze uwazałam ,z e zle w niej wygladam>
:arrow: czasem jestem nietaktowna , nie robie tego specjalnie , ale tak czasem wychodzi :roll:
:arrow: pokocha łam mini i szpilki < ale to jakies 7 lat temu > :mrgreen:
:arrow: przestałam marzyć , planowac , miec cel , jak ktos mnie zapyta czego chce w zyciu to nie wiem , co bym chciala w zyciu : nie wiem....
:arrow: i nie chce miec juz dzieci , kiedys chciałam byc samotna matką , albo założyc rodzine zastepczą , ale dzis kiedsy nie chce mieć niczego co mnie przytwierdza do zycia , juz nie chce . poza tym wychowadzie dzieci w domu to luxus, na który mało kto moze sobie pozwolic , a dzieci z kluczem na szyi nie chce mieć.

to chyba tyle ;-)

[ Dodano: 2012-11-02, 18:27 ]
cenionka możesz opisać randke, ktora do dzis przez ciebie jest uwazana za najfajniejsza w twoim dotychczasowym zyciu :?:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#923 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 13:42

Oj, ciężko wybrać. Ale na pewno jest jedna, której nie zapomnę :P Sprzed ponad roku. Taka z gatunku tych, przed którymi człowiek nie może sobie znaleźć miejsca. Nie wiem, czy tu o tym panu pisałam, takie fajne "czarne oczy" :lol: . Taka zwykła, siedzieliśmy w knajpce, gadaliśmy o pierdołach, a jednak została w głowie. pewnie dlatego, że przed nią zrobiłam największą głupotę jaką mogłam <lol></span> ale to nie o tym :P
A poza tą jedną, to mam wrażenie, jakby mi się wszystkie ostatnie weekendy zlewały w całość i jakoś ciężko mi sobie wydzielić jakieś jedno, jedyne spotkanie, bo w każdym jest coś, które jak tylko mi się przypomina wywołuje na buzi banana od ucha do ucha i w każdym jest coś, czego nie zapomnę baaaaaardzo długo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sajuri :mrgreen: Jesteście szczęśliwym małżeństwem, macie śliczną córę... Co dalej? Jakie masz wyobrażenie o waszym dalszym życiu? Planujesz jakieś zmiany, może kolejne dziecię, powrót do pracy, przeprowadzka do chin (japonia w twoim przypadku bardzej adekwatna, ale chiny bardziej obrazowe :P ). Uchyl rąbka tajemnicy ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#924 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 15:53

Cenionka no czułam po kosciach ze pytanie do mnie :-P

Jakie masz wyobrażenie o waszym dalszym życiu?

tak krótko..chciałabym aby dalej moje małznestwo było udane, dziecko zdrowe, my zdrowi, aby wrócic koniecznie do pracy( by byc niezalezna finansowo i dla lepszej sytuacji finans.) i zobaczyc troszke świata. :mrgreen:
Sa jeszcze plany, pomysły, ale narazie wole nie zapeszac ale zmierza ku dobremu.
Kolejne dziecko... fajnie byłoby miec nawet 5, :lol: jesli tylko pozwoli na to zdrowie, sytuacja finansowa. Zobaczymy. Napewno narazie nie. Moze za 2-3 -4 lata pomyśle o tym by skombinować z meżem Wojtusia :lol: Ale jesli by sie zdarzyło wczesniej nie wpadne w czarna rozpacz.

Pytanie do Eli
Kiedy zaczeła sie Twoja pasja z gotowaniem? masz jakies plany w tym kierunku ?
jaka potrawa jest Twoja popisową?
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#925 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 22:37

Kiedy zaczeła sie Twoja pasja z gotowaniem?

Po trochę zaczynała się już ponad dwa lata temu, kiedy w ogóle zaczynałam gotować. Od razu to polubiłam, nigdy nie był to dla mnie przykry obowiązek. Dom w którym się pichci, roznoszą się zapachy kojarzy mi się z takim idealnym rodzinnym, ciepłym domem, który kiedyś chciałabym stworzyć i chyba stąd taka pasja :)

masz jakies plany w tym kierunku ?

