Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wywiad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1079 odpowiedzi w tym temacie

#181 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 09 marca 2009 - 22:06

pytanie do calineczki
za jaki czas zaczniesz starania o bobaska ?

raptem 2 posty wyżej Calineczka napisała

nie wiem czy zaraz po slubie ale na pewno w ciągu najbliszego roku bedziemy się starac o dziecko .....

Ale nieuważnie czytasz :-P
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#182 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 10 marca 2009 - 16:08

Tilia, ops... no fakt ... przepraszam !!! juz zmieniam pytanie :)

pytanie do madzia81
za jaki czas masz zamiar wrócic do pracy? i czy do tej samej czy do innej ?

#183 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 16 marca 2009 - 20:45

ale przytrzymałam Wam zabawę :oops:

za jaki czas masz zamiar wrócic do pracy? i czy do tej samej czy do innej ?

wracam we wrześniu, do tej samej, czyli do mojej kochanej szkoły :)

pytanie do Donn:
jakie są Twoje plany na najbliższe 5 lat? co chciałabyś osiągnąć?

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#184 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:45

jakie są Twoje plany na najbliższe 5 lat? co chciałabyś osiągnąć?

przede wszystkim chce osiągnąć to z czego będe zadowolona:
- znaleźć prace w branży turystycznej (już zapisałam się na dodatkowe kursy i podnosze swoje kwalifikacje w tym kierunku)
- pomino skończenia studiów nadal myślę o doktoracie ;-)
- plan mam również zdobycia uprawnien na pilota wycieczek turystycznych
- i zrobienia prawka :-)
- a może za 5 lat już będe mamą - kto wie kto wie.. - chciałabym :-)

pytanie do modki Ani:

Jeżeli zaproponowano by Ci sesje zdjęciową z gołym brzuszkiem teraz jak jesteś w ciąży czy zgodziłabyś się? np. do jakiegoś pisma dla kobiet w ciąży reklamując bielizne ciążową?
zgodziłabyś się aby oglądał Cię świat w tym stanie? Czy nie chciałbyś aby Cie oglądano w tym szczególnym dla Ciebie okresie ;-)

...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#185 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 17 marca 2009 - 00:02

Jeżeli zaproponowano by Ci sesje zdjęciową z gołym brzuszkiem teraz jak jesteś w ciąży czy zgodziłabyś się?

pewnie ze bym sie zgodzila,
ja swietnie sie czuje z tym ciazowym brzuszkiem wiec dlaczego mialabym sie nie zgodzic :-D
napewno nie zrobilam bym sesji zupenie nago,ale w ladnej bieliznie czemu nie :-D

pytanie do tuptunio :
Czy planujesz w niedalekiej przyszlosci po raz kolejny zostac mama i dac braciszka,badz siostrzyczke swojemu synkowi,czy na dzien dzisiejszy jestes zdania ze jedno dziecko ci wystarczy,a jesli mialabys miec drugie to niepredko?
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#186 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 17 marca 2009 - 18:43

Czy planujesz w niedalekiej przyszlosci po raz kolejny zostac mama i dac braciszka,badz siostrzyczke swojemu synkowi,czy na dzien dzisiejszy jestes zdania ze jedno dziecko ci wystarczy,a jesli mialabys miec drugie to niepredko?

narazie nie jestem gotowa na drugie dziecko psychicznie, a przede wszystkim materialnie. chociaż nie ukrywam że bardzo chciałabym mieć jeszcze jednego maluszka, najlepiej dziewczynkę :-D kiedyś na pewno ale nie w najbliższej przyszłości.

pytanie do Kahela
wiem, że młodo urodziłaś, czy teraz z perspektywy czasu cieszysz się że tak się stało czy żałujesz? (żałujesz = w sensie że twoje dziecko, mimo że ją bardzo kochasz,mogło dać ci szczęście jednak kilka lat później)
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#187 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 18 marca 2009 - 20:02

tuptunio, wiadomo, że ją kocham i tak dalej, ale żałuję, że urodziłam ją tak młodo...
Bo młodość przeszła mi koło nosa...bo mając 20 lat zaczęłam dorosłe życie i to naprawdę, bez pomocy rodziców, studiowałam, pracowałam i wychowywałam dziecko...nie było czasu na kino, wyjścia ze znajomymi, wyjazdy...
Z perspektywy czasu, gdybym miała układać jeszcze raz swoje życie - urodziłabym ją później...o jakieś 10 lat... :-P

