Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dieta na 3-4 kg :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#1 Xantia

Xantia
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 29 listopada 2006 - 13:02

No wlasnie.. macie jakas diete coby zrzucic szybciutko 3-4 kg ? chcialoby sie na sylwka ladnie wygaldac mimo ze nigdzie nie ide hehe

#2 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 03 grudnia 2006 - 23:06

Jeśli chcesz bardzo szybko to zrzucić ( i równie szybko odzyskać ) to polecam dietę kapuścianą trwa 7 dni , jesz tylko owoce warzywa ,zupę z kapusty, i pijesz wodę i maślankę w te 7 dni gubisz od 3 do ok 5 kilogramów.Dobra jest też dieta 1,500 kcal + ruch wtedy nie będziesz miała efektu , jojo ale mósiałabyś zacząć już teraz .
Dołączona grafika

#3 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 03 grudnia 2006 - 23:07

a ja tez mam dla Ciebie przepis :) przezyj troche stresow, nerwow, az bedziesz miala skrety zoladka :) wtedy w ogole nie bedziesz glodna, a w rezultacie - zgubisz troche kilo ;) przetestowane osobiscie ;)

#4 Ko.

Ko.
  • Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 04 grudnia 2006 - 09:57

dieta trzynastodniowa - uwaga na efekt jojo - a jak nie masz silnej woli to sobie odpusc
"Z życiem jest jak z sukienką : można mieć bogate i kolorowe, a jednak je zmarnować, można też mieć życie zwyczajne i nosić sie z klasą" .

#5 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 04 grudnia 2006 - 11:44

przezyj troche stresow, nerwow, az bedziesz miala skrety zoladka :) wtedy w ogole nie bedziesz glodna, a w rezultacie - zgubisz troche kilo ;) przetestowane osobiscie ;)

sprawdza się, ale nie polecam!
też szukam takiej dietki fajnej, ale kapuściana odpada, nie strawię tej zupy okropnej!!

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#6 Xantia

Xantia
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 05 grudnia 2006 - 12:54

dzieki za porady dziewczyny ale juz dostalam opiernicz hehe ze mam sie nie odchudzac :)
uslyszalam ze jest ok ze on tak lubi i ze dla niego jest idealnie no a skoro jemu pasuje a ja sie z tym jakos bardzo zle nie czuje (miniaturowy brzusio) to zostaje jak jest :)
nigdy nie przestane cie kochac :******** [`]

#7 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 27 sierpnia 2007 - 23:33

a ja tez mam dla Ciebie przepis przezyj troche stresow, nerwow, az bedziesz miala skrety zoladka wtedy w ogole nie bedziesz glodna, a w rezultacie - zgubisz troche kilo przetestowane osobiscie

Kurde ja to jakaś inna jestem bo jak przeżywam stresy itp to zamiast nie jeść jak to robi 99% społeczeństwa to ja się wtedy z nerwów obżeram :-/
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#8 Emiliana

Emiliana
  • Użytkownik
  • 313 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 05:50

o nie ja jak jestem zestresowana to nic nie mogą zjeść, ale i owszem wiele osób ma odwrotnie i sie objada.

#9 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 08:31

Wystarczy nie jesc słodyczy, nie pic gazowanych słodkich napojow i jesc o polowe mniej tego co jadło sie do tej pory.Tym sposobem spadnie z tyłka 4 kg. w ciągu miesiaca.

#10 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 09:07

Ananas obys kobieto racje miała ;-) ;-) bo nawet moja rodzina ostatnio stwierdziła , że przytyłam :-/
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#11 Ko.

Ko.
  • Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 09:19

Ja tam sobie mysle, ze krotkotrwala dieta rodzi tylko i wylacznie frustracje . Najlepiej zaczac od nowego stylu zycia - aktywnosc plus dieta plus konsekwencja , daje niesamowite rezultaty. Tyle , ze to nielatwe, szczegolnie dla kobiet.
"Z życiem jest jak z sukienką : można mieć bogate i kolorowe, a jednak je zmarnować, można też mieć życie zwyczajne i nosić sie z klasą" .

#12 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 09:22

Ananas obys kobieto racje miała

to nie obys miała racje tylko taki jest fakt.Jesc mniej niz do tej pory i organizm nie dostajać tylu kcl z pokarmow bedzie brał je z tłuszczow na naszym ciałku ;)
Tym sposobem spadnie.

#13 Ko.