Powoli zaczynam mieć. Jest pomysł na bloga, teraz tylko wykonanie :lol:
Bardzo chciałabym mieć swoją restaurację, ale wiadomo, że to akurat w sferze marzeń jest - przynajmniej na razie.
Planuję iść do gastronomika, jeśli sytuacja pozwoli, ale nie zlokalizowałam jeszcze tego w czasoprzestrzeni :lol:
I oczywiście sama cały czas staram się dokształcać w tym kierunku - wszelkie programy, filmiki, książki kulinarne i uczenie się na własnych błędach ;-)

jaka potrawa jest Twoja popisową?

Póki co staram się gotować różne potrawy, więc nie często je powtarzam, ale za popisowe uznaję chili con carne - jest inne niż u wszystkich, każdemu smakuje i kocham je jeść :mrgreen:

Majorka - opowiedz o sytuacji, kiedy byłaś bardzo zadowolona ze swojej postawy - kiedy zrobiłaś coś dobrego, słusznego, godnego pochwały ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#926 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 27 listopada 2012 - 23:31

Majorka - opowiedz o sytuacji, kiedy byłaś bardzo zadowolona ze swojej postawy - kiedy zrobiłaś coś dobrego, słusznego, godnego pochwały ;-)

nie spodziewałam się, że to pytanie będzie takie trudne :->
Doszłam do wniosku, że jest kilka sytuacji, dzięki którym byłam później zadowolona z siebie, wiedziałam, że zrobiłam dobrze, ale nie koniecznie było to godne pochwały :-P

Nie chcę wyciągać jakiś brudów z życia rodzinnego :lol: więc napiszę ogólnikowo :-P jakiś czas temu miała miejsce taka sytuacja, że właśnie czułam, że robię dobrze :-> Przekazałam babci złe wieści na temat jej synowej, bo nie chciałam, żeby byłam okłamywana we własnym domu <bezradny></span> Ryzykowałam pogorszeniem relacji z ciotką, ale ani przez chwilę nie żałowałam wykonanego do babci telefonu. Bardzo ją wspierałam wtedy, bo wiedziałam, że ją to dobiło.... kablowanie nie jest godne pochwały, ale jeśli się kogoś bardzo kocha można zrobić wiele nie patrząc na innych :->
zresztą wspomniałam ci o tym kiedyś ;)

pytanie do..... Madź :-D
znajoma funduje Ci wizytę u wróżki jako niespodziankę :lol: Co robisz? chcesz poznać swoją przyszłość? pytasz o to co dobrego Cię czeka czy wolisz zostać ostrzeżona przed czymś złym? a może to i to?

nie mam weny na pytanie :->
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#927 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 17:36

wizytę u wróżki

:lol:

Moja mama miała okazję z tego skorzystać w andrzejki :lol: przeżywała to później jeszcze ponad tydzień, mnie to bawi strasznie :lol:

a może to i to?

jak szaleć to szaleć :lol: wysłuchałabym co ma kobieta do powiedzenia i tyle, nie brałabym tego na serio. i prędzej skorzystałabym z takich 'usług' właśnie na jakiejś imprezie andrzejkowej, po paru %% ;-) normalnie jakby mi ktoś fundnął coś takiego to bym po prostu oddała ten 'prezent' komuś innemu, komuś kogo takie rzeczy jarają ;-)
czy bym chciała być ostrzeżona przed czymś złym? cóż, czasem lepiej nie wiedzieć :->

Wisienkowa, gdybyś miała możliwość to z którymi forumkami chciałabyś poznać się w realu? :lol: I dlaczego akurat z tymi? :P (możesz wybrać 3 :P)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#928 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 20:12

Wisienkowa, gdybyś miała możliwość to z którymi forumkami chciałabyś poznać się w realu? I dlaczego akurat z tymi? (możesz wybrać 3 )

1. Aspirynkaaa, podoba mi się jej pogląd na życie, wydaje się bardzo trzeźwy, ale jednocześnie nie pozbawiony uczuć, mam wrażenie, że ma porządek w życiu, czego mnie brakuje.
2 viola, chciałabym poznać sekret jej udanego małżeństwa, pozytywna i życzliwa osoba.
3. malwitka, fajna dziewczyna, zawsze doradzi, fajnie się z nią pisze i myślę, że jest bardzo bezpośrednia.