Pytanie do Tilii....a właściwie prośba - napisz o sobie 5 szczerych zdań, takich, w których zawierają się rzeczy których o Tobie nie wiemy.... :mrgreen:

no dobra, mogą być trzy zdania...
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#188 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 marca 2009 - 19:47

Pytanie do Tilii....a właściwie prośba - napisz o sobie 5 szczerych zdań, takich, w których zawierają się rzeczy których o Tobie nie wiemy.... :mrgreen:

aż 5 :shock:
Jakbym się ukrywała to by nie było takich trudnych pytań do mnie. Tak naprawdę nie wiem co napisać o sobie,czego jeszcze nie napisałam ;-)

1. Uwielbiam psy,to moja pasja i nie wyobrażam sobie życia bez tych stworzeń. I za swoim psiulem tęsknie niesamowicie :-(
2. Poszłam o rok wcześniej do szkoły
3. Żałuję ogromnie,że nawet nie spróbowałam złożyć podania na weterynarię
4. Zbyt często zastanawiam się jak postrzegają mnie ludzie
5. Na pewno na forum jest osoba z miasta w którym studiuje :P ale i tak nie zdradzę więcej szczegółów

Pewnie o tym wiecie,ale mam nadzieję,że zaliczone :-P

Pytanie do 666ilonka777
Pewnego dnia siadasz do kompa swojego P. i przez przypadek widzisz okienko z włączoną rozmową gg. Korci Cię to co zobaczyłaś w ostatnich zdaniach i czytasz całą rozmowę. Jest to rozmowa Twojego P. z jego siostrą/kuzynką/kumpelką itp na temat Twoich wad. Jak na to reagujesz?
a) czekasz aż P.wróci do pokoju i przyznajesz się do tego co zobaczyłaś i że przeczytałaś rozmowę
b) zamykasz okienko z rozmową,udajesz,że nic nie widziałaś i próbujesz się zmienić
c) nie przyznajesz się P.,że kiedykolwiek czytałaś tą rozmowę i za jakiś czas zaczynasz z nim pogawędkę o Waszych wadach,aby dowiedzieć się od Niego co Ci w nim nie pasuje

Na koniec uzasadnij dlaczego ta odpowiedź :-)
ps.i nie zmieniaj treści odpowiedzi :-P
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#189 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 20 marca 2009 - 09:10

wybieram bez namyslu odpowiedz a

a) czekasz aż P.wróci do pokoju i przyznajesz się do tego co zobaczyłaś i że przeczytałaś rozmowę

jestem osoba bezposrednia i zawsze mowie to co mysle, tzn.moze nie zawsze, ale Przemkowi zawsze, nawet jesli wiem, ze moze mu sie to nie spodobac,na pewno jakbym przeczytala taka jego rozmowe na moj temat nie zostawilabym tego dla siebie :mrgreen: po prostu bym nie wytrzymala, czesto siedze przy jego komputerze i cos tam sobie robie, wiec powiedzialabym, ze przypadkiem wyskoczylo mi okienko gg to przeczytalam skoro byla rozmowa o mnie. To temat wad, wiec zalezy co i z kim dokladnie by o tym pisal, jak z siostra jakas to ok, ale jak z jakas kolezanka to jeszcze by mu sie oberwalo, ze pisze takie rzeczy na moj temat z obcymi dla mnie osobami, wiem, ze moze to byloby po prostu chamskie, ale taka juz jestem, nie lubie obgadywania za moimi plecami...

pytanie do Madziuś,
Wiadomo każdy nieraz skłamie aby lepiej wypaść w oczach innych. Mam więc takie pytanie:Czy często zdarza Ci się kłamać w życiu (codziennym, na forum)żeby coś ubarwić, wzbudzić zainteresowanie, zazdrość innych osób? Jeśli tak to czego najczęściej dotyczą te kłamstwa? Proszę tym razem nie kłamać tylko napisać prawdę ;-)
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#190 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 20 marca 2009 - 09:21

Przyznam się,że kiedyś często kłamałam ale to zazwyczaj mamię a kłamstwo polegało na tym,że powiedziałam jej,że idę do przyjaciółki i jedziemy na miasto a tak naprawdę to jechałam się spotkac z D.A raz mi przyszedł taki głupi pomysł i powiedziałam jej,że idę się pouczyc matmy a poszłam zrobic sobie tipsy do kumpeli :mrgreen: Teraz już nie kłamię,nie widzę takiej potrzeby,żeby kłamac..Jak jestem z D.wszystko jest inne,mama ma do mnie więcej zaufania.Czasem może się jakieś mniejsza kłamstwa zdarzają,ale jakoś nie zwracam na nie uwagi.

Pytanie do krowka17 :
Jakie masz plany na najbliższą przyszłośc związane z Tobą i Twoim połówkiem ?

#191 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 21 marca 2009 - 22:58

Jakie masz plany na najbliższą przyszłośc związane z Tobą i Twoim połówkiem ?

jak ja nie lubię takich pytań ale cóż... :)

zamierzam skończyc szkołę i pójśc do pracy po to bym mogła zamieszkac z D.nie wiem co będzie dalej ponieważ nie jestem w stanie przewidziec na razie przyszłości ...

Pytanie do kaheli
czy tak wyobrażałaś sobie życie ze swoim mężem? czy jest coś co ci nie pasuje i np chciałabyś za wszelką cenę to zmienic ?

#192 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 21 marca 2009 - 23:32

krowka...zawsze jest coś co chciałoby się zmienić...i nigdy nie jest tak, jak sobie wyobrażaliśmy... ;-)
Choć generalnie uważam, że jesteśmy starym...w miarę dobrym małżeństwem... :-P

Pytanko do malutkiej-iwony:
Czy my się w końcu umówimy na tą kawkę..? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#193 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 22 marca 2009 - 12:09

Czy my się w końcu umówimy na tą kawkę..? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W końcu pewnie tak :mrgreen:
Wiem, że masz teraz mało czasu, ale ja się mogę dopasować.
Nawet mogę przyjechać do L.
Mam nadzieję, że można się tam napić dobrej kawy 8-)

Pytanie do Mirabelki:
Jakie masz teraz plany? Jak będzie wyglądało twoje dalsze życie?
Jestem w Peru...

#194 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 23 marca 2009 - 23:48

angik1683, :mrgreen:

malutka-iwona, szczerze... to uwazalam ze P o tym pomysli. Tzn myslal cos o zmianie pracy chyba, wiec to wiazaloby sie ze zmiana miejsca zamieszkania. Ale poki co...on nic nie wspomina, wiec chyba zostaniemy tutaj. Mieszkamy oddzielnie, jak dalej bedzie nie wiem. Licze ze on zrobi jakis krok. A poki co.. poleniuchuje tydzien a pozniej zaczne myslec o jakims stazu. ;-) Nie wiem czy chcepracowac w zawodzie.. choc komisja mnie podbudowala.. tak jakbym sie do tego nadawala :-D Wiec moze...? Jesli zaczne jeszcze studia to zaoczne.

Pytanie do Elodi

Jak myslisz, jak K zareaguje na ksiazke? (o ile ja napiszesz :-P )

#195 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 24 marca 2009 - 19:12

Mirabelka__22, K. nie jest fanem książkowym, więc wydawałoby się, że w ogóle niepotrzebnie piszę tę książkę, ale K. zawsze twierdził, że jestem w tej kwestii (robienia prezentów) nieprzewidywalna i każdy jest na swój sposób szczególny, przeważnie własnoręcznie robiony. Dlatego sama reakcja pewnie będzie pozytywna, a poza tym, kto nie chciałby przeczytać czegoś o sobie? :mrgreen: O tym jak postrzega się daną osobę, dany związek. Z takiego podarunku można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy, poza tym jest w penym sensie taką skarbincą wspomnień, do której zawsze można wrócić. Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, że po przeczytaniu będzie kurzyć się u niego w szafie, bo K. to nie typ sentymentalny, ale w głowie wszystko zostanie :) Ze zwykłej ciekawości po nią sięgnie i tego jestem pewna na bank, a staram się pisać w taki sposób, by go nie zanudzić, a jeszcze bardziej zaciekawić. Założę się, że w pierwszej chwili nie wpadnie nawet na to, że autorką jestem ja :P

Pytanie do katti:
Wszystkie forumki kojarzą Cię jako jedną z najbardziej radosnych, uśmiechniętych babeczek i to niezależnie od pogody czy jakiś wydarzeń :) Jaka jest Twoja recepta na dobre samopoczucie, na nieznikający uśmiech z twarzy? Na tą energię :D

#196 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 25 marca 2009 - 14:21

Od zawsze bylam wulkanem pozytywnej energii :-) taka mała "cholera" jak to mawiała moja babcia kiedys :-)Chociaz mam zaledwie 24 lata to sporo przeszlam....
Moja energia bierze sie tez i z tych wydarzen z przeszlosci...duzo mnie one nauczyly i pokazaly. Staram sie zawsze sobie jakos radzic. Mam wspanialych rodzicow, ktorzy mnie tak wychowali, na ktorych zawsze moge liczyc i w ktorych mam sile i wsparcie.No i oczywiscie moja siostra.

Mysle, ze pozytywne myslenie jest polowa sukcesu.Szkoda zycia na załupianie sie ;-)
Moglabym tu pisac i pisac, ale za duzo by wyszlo :-P hehe
To tak w skrocie bylo :-)

Pytanie do Torii1988:
Czy dla miłości zaryzykowałabyś swoje plany/marzenia. Czy zdobylabys sie np. na przeprowadzke na drugi kraniec swiata za ukochanym :?:

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#197 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 25 marca 2009 - 21:19

katti, myślę ze tak. Gdybym bardzo kochała i była pewna partnera to poszłabym za nim na koniec świata :D
Co by mnie trzymało? wtedy liczył by się tylko on.

myślę komu zadać pytanie.... ;-)
dajcie mi chwile

#198 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 25 marca 2009 - 21:34

Karolina86, jesteś pewno swojego faceta???
gdyby ci się oświadczył w tym momencie zgodziłabyś się bez wahania???

#199 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 25 marca 2009 - 21:43

Torii1988, Szczerze mówiąc to za wcześnie, aby mówić o oświadczynach bo za krótko się znamy, no ale jeśli bym do tego doszło to moja odpowiedz brzmiał by "nie" bo ja osobiście nie jestem gotowa, aby być żoną jeszcze, a co do tego czy jestem jego pewna, odpowiem tak: na razie to się uczymy siebie na wzajem ;-) więc żebym musiała być pewna, musze go dobrze poznać ;-)

angik1683 Czy po urodzeniu dziecka, Masz zamiar zostać nadal w Angli czy wróci jak najszybciewj do Polski? jeśli tak to kiedy to nastąpi???

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#200 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 26 marca 2009 - 13:49

angik1683 Czy po urodzeniu dziecka, Masz zamiar zostać nadal w Angli czy wróci jak najszybciewj do Polski? jeśli tak to kiedy to nastąpi???

Plan jest taki,ze zostajemy tu jeszcze conajmniej 5 lat - zamierzamy kupic tu dom i po powrocie do Polski ten dom wynajmowac. Jak bedzie - zycie pokaze. ;-)

pytanie do Melodia19
ciotka z Ameryki zostawia ci w testamencie super posiadlosc,stawia warunek ze nie mozesz posiadlosci od razu sprzedac i musisz zamieszkac w tym domu przez conajmniej 2 lata (zakladamy ze otrzymanie wizy nie jest problemem :-P ).Jesli nie spelnisz tego warunku chata przepda ,na rzecz jakies fundacji.
Niestety twoja rodzina nie moze zamieszkac tam z toba bo maja prace, z ktorej nie chca zrezygnowac i musialabys tam jechac sama - co robisz?
Jedziesz i dajesz sobie szanse,czy rezygnujesz?
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->