Nam raczej pozostaną weekendy na działce za miastem. I to nie wiem czy nie we 2 z Antkiem. Kasa swoją drogą ale gorsza sprawa z dniem wolnym u M.
Wakacyjne plany
Napisano 22 lutego 2014 - 23:15
ja mysle nad jednym albo dwoma weekendami w jakims spokojnym miejscu.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 27 lutego 2014 - 08:36
Ja już w sumie zaczynam planować wakacje w tym roku. Jedziemy nad nasze morze. Zastanawialiśmy się z mężem nad podróżą zagraniczną ale pomyśleliśmy sobie, że z jednej strony tyle się mówi o bankructwach biur podróży a z drugiej taki wyjazd niestety bardzo dużo kosztuje. Tak więc umówiliśmy się z dwójką znajomych na wyjazd nad nasze morze w drugiej połowie lipca (mam nadzieję, że pogoda dopisze).
Często jeździmy tak w czwórkę ponieważ jest taniej ze względu na nocleg i ciekawiej ![]()
Zazwyczaj wynajmujemy osobne mieszkanie - jeśli jedzie się właśnie taką grupką jest to tańsze niż noclegi w hotelu i moim zdaniem wygodniejsze .
W zeszłym roku wypoczywaliśmy w Świnouściu (tak sobie myślimy czy nie wrócić tam ponownie w tym). Świetna miejscowość, dużo ciekawych atrakcji, dla młodych ludzi szczególnie. Praktycznie wszystkie knajpki i kluby otwarte do białego rana. Jak bywaliśmy w mniejszych miejscowościach to wiele było już zamykanych przed północą co totalnie nam nie odpowiadało. Tutaj tego nie doświadczyliśmy.
Mieszkanie w zeszłym roku szczególnie nam się udało. Chyba najładniejsze ze wszystkich jakie do tej pory wynajmowaliśmy. Duże, wygodne, łazienka bardzo ładna - zobaczcie sobie zresztą na zdjęciu . Udało nam się je znaleźć na stronie /link/
Trzeba było jednak płacić opłatę klimatyczną - 4 złote za dobę. Czy wszędzie tyle teraz trzeba płacić ?! Moim zdaniem przesada !

Użytkownik Olenka edytował ten post 27 lutego 2014 - 10:11
Napisano 07 marca 2014 - 19:17
Opłata klimatyczna, z tego co wiem jest wszędzie, nie ma różnicy góry, morze, czy Mazury ![]()
My bardzo szybko śmigamy w tym roku na wakacje- większą ekipą przeprosimy się z Kołobrzegiem (w 2008 mniej więcej tą samą paczką tam byliśmy od tamtej pory tylko ja raz zajrzałam nad polskie morze
) Pewnie w sierpniu wyruszymy także na parę dni nad Bug, jak w zeszłe wakacje i tyle. Do ślubu na zagraniczne wojaże się nie wybieramy, potem pojedziemy na jakąś egzotyczną podróż poślubną.
Napisano 14 marca 2014 - 10:53
Byłyście kiedyś w Bułgarii? Wybieram się tam w tym roku z biurem /link/ . Naszym celem jest Istambuł. Chcemy zwiedzić kilka miejsc m.in. pałac sułtanów Top Kapi i hipodrom. Oczywiście poleżeć na plaży też. Załatwiliśmy w tym biurze nawet apartament w Istambule. ![]()
Użytkownik inqaa edytował ten post 14 marca 2014 - 10:56
Napisano 14 marca 2014 - 12:05
Póki co, nic konkretnego.
Planujemy ze znajomymi pojechać w czwórkę do Zakopanego na parę dni, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
U mnie najczęściej jest tak, że wakacje wychodzą na spontanie. Potem jest szybkie szukanie miejscówki, noclegów i atrakcji. ![]()
Napisano 15 marca 2014 - 00:35
przenieśli go do Bułgarii?
Istambuł
Czy wszędzie tyle teraz trzeba płacić ?!