Pytanie do Torii:
Czym są dla Ciebie ubrania? Czy ubiór mówi coś o człowieku wg Ciebie? Czy przywiązujesz jakąś bardzo szczególną wagę do tego co nosisz?

#929 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 21:25

Czy ubiór mówi coś o człowieku wg Ciebie?

określa styl ale na pewno nie mówi jaki kto jest :)
nie oceniam innych po tym co mają na sobie ale sam przywiązuje wagę do tego co mam ubrane.

Czy przywiązujesz jakąś bardzo szczególną wagę do tego co nosisz?
Troszkę z powodu pracy lubię elegancję ;-)
i kobiece ciuszki :)
lubię być ubrana modnie ale nie muszę ;)

elizabeth, zepsułaś kiedyś jakieś danie, obiad? :lol:

#930 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 14:09

elizabeth, zepsułaś kiedyś jakieś danie, obiad? :lol:

Tak <lol></span>
Największa wpadka kulinarna, to wpadka z dzieciństwa :lol: mama kazała mi obrać ziemniaki, sama gdzieś pojechała, a ja chcąc być dobrą córką chciałam te ziemniaki też ugotować, więc opłukałam je,pokroiłam na połówki, posoliłam... i odpaliłam gaz :P zapomniałam zalać je wodą <umieraam></span>
Oczywiście zjarały sie równo :P garnek też :P

nad pytaniem pomyslę

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#931 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 02 marca 2013 - 21:59

Madź, jeśli miałabyś odrodzić się jako zwierzę, to jakie i dlaczego? :P

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#932 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 03 marca 2013 - 21:58

elizabeth, jako sowa ;-) uwielbiam nocny tryb życia i było mi fajnie jak mogłam w nocy bawić się, pracować, sprzątać a w dzień odsypiać. No i miałabym skrzydła, mogłabym sobie latać <lol></span>

ja zaatakuję kogoś nowego :P
Kala1702, pytanie które kiedyś ja tutaj dostałam :lol: :-P
Powiedz, co skłoniło Cię do zarejestrowania się na babskim forum? ;-) Czego się spodziewałaś? Czy coś Cię zaskoczyło (pozytywnie lub negatywnie)?
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#933 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 03 marca 2013 - 22:44

Na babskie forum trafiła przez przypadek, szukałam chyba czegoś o kosmetykach (już nawet dokładnie nie pamiętam). Zaczęłam przeglądać bardziej wnikliwie to forum. Spodobało mi się, że forumki bardzo otwarcie piszą o swoich problemach, doradzają sobie. Wszystko jest takie obiektywne i szczere. Więc postanowiłam się zarejestrować i dzielić się z wami moimi poglądami, emocjami, problemami itp. Pozytywnie jestem zaskoczona wszelką możliwą tematyką poruszaną na forum. Dowiaduję się rzeczy o których wcześniej nie miałam pojęcia.
Również czasem lepiej dzielić się opiniami i przeżyciami z kimś kogo znamy tylko wirtualnie niż z osobami z którymi przebywamy na co dzień. Podoba mi się to że żadna się nie obraża za jakieś małe słowa krytyki. Podsumowując – bardzo pozytywne forum :mrgreen:

Wisienkowa Opowiedz nam co najśmieszniejszego, najgłupszego zrobiłaś pod wpływem alkoholu ? :mrgreen:
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#934 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 07 marca 2013 - 19:54

Wisienkowa Opowiedz nam co najśmieszniejszego, najgłupszego zrobiłaś pod wpływem alkoholu ?

