Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

kiedy czas na slub?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
195 odpowiedzi w tym temacie

#81 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 11 lutego 2010 - 17:54

WweronikaA, Rybko to wasza decyzja, ale rozumiem, że Ty jednak jakiejś pracy będziesz szukać już teraz, a nie kiedyś? Czegokolwiek? Bo wiesz- nie wiemy co będzie za rok, a nawet za tydzień czy za dwa dni.... Co jeśli Twój nagle straci pracę? Kto Was wtedy utrzyma w okresie poszukiwań nowej? Oczywiście broń Boże nic takiego Wam nie życzą, ale życie to tylko życie i z autopsji wiem, jak złośliwe bywa....

#82 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 11 lutego 2010 - 19:45

Ja bym kochanie chciała znaleźć pracę i studiować.
Mam nadzieję że mi się to uda ;-)
Oby!

Oczywiście broń Boże nic takiego Wam nie życzą, ale życie to tylko życie i z autopsji wiem, jak złośliwe bywa....

ja o tym wiem doskonale.
Dziś jest super płatna praca a jutro jesteś bezrobotna <bezradny></span> ŻYCIE!

#83 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 11 lutego 2010 - 21:13

a bym kochanie chciała znaleźć pracę i studiować.

Grzeczna dziewczynka ;-) :* <pocieszacz></span> Dasz radę, jak człowiek bardzo czegoś pragnie to jakoś zawsze się udaje wszystko sobie zorganizować. Mój P. np. wcale się do ślubu nie spieszył mimo iż ja bardzo chciałam to ciągle odkładaliśmy, aż odpuściłam ;-) I z perspektywy czasu uważam, że dobrze się stało, że wzięliśmy ten ślub bez żadnych nacisków, choć mogliśmy parę lat wcześniej ;-)

Ogólnie czas na ślub jest wtedy, kiedy oboje partnerzy czują się na to gotowi :-)

#84 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 08:22

Ogólnie czas na ślub jest wtedy, kiedy oboje partnerzy czują się na to gotowi :-)

i dodałabym jeszcze gdy mają jako takie warunki bo nie sztuką jest wziąć ślub i być na utrzymaniu rodziców.
Wierzę, że na prawdę nam się uda!

#85 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 23:28

wiele osób uwaza ze jak slub to zaraz beda dzieci i czasu juz na nauke nie bedzie . slub jest wtedy kiedy ludzie sa do tego gotowi i jak pisze wweronikaa finase im na to pozwalaja. Jedni majc 20 lat juz tak czuja inni całe zycie nie moga sie zdecydowac czy to juz odpowiedni moment. ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#86 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 10:44

z moich ostatnich rozmow z chlopakiem stwierdzilimsy, ze zaczniemy cos o zareczynach i slubie myslec blizej dopiero za jakis rok czyli po mojej obronie pracy magisterskiej. On juz wtedy bedzie po studiach tak samo i moze w koncu jakas robote znajdzie bo na razie to nikt z nas nie pracuje. Dobrze gada ten moj misiek i za to go kocham za to, ze tak odpowiedzialnie podchodzi do zycia :mrgreen:

201407101662.png

#87 Wiola

Wiola
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 28 lutego 2010 - 16:57

dokładnie, lepiej przed obroną się nie pakować w przygotowania ślubne

#88 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 08:52

ja również jestem przed obroną , nawet nie myślałam o tym ,żeby przed zakończeniem studiów ślub organizować, mimo,że narzeczeństwem jesteśmy już długo...Uważam,że najpierw trzeba poukładać sobie życie, tak zeby później nie żałować, a jak się jest z kimś na poważnie,to ślub poczeka, tym bardziej ,gdy "nic nie przymusza".Prawda jest taka ,że w dzisiajszych czasach ciężko jest znaleźć pracę mężatce, bo pracodawcy myślą,że zaraz dziecko,zasiłki,urlopy itd.Najlepiej zakończyć jeden etap w życiu, by zacząć kolejny.
Dołączona grafika

#89 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 14 marca 2011 - 22:25

Kiedy ja będe pewna że chcę zamienić swój związek w małżeństwo? hmm... myśle , że kiedy przyjdzie odpowiedni moment to będe to wiedziała. Póki co wiem , że jeszcze za wcześnie nawet na myśli o tym. Chociaż pomarzyć czasami można:)
A.

#90 meggi

meggi
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 15 marca 2011 - 11:12

Ja wyszłam za mąż mając 20 lat. Nie żałowałam i nie żałuję. Mąż pracował i studiował zaocznie. Zdecydowaliśmy, że ja będę uczyła się dziennie. Skończyłam studia. Choć kasy nigdy nie było za dużo to i tak bez większych problemów dawaliśmy sobie radę.

