Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dieta na 3-4 kg :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#21 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:13

natura dała mi mozliwosc jedzenia wszystkiego i nie tycia

Takiej to dooobrze :-) nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę.Ja mam dziedziczną skłonnośc do tycia wystarczy tydzień jak się mniej ruszam i więcej jem a odrazu dupsko mi rośnie :-(
Dołączona grafika

#22 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:14

Na szczescie nie mam tego problemu,natura dała mi mozliwosc jedzenia wszystkiego i nie tycia.

kiedys tez tak miała byłam chudzielcem i tak sobie jadłam jadłam aż nagle kiedys uświadomiłam sobie patrzac w lustro , że coś jest nie halo :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ szkoda , że nie moge jeść wszystkiego bo bardzo lubie dobre jedzonko :mrgreen:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#23 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:17

kiedys tez tak miała byłam chudzielcem

ja mam czasami ten problem , ze schudne za duzo jedząc bardzo wiele kalorycznych potraw i np. nie ruszajac się, moja waga nigdy nie skoczyła powyzej 58 kg, chociaz bardzo bym chciała, bo przy moim wzroscie(170) to obecne 55 kg,troszke za mało.
Chciałabym ważyć, tak koło 60 kg własnie.Ale na to juz nie ma rady.Mogliby wymyslec diete na przytycie a nie zajmowac sie nowymi na odchudzanie ;) <zwiewamy></span>

#24 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:19

może ciąża :?: :?: <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#25 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:25

Mogliby wymyslec diete na przytycie

A prosze cie bardzo zalecana dla takiej jednej bylej znajomej która była chudzielcem
Mleko pełnotłuste w proszku pić trzy razy dziennie + kilka pączków dziennie .Ona na tym przytyła 4 kilo .
Dołączona grafika

#26 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:31

nie lubie mleka w proszu, pączkow tez :evil:

#27 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:36

Jak to mówi pewne powiedzenie "chcesz byc piękna to cierp" ;-) ale sąinne rzeczy od których się piorunem tyje Np: golonka pieczona w piwie,pierogi ruskie (porcja ma ok 790 kcal :shock: )chałwa,mleczna czekolada z orzechami laskowymi,orzechy (tłuste i mają ok 600 kcla na 100 gr) jest mnóstwo takich produktów kwestia pogrzebania w tabelach kalorycznych ;-)
Dołączona grafika

#28 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:40

wszystko procz golonki (nie lubie) jadam na codzien diabliczko ;)
Juz dzis z ranca pochłonełam całą czekolade ;) omleta,i wypiłam pol litra coli ;)
Ale oki.. nie robie juz offtopa bo warna dostane :shock:
:)

#29 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:50

Nie no ja też tak chce <wow></span> ja zjadłam dzisiaj aż małą grahamke z odtłuszczonym serkiem wiejskim i opruszona szczypiorkiem do tego szklaneczke kefiru a teraz kubol czerwonej herbaty :-| na obiad będzie sałatka z piersią kurczaka a potem na kolacje duszone warzywa :-/
Dołączona grafika

#30 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 28 sierpnia 2007 - 12:05

A ja czekam już na mój wyjazd do Wrocławia. Tam na pewno odchudzanie pójdzie mi łatwiej niż w domu :) Tu się jakoś nie mogę zmobilizować. A też przez wakacje przytyło mi się z 3 kg no i brzuszek troszku urósł, z czego nie ejstem zadowolona. Ale tak to jest:najpierw wczasy, pełen luz, codziennie śniadanko ze słodkich bułeczek(chleb mi nie smakował), później obiad i kolacja, później jak Piotrek u mnie mieszkał to też się folgowało no i takie są efekty. A w domu to nie da rady..Można mówić, żeby nie kupowali rodziców nic słodkiego..to tata na następny dzień przyniesie do domu ulubione ciasto dla córeczki :roll: i sie nie wytłumaczy, że ja NIE CHCĘ, bo chcę się odchudzić... a grrr..a we Wrocku kupuję sobie tylko to, co jest mi naprawdę potrzebne... Do tego zamierzam zacząć chodzić znowu we Wrocku na aerobik, tylko nie wiem jak to z kasą będzie, bo karnet na miesiąc kosztuje tam ok. 100 zł :/

#31 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 18:21

rozpoczęłam dziś dietę kaszową... zobaczymy jak mi pójdzie, jest cięzko bo polega ona na jedzeniu różnych rodzajów kasz przez 7 dni, do tego pije czerwoną herbatę no i wodę... z opisu wynika że można na niej stracić ok 5 kg. jeśli nie podziała to może wydłuże czas do 10 dni. dziś zjadłam porcje kaszy jaglanej z warzywami-raz! i jakoś nie jestem głodna...