Było tego trochę, choć rzadko piję :lol:

Ostatnio, ojciec pana młodego odwoził nas po weselu. Siedziałam z tyłu z taką dziewczyną i jej chłopakiem w kolejności takiej, że ta dziewczyna siedziała między nami. Ja taka zmulona patrzę a tu ten chłopak wyciąga do mnie rozłożoną dłoń to niewiele myśląc przybiłam mu piątkę. Potem się okazało, że on machał komuś za szybą. Tak mi było głupio potem, że się całą drogę nie odzywałam.

Melodia, jakie masz plany na przyszłość? Dzieci, ślub? Czujesz potrzebę stabilizacji już teraz, czy to może poczekać?

#935 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 17 marca 2013 - 13:15

Melodia, jakie masz plany na przyszłość? dzieci, ślub? Czujesz potrzebę stabilizacji już teraz, czy to może poczekać?

hehe jakie pytanie...

Moje plany ostatnimi czasy "troszeczkę" uległy zmianie , mimo tego , że od dawna moim takim celem była stailizacja, rodzina.
Teraz w końcu uda mi się to stworzyć. Na pewno w tym roku się obronię, zamieszkam z K, a za kilka miesięcy powitamy na świecie nasze dziecko... :->

Pytanie do Torki

Jaka byłaby Twoja reakcja, gdybyś dowiedziała się , że jesteś w ciąży :?: Byłabyś przestraszona czy jednak szczęśliwa :?: Myślisz o tym, żeby w przyszłości mieć dziecko :?:

iv09i09kftvt0mdm.png

#936 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 17 marca 2013 - 13:37

magdaaaaa napisał/a:	
co by sie zmieniło w twoim zyciu , gdyby sie teraz okazało , ze jesteś w ciąży	

ciężko mi teraz powiedzieć.
zapewne przyspieszyło by to przeprowadzkę :mrgreen:
ale chyba nic więcej... nadal bym pracowała, ślubu nie planuję jeszcze i ciąża nie miała by na to wpływu.
tak kiedyś odpowiedziałam na podobne pytanie :)

Oczywiście, że planuje mieć dziecko - nawet dwa :)
Ucieszyłabym się ale również martwiła czy dam radę.
No i gdybym była w ciąży nie było by to dla mnie zaskoczeniem ;-) ;-)

Pytanie do krowki:
wymień 3 ulubione potrawy :)

#937 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 17 marca 2013 - 15:30

Gołąbki
Makarony na różne sposoby :) Ale najbardziej w sosie śmietanowo -czosnkowym
zupę pomidorową :) choć kiedyś jej nie lubiłam :)

pytanie do Madzik : )

Jak zareagowali Twoi rodzice na Twoją ciążę :)

#938 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 19:01

nie śpimy, Madzik, hop hop <klapklap1></span>

#939 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 19 kwietnia 2013 - 17:20

To był dzień, w którym strasznie źle się czułam. Zadzwonił telefon - Mama - i jakoś jej powiedziałam, że jestem w ciąży, choć chciałam z tą nowiną poczekać do pierwszego USG. Nie pamiętam w jaki sposób to powiedziałam i co było dalej :oops:
Chyba się ucieszyli, bo już od następnego dnia Mama zaczęła kompletować ubranka :roll: ;-) i tak do dnia dzisiejszego uzbierała już pół szafy :roll: :-> <olaboga></span>

No i teraz mam problem, bo nie wiem jakie pytanie i do kogo, bo mocno wybiłam się z życia forum ;-) Więc będzie prosto, za co przepraszam :oops:

Pytanie do..... Madź
Jakie masz plany na wakacje ? :-P

#940 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 19 kwietnia 2013 - 17:32

Jakie masz plany na wakacje ?

praca, praca, praca :-> brak urlopu to i brak wakacji :lol:
na pewno na jeden weekend porwę Zuzu gdzieś blisko, np. do Ustronia ;-) się zobaczy :-P

Torii, jak wyobrażasz sobie swoje życie za 10 lat? Gdzie chciałabyś pracować, jakie osiągnięcia mieć na koncie i co robić? Możesz popuścić wodze fantazji :mrgreen: