Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wywiad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1079 odpowiedzi w tym temacie

#481 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 17:49

Krótko i na temat.Na pewno poszłabym wyżej się kształcić,a tak tylko moja edukacja poprzestała na marnym technikum.Tak szybko chciałam skończyć szkołę, pójść do pracy i mieć swój tzw.grosz.To był wielki błąd,trzeba było uczyć się dalej.

Pytanie do wsooo.

Czy jest coś w życiu bez czego nie mogłabyś się obyć,bez ,(kogo),nie mogłabyś żyć.Uzasadnij. ;-)

#482 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 06 kwietnia 2010 - 15:13

viola zadaj innemu pytanie, wsooo odmawia odp. na to pytanie.
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#483 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 kwietnia 2010 - 17:53

Czy jest coś w życiu bez czego nie mogłabyś się obyć,bez ,(kogo),nie mogłabyś żyć.Uzasadnij. ;-)

to pytanko do LadyNefretete ;-)

#484 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 07:19

jak by się zastanowić to jest strasznie dużo takich rzeczy :mrgreen: Z takich prozaicznych nie mogłabym się obyć bez porannej kawki, czarnej kredki do oczu, codziennego mycia włosów, czekolady :lol: Ale generalnie nie wyobrażam sobie życia w tym momencie beż Chłopa, wiem, że byłoby mi bez niego po prostu źle; Nie sądzę, żebym długo mogła wytrzymać bez jakiegoś marzenia czy celu do osiągnięcia, bo to jedyna rzecz tak naprawdę która nieustannie mnie napędza ;-) Pewnie jest mnóstwo takich rzeczy.... No i bs oczywiście :mrgreen:

pytanie do kasienki Co znaczy dla Ciebie słowo autorytet? I czy jest ktoś w taki w Twoim życiu, kogo możesz nazwać autorytetem ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#485 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 17:27

Już się bałam pytania :mrgreen:

Kim jest dla mnie autorytet? Jest to osoba, którą darzę wielkim szacunkiem, której wartości moralne mogą wskazywać mi drogę w życiu. Jest to taka osoba, która swoim zachowaniem, sposobem myślenia, powoduje, że chcę czynić podobnie. Nie chodzi o to, żeby cały czas być na wygranej pozycji, ale o to, aby umieć sobie radzić z przeciwnościami losu i po upadku podnosić się. Dla mnie taką osobą nie jest nikt znany, żaden wielki filozof- ot, to po prostu moja mama ;-) Za co ją darzę takim szacunkiem? Za to, że mimo trudnej sytuacji życiowej (porzucona przez męża z 4 malutkich dzieci) nie poddała się, harowała jak dziki osioł, żeby nam było lżej, wpoiła nam wiele zasad życiowych i potrafiła wychować nas na porządnych ludzi. W przyszłości chciałabym mieć taką siłę i wolę walki jak ona ;-)

Nie mam pomysłu na pytanie :-P
Anka1705 Wymień 3 rzeczy, których najbardziej żałujesz w życiu i rozwiń w kilku słowach.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#486 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 18:51

Wymień 3 rzeczy, których najbardziej żałujesz w życiu i rozwiń w kilku słowach.

hmmm... dzięki ;)

Pierwszą rzeczą jakiej bardzo żałuję jest to, że nie poszłam nigdzie dalej się uczyć :-? i już to nie raz powtarzałam i wiem że będę tego żałować do końca życia chyba że się jeszcze się zmobilizuję.
Drugą to że związałam się kiedyś z pewnym osobnikiem :-| po prostu, żałuję tego "związku" bo nic dobrego nam nie przyniósł a ni nie przynosi, wręcz teraz jest bardzo niezręcznie bo mamy wspólne grono przyjaciół...
Trzecią, że 3 lata temu jak poznałam JEGO nie poszłam na umówioną randkę i mam wrażenie, że to właśnie była moja szansa której nie wykorzystałam.

Pytanie dla Kashira czeka cię troszkę zmian w życiu, opowiedz nam czego najbardziej się obawiasz w związku ze ślubem i wspólnym życiem.

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#487 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 12 kwietnia 2010 - 14:07

opowiedz nam czego najbardziej się obawiasz w związku ze ślubem i wspólnym życiem.

Generalnie najbardziej obawiam się tego mieszkania z rodzicami.... Wiem, że to tylko na jakiś czas, że muszę tutaj się obronic, bysmy mogli wyjechac na stałe, ale wiadomo, że na swoim to na swoim <bezradny></span>
Obawiam się także ciąży... Nie wiem dlaczego, bardzo pragnę dziecka i boje się, że będzie chore albo że coś będzie nie tak, generalnie ja to jestem taka pesymistka :roll:
A jeżeli chodzi o relacje moje i Ł., to wydaje mi się, że nie mam się czego obawiac :-) Między nami jest super i wierzę, że ślub tylko wzmocni uczucie które jest między nami :->

Pytanko zadam wieczorem bo muszę pomyślec :-) (czasem trzeba :-P )

[ Dodano: 2010-04-13, 18:50 ]
Pytanie do Weroniki:

Dłuższą chwilę nie było Cię z nami :-> Co u Ciebie? Jak z W.? Jak przygotowania do maturki?
Pisz no tutaj :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#488 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 19:10

Dłuższą chwilę nie było Cię z nami :->

A no chwilkę mnie nie było.

Co u Ciebie?

W sumie to mogłabym powiedzieć, że wszystko po staremu. Jest kilka zmian.
Pozytywna - nabrałam dystansu do pewnych spraw rodzinnych.
Negatywna - zawiodłam się na bliskiej koleżance :cry:

Jak z W.?

Hmmm jakiś czas temu mieliśmy jakiś malutki kryzys muszę przyznać.
Trwało to niedługi czas, ale dla mnie było to ciężkie, dla W. też...
Nie mogliśmy się dogadać, ale zebrałam się na poważną rozmowę (zawsze takowych unikam bo ciężko mi rozmawiać nawet z tak bliską osobą na niektóre tematy) i wyszło na to że wcale nie mamy żadnego problemu i nasz kryzys prysnął jak bańka mydlana... Wystarczyła jedna szczera rozmowa ;-)
Z każdym dniem jesteśmy ze sobą "bliżej"
Coraz dalsze plany, coraz poważniejsze rozmowy...
I kochamy się bardzo:)
Najbardziej ;))

Jak przygotowania do maturki?

Moje przygotowania?
Czytam książki do prezentacji ponieważ mam same z poza kanonu lektur :-P
Przeglądam opracowania wszystkich książeczek przerabianych, czytam streszczenia jeszcze raz ...
Choć szczerze powiem, że sama nie wierzę że to już minęło, że to już lada moment matura :shock:
Bardzo boje się matmy, ale próbną zdałam więc mam nadzieję że z tą "pawdziwą" pójdzie dobrze.
Problem mam z j. rosyjskim bo nauczyciel nie robi nic pod kątem matury i sama muszę sobie wszystko przygotować :-/
Ale DAM RADĘ!!!

Ale się spisałam...
Zaraz jakieś pytanko wymyślę ;-)

[ Dodano: 2010-04-13, 20:38 ]
PYTANIE KIERUJE DO malutkiej - iwonki

Od pewnego czasu bardzo mało piszesz na forum.
Przyznam, że odczuwam pewnego rodzaju "pustkę" bo zapamiętałam Cię z moich początków na forum ;-)
Jeśli możesz to napisz dlaczego tak mało mamy tutaj Twoich wypowiedzi, co pochłania tak Twój czas.
No i napisz tak ogólnie co u Ciebie czy zaszły jakieś zmiany czy wszystko po staremu :?:

(wiem, wiem banalne pytanie ale nie chce mi się nad innym myśleć)

#489 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 14 kwietnia 2010 - 11:25

Z pewnością duży wpływ na to, że mało ostatnio piszę, był mój powrót do pracy.
Do tego dochodzi jeszcze nasza "walka" o dziecko...i już brakuje czasu <bezradny></span>
Praca-dom-klinika-badania i tak już dłuższy czas.
Staram się was podczytywać, ale nie ukrywam, że nie jestem na bieżąco, co też utrudnia mi wypowiadanie się na niektóre tematy.

No i napisz tak ogólnie co u Ciebie czy zaszły jakieś zmiany czy wszystko po staremu :?:

Generalnie po staremu.
Mąż mnie kocha (przynajmniej tak mówi), Karo rośnie i coraz bardziej pyskuje :roll:
W tej chwili jestem na chorobowym, po zabiegu usunięcia polipa, więc odpoczywam.

Pytanko do LadyNefretete: bardzo mi się podobają twoje zdjęcia "wersji gotyk". Napisz coś więcej na ten temat. Czy to była tylko stylizacja, czy coś więcej?
Jestem w Peru...

#490 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 06:46

bardzo mi się podobają twoje zdjęcia "wersji gotyk".

a dziekuję <zawstydzony></span>

Czy to była tylko stylizacja, czy coś więcej?

stylizacja to nazwałam, bo zdjęcia były pozowane, nie takie naturalne ;-) Ale generalnie kilka lat temu, byłam zakochana w gotyku, miałam z 15 lat, i uwielbiałam chodzic w takich czarnych kornkach, powłóczystych kieckach do ziemi, czarnych rekawiczkach.. ;-) Zresztą wiekszość ubrań w tym klimacie dalej mam, i czasem, jak mam fantazję, dalej sie tak ubieram, choć nie tak często :mrgreen:
A sam gotyk poznałam całkiem przez przypadek, miałam wtedy taka fazę chodzenia na wiekszość koncertów które sie działy gdzieś w okolicy, i przez przypadek trafiłam z kumpelą na Dark Stars Festival.. I było to intrygujące, to coś takiego mrocznego, trochę poetyckie teksty, melancholia... Bardzo mi ten klimat odpowiadał, i moim najwiekszy marzeniem wtedy było pojechać na Castle Party do Bolkowa :mrgreen: I choć z tego akurat nic nie wyszło, bo pojechałam na Woodstock (ale to inna historia :-P ), ale dalej mam sentyment do tej muzyki, do Moonlight na przykład :mrgreen: Ale słucham tego dość rzadko, Chłop na przykład do tej pory nie potrafi zrozumiec, co w tym może być inrtygującego ( aja myślę, że te teksty wtedy o samotności i braku zrozumienia jakoś mnie rajcowały )

pytanie do Cenionki :
Kim chciałaś być, kiedy byłaś powiedzmy przedszkolakiem? Jakie miałaś pomysły na siebie, i czy to "jakoś sie ma do tego", co teraz chcesz osiągnąc ? ;-)

#491 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 19:08

Kim chciałaś być, kiedy byłaś powiedzmy przedszkolakiem?

oj, lista była by dłuuuga :mrgreen: na pewno policjantką, strażakiem, nauczycielką, nawet pielęgniarką, co mi sięteraz wydaje wręcz nieprawdopodobne :lol:

to "jakoś sie ma do tego", co teraz chcesz osiągnąc ? ;-)

chyba tylko tą nauczycielkę mogę w i obozami :lol:sposób połączyć z koloniami i obozami :lol: pozostałe ... raczej nijak się mają :lol: takie typowe dziecięce marzenia ;-)

magdaaaaa
pisałaś coś o pewnym panu, który pojawił się w twoim życiu. w profilu też przyuważyłam że pojawiło się imię koło pozycji "partner"... co takiego cię w nim urzekło i co sprawia że jest tą niepowtarzalną osobą z którą warto iść przez życie?