#91 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 15 marca 2011 - 16:22

Ja z Michałem zdecydowanie jestem za krótko , żeby nawet zaczynać temat ślubu:)
A.

#92 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 27 marca 2011 - 17:19

Hmm... planuję wziąć ślub na którymś roku studiów, tak od 3 do 5... Nie wiem czy to wypali, ale fajnie by było. Myślicie, że studia to dobry moment? Czy ślub może za bardzo zamieszać mi w życiu?

#93 Lisa

Lisa
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28 marca 2011 - 19:38

Myślę, że wtedy jest czas, gdy się jest gotowym i tyle. Ja po cichu marzyłam o tym, choć wiedziałam, że na razie to jest niemożliwe, że muszę skończyć studia itd. Ale się przydarzyło, coś nieoczekiwanego, jestem szczęśliwa i na pewno gotowa.

#94 jeanne

jeanne
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 09:54

Czasem mam wrażenie, że faceci unikają ślubu, dopóki mogą... Ja czekałam na oświadczyny kilka lat. Na szczęście potem wzięłam sprawy w swoje ręce :D

#95 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 10:27

Ja czekałam na oświadczyny kilka lat. Na szczęście potem wzięłam sprawy w swoje ręce :D

Ja uważam, ze jeśli jest się gotowym na ślub, to można delikatnie wspomnieć partnerowi o takiej gotowości, ale nic na siłę. To nie tylko kobieta ma być gotowa. Facet nie zwierzę ani ufoludek - też ma uczucia, jakieś pragnienia itd. On też musi dojrzeć i świadomie podjąć taką decyzję.
Zresztą wydaje mi się, że o tym czy ogólnie chce się kiedyś ślubu czy dzieci, to rozmawia się dużo wcześniej - po prostu podczas trwania związku, bo poznajemy siebie, a każdy może na ten temat mieć inne poglądy.

faceci unikają ślubu, dopóki mogą...

Nie generalizujmy. Jeden facet ma 20 lat i sie oświadcza, drugi podchodzi pod 40 i dalej mu w głowie tylko przelotne romanse - tak samo kobiety. Każdy jest inny i o ślubie inaczej myśli. Dla każdego inny moment jest odpowiedni.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#96 jeanne

jeanne
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 10:37

Ja uważam, ze jeśli jest się gotowym na ślub, to można delikatnie wspomnieć partnerowi o takiej gotowości, ale nic na siłę. To nie tylko kobieta ma być gotowa. Facet nie zwierzę ani ufoludek - też ma uczucia, jakieś pragnienia itd. On też musi dojrzeć i świadomie podjąć taką decyzję.

tylko że jest taki moment w życiu kobiety, kiedy ona się zastanawia - skoro facet mówi, że chce mieć dzieci "kiedyś" i chce się "kiedyś" ożenić, to dlaczego to "kiedyś" odkłada w nieskońćzoność? mam wrażenie, że oni nie mają takiego poczucia mijającego czasu. dla nich wszystko może być potem. no to fakt, nie oni zachodzą w ciążę.

#97 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 10:51

jeanne, to dlaczego nie można faceta zapytać kiedy chciałby podjąć takie decyzje? Po drugie - już mówiłam, to że twój facet nie był zachwycony wizją ślubu, to nie znaczy, ze należy generalizować i mówić, ze faceci tacy są.

A ile byliście ze sobą przed zaręczynami?

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#98 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 11:05

mam wrażenie, że oni nie mają takiego poczucia mijającego czasu. dla nich wszystko może być potem.

Nie zgadzam się. A już na pewno nie wszyscy tacy są, wież mi, że mijający czas działa na nas równie mocno jak na kobiety. Ja to czuję, w każdym razie, wiem, że teraz jestem gotowy na to żeby nie tyle co założyć ale i utrzymać rodzinę, dać jej godziwe warunki do życia i realizować się w roli męża czy później ojca.

Każdy jest inny i o ślubie inaczej myśli. Dla każdego inny moment jest odpowiedni.

Święte słowa, u większości ludzi w życiu nadchodzi taki moment, w którym czują, że chcą się ustatkować i założyć rodzinę, fajne jak para zgra się co do tych decyzji, ale jeżeli ma odmienne zdania a miłość jest silna to warto na siebie czekać ;-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#99 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 11:55

że faceci unikają ślubu, dopóki mogą...

nie ktorzy tak ;) mój M. sie garnał jakos :lol:
wiec jak tu inni pisza - nie ma co generalizowac
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#100 jeanne

jeanne
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 12:15

A ile byliście ze sobą przed zaręczynami?

kilka lat, mieszkaliśmy razem, może to go rozleniwiło, że się nic nie zmienia po ślubie dla takiego gościa