Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wakacyjne plany

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
490 odpowiedzi w tym temacie

#461 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 30 września 2015 - 15:12

Ruszają już oferty na lato 2016 w biurach podróży. Kupujecie wakacje z wyprzedzeniem? :)

#462 Oluniaa3211

Oluniaa3211
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 09 grudnia 2015 - 15:57

Ja planuję samodzielny wyjazd ( z mężem) do Chin, więc nie skorzystamy z usług biur podróży. Jednak wtedy jest wiekszy strach, ale za to o wiele lepsze przeżycia. Na pewno konieczna będzie znajomoć języka chińskiego,trochę się uczymy. Na szczęscie jest w dobrej cenie, wiec nie nadwyręży naszego budżetu :)

#463 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 21 grudnia 2015 - 14:34

Nas wakacje chyba ominą, albo gdzieś tu blisko z wózkiem ;)

#464 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 01 maja 2016 - 19:54

Aaa jestem taka szczęśliwa !! :mrgreen:

Dzisiaj zarezerwowałam i wpłaciłam już zaliczkę za nasze wakacje, nie wiecie jak się cieszę, to będzie nasz pierwszy wspólny wyjazd za granicę, takie naprawdę nasze wakacje.

Padło na Grecję, hotel 30 metrów od plaży, pokój z widokiem na morze, wielki basen a w planach wycieczka do Aten, nie mogę doczekać się sierpnia ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#465 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 02 maja 2016 - 07:45

@inqaa super!

Grecja jest piekna :)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#466 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 09 maja 2016 - 08:18

My chyba zrezygnujemy z wakacji w tym roku. Szkrab jest na takim etapie, że na miejscu nie usiedzi, a bieganie za nim w zatłoczonym miasteczku mi się nie uśmiecha.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#467 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 11 maja 2016 - 11:38

Szkrab jest na takim etapie, że na miejscu nie usiedzi, a bieganie za nim w zatłoczonym miasteczku mi się nie uśmiecha.

nie rezygnowałabym tak szybko. wiem że ciężko z 2latkiem, ale zawsze to jakieś oderwanie od codzienności. a jak wybierzecie miejsce, w którym jest dużo rodzin z dziećmi, to jeszcze będzie miał się z kim bawić  ;-)

Możecie wybrać spokojniejsze miejsce, wyjechać w mniej obleganym terminie np. już w czerwcu albo pod koniec sierpnia czy we wrześniu  :-)

U nas postanowione, że jedziemy na tydzień nad morze w połowie sierpnia. Miejscówka bliżej nieokreślona, ale w tym roku chcę uderzyć na mierzeję wiślaną, bo najbliżej.

#468 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 maja 2016 - 12:34

My nic nie rezerwujemy, bo nie wiem, jak będę znosiła upały z brzuchem. Jeśli dobrze, to na kilka dni gdzieś wyskoczymy - pewnie nad morze, bo góry dalej i przecież z brzuchem i tak mogłabym chodzić tylko po dolinkach. A jeśli źle to mamy kilka miejsc, które chcielibyśmy odwiedzić, więc będą jednodniowe wycieczki.  :-D

A większość lata to i tak planuję spędzić z zimnym piciem w ręce u rodziców na tarasie albo w basenie w ogrodzie.  <opalanko>

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#469 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 11 maja 2016 - 12:55

My w lipcu ruszamy w Polskę ;-) , będziemy jechać na miesiąc do mojej rodziny, trzeba każdego odwiedzić spędzić trochę czasu , zrelaksować się :-P :-D są tam nie daleko jeziora itp jest gdzie spędzić czas ;-) :-D .

@halynka Popieram @madzik korzystajcie z wakacji , ja mam trzy niesworne aniołki w domu i co roku gdzieś wyjeżdżamy jak chcieć to można ;-) :-D , moja siostra ma roczną córeczkę i w lipcu jadą nad morze , ze znajomymi i ich dziećmi też tak możesz zrobić ;-) .
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#470 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 14 maja 2016 - 17:59

Zastanawiam się nad tym, żeby zamiast wakacji zrobić sobie kilka mniejszych np. weekendowych wypadów w miejsca przyjazne dzieciakom, jakieś zoo czy park dinozaurów.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#471 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 17 maja 2016 - 12:49