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#492 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 13:36

co takiego cię w nim urzekło i co sprawia że jest tą niepowtarzalną osobą z którą warto iść przez życie?

no właśnie nie wiem co konkretnie :) świetnie mi sie z nim gada , mamy podobne podejście do wielu kwestii.Moze to ze nie dostrzegam u niego jakiś dużych wad < nie jest to kwestia rozowych okularów , które sa na poczatku> Nie byłam pewna od początku czy to Ten , nie mam tak ze pojawia sie miłość od pierwszego wejrzenia. miałam wiele obaw , ale przy nim czuje ze chce planować przyszłość, ze on może być częścią tej przyszłości. Chciałbym aby tak było , ale czy będzie nam to pisane to czas pokaże. Jakos nie pisze o tym głośno bo sama nie jestem pewna tak do końca czy pewne kwestie nas nie poróżnią i czy będzie to coś stałego , a strasznie nie lubię się tłumaczyć. W sumie oprócz Was to wiedza 4 osoby :-) Nie wierzyłam ze kiedys spotkam tak cudownego faceta , łapie sie czasem na tym ze myślę ze jest dla mnie za dobry , za idealny, ze na niego nie zasługuję.
Czułam ze padnie do mnie pytanie na ten tamat , nie(d)oceniona mam nadzieje ze odpowiedz satysfakcjonująca, opowiedziłam najlepiej jak potrafiłam.
a na pytanie sobie poczekacie :-P

[ Dodano: 2010-04-20, 20:07 ]
WweronikaA pytanko do ciebie ???
robicie juz jakies przygotowania , plany slubne ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#493 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 19:30

Obawiałam się tego pytania troszkę, bo sama nie wiem co mam odpowiedzieć <bezradny></span>
Jakiś czas temu ustalaliśmy kogo z rodziny ze znajomych zapraszamy jak chcemy żeby wyglądało to wesele i ślub.
Jednak od jakiegoś czasu mój czas pochłania nauka do matury i po prostu nie chcę myśleć o ślubie, bo troszkę mnie to rozprasza.
W tym momencie matura jest dla mnie ważniejsza niż ślub, bo nie chciałabym być na utrzymaniu faceta (po ślubie) bo pracy nie będę miała z powodu braku wykształcenia...
Sali nie musimy rezerwować dużo wcześniej bo nie będzie wesele w lokalu, a na większe przygotowania za wcześnie jeszcze ;-)
Mam nadzieję, że odpowiedź zadowalająca.
Nie wiem co jeszcze mogłabym powiedzieć <bezradny></span>
Pomyślę nad pytaniem ;-)

[ Dodano: 2010-04-20, 21:06 ]
Pytanie kieruję do martekkk :mrgreen:

Jak się aktualnie układa między Tobą a połówkiem :?:
Niedługo matura a co potem?
Chcecie zamieszkać gdzieś bliżej czy nadal będziecie się tak spotykać jak do tej pory?
Planujecie jak to będzie? ;-)

#494 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 21:24

WweronikaA, otóż ja maturkę za rok dopiero, bo jam technik przyszły niedoszły, więc te sprawy sobie poczekają rok jeszcze :P
Układa się między nami całkiem dobrze, nawet bardzo dobrze, wiadomo, czasem jest jakiś zgrzyt, ale co nas nie zabije to nas wzmocni :P Planować coś tam planujemy od dawna, ale czy to wyjdzie? Tomasz chce po zakończeniu stażu tj wrzesień chyba wprowadzić się do mnie, ale czy wypali? mam nadzieję :) Co do reszty planów - trzymajcie kciuki :)

