W tym roku Kazimierz Dolny we wrześniu. Wyjeżdżamy na cały tydzień. ![]()
Wakacyjne plany
Napisano 14 lipca 2014 - 19:27
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
Napisano 06 sierpnia 2014 - 09:41
Ja w tym roku planuję wyjazd do parku rozrywki, bo strasznie mnie moje pociechy męczą
Szukając czegoś za granicą, trafiłam przypadkiem na polski park rozrywki, Zatorland. Zdziwiłam się nieco - nie wiedziałam, że mamy takie rzeczy pod nosem
A w sumie przeglądając ich stronę - jest tam dużo atrakcji, nawet kino 360 3D. Słyszeliście coś na ten temat?
Napisano 08 sierpnia 2014 - 22:25
mysle ze na pare dni w jakies góry sie wybiore
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 09 sierpnia 2014 - 17:07
beskid slaski
Napisano 10 kwietnia 2015 - 11:09
własnie planujemy ze znajomymi jakiś wypad wspołny w miejsce gdzie jest pogoda. na pierwszy rzut przyszła nam do glowy Chorwacja - dobry dojazd, pogoda i ceny przyjazne kieszeni. nie wiemy tylko czy korzystać z biura, czy pojechac na sponatnie i szukać jakiś noclegów na miejscu. ktoś był może w tamtych stronach i jest w stanie coś polecić?
Napisano 10 kwietnia 2015 - 11:28
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 10 kwietnia 2015 - 16:53
Ja o ile dostanę wolne w okresie wakacyjnym i tak nie bede miałą czasu na nic więcej niż powrotem do polszy i wyzałatwianiem swoich spraw. Max 2 tygodnie pewnie dostane, więc tak naprawde licząć 2 dni "dojazdowe", niewiele czasu zostaje...
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 21 kwietnia 2015 - 13:51
własnie planujemy ze znajomymi jakiś wypad wspołny w miejsce gdzie jest pogoda. na pierwszy rzut przyszła nam do glowy Chorwacja - dobry dojazd, pogoda i ceny przyjazne kieszeni. nie wiemy tylko czy korzystać z biura, czy pojechac na sponatnie i szukać jakiś noclegów na miejscu. ktoś był może w tamtych stronach i jest w stanie coś polecić?
W Polsce spontan jest spoko, my sobie zrobiliśmy taka majówkę chyba dwa lata temu - młoda została u babci na Mazurach a my w drogę
Ale jednak w nieznanym kraju bym nie ryzykowała. Lepiej mieć pewne miejsce i nie z jakiegoś biura podróży krzak, tylko sprawdzona firma. W Chorwacji nasi przyjaciele byli dwa razy - raz mieli hotel all inclusive, ale nie byli zbyt zadowoleni, słaba obsługa, jedzenie na czas musisz byc w hotelu, więc drugi raz wynajęli dom z Interhome i mieli luz, mnóstwo miejsca, kuchnię do dyspozycji - mogli jesć na mieście albo sobie gotować i ogólenie wyszło im taniej mimo, że mieli własny dojazd za drugim razem. Powiem szczerze, że też mamy smaka na Chorwację, a mój m jeszcze większego na Lanzarotte, ale musimy dobrze przeliczyć kasę.
Napisano 22 kwietnia 2015 - 15:58
W Polsce spontan jest spoko, my sobie zrobiliśmy taka majówkę chyba dwa lata temu - młoda została u babci na Mazurach a my w drogę
Ale jednak w nieznanym kraju bym nie ryzykowała. Lepiej mieć pewne miejsce i nie z jakiegoś biura podróży krzak, tylko sprawdzona firma. W Chorwacji nasi przyjaciele byli dwa razy - raz mieli hotel all inclusive, ale nie byli zbyt zadowoleni, słaba obsługa, jedzenie na czas musisz byc w hotelu, więc drugi raz wynajęli dom z Interhome i mieli luz, mnóstwo miejsca, kuchnię do dyspozycji - mogli jesć na mieście albo sobie gotować i ogólenie wyszło im taniej mimo, że mieli własny dojazd za drugim razem. Powiem szczerze, że też mamy smaka na Chorwację, a mój m jeszcze większego na Lanzarotte, ale musimy dobrze przeliczyć kasę.
nie no all inclusic nie chodzi w gre - nie zalezy mi na wakacjach w zamknietym hotelu i zarciu do upadłego. o intehomie slyszałam, ale nigdy nie korzystalam. zadzownie do nich, zobaczę jak to cenowo będzie wyglądało. dzięki !