My przez jakiś czas byliśmy nakręceni na Grecję, ale ostatnio kolega "przekręcił" nas chyba na Bułgarię. W zeszłym roku był z żoną między innymi tam, wrócili zachwyceni i w tym roku wybierają się już na dłużej. Coraz bardziej zaczyna mi się ta Bułgaria podobać :)

#472 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 21 czerwca 2016 - 15:31

Ja jak co roku szukam prywatnych fajnych kwater, bo hotele mi się przejadły, i człowiek z dziećmi to często komuś przeszkadzał, W tym roku marzy nam się Chorwacja, ale jeszcze nic nie wynajmowałam i w sumie nie wiem gdzie szukać, aby było dobrze i nie drogo?

#473 blueberry_muffin

blueberry_muffin
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 24 czerwca 2016 - 12:07

Rosemary, a chcecie sami sobie dojechać? Jak tak, to w Interhome mają fajne kwatery, w różnych cenach. My w tym roku chyba się zdecydujemy na Polskę, bo remont nam wpadł i fundusze wakacyjne trochę się uszczupliły, ale nie narzekam, lubię też wakacjować u nas :) Pewnie pojedziemy w Tatry, mamy tam jeszcze parę szlaków do odhaczenia ;)

#474 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 27 czerwca 2016 - 22:28

Rosemary, a chcecie sami sobie dojechać? Jak tak, to w Interhome mają fajne kwatery, w różnych cenach. My w tym roku chyba się zdecydujemy na Polskę, bo remont nam wpadł i fundusze wakacyjne trochę się uszczupliły, ale nie narzekam, lubię też wakacjować u nas :-) Pewnie pojedziemy w Tatry, mamy tam jeszcze parę szlaków do odhaczenia :-)

Ja też jestem fanem tatr i wolę taki apartament niż hotel. Samemu sobie ugotować, albo zjeść na szlaku w schronisku, hotel nie ma takiego czaru, a i droższy.  Interhome to jest własnie firma wynajmująca domy na calym świecie prawda? 

#475 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 28 czerwca 2016 - 11:35

Tak, ja sobie juz sobie "obczaiłam" ich stronkę, no nie tylko za granica, w Polsce tez. Muszę wysłać do nich zapytanie o kilka miejsc, które mnie interesują, no i chyba psa zabieramy ze sobą, a to tez nie wszędzie jest mile widziane.

#476 blueberry_muffin

blueberry_muffin
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 04 lipca 2016 - 15:04

Ja też jestem fanem tatr i wolę taki apartament niż hotel. Samemu sobie ugotować, albo zjeść na szlaku w schronisku, hotel nie ma takiego czaru, a i droższy.  Interhome to jest własnie firma wynajmująca domy na calym świecie prawda? 

No to już Ci Rosemary odpowiedziała :) no właśnie i my lubimy ten klimat obiadu w schronisku po drodze, albo gotowania w kuchni jak jesteśmy po całym dniu łażenia, otwieramy sobie piwko, gotuje się makaron czy coś tam innego szybkiego jak juz jesteśmy bardzo glodni i przegladamy zdjecia z całego dnia :) tak lubię :) dla mnie musi być w domu kuchnia do dyspozycji, wygodne łózko i prysznic - tyle mi do szczescia potrzeba 

#477 Caseine

Caseine
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 08 lipca 2016 - 10:58

W tym roku wakacje chyba spędzimy stacjonarnie. :P Ale za rok... kto wie, kto wie.

#478 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 17 lipca 2016 - 17:35

A ja chce zobaczyć Tunezję, ciepło, przyjemnie :D Pierwszy raz tam będę, więc jak ktoś ma super porady to chętnie ich posłucham. I zakochana jestem w Star Wars a Tu takie atrakcje :D

#479 Valdi_0

Valdi_0
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 09 czerwca 2017 - 13:56

My to jak co roku jedziemy do Kołobrzegu z rodzinką. W tym roku z noclegowo będziemy korzystać, bo tam już w dobrym standardzie nawet za 18 zl mozna sie przespac :-D ... link ... 

#480 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 20 czerwca 2017 - 10:36

W tym roku spędzamy wakacje nad morzem w typowo rodzinnym gronie tzn. ze znajomymi, który mają dzieci w podobnym wieku.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png