Jutro wymyślę pytanie, bo dzisiaj nie jestem już w stanie :P

[ Dodano: 2010-04-21, 21:05 ]
kashira, pytanie do Ciebie :P
Czy jesteś już np. gotowa na zostanie matką? Czy gdyby nie studia i praca, była byś gotowa na dziecko? Czy rozmawiacie o tym z połówkiem? Jakie on ma poglądy? O ! :P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#495 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 06:36

maartekkk, no cóż... na dzień dzisiejszy myślę, że jestem gotowa, nawet mimo pracy i studiów ;-) Czuje psychicznie, że bardzo bym tego chciała, no i nie boję się dzieci, umiem się nimi zając (choc pewnie jak będę miała swoje będę początkowo się o nie bała, bo wiadomo, że maleństwo to takie delikatne).
A jeśli chodzi o Ł. to on także marzy o dziecku. Zresztą widzę ile miłości przelewa na swoje chrześnice, a one go wprost uwielbiają :-) Cieszę się, że ma takie podejście... Najchętniej to już starałby się o bobasa, ale wiadomo, do ślubu z brzuszkiem to tak nie bardzo, nie tyle ze względu na wygląd ale na zdrowie dziecka - bo dla mnie ślub to będzie ogromny stres i nie chcę aby odbił się na naszym dziecku ;-)
Czyli podsumowując dzidzia chcemy i mam nadzieję, że za rok o tej porze już będzie w brzuszku :-)

Pytanko potem, bo muszę pomyslec :-)

[ Dodano: 2010-04-23, 07:44 ]
Pytanko do Violi:
jak spędzasz wakacje? Z rodzinka? Wolicie aktywne spędzanie czasu czy też może wylegiwanie się na plaży?
:-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#496 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 20:56

viola pytanko czeka na Ciebie ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#497 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 14:59

Próbowałam wysłac violi PW lecz niestety ma wyłączone <bezradny></span>
Pozostaje nam czekac ;-)

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2010-04-27, 16:34 ]
wysłałam pw z informacją ;-) gdyby sięzdarzyło kiedyś że ktoś ma pw wyłączone - piszcie do zielonych ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#498 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 16:17

Wakacje spędzamy w aktywny sposób.Kochamy góry i wspinaczkę.

Pytanie do Mloda.
Czym jest dla ciebie przyjaźń?

#499 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 17:30

Czym jest dla ciebie przyjaźń?

Hmm... Przyjaźń jest dla mnie, obok miłości, najważniejszym uczuciem. Wyznaję przekonanie, że człowiek jest zwierzęciem stadnym i bez przyjaźni i wsparcia drugiego człowieka nie ma dla mnie życia :lol:
Nic nie robi mi tak dobrze, jak spotkanie z przyjaciółmi, plotki, żarty, a jak trzeba to i wypłakanie się na ramieniu bliskiej osoby... W przyjaźni cenię szczerość i tylko taka osoba będzie u mnie zasługiwała na przyjaźń- nie cierpię zaś fałszu i kłamstwa.

Nad pytankiem pomyślę ;-)

[ Dodano: 2010-04-28, 20:19 ]
Pytanko do Lady Nefretete :mrgreen:
Jesteś już nami troszkę, ponad 200 dni, wymień 3 osoby z babskiego forum, do których pałasz największą sympatią, które chciałabyś poznać na żywo i dlaczego. odp uzasadnij :-P

#500 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 06:34

wymień 3 osoby z babskiego forum, do których pałasz największą sympatią, które chciałabyś poznać na żywo i dlaczego. odp uzasadnij :-P

ech.... nie umiem wymienic akurat 3... myslałam nad tym chwilę, żeby taką wielką trójcę zrobić, ale się nie da ;-) Jest wiele osón na forum które bardzo polubiłam, i jesli by była okazja bardzo chętnie bym się z nimi spotkała, jesliby sie taka okazja nadarzyła, ale nie jestem w stanie wyselekcjonować :-P

pytanie do Moni
ciągle podkreslasz, że jesteś wierząca. Zawsze tak było? Czy może zwróciłaś się w stronę wiary w jakims konkretnym momencie?