elizabeth, Czemu akurat wybrałaś Łódź jako miasto gdzie chcesz studiować?
Po pierwsze to jedyne miasto gdzie tak naprawdę chcę studiować, bo niewiele z Was wie, ale zamierzam w przyszłym roku zdawać do Filmówki, a w Łodzi jest najlepsza. Wiem, że szanse są małe, ale spróbować warto. druga sprawa jest taka, że chciałam, żeby to było jakieś duże miasto, bo w tym moim Brzegu już się duszę
Czy wiążesz z tym miastem większą przyszłość, czyli by zostać w nim już do końca?
Mam nadzieję, że tak, że uda mi się po studiach dostać jakąś pracę mniej więcej w zawodzie, kupić mieszkanie itd. Krótko mówiąc mam nadzieję całą moją przyszłość związać z Łodzią, więc będziemy się widywać
Katarzynka89,
Co na to rodzice Twojego chłopaka, że on jedzie z Tobą i tak daleko od domu?
Jego rodzice wiedzieli od dawna, że wyjedziemy daleko. Nie mają nic przeciwko tym bardziej, że R. nie jedzie ze mną, bo ja tam chcę studiować, tylko razem podjęliśmy decyzję, że jedziemy właśnie do Łodzi - nie ciągnęłabym go na siłę

Jego mama się trochę martwi - jak ją znam, to będzie co kilka dni wydzwaniać, natomiast tato R. wychodzi z założenia, że jesteśmy dorośli i mamy robic co chcemy, ale na nasze ryzyko i on się nie wtrąca.
elizabeth, Czemu akurat wybrałaś Łódź jako miasto gdzie chcesz studiować?
Jest jeszcze jeden powód dlaczego Łódź. Bo chcę się odciąć od tego co było, zacząć nowe życie w nowym miejscu, mieć pustą kartę i być tam tylko z R., bo wiem, że na niego moge liczyć. Chcemy też po prostu zacząć takie nasze życie.
Pytanie do katti (a co

)
Jesteś już mgr katti

Co teraz, co potem? Jakie masz plany zawodowe? Marzenia związane z ewentualną karierą? Czy teraz już pracujesz jakoś w zawodzie? I czy kierunek studiów jaki wybrałaś kilka lat temu jest nadal adekwatny z tym co chcesz robić w życiu?

Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!