Ko.
  • Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 09:34

organizm nie dostajać tylu kcl z pokarmow bedzie brał je z tłuszczow na naszym ciałku ;)

Nie wiem skad taka pewnosc . Wg mojej wiedzy organizm, ktoremu nagle obetnie sie ilosc dostarczanej energii, nie przepala tluszczu, raczej zaczyna go magazynowac i spowalnia metabolizm. Dlatego wlasnie obcinanie drastyczne kalorii to najgorszy sposob na chudniecie. Czesto kobiety sa potem zdziwione, ze katuja sie dietami o mocno obnizonym bilansie kalorycznym, a ich waga stoi w miejscu. Nie mowie, ze to nie jest sposob- owszem , jest, ale nie zgodze sie z teza , ze organizm spala tluszcz - utrata trzech kilo to czasem kwestia porannej kupy i odwodnienia ;-) Stawiam na rozsadna diete polaczona z cwiczeniami. Nie czarujmy sie , kwestia odpowiedniego doboru diety i cwiczen , uczy nas wiele o naszym ciele, mozliwosciach, psychice - dobre rezultaty to czesto mnostwo prob i eksperymentow, za to satysfakcja i nowe nawyki z ktorymi nie trzeba juz walczyc, sa tego warte.

#14 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 09:58

Ko. mnie sie osobiście wydaje , że to nie chodziło o tzw głodzenie sie tylko ograniczenie jak ktoś się obżera brzydko mówiąc takich niezdrowych rzeczy

W każdym razie ja głodzić się nie zamierzam bo nie umiem głodna funkcjonować :-/ ale ogranicze to co było złe i niekonieczne

wiadomo ruch wskazany dlatego do pracy pieszo a nie jak do tej pory samochodem( mam ok1,5km ) bo moje lenistwo wzięło góre :-/
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#15 Ko.

Ko.
  • Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:03

mnie sie osobiście wydaje , że to nie chodziło o tzw głodzenie sie

NIgdzie nie pisalam o glodzeniu sie - bo to dopiero idiotyzm. Mowie o drastycznym obnizeniu bilansu kalorycznego, bez podstawowej wiedzy na temat chociazby naszego dziennego zapotrzebowania , ktory jest uzalezniony od obecnej wagi, aktywnosci i zywieniowych nawykow, oraz wieku.

#16 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:05

kurcze kiedyś wystarczyło trochę stresu i chudłam bez problemu a teraz musze kombinować żeby zrzucić to i owo <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#17 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:06

W pierwszych dniach odchudzania, zawsze chudnie sie szybciej, bo organizm uwalnia sie własnie od wody, dlatego w pierwszym miesiacu diety 1200kcl (np) chudnie sie od 4 do 6 kg, pozniej juz mniej, racjonalne odchudzanie to 1kg. tygodniowo i nie jest to dochudzanie z męczarnią, a dieta 1200kcl nie jest wcale tak trastyczna jaka sie wydaje.Bo jest wiele smacznych produktow o obnizonej wartosci kalorycznej.
Wiem, bo moja przyjaciolka schudła w ten sposob ponad 20 kg.Poza tym troche o tym czytałam.
A osoba , ktora ma trudnosci z utrzymaniem odpowiedniej wagi i z tendencja do tycia cały czs musi trzymac swoją diete " w ryzach", bo schudnąć nie jest sztuką.Sztuką jest utzrymacodpowiednią wagę po przeprowadzonej diecie.A efekt jo-jo przewaznie powraca po kazdej diecie, nie ma co sie łudzić, w momencie , po odchudzaniu, gdy nie chce sie przybrac na wadze trzeba sie pilnowac.Tak jest, było i bedzie.Nie ma diet cud.

#18 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:07

Ja się w ziełam za siebie bo ostatnio trochę mi tyłek urusł :/ ale nie jakieś tam harcorowe głodówki tylko Białe pieczywo zamienilam na pełnoziarniste razowe,schabowe na gotowaną na parze pierś z kurczaka,tłuste kolacje kolo 22 na kanapeczkę z pomidorkiem lub jakąs lekką sałatkę ok 19,zamiast kawy i coli piję czerwona herbatę,zamiast słodyczy jak mam chęć to wcinam garśc winogron lub maliny :-) i w ruch poszedl rowerek stacjonarny oraz (z czego mój piesio baaaaardzo się cieszy) spacerki 5-cio minutowe zamienily sie w godzinne wkoło podzamcza.I oczywiście alkohol poszedł w odstawkę .Zobaczymy jak to będzie ,tym razem mam motywacje...3 wesela w przyszłym roku z czego jedno mojego brata , i jedno mojej najlepszej przyjaciółki na którym będę swiadkową ,no i trza wyglądac jak czlowiek ;-)
Dołączona grafika

#19 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:08

Diablica666 <jupi></span> <jupi></span> <jupi></span> za wytrwałość
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#20 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:09

Diablica666, i to jest własnie rozwiązanie ;)
Wiadac mozna sie odchudzać z głową i bez duzych wyrzeczen ;)
Na szczescie nie mam tego problemu,natura dała mi mozliwosc jedzenia wszystkiego i nie tycia.