W tym roku pewnie znów z moich wielkich i hucznych planów wakacyjnych nic nie wyjdzie. Może mi sie uda na jakąś majówkę załapać, o ile mi urlop klepnął. A z tym może być różnie, bo requestów jest już multum na ten czas. No i jakby na to nie patrzeć, wypłukałabym sie z większości urlopu i do końca roku musiałabym jechać na samym odbiorze dni świątecznych, których w tym roku w tygodniu jest jak na lekarstwo. Musze jeszcze ogarnąć jak u nas z tymi świętami w sobotę, może tu bym ze dwa dni złapała
Tak czy inaczej, raczej liczę na jakiś dluższy weekend niż tygodniowy wyjazd
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 15 marca 2014 - 12:04
W planach gory ale to sie jeszcze okaze czy cos z tego wyjdzie
Ale jesli nie to nic nie szkodzi, ja bardzo lubie jednodniowe wycieczki a tych w planach sporo
Napisano 15 marca 2014 - 12:15
Może pojedziemy nad nasze morze, coś ostatnio słyszałam o Ustce, ale oczywiście wyjdzie w praniu jak nam się urlopy poskładają w całość. Bo teście zagadywali, żeby się razem z nimi wybrać ![]()
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 15 marca 2014 - 15:12
A u nas nie wiadomo... Mieliśmy nigdzie nie jechać ze względu na finanse, ale jakoś nie wyobrażam sobie kompletnie nigdzie
nie wyjechać ![]()
Jakiś czas temu znajomi ogłosili, że mają już gotowy pokój gościnny w Belgii, a co za tym idzie plany wyjazdu, który miał
być w zeszłym roku można zrealizować w tym, ale pożyjemy zobaczymy, chociaż nie ukrywam, że wszystko mnie ucieszy (tak, tak, morze
też
)
ale wypad do Paryża przy okazji tej Belgii to byłoby coś ![]()
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 10 kwietnia 2014 - 14:00
a może podróż po najpiękniejszych miastach w polsce?
np. Warszawa, Wrocław, Poznań
w internecie można znaleźć całkiem ciekawe i dość tanie oferty noclegu lub przejazdu
pozdrawiam
Użytkownik elizabeth edytował ten post 10 kwietnia 2014 - 14:57
Napisano 19 czerwca 2014 - 11:48
@Blondynka88 tutaj Ci odpiszę, bo to odpowiedni temat ![]()
Ja też na początku brałam pod uwagę jedynie polskie morze, ale potem bo paru rozmowach z K i przyjaciółką doszłam do wniosku, że trzeba korzystać z życia póki jesteśmy młodzi i nie mamy obowiązków, dzieci.
Tym bardziej, że pracuję i będzie mnie na to stać w tym roku. A K nigdy nie był za granicą i na pewno będzie się cieszył ![]()
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 19 czerwca 2014 - 12:20
Ja byłam za granicą na wycieczce w Czechach z rodzicami, na wymianie polsko-niemieckiej w Niemczech i rowerami do Holandii pojechaliśmy
Tym bardziej, że pracuję i będzie mnie na to stać w tym roku. A K nigdy nie był za granicą i na pewno będzie się cieszył
Jeśli chodzi o wczasy z mężem spędzone za granicą to do tej pory nie było możliwości finansowej.
Też zaczęłam staż, ale mamy inne wydatki i niestety na taki wyjazd nie możemy sobie pozwolić.
Przez 3 lata z rzędu nie byliśmy nigdzie i dopiero w tamtym roku, we wrześniu pojechaliśmy do Rewala. W tym roku też chcemy gdzieś nad morzem uczcić czwartą rocznicę ślubu. Może Rewa, może Mielno, może hmmm. ![]()
Trzeba znaleźć kwaterę, gdzie kota akceptują, bo w tym roku nie mamy jej z kim zostawić.
Napisano 19 czerwca 2014 - 20:25
@Olenka zdarza się tak, że wyjeżdżając nad polskie morze i tak płacimy podobnie jak za wycieczkę zagraniczną, szczególnie last minute. Jakby podliczyć kwaterę w sezonie + jedzenie + alkohol/ picie + atrakcje + bilet/paliwo itp to wychodzi może troszeczkę mniej niż przy wyjeździe chociażby last minute.