Napisano 26 kwietnia 2015 - 14:46
u mnie w tym roku bez wyjazdu , komunia wyczerpie moje zasoby i dlugi poczyni.
Napisano 14 maja 2015 - 13:52
Witajcie, wakacje tuż, tuż więc czas zacząć rozglądać się nad jakimś wypadek wakacyjnym. Jakie macie plany? Gdzie kupujecie bilety na wyjazd? My w tym roku jedziemy do Włoch i już nie mogę się doczekać tego wyjazdu. Czekam na Wasze komentarze, za wszystkie bardzo dziękuję.
Napisano 26 maja 2015 - 22:03
W sierpniu mam urlop i zastanawiam się jeszcze gdzie jechac. Może Barcelona, może Rzym albo Malta. Pomiędzy tymi miejscami się chyba rozstrzygnie - dużo bedzie zależeć od drugiej połówki i od ofert. Generalnie schemat będzie taki, że trzy tygodnie przed wyjazdem rozejrzę się po platformach turystycznych jak ... i coś zarezerwuję. Następnie będzie czas na poczytanie o zabytkach, ciekawych miejscach i zaplanowanie czasu po przylocie.
Napisano 21 czerwca 2015 - 12:15
co tam dziewczyny jakies plany sa ![]()
Napisano 21 czerwca 2015 - 12:27
co tam dziewczyny jakies plany sa
U mnie to się pewnie okaże w praniu ![]()
Chociaż chrapkę mam na pewien studencki wyjazd do Bułgarii, w super cenie i z super programem, ale nie wiem czy uda mi się kogoś namówić i co na to wszystko K, bo on nie będzie niestety mógł pojechać.
A tak to dostaliśmy zaproszenie od dziadka na Mazury na żagle, jak w tamtym roku
I może działka nad Gopłem na weekend.
Planuję w wakacje pracować, więc za dużo okazji do wyjazdu to nie będzie
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 21 czerwca 2015 - 13:41
Pozniej jak wrocimy to chcemy jeszcze skoczyc na kilka dni do mojej rodziny na wies. Oprocz tego jak finanse pozwola to pewnie jakies weekendowe wyjazdy gdzies blisko.
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 21 czerwca 2015 - 23:08
Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 24 czerwca 2015 - 07:43
U mnie planów brak, bo wszystko zalezy od obrony ![]()
Więc jak cos wyjdzie do spontan ![]()
Napisano 24 czerwca 2015 - 12:24
Ja niedawno wróciłam z Włoch. Czerwiec to świetny miesiac na wycieczkę w te rejony. Nie jest tak bardzo gorąco a jednoczesnie bardzo słonecznie. Jestem zadowolona.
Za to na wakacje jedziemy w... Polskę. Praktycznie co tydzień staramy się odwiedzic jedno z polskich miasta. Byliśmy na przykład w ten weekend w Krakowie.
Było pieknie i mimo przejściowego deszczu zwiedziliśmy sporo. Warto jest zarezerwowac sobie samochód na miejscu jeśłi jedziecie tam pociągiem czy autobusem. Dzięki temu zobaczycie więcej. Avis ma bardzo tanie ceny samochodów tak wiec fajne autko można sobie zabukować w cenie kilkudziesięciu złotych dziennie.
Zobaczyliśmy Wadowice, Wieliczkę, Kalwarię Zebrzydowską. Brakowało czasu bo jednak 3 dni to trochę za mało. Pewnie wrócimy tam na jesieni.
Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 25 czerwca 2015 - 18:04
Na jednych wakacjach już byliśmy, w Anglii u szwagierki przez tydzień.
A na drugi, krótki wypad wybieramy się nad morze pod koniec sierpnia. 4 dni tylko, urlopu brakło na więcej ![]()
Chciałabym jeszcze wybrać się na weekend do Torunia, ale niekoniecznie w wakacje, może być jesienią, ale czy się uda w tym roku.... ?