#32 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 25 sierpnia 2009 - 11:19

mloda, kasza bardzo fajnie oczyszcza organizm... no ale ja taki smakosz nie wytrwałabym chyba tylko na kaszy :P zwłaszcza, że jej nie lubię :P
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#33 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 08:31

dzień trzeci i... wydaje mi się że nie trace nic <bezradny></span> niewiem może to na mnie nie działa? :-/

#34 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:07

mloda, a z czym jesz tą kaszę?
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#35 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 08:44

tuptunio powinnam z niczym ale nie daje rady :-/ i do każdej porcji kroje sobie jeden pomidor- bez soli oczywiście. no i niewiem

[ Dodano: 2009-08-27, 09:45 ]
tak więc zjadam kasze i 3-4 pomidory dziennie

#36 Sziwka

Sziwka
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 11:34

Dieta "mniej żreć" jest najlepsza. Mówię to z własnego doświadczenia. Jadłam 1300kcal dziennie, czasem 1500 bo wiadomo jak to jest z silną wolą. Ale chudłam. 1kg na tydzień i bez efektu jojo. Potem sie pilnowałam żeby jeść nie więcej niż 2000kcal i nie przytyłam (ale uprawiałam też sport). Po pół roku przestałam pilnować 2000kcal i szybciutko przytyłam:D Ale dobrze mi w mojej skórze więc już się żadnymi dietami nie katuję:) Staram się poprostu nie jeść po 20.00, ograniczać napoje gazowane i słodycze i trenuję jeździectwo. I jest spoko.

#37 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 11:50

mloda, ja jakoś nie wierze w te całe diety.. przez tydzień możesz mniej ważyć ale to tylko dlatego, że tracisz wodę..i dlatego już się nie odchudzam jakaś szczególną dietą tylko mniej jem ;-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#38 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 15:29

powinnam z niczym

:roll:
jak to z niczym? do kaszy można i nawet powinno się dodawać warzywa. na suchej kaszy daleko nie zajedziesz. można dodać również tuńczyka

pomidor- bez soli oczywiście

pamiętaj że kaszy też nie powinno się solić ;-)

dzień trzeci i... wydaje mi się że nie trace nic

a czego oczekujesz po 3 dniach? systematyczności kochana
Dołączona grafika

#39 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 16:28

tuptunio z niczym bo taka jest dieta, kaszy oczywiście nie sole jak mnie złapie na coś słodkiego to jem jakiś owoc ale staram się nie. no i to trwa 7 dni także powinno się chyba widzieć efekty po trzech?

kasiatoja oczywiscie po zakonczeniu 7dniowej diety kaszowej zamierzam nie wracać do starych nawyków a jeść połowe tego co do tej pory, nie jeść słodyczy nie pić gazowanych napoji... niewiem tylko co z piwem, bo je bardzo lubię ale od tego rośnie brzuch :roll:

[ Dodano: 2009-08-27, 17:33 ]
no i słyszałam że podobno dobre na odchudzanie jest picie raz dziennie szklanki przegotowanej wody z sokiem z połowy cytryny-niby oczyszcza ale nie wiem czy to prawda

#40 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 18:31

z niczym bo taka jest dieta

to chyba dieta wg.TOMBAKA :-/ czytałam kiedyś fragmenty jego książki i powiem szczerze że gościu jest dla mnie mało wiarygodny :-?

jego dieta kaszowa:
1 dzień – kasza gryczana, herbata ziołowa z macierzanki
2 dzień – kasza jaglana, herbata majerankowa
3 dzień – kasza kuskus, herbata z cząbru
4 dzień – kasza jęczmienna, herbata z pokrzywy
5 dzień – ryż niełuskany, herbata z melisy
6 dzień – kasza z kukurydzy, herbata z lebiodki
7 dzień – kasza gryczana, herbata z majeranku

jesz tak?

poczytaj o normalnych dietach kaszowych

a co do wody z cytryną. poprawia metabolizm organizmu i oczyszcza. możesz pić rano przed posiłkiem.
Dołączona grafika