Tylko, że w Polsce pogoda jest strasznie niepewna i nie ma się pewności czy w danym terminie będzie akurat świeciło słońce czy może zastanie nas ulewny deszcz
Jednak ja i tak bardzo lubię polskie morze i chętnie tam jeżdżę bez względu na pogodę
// Mission completed
Napisano 19 czerwca 2014 - 22:00
Tylko, że w Polsce pogoda jest strasznie niepewna i nie ma się pewności czy w danym terminie będzie akurat świeciło słońce czy może zastanie nas ulewny deszcz
Otóż to. Dlatego jakbym miała do wyboru np. przejechać całą Polskę czy wycieczkę do Bułgarii/Egiptu/Turcii (gdzie pogoda nie jest kapryśna) i dopłacić nie za duże pieniądze to zdecydowałabym sie na wycieczkę za granice.
Ale ja nad morze mam blisko, więc często są to wypady jednodniowe bez kosztów noclegu ![]()
W tym roku na pewno odwiedzę morze. Poza tym dłuższy wypad do domu w PL i na pewno Poznań ![]()
Napisano 20 czerwca 2014 - 15:36
Ale ja nad morze mam blisko
Dlatego tak bardzo zazdroszczę osobom mieszkającym nad morzem, że mogą wyskoczyć sobie na wycieczkę jedno lub dwudniową i poopalać się na plaży i posłuchać szumu morza. Może dlatego u mnie to marzenie o zamieszkaniu nad morzem ![]()
I właśnie dlatego, że tak kocham morze, zawsze wybieram wakacje gdzieś na wybrzeżu a nie w górach. Ale w związku z tym, że urlop ustalił K dopiero na wrzesień to polskie morze w tym roku odpada ![]()
Ale ja jeszcze wybieram się w lipcu na Mazury do dziadka ![]()
// Mission completed
Napisano 20 czerwca 2014 - 15:48
Ja też niestety nad morze mam daleko bardzo.... a że przez ostatnie kilka lat jeździłam tylko w góry to w tym roku z M. postanowiliśmy, że musimy to zmienić.
To nic, że za tą samą kase mogłabym mieć coś zagranicą - byłam też kilka razy z rzędu.
Teraz zamarzyło nam się nad nasze polskie morze i bez odwrotu. ![]()
Oby tylko pogoda dopisała jako tako do leżenia na plaży.
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 20 czerwca 2014 - 15:55
Teraz zamarzyło nam się nad nasze polskie morze i bez odwrotu.
Ja w tamtym roku jechałam nad morze z osobami ze Śląska - co prawda o wiele dłużej musieli jechać pociągiem niż my ( a jechałyśmy 10 godzin ). Ale ja już chyba tak mam, że zawsze nad morzem spotykam mnóstwo Ślązaków.
Ale jedźcie, jedźcie - warto ![]()
// Mission completed
Napisano 25 czerwca 2014 - 10:50
Powiem Wam tak, za granicą mamy choc pewność pogody ![]()
a ceny i tak podobne, choć nam się teraz udało wynegocjować taniej nocleg. i płacimy 35 zł od osoby ![]()
ale też planujemy za granicę, ale to za rok, jak troszkę więcej kasy uzbieramy.
bo teraz jeszcze remontnam się szykuje...
Napisano 01 lipca 2014 - 22:38
Jedziemy w sierpniowy długi weekend do Szczwnicy - już któryś raz.
Noclegi już pozałatwiane (tanio, bo po znajomości), teraz ogarniamy dojazdy. Mieli jechać z nami znajomi, ale strasznie niezdecydowani... to mamy ich w nosie, o. ![]()
Może w jakiś weekend wybierzemy się do Krakowa, bo nie mamy daleko.
Uznaliśmy, że w tym roku skromnie, bez szaleństw, oszczędzamy... bo plany inne się urodziły w naszych głowach, ale na troszkę późniejszy czas, już po wakacjach